PDA

View Full Version : Sabun botanik ni buat badan aku kurus.. Best giler (^_^)



ping_pong
06-05-10, 12:20 PM
Selamat pagi semua.

Sekadar nak kongsi pengalaman saya dgn u all semua. kot2 lah ada yang pakai sabun yang sama, nak jugak tahu korang punya perubahan. tapi sepanjang aku guna sabun ni, mmg aku puas hati.

Pada mulanya agak sukar juga nak percaya tentang sabun yang boleh menguruskan bahagian2 lemak yang tebal kat badan aku ni. sebab sebelum ni ,dah mcm2 produk slimming aku guna tapi, hasil HAMPEHHH!!!


Aku dah guna sabun kurus ni dah 1 bulan++ . Sabun ni adik ipar aku yang gunakan mula2. sekarang ni,adik ipar aku tu dah semakin slim tau. Jeles dgn keadaan dia yg semakin slim tu, aku pun trylah jugak. hasilnya, mmg susut badan aku ni. Seluar jeans yang dulunya ketat kat peha & punggung, dah semakin longgar. Result mmg boleh nampak selepas guna sabun ni sebulan.. BESTKANNNN!!!



Nama sabun yang aku guna ni 'BOTANIK'.WANGI & MURAH PULAK TU.... tapi sabun tu xda jual kat malaysia. Coz sabun tu adik ipar aku beli kat thailand.


Adik ipar akukata, ppuan yang lepas bersalin bagus guna sabun BOTANIK ni. coz adik ipar aku kata rekahan kat perut lepas bersalin aritu dah hilang. kulit pun dah x menggelebeh lagi & semakin tegang. Daki2 degil yang dok kat celah2 peha pun hilang...

Pada yang ada masalah rekahan/selulit & nak salim dgn cara mudah & murah korang carilah sabun ni. lemak hilang semudah ABC. sambil2 mandi, boleh slimkan badan. hehehe....


Aku beli dgn adik ipar aku RM 9 je seketul. boleh tahan sebulan. kalau korang nak kirim kat aku pun boleh jugak. Sama2 lah kita kuruskan badan


GO GO LEMAK GO!!!! :D

kopi_radix
06-05-10, 12:56 PM
hai ping_pong....mcm best je sabun yang u pakai tu.. kalau xsilap sabun botanik ni, kat luar pun ada jual jugak ler. tapi harga mak datokkk,,mahal. aritu i jumpa harganya rm25. terkejut jugak bila dapat tahu u beli harga rm9..murah tu. kalau i kirim dgn u 6 pcs boleh x? sabun yg i guna sebelum ni dah semakin nipis

zamreda
06-05-10, 01:27 PM
aku boleh pakai........tapi makin kedinglerr.....

ade sabun utk gemukkan badan tak?...

Oris
06-05-10, 01:32 PM
'barang' thailand memang urmmmppp!!!! ahha..

cuba listkan 'contains' sabun tu tak? boleh ler pakar2 kimia BDN buat analisis..

ping_pong
06-05-10, 01:36 PM
sabun untuk gemukan badann,,aku xpernah dgr lagilah..belum cipta lagi sabun mcm tu,hehehe...kalu ko nak jadi gemuk, ko minum weight gain jelah..

seeaweed extract, ivy extract, lime bossom extract, natural gel soap....jgn ada ahli BDN cipta sabun mcm ni dah ler...hehehhe


hai ping_pong....mcm best je sabun yang u pakai tu.. kalau xsilap sabun botanik ni, kat luar pun ada jual jugak ler. tapi harga mak datokkk,,mahal. aritu i jumpa harganya rm25. terkejut jugak bila dapat tahu u beli harga rm9..murah tu. kalau i kirim dgn u 6 pcs boleh x? sabun yg i guna sebelum ni dah semakin nipis





ko pun guna sabun tu jugak ye,hehehe....kat luar aku xpasti diorg jual berapa. mahal jugak ye diorg jual sabun botanik ni. kira, aku beli dgn adik ipar aku murah la yee?? boleh jek kalu ko nak kirim. harga aku jual sama RM9. untuk kawan2 xhal lah..

GO GO LEMAK GO!!!!

TiQ
06-05-10, 02:38 PM
aku boleh pakai........tapi makin kedinglerr.....

ade sabun utk gemukkan badan tak?...

sabun dr thailand...zam ..kalo ko pakai...aku taktau lerr...tingai tulang gamaknye
badan ko dah elok..jgn usik2 da
cari bini pandai masak le jawabnyer


seeaweed extract, ivy extract, lime bossom extract, natural gel soap....jgn ada ahli BDN cipta sabun mcm ni dah ler...hehehhe

itu general extract...ingredient yang activate nye xde ke...huahua

ping_pong
06-05-10, 02:50 PM
sabun dr thailand...zam ..kalo ko pakai...aku taktau lerr...tingai tulang gamaknye
badan ko dah elok..jgn usik2 da
cari bini pandai masak le jawabnyer



itu general extract...ingredient yang activate nye xde ke...huahua

kat sabun tulis tu jer....agaknyer resepi rahsia kot..mcm KFC,xda sape pun tahu resepi diorg tu,hehehe

jgn risau..lelaki & ppuan boleh pakai sabun botanik ni.sama2 kuruskan badan yang berlemak2

GO GO LEMAK GO!!!!

Best lak aku dgr ada yang berminat dgn sabun yg aku pakai ni :-)

setiap kali aku mandi, mesti nyanyi lagu ni..GO GO LEMAK GO!!!!! hahahaha

Oris
06-05-10, 03:43 PM
mana picnya? tak boleh lihat pon??

kopi_radix
06-05-10, 03:51 PM
kos pos free ek....:-)

ping_pong
06-05-10, 03:53 PM
mana picnya? tak boleh lihat pon??

nak letak pict ni yg aku lemah ni...jap ek,huhuhuh

............................

16846 ni ler sabun botanik yang aku guna hari2.....

GO gO LEMAK GO!!!

Oris
06-05-10, 04:23 PM
hrmmm... pengbungkusan yg amat klasik... pic mcm report 'kaizen' lah plak..

ping_pong
06-05-10, 04:24 PM
hrmmm... pengbungkusan yg amat klasik... pic mcm report 'kaizen' lah plak..

kaizen tu apo???? huhuhu......

mmg ler klasik...produk thailand kan.......tapi result besttt.

refleksi
06-05-10, 04:34 PM
panas tak badan kalau pakai sabun ni.. kalau nak bakar lemak, biasanya memang rasa panas.. macam produk losyen halia yang banyak jual sekarang ni..

Adreen
06-05-10, 08:55 PM
tade side efek ke
kalo long term ke ape

of kos la tak jual kat mesia
mana la tahu tak lepas kementerian ke atau ada brg2 terlarang ke kan

tapi kdg2 produk siam ni mmg besh
aku ada pakai dia nye salt scrub
murah sgt

zamreda
07-05-10, 01:07 AM
sabun dr thailand...zam ..kalo ko pakai...aku taktau lerr...tingai tulang gamaknye
badan ko dah elok..jgn usik2 da
cari bini pandai masak le jawabnyer



nak kena cari bini pandai masak...carilah yng keje chef....

ping_pong
07-05-10, 09:25 AM
panas tak badan kalau pakai sabun ni.. kalau nak bakar lemak, biasanya memang rasa panas.. macam produk losyen halia yang banyak jual sekarang ni..

sabun ni xpanas...cuma lepas 30min-45min badan akan berpeluh. ni berdasarkan pengalaman aku & ipar duai aku pakai...

losyen halia tu panas pijau...nak terbakar kulit perut aku kalau pakai losyen tu. lagi satu losyen tu melekit sket bila berpeluh.


tade side efek ke
kalo long term ke ape

of kos la tak jual kat mesia
mana la tahu tak lepas kementerian ke atau ada brg2 terlarang ke kan

tapi kdg2 produk siam ni mmg besh
aku ada pakai dia nye salt scrub
murah sgt

mek siam & mek klate banyak pakai sabun ni...bertahun2 dah diorg pakai..ok pulak aku tgk diorg tu,hehehe....yelah, macamner nak masuk malaysia, pembungkusan pun dah klasikk sgt. benda ni sgt hot kat forum lain.dgr citer jualan dah mencecah lebih 100 dozen & hasil mmg menggembirakan.. kalau ko was2, jgn ikut mcm aku (^_^)

petang ni adik ipar aku mai KL..so pada forumer yg kirim sabun tu harap bersabar ye..sabun kurus on the wayyy

Go go lemak go!!!!!!!

Oris
07-05-10, 09:40 AM
mek siam & mek klate banyak pakai sabun ni...bertahun2 dah diorg pakai..ok pulak aku tgk diorg tu,hehehe....yelah, macamner nak masuk malaysia, pembungkusan pun dah klasikk sgt. benda ni sgt hot kat forum lain.dgr citer jualan dah mencecah lebih 100 dozen & hasil mmg menggembirakan.. kalau ko was2, jgn ikut mcm aku (^_^)

usahakan utk pembungkusan semula la.. hantar sample ke jakim dan sirim utk kelulusan, market dah ada kan?

Adreen
07-05-10, 03:58 PM
thread ni dah jadi tempat jual barang
bukan nak bincang2
kalo nak jual barang kene letak kat bawah2 nun
sini taleh ye

macihh

zass dulu ye dgn maaf