PDA

View Full Version : KENALI TOKOH: ROSMAH MANSOR. Siapa dia sebenarnya?



Tok Janggut
17-01-11, 09:23 AM
Assalamualaikum

Nothing much yang saya dapat ttg dia (kecuali video perempuan puaka) dan sedikit dari wikipedia. Tetapi ada persoalan timbul. Sila baca kompilasi ini:

dari wikipedia: http://ms.wikipedia.org/wiki/Rosmah_Mansor

Datin Paduka Seri Rosmah Mansor ialah isteri Perdana Menteri Malaysia ke-6 Dato' Seri Mohd Najib bin Abdul Razak. Beliau dilahirkan di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada 1951. Beliau merupakan canselor Universiti Industri Selangor (UNISEL).

Beliau merupakan isteri kedua Najib. Hasil perkahwinan tersebut, mereka mempunyai dua orang anak, Norashman dan Nooryana Narjawa. Beliau mempunyai seorang anak Azrene Soraya hasil daripada perkahwinan beliau yang pertama dengan Farith Ismeth Amir. Ibu beliau berasal dari Kampung Mertang, Seri Menanti, Negeri Sembilan.

Persoalan:

Kalau nama suami dia fartih Ismeth amir, kenapa nama anak mereka: Azrene Soraya Abdul Aziz

Any explanation?

tj

morpheuzneo
17-01-11, 09:28 AM
Nak letak ke sejarah dia ni?

Mual korang nanti..

Korang google ajelah nama dia+vip atau yg lain2.. Dh banyak blog memaparkannya. Jelek bila baca... Sbb tu dulu kalo korang baca tulisan aku sebelum bijan naik.. Aku sgt kritikal!.. Mmg lingkup negara! Memang lingkup perbendaharaan..

Tok Janggut
17-01-11, 09:35 AM
Nak letak ke sejarah dia ni?

Mual korang nanti..

Korang google ajelah nama dia+vip atau yg lain2.. Dh banyak blog memaparkannya. Jelek bila baca... Sbb tu dulu kalo korang baca tulisan aku sebelum bijan naik.. Aku sgt kritikal!.. Mmg lingkup negara! Memang lingkup perbendaharaan..

takpayah paste artikel tu morph. Just pastekan link blog2 tu... Interesting to know. Kalau dia nie rosmah anak pak mansor isteri si tukang kebun saya tak kisah sangat... tapi kalau dah mula korek satu juta sana, empat juta sini satu billion sana... that makes me worry abt the future of our country.

tj

morpheuzneo
17-01-11, 09:40 AM
It's already happening my friend! Bajet kita telah beberapa tahun deficit. Ada yg kata kita senang masa ni. Ekonomi berkembang cerah.. Apa yg berlaku..kita hidup senang skang di atas 'fake pessimisms'.. Semua hutang... Semua bon..

Dlm tulisan aku di thread yg lain aku ada paste..betapa sejak bijan takeover dari pm tido.., perbelanjaan urus jpm naik bergandda2.. Dan belanja keluar negara juga naik dari 3million zaman pakTido..smpai 27million stakat bulan 7 tahun lepas..

Itu x termasuk beberapa ratus juta peruntukan utk program permata ...

Mengarut semua ni.

mr_naza
17-01-11, 09:43 AM
mmg ade dengar dia ade anak perempuan tapi xngaku anak dia...rosmah pandai carik peluang...nape dia pilih najib?

aku ade projek ngan 1 jabatan...org jabatan tu ngeluh...nape bajet tuk dorg kurang banding ngn PERMATA...bukan kurang sikit,kurang banyak dekat 10kali ganda...(bajet PERMATA rm111juta kan)

Chuy4 4ng3L
17-01-11, 10:46 AM
dari satu carian,
dapat artikel ini...
mungkin ini aziz bekas suami pertamanya


Ramai orang tidak sangka macam mana Aziz boleh tersangkut hati dengannya . Semasa di kampus lagi beliau sudah di cap sebagai jamban. Aziz budak baik dan lemah lembut orangnya. Dikatakan dia berkahwin dengan Aziz atas dasar suka sama suka.

morpheuzneo
17-01-11, 11:08 AM
dari satu carian,
dapat artikel ini...
mungkin ini aziz bekas suami pertamanya


Ramai orang tidak sangka macam mana Aziz boleh tersangkut hati dengannya . Semasa di kampus lagi beliau sudah di cap sebagai jamban. Aziz budak baik dan lemah lembut orangnya. Dikatakan dia berkahwin dengan Aziz atas dasar suka sama suka.

Abis tu.. Farith ismet ulam raja tu sapa??

Adreen
17-01-11, 11:15 AM
ekceli dari ape aku gugel
aku bukan tak gamak nak letak sini
mmg besh pon kalo letak sini pon buat stok gelak dan stok gundah gulana kalo pikirkan masa hadapan
tapi risokan keselamatan user dan porum lah
skang nye krajaan najib ni byk pakai megik

emy
17-01-11, 11:19 AM
mungkin nama lama ismet tu aziz kot :cipan:

Chuy4 4ng3L
17-01-11, 11:20 AM
aku pun tak paham.. dok ikut siri pendedahan ni..
dah part 5..
adehlaaaa

ChEf_N|3aM
17-01-11, 11:22 AM
dulu kulit dia x cerah... :D

morpheuzneo
17-01-11, 11:26 AM
ekceli dari ape aku gugel
aku bukan tak gamak nak letak sini
mmg besh pon kalo letak sini pon buat stok gelak dan stok gundah gulana kalo pikirkan masa hadapan
tapi risokan keselamatan user dan porum lah
skang nye krajaan najib ni byk pakai megik

betul tu kuden..! aku sebenarnya lebih memikiorkan pasal bdn ni.! takut kene 'mark' woo!
sebab tu ler.. aku soh korang google saja- masukkan aje nama 'dia' ni.. dan letak +VIP ke.. +nama dia+ziela, nama dia dgn hisssh.. macam2 .. ! ngeri woh. korang boleh tulis pasal orang lain.. tapi jangan ler pasal kak mah ni.. !


kang tak pepasal kita tak de tempat nak ber'bdn'..! korang tak takut dgn B3, C4, D5? haa..! melotup kau jang! tak jumpo dah mano kepalo mana badan haa.! :D..

kasi link pun. biar letak dalam spoiler yer..! jgn open gitu..

fa|thz|LeR
17-01-11, 11:41 AM
morph, kalau bab akak dia ni, mmg bersemangat sungguh posting. kontrol emosi morph. hehehe. kang mengamuk kakak ko. habis kita. hehe.

:p

morpheuzneo
17-01-11, 11:44 AM
morph, kalau bab akak dia ni, mmg bersemangat sungguh posting. kontrol emosi morph. hehehe. kang mengamuk kakak ko. habis kita. hehe.

:p

eh..eh.. saya tiada apa2 tulis pun.. :p.

~~~
aku anti bersebab.. kalo orang lain dok baca aje.., aku dok tgk sendiri.. ! tu lagi bengkak hati.. !

mr_naza
17-01-11, 11:46 AM
xpun pun message je link...jaga2 morph...kang ko jadi morphtuya...:D kalau cite akak morph ni mmg xkan sudah...

sawi
17-01-11, 11:47 AM
kalo gugel...mmg byk wooo cerita magic akak neh...
tp spt kata morph n kudeng... takot gak nnt Admin BDN & BDN tiba2 hilang... :hohoho:

Chuy4 4ng3L
17-01-11, 12:09 PM
xpun pun message je link...jaga2 morph...kang ko jadi morphtuya...:D kalau cite akak morph ni mmg xkan sudah...

morptuya??? wakakakakaka tetiba baca macam morp ngan cuya kena bom.. hahahaha

kak zante, gurau jeeee....

*********************************
byk sungguh... baru tau fazley menantu dia...

DarkEmperor
17-01-11, 12:11 PM
kumpol banyak2 info...
pastu bley wat buku... :|

mr_naza
17-01-11, 12:25 PM
morptuya??? wakakakakaka tetiba baca macam morp ngan cuya kena bom.. hahahaha

kak zante, gurau jeeee....

*********************************
byk sungguh... baru tau fazley menantu dia...

nak jugak ke kak chuya....:D fazley kawin ngan azrene tu...azrene tu yang akak tu xngaku anak...

Awang Goneng
17-01-11, 12:33 PM
scary rupenye mainan dia. macam baca novel thriller. aku jadi seram dan geli2.

DatukM
18-01-11, 10:12 AM
aah kalo gugel bersepah je cite pasal dia

just hati2 jangan sampai *pling* bdn ni nanti
begitulah kuasa beliau :D

even spoiler pon gugel nampak jugak
myb link tu bole 'encrypt'kan

morpheuzneo
18-01-11, 10:33 AM
Sbb tu ler kita banyak suggest google sendiri aje.. Aku dpt rasakan dia ni ada satu team khas yg jaga imej dia ni online.

Perhatikan ada satu link staff dia tu dlm thread ni.. Tgk fb dia... Tiba2 nk berkawan dgn anwar ibrahim? Hahah.. Apa motifnya tu..

Tgk juga wiki mengenai 'dia'.. Obviously.. Ada pasukan penulis khas yg kejenya x lain x bukan utk menolak imej dia ni.. (Keje2 promo dia nilah..)

Rajin2 lah baca kedua2 belah side of the story.... (Terutama story of how dia ni come into picture... Bagaimana dia manage himpit bijan.. Dan modus operandi..)

avicenna
18-01-11, 10:51 AM
aku google tak jumpe pon.... bagi link please. encrypt guna binary ke , keyword ke. hahaha.

DatukM
18-01-11, 11:03 AM
http://bit.ly/dIM8oQ

im not saying nor implying any of the allegations in the link are true
so
by clicking the link, u hereby agree n acknowledge dat u will not tell anyone about this post nor i would be deemed responsible for any consequences that may occur thereafter.

read it in any tones u want - sarcastic, satirical, poetic, bullshit o wateva

MUfanz
18-01-11, 11:47 AM
aku image google Azrene Soraya Abdul Aziz

http://farm4.static.flickr.com/3232/3051857843_6bb9dfd116_o.jpg

btol ke salah?

DatukM
18-01-11, 11:53 AM
Rosmah: Stories about me on Internet are not true
http://www.malaysianbar.org.my/images/stories/politicians/Datin_Seri_Rosmah_Mansor.jpg

KUALA LUMPUR: The Deputy Prime Minister’s wife Datin Seri Rosmah Mansor has slammed those who posted slanderous allegations about her on the Internet, stating they were not true and those who needed clarifications should ask her directly.

“Whatever you read on the Internet, don’t telan bulat-bulat (take it as it is).
“I guarantee that all the stories on the Internet about me are not true,” she said in her speech last night at a charity dinner organised by the Kuala Lumpur Utara Perkim Women’s group.

The group’s chairman Puan Sri Minuira Sabki said they planned to set up a halfway house for senior citizens who were abandoned by their children and appealed to Rosmah for help in getting a government property.

Rosmah was responding to certain allegations about her published recently on the Internet and expressed disappointment that some resorted to deceit.

“When I am patient and quiet, people resort to slander. I kept quiet previously thinking that people can decide for themselves but now even ridiculous stories are being believed.

“Fitnah (Slander) is not a small sin that can be easily forgiven especially when it involves trying to bring disrepute to others,” she said.

“Don’t believe those who use deceit to get positions. They are willing to fool the community to get what they want. May Allah forgive them and may they return to the right path.”

As to Minuira’s request, Rosmah asked her to write a letter and she would forward it to the relevant parties.

“I am not promising anything. Times have changed. If I ask the government office for help, then stories will be cooked up that I’m trying to control them and more defamation will be made,” she said to the laugher of those present.




http://www.malaysianbar.org.my/legal/general_news/rosmah_stories_about_me_on_internet_are_not_true.html

saje aku tempek gamba skali :D

*pling!* :D

DibaLatif
18-01-11, 01:59 PM
Rosmah pakai botox. Tak boleh baca reaksi muka dia everytime bagi kenyataan. Hehe.. pengaruh Dr. Cal Lightman sangatlah kuat.

mr_naza
18-01-11, 02:40 PM
aku google tak jumpe pon.... bagi link please. encrypt guna binary ke , keyword ke. hahaha.

xkan xde kot...first lady of malaysia kot...:D dah jumpe jangan terkejut plak...

farcruise
18-01-11, 02:50 PM
Dari sumber yang tak dapat langsung dipastikan kesahihannya, cadangan menara warisan merdeka tu pun hadiah untuk dia

Sebabnya, menara berkembar klcc skrg ni berbentuk huruf H, dikatakan hadiah untuk wife ex-pm kita

Dan kalo gi majlis dia ada, sila jangan make-up melebihi ke'cun'an dia, consequences unknown

aidilshahz
18-01-11, 03:20 PM
kang ada sume kene ISA kang sape2 yg post kat sini..hahahahahah

morpheuzneo
18-01-11, 04:19 PM
http://3.bp.blogspot.com/_PbiBN0W6oJU/S_NqZBZ14SI/AAAAAAAAVcA/CYLdGKWTrp4/s512/1.jpg

Hobi dia suka kasi orang lemas! haa.. tu pasal chong wei kalau dia ada.. semangat lebih tu!!

ibanez_712
18-01-11, 04:48 PM
http://2.bp.blogspot.com/__t3_XOcHzbI/SjHXkXEN83I/AAAAAAAACL8/mk2YGF67jng/s400/i_think_i_love_my_wife_xlg-copy1.jpg



terbaik ah !!

flash
18-01-11, 06:25 PM
badan si rosmah ni makin lama makin beso oooooooooo. apa dia makan

zack_serdang
18-01-11, 06:33 PM
badan si rosmah ni makin lama makin beso oooooooooo. apa dia makan

makan duit rakyat

Tok Janggut
18-01-11, 11:44 PM
salam all;;;

Persoalan utama posting nie masih tidak berjawab. SIAPA DIA ABDUL AZIZ?????

tj

northern
19-01-11, 02:29 AM
bestnya chong wei

cannondale
19-01-11, 09:57 AM
dia dah balik dari melancong ke belum eh..?

seronok gi melancong atas tiket PERMATA.

macam takde menteri dah dalam Malaysia ni.

DatukM
19-01-11, 10:04 AM
jangan taktao beliau adalah seorang menteri tanpa portfolio
first in history
dats why dia bole assume mana2 tugas dr mana2 kementerian

bagos pe

morpheuzneo
19-01-11, 10:16 AM
dia dah balik dari melancong ke belum eh..?

seronok gi melancong atas tiket PERMATA.

macam takde menteri dah dalam Malaysia ni.

belumlaggi ko? ada kt oman lagi.

Nuril
19-01-11, 04:38 PM
teringin pulak nak tengok gambar rosmah masa dia muda
cantik + cun sangat ke??? daripada artikel mesia-today tu bunyi macam hot sangat, kegilaan ramai
macam cun melecun diva lah....
tapi macam susah nak bayang je huhu ~~ sape ada gambar masa dia tengah hot?
meh letak sini,,,nak tengok sket haha

Nuril
19-01-11, 09:20 PM
salam all;;;

Persoalan utama posting nie masih tidak berjawab. SIAPA DIA ABDUL AZIZ?????

tj

mengikut komen salah seorang reader dekat sini (http://ohartis.com/2009/04/gambar-dr-fazley-dan-keluarga/),
katanya Azrene adalah anak kedua Rosmah Mansur bersama bekas suami , Abdul Aziz Nong Chik , bekas Pegawai Petronas sebelum berkahwin dgn Najib.
means selepas kahwin dengan farith ismeth, Rosmah pernah kahwin lagi laa..
lagipun, masa tengah google2 tadi, memang ada baca 1 komen by one reader ni kat artikel mana tah,
katanya dulu masa kerja 1 ofis dengan Rosmah, selalu je Rosmah pergi kerja berhantar dan beramik oleh husband dia, seorang pegawai kat Petronas
masa tu pelik jugak, aik, cakap husband dia pembaca berita tu...huhu
rupa nya ada husband lain pulak pastu...ramai sangat husband dia ~hehe

Chinozie
19-01-11, 09:43 PM
youtube - rosmah perempuan ..........

Nuril
19-01-11, 09:57 PM
youtube - rosmah perempuan ..........

saya baru lepas tengok
tak pernah tau pun video ni wujud huhu
macam terkedu pun ada...tak sangka sampai tahap macam tu sekali
n....dah tengok dah gambar masa muda dia
tak cantik pon....den lagi cumil hahahah~ gile ngaku ! kuikui |joke|

Atmi_Raniya
20-01-11, 12:45 AM
Pada saya ini bukan soal cantik ke tak dia, tapi karektor dia.

Nuril
20-01-11, 09:38 AM
Pada saya ini bukan soal cantik ke tak dia, tapi karektor dia.

saya komen pasal kecantikan dia sebab dalam 1artikel ni, kisah2 silam dia yg mana dia jadi rebutan la ape la, seolah-olah dia diva yg hot dan cun...tapi bila saya tengok...aisehhhh.....jauh panggang dr api. Tak cantik langsung! hahaha

ERFi
20-01-11, 10:22 AM
Ehh skang die lagi hot. Mantap.

totti 10
20-01-11, 10:27 AM
adekah najib telah diberi makan nasik kangkang?
ade journalis yang buleh kompemkan?

ekzos_pipe
20-01-11, 10:30 AM
so skrg ni anak perempuan dia yg kawin itu hari confirm la bukan dengan farith ethmir tuh? org petronas? kira dia dah kawin 3 kali la ye..

anyway a part from kes2 unik FLOM ni, bagi saya dia nak kawin 3 kali ke 10 kali ke tuh hak dia la, yang penting, cara nikah dan bubar nikah sah di sisi agama udah la..

mr_naza
20-01-11, 11:25 AM
adekah najib telah diberi makan nasik kangkang?
ade journalis yang buleh kompemkan?

tak mustahil tapi sape yang tau??journalis mne nak korek??journalis BDN ke??:D

Nuril
21-01-11, 11:27 AM
huu...ada siapa2 pernah tengok video di utube yg bertajuk R***** P******** P****! ??
huhu...yang mana saudara-saudara dia semua buat luahan hati bagai-bagai
tak kisah la yang tu, cuma nak quote kan yg saudara dia memang ada cakap si Mah ni kaki bomoh
apa yg dia bomoh? haa tanya la diaa......haha

zack_serdang
21-01-11, 02:07 PM
huu...ada siapa2 pernah tengok video di utube yg bertajuk R***** P******** P****! ??
huhu...yang mana saudara-saudara dia semua buat luahan hati bagai-bagai
tak kisah la yang tu, cuma nak quote kan yg saudara dia memang ada cakap si Mah ni kaki bomoh
apa yg dia bomoh? haa tanya la diaa......haha


waaaa ko punye hint mengalahkan RODA IMPIAN....!!

visz
21-01-11, 05:08 PM
nak tau kesahihan cite korg nie,cari org yang kerja pejabat agama,search: rosmah mansor,cek ic.. then sesape yg bankers kt cni atau kerja dgn LHDN..pepandai la korg cr info :)

Nuril
21-01-11, 05:59 PM
nak tau kesahihan cite korg nie,cari org yang kerja pejabat agama,search: rosmah mansor,cek ic.. then sesape yg bankers kt cni atau kerja dgn LHDN..pepandai la korg cr info :)

mak eden kerja LHDN
bila tanya, macam-macam cerita boleh dengar
haha...start daripada cerita artis sampai la cerita datuk datin atok nenek sume
saman sana saman sini bangkrap kan company tu company ni
tu pasal la bila Bijan cakap "kerajaan tak boleh lagi menangung bla..bla..bla.. nanti kerajaan bangkrap"
mak mesti cakap, banyak la kau Bijan! ~~huhu emo2...