PDA

View Full Version : Hait?? Rawang dah take over tempat paling murah nak beli tayar / rim dari Kelang?



morpheuzneo
21-02-11, 06:57 PM
Ada Betul ke? Rawang?

mari kita baca bawah ni :




SPORT RIM SHOP MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIMS SHOP – KEDAI RIMS & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG





http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang.jpg


Last week we have provided some information about cheap sport rim / sport rim murah at Rawang. Now we are going to give you another information and review about 3 most famous place to buy sport rims which is Klang, Sunway and Rawang. Why? Because they offers a very good deal in terms of price to the customers. There are differences among three of the places. So, lets check it out here..

SPORT RIM MALAYSIA REVIEW : CHEAPEST SPORT RIM SHOP – KEDAI RIM & TAYAR KLANG, SUNWAY & RAWANG


http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-6.jpg



Our first journey is straight ahead to Jalan Kapar, Klang, Selangor. We planned to go to Klang first then to Sunway and the last is Rawang. In Klang, there are about 5-6 sport rims shop near by Jalan Kapar. But you need to travel by car to go to each shop.


http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-5.jpg
Our first visit is the most famous kedai tayar & sport rim that most of us talking about and rated as “kedai tayar & sport rims paling murah” by many Malaysian. It is called the “Kedai Papan“. But now no longer kedai papan, it is a concrete building with orange painting. the name of the rims shop is Perniagaan Tayar Hing Leong Tyre Services.

This is the busiest sport rims shop in Malaysia i would say. When we arrived there, there are so many cars and the owners want to pimp their own rims. I have been there last year and the situation is the same. So many people there. There are 3 separate shop. What you see above is the center one selling sport rims with size of 13″,14″,15″ & 16″. The left one selling sport rims with bigger size. And the right one selling sport rims with all sizes but it is actually smaller different shop. This shop is actually the cheapest in Klang compare to few of the tyres and rims shops that we have visited there at Jalan Kapar.

http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-1.jpg

This one is the other shop nearby Jalan Kampar. The Perniagaan Tayar Hiap Hoe Loon Tai Sdn Bhd. Just opposite of carrefour Jalan Kapar Klang at the traffic light there. This shop offers variety of bigger size of sport rims. The price and offers is quite good. Not so many people here so you can have a good negotiation with the owner of the rims shop.


http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-4-478x500.jpg


Our next visit is Sunway Pusat Tayar Tek Ming Auto Service. This shop is famous due to its wide promotion in the internet especially in lelong auction website. You can visit lelong.com.my and search for their online shop there to view their available sport rims. This shop is not the cheapest among three places (Klang, Sunway & Rawang) but it is the cheapest in Sunway only. The price cannot be negotiate further compare to Klang and Rawang. What you see at the price tag of the sport rims is what you are going to pay.

The customer service is not so good compare to Klang and Rawang. Especially a girl at the counter there that didn’t allow me to take some picture and even touch the sport rims. What the..?? I just want to compare which rims is good and i must touch and turn it to see the spec of the rims at the back and feel the weight of the rims. Furthermore I am going to buy one, not just looking at it. So not a sporting girl. But others employee has no problem with me. There are variety good design of second hand sport rims at sunway. Among three of the places, if you want to search for second hand rims, this is the place because the second hand rims displayed there are acceptable and still looking good (in good condition). But wait and think again. Maybe you need to see other offer for new sport rims at Klang and Rawang first.


http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-3.jpg


Then we continue our journey to Pekan Rawang. There are a lot of Sport Rims Shop near a round about (Bulatan Pekan Rawang) beside the Mc Donald at Pekan Rawang ahead to Tanjung Malim old road. Once you get in the round about, you will see most of the tyres shop there. It is easy to look around there as you just need to walk between one rims shop to another shop nearby after you park your car there.

Above picture is one of the sport rims shop (Pusat Servis Tayar V care tyre & Auto Services) This is where you can get a best deal to buy a new set of sport rims and tyres. It is an unbelieveable deal. The price might be the same as Kedai Papan but you can trade in your sport rims and tyres with the highest value.

I put one example here for a Proton Saga BLM stock sport rims 14″ with tyres. At Kedai Papan, they can give the best trade in value of RM800/900. At Tekming Sunway, they only take RM500, which is the lowest value. Here, a Saga BLM owner can put a wider smile on their face because most of the shop offers more than RM800 up to RM1200!!! It is really an unbelieveable trade in value. So if you want to trade in your tyres and rims, just go here and you just need to add another few hundreds of Ringgit to buy the new sport rims. Even an old stock rims (rim besi) of kancil they will take it for RM200. Below is the other cheap sport rims shop in Rawang.


http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-2.jpg



Other thing is the shop here sell most of the rims of exlusive and luxury cars like Mercedes Benz and BMW sport rims with the cheapest price offered by them. During our journey, I also want to search for Sport rims of Mercedes Benz C200 17″. At Klang, the best price of the rim Taiwan made rims for Mercedes is RM3900. Rawang offers the best price of RM1700 only.

So, overall between Klang, Sunway and Rawang, my vote is for Sport rims shop in Pekan Rawang. Even the price of Rawang shop and Klang Rims Shop is not too far, but at Rawang the price of sport rims in each shop is like competing with each other because they are quite near between shops and they will offer the best high trade in value for your original stock sport rims and there are not so busy, so you can talk with them and get your car changed with new rims faster.

Whatever it is, if you want to buy new sport rims, just go and make a survey between those three places. Take your time and enjoy looking around for your new sport rims. Then get the rims at the best price and with the design that you really likes. Hope this information helps.
P/s: This article now updated in another articles on pictures of sport rims (http://kereta.info/pictures-of-sport-rims-design-price-range/)at those three places (Rawang, Klang and Sunway)



sos cili (http://kereta.info/sport-rim-malaysia-review-cheapest-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang/)

~~~

Yieeeehh?? hebat eh? tak pernah pulak aku tau murah cenggitu skali.! aku pernah skali ikut kawan aku pegi rawang ni.. tapi masa tu aku tgk takde laa murah sangat..!

pasal apa eh? dia boleh bagi murah gitu.., jom try skali pegi.. sesapa nak tukar rim ke .. upgrade ke?

aritu rim standard honda aku - kedai kt kelang nak ambik 800.. , then aku just topup aje beberapa ratus utk dapat rim baru dan tayar baru.! yeay.. pada aku murah laa tu!

Tapi rawang ni bleh offer lebih lagi? yoo.. hebat tu! jom Seven., aku tau kau nak tukar rim baru tu! :D..

DarkEmperor
21-02-11, 07:18 PM
ori ka immitation punye?

morpheuzneo
21-02-11, 07:22 PM
ori ka imitation? apa maksud kau? sama jer macam rim dan tayar yg di jual di kelang tu...

ada ori. ada brand OEM.. ada brand taiwan.. dan tayar nya pun sama lah.. macam2 brand ada..

ikut poket..kembung ke kurus..

DarkEmperor
21-02-11, 07:41 PM
ade bezanyer...
langgar lubang tgk...
baru nampak bezanyer... :D

since ko kate sume ade...
ade katalog x??
bley aku tgk2 rekemen kat member...
kot la lagi murah dari sunway...

note: aku x bace lagi sos cili ko...
coz x keluar plak kat tapatalk...

MUfanz
21-02-11, 07:58 PM
harga trade in value rim blm tu agak2 brape lama punya rim..?
2-3 bulan..?..setahun..?
kalo harga murah 500-600 dari kedai papan...sanggup aku gi sana

Edan1979
21-02-11, 09:22 PM
ada kedai yang lebih kurang harga ngan kedai papan... tapi takdelah semua kedai murah... sekarang banyak je tempat... tak payah travel gila2 jauh lagik...

morpheuzneo
21-02-11, 09:57 PM
ada kedai yang lebih kurang harga ngan kedai papan... tapi takdelah semua kedai murah... sekarang banyak je tempat... tak payah travel gila2 jauh lagik...

skang mmg banyak tempat., tapi harga kedai papan tu buat berbaloi pegi ke sana.! walau pun aku tak beli kt kedai papan.. tapi kedai ujung yg aku tak ingat2 namanya ..

satu tayar dah save dekat seratus lebih.., kira save banyak ler tu. 4 biji dapat save almost 500.. ! murah banyak tu pada aku.

~~~

nak compare rawang dgn kedai jln papar kelang - kalau semata2 nak ke sana .. maybe tak berbaloi.., tapi kalau ada rim nk trade in.. still berbaloi laa kot? since dapat harga trade in lebih tinggi..

tapi mulut mesti manis laa kt sini.! :)

mugen
22-02-11, 03:02 AM
yeaa aku sokong tajuk diatas coz aku baru sambar sportrim ssr type c kat rawang depan pizza hut/bus station tuuu,harga siap tayar mmg murah dari klang

raZZol©
22-02-11, 08:38 AM
mugen ; naper tak ambik type f hehe........

morpheuzneo
22-02-11, 09:42 AM
yeaa aku sokong tajuk diatas coz aku baru sambar sportrim ssr type c kat rawang depan pizza hut/bus station tuuu,harga siap tayar mmg murah dari klang

boleh share berapa beza tayar dan rim yg sama di kelang berbanding rawang?

dan berapa ko dapat trade in rim lama kau?

kyousuke
22-02-11, 11:09 AM
klo nak made in japan g afkat

sume 1k lebey

nie yg cheap2 ni sume made in taiwan

xamel2001
22-02-11, 12:28 PM
http://www.isc-warehouse.com/images/products/DSC00752_resize.jpg

Nak recce yg ni :). 17" atau 18".... tapi prefer 17" :).

morpheuzneo
22-02-11, 12:32 PM
^^ ini macam 2 piece punya rim aje ni..! hebak ni.. :p. , kene survey kt mun lee banyak benda2 ni.. :) tapi harga boleh tahan jugak mun lee tu! kalau ada kawan2 yg biasa beli kt mun lee baru ada untung sikit..

mugen
22-02-11, 02:30 PM
aku beli taiwan made je,minat type c dari type f....sportrim asal 16" upgrade 17"...ade byk kedai kat situ aku survey harga bukak siap tayar dari RM2000-RM2400, rim lama aku dier amik RM 600,so bayar RM1400 jee siap aligment,balencing+layanan amoi yg bagi air mineral huhu

MUfanz
22-02-11, 02:46 PM
ssr type c ni mmg ramai pakai...
kawan aku je 2 org...

brape ratus lg murah dari klang?

mugen
22-02-11, 03:14 PM
tgk kedai jgk,dgn tayar brand sama iaitu dunlop d01 lebihan rm180-rm250 anggaran aku,itupon kebetulan mmg mak mertua aku dok rawang hahahaha....bai JB lagi mahal dalm 2k siap tayar baru

morpheuzneo
22-02-11, 04:43 PM
macam mana ke rupa SSR type C ni? lawo bebeno ke?

cam bawah ni?

http://www.z1auto.com/images/ssrtypers.jpg

Pergh.. jatuh terus jaw aku..! lawa gila ! :D.. di padankan dgn kereta apa ni?

kaler apa? aku berkenan dgn design yg bawah ni.

SSR type F

http://www.z1auto.com/images/ssrtypef1.jpg

atau weds SA67 ni..

http://www.z1auto.com/images/wedssa67r2.jpg

yg lain tu tengok pada design ler..

Yang bawah ni lawo ke?

http://www.z1auto.com/images/ssrlxfsbc.jpg

SSR jugak ni.. :)

nufa
22-02-11, 04:43 PM
kedai nie tipu.. aku kena rm80 utk 1 camber maknanya 2 cmber rm 160.. klik url

http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-3.jpg

morpheuzneo
22-02-11, 04:50 PM
^^ camber - ini adalah taktik kedai kelang dan banyak kedai tayar utk kena kan kita.! aku tak pernah setuju dgn camber .! full-stop. tak kira apa diaorang kata pun.

korang buat mcam aku aje - aku beli tayar dan rim (kalau tukar laa) then aku pastikan diaorang timbang tayar aku.. make sure balance.. dan pasang kt kereta aku . cukup.

Alignment dan balancing aku buat kat tempat lain.. biasanya kt kedai dekat rumah aku yg aku percaya.. dah biasa pegi situ. pegi.. bayar 30ringgit utk check balik alignment dan balancing + tukar udara dalam tayar kepada nitrogen..! (pakai nitrogen tayar korang tahan lama.. , aku pakai utk tayar potenza aku tahan 2 tahun.. baru niaje tukar! puas hati aku lenjan.. sampai jadi tayar F1 )

luzi
22-02-11, 04:53 PM
kedai nie tipu.. aku kena rm80 utk 1 camber maknanya 2 cmber rm 160.. klik url

http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/05/sport-rim-malaysia-review-sport-rim-shop-kedai-rim-tayar-klang-sunway-rawang-3.jpg

Ooo mak aih!
aku bersimpati, bro...
di kedai tayar area Glenmarie ni...adjust camber dalam RM15 per side.
jadi untuk 4 camber tayar, RM60.

pendapat aku berkenaan mencari sportrim...carilah pattern touring car iaitu berbilang spoke macam Breyton Race GT (http://img163.imageshack.us/img163/5038/img0143w.jpg) ni yang mana spokenya memanjang sampai ke bibir rim.
kalau ambil 16" pun boleh nampak macam rim 17"...nampak besar.
satu lagi...masa kereta bergerak tu boleh nampak set brek (caliper dan disk).

untuk morph...wedsport tu not bad.
ada kaler biru dan merah tak silap aku.
untuk Civic, molek dah tu....nak plak 17".

mugen
22-02-11, 05:14 PM
cantik gak tu....type f tu aku tgk design dier dah mcm te37 tu yg maleh tu....

morpheuzneo
22-02-11, 11:18 PM
cantik gak tu....type f tu aku tgk design dier dah mcm te37 tu yg maleh tu....

Haa.. ini ler rim yg paling ramai geng2 civic pakai..! naik bosan aku tgk.

bobberry
12-03-11, 10:37 PM
tak ada satu pon nama kedai melayu........hahhahahah

SeKiLo
25-03-11, 09:06 PM
rawang area pekan ke nie??
mmg banayk kdai tayar n sportrim kt ctu..

fakhril
25-03-11, 09:23 PM
betoi tu geng...nmpknya terkenalahlah kawan kita ni.....mnggu pas aku aru buat camber keta aku kat gmarie tang spotrim tu kena hatihati ckit nnti kena yang dibuat balik nyosal tak guno dah....................

luzi
28-03-11, 10:58 PM
dari kenalan FB...Hezeri Samsuri.

"China alloys are cheap, but hantam lubang and see what happens? Image courtesy of Hisyam Samsuri"

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200373_10150120144969342_701244341_6541669_1506834_n.jpg

Dabatusai
28-03-11, 11:16 PM
dari kenalan FB...Hezeri Samsuri.

"China alloys are cheap, but hantam lubang and see what happens? Image courtesy of Hisyam Samsuri"

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200373_10150120144969342_701244341_6541669_1506834_n.jpg

PERGGHHH!!
sasau aku kalo kene gni
gile eah!!
saiz 17-18 neh...

kembali pade tajuk
tah...xpenah beli yg baru
sllu dari mudah.my je
yg mmg org dah pakai, basuh, masuk lopak, kencing kucing n tuka cat
tapi still cun n murah....heheheh
sekian

zamreda
29-03-11, 01:07 AM
smpai koyak rim tu.....

mugen
29-03-11, 01:42 PM
cina dgn taiwan 2 negara dan material yg berbeza bro,lagipon kalo ikut gambar tu location dekat kedai tayar so tu pasal byk bentuk2 rim yg berlainan dan ia tak boleh dijadikan contoh,umpanya awk pegi ke hospital mcm2 penyakit kita leh tgk kat sana,haa mcmtu laa,tapi kes2 rim tersadai di jalanraya mmg jarang kelihatan

luzi
29-03-11, 06:04 PM
baik lagi rim made in taiwan compare to made in china.
sebab rim made in taiwan ada juga jadi OEM untuk car manufacturer.

hsbc
30-03-11, 09:56 AM
dari kenalan FB...Hezeri Samsuri.

"China alloys are cheap, but hantam lubang and see what happens? Image courtesy of Hisyam Samsuri"

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200373_10150120144969342_701244341_6541669_1506834_n.jpg
this is why I never consider China as a superior country..almost anything made by the chinamen will be doomed

jack_jack
01-04-11, 11:01 PM
http://www.z1auto.com/images/ssrtypers.jpg

aq ade jmpe satu tmpt ni harge ssr type c ni rm650 je...meleleh aq tgk...ape pndpt korg?
heeeeheee....

raZZol©
04-04-11, 08:44 AM
650 murah tue....tp tgk gak, jgn made in china hehe...

mugen
04-04-11, 02:08 PM
imitation pon ade gred gak bro ade AAA,AA,A paling lowya pon ade,nak kesan gred antaranya timbang berat,kalo tokei tu jenis jujur dia mesti kasi timbng punyaaa dan siap explain lagi jenis2 gred yg ade,kedua tgk pada finishing rim luar dalam beserta cat rim tersebut

jack_jack
06-04-11, 03:48 PM
650 murah tue....tp tgk gak, jgn made in china hehe...

hehe...cane nk tau made in china...

---------- kemaskini 06-04-11 03:49 PM ----------


imitation pon ade gred gak bro ade AAA,AA,A paling lowya pon ade,nak kesan gred antaranya timbang berat,kalo tokei tu jenis jujur dia mesti kasi timbng punyaaa dan siap explain lagi jenis2 gred yg ade,kedua tgk pada finishing rim luar dalam beserta cat rim tersebut

klu lg berat AAA ke?

mugen
06-04-11, 05:56 PM
AAA yg paling look alike laa dalam 95% sama dari sudut finishing/berat/material cuma buat dikilang yg pirate punya laaa

tayar
08-02-12, 12:45 PM
bestnye korang sembang.. rim lawa2 plak tu.. nak tanye wei..jom cite pasal tayar apa yg best utk kategori tayar murah brand ni :-

Archilles ATR, Corsa 2233, Forceum, GT Champiro, Nankang NS2..

skrg ni aku guna tayar goodyear eagle f1 dgn Euro TYFOON - SUCCESSOR.. dua2 ni khas utk hujan, langgar lopak tak lari..hujan lebat rasa mcm jalan kering je..hehe.. performance ok ler.. tak bising sgt utk bunga potong air.. klu nak senyap, guna conti cc5..bunga tak cun..org tua ok kot...sebelum ni, guna tayar brand sonar dgn dunlop.. google sonar tyres.. sonar tahan 2 tahun..best jgk tayar tu..susah nak dpt dah skrg.beli dulu kat sg.buloh.. story ler sket wei..kot2 ada sape yg dah guna tayar murah ni ( Archilles ATR, Corsa 2233, Forceum, GT Champiro, Nankang NS2.. )

kongsi pengalaman..tima kasih

Oris
08-02-12, 02:21 PM
Kedai ahkit kat Shah Alam.. Rim Taiwan saling Japan RM1100± utk 17 inch... (cari kat mudah.my), yg ori pun ada, so bolehlah nak buat perbandingan pun... tayar pun boleh thn rendah harganya, dunlop R17 45 215.. RM315 sebijik....

pepepun, elakkan dr beli tayat silverstone... murah sgt, langar lubang..bengkak..

tendon_koyak
13-06-12, 02:39 PM
tread pasal kereta and part ni memang syok. nak2 pasal sport rim and tyre. tapi kenapa mcm dah senyap je?
saya ada cadangan kedai nak2 2nd hand sport rim..
location kedai di belakang spectrum ampang bandar baru ampang, (selorong dgn kedai perabot)(lorong belakang maybank). kalau kita mengadap spectrum shoping mall dia sebelah kanan. . dulu kedai ni kecik je. skg ni dah 3 buah kedai. dgn kedai saloon dia beli buat store simpan tayar 2nd. harga tayar murah rm20-50 dari kedai biasa. harga sport rim murah. lebih kurang sama harga dgn kedai papan. utk 2nd rim dia buat cantik and memang cun. kalau tayar yg kita nak takde, dia siap tolong cari kan utk kita just bagi masa and time.
sorry kalau dah ada yg pergi kesana tapi tak berminat, (so far, customer yg pernah dtg pasti dtg lagi. tak kira lah tukar tayar ke, ganti rim ke, buat alligment ke. balancing ke. even tampal tayar bocor). bagi saya kedai ni memang berbaloi. nego till u jadi. taknak itu hak kita. tokey very friendly.

kyousuke
13-06-12, 10:22 PM
tread pasal kereta and part ni memang syok. nak2 pasal sport rim and tyre. tapi kenapa mcm dah senyap je?
saya ada cadangan kedai nak2 2nd hand sport rim..
location kedai di belakang spectrum ampang bandar baru ampang, (selorong dgn kedai perabot)(lorong belakang maybank). kalau kita mengadap spectrum shoping mall dia sebelah kanan. . dulu kedai ni kecik je. skg ni dah 3 buah kedai. dgn kedai saloon dia beli buat store simpan tayar 2nd. harga tayar murah rm20-50 dari kedai biasa. harga sport rim murah. lebih kurang sama harga dgn kedai papan. utk 2nd rim dia buat cantik and memang cun. kalau tayar yg kita nak takde, dia siap tolong cari kan utk kita just bagi masa and time.
sorry kalau dah ada yg pergi kesana tapi tak berminat, (so far, customer yg pernah dtg pasti dtg lagi. tak kira lah tukar tayar ke, ganti rim ke, buat alligment ke. balancing ke. even tampal tayar bocor). bagi saya kedai ni memang berbaloi. nego till u jadi. taknak itu hak kita. tokey very friendly.

rim 17 5 lobang taiwan seken brape?

Oris
14-06-12, 03:29 AM
Update.. Kedai DE, seksyen 24 jln bawang.. Rim 17 serendah rm 800 siap pasang dan aligment...

mnajem
14-06-12, 04:02 AM
Update.. Kedai DE, seksyen 24 jln bawang.. Rim 17 serendah rm 800 siap pasang dan aligment...

Kalo hyundai getz RIM berapa bro. Agak2 brp reasonable kalo g situ.
Nk tukor kete bini aku punye

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Oris
14-06-12, 10:23 AM
Kalo hyundai getz RIM berapa bro. Agak2 brp reasonable kalo g situ.
Nk tukor kete bini aku punye

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

gets guna rim15 sedang molek dah... sarung tayar archilis (tayar budget yet osem..)

rim15, start dari harga RM680, trade in accepted (tapi kalo rim stok kilang, tgk atas budi bicara la juga.. mcm rim kilang 16" honda civic FD 1.8, x nak dia dah, kat kedai dia ada 12 sets.. so, nasib2 lah ya.. )

tayar archilis R15 50 195, dlm RM150 sebijik.. (x4 RM600)

Bal rm10 sebutir (x4 RM40)

Upah pasang + allingment wave..

total RM1320

trade in range (RM150~RM350)

so, antara RM970~RM1170 la...

mnajem
14-06-12, 12:37 PM
OK thanks

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

mie84
28-07-12, 09:13 AM
Mau tnye mana lg murah utk nk bli sportrim n tayar, antara Rawang n Klang...??
Tlg info..skrg tggl area klang..

---------- kemaskini 28-07-12 09:25 AM ----------

yg ade line biru ni ade tak kancil 14..

Oris
28-07-12, 10:38 AM
Mau tnye mana lg murah utk nk bli sportrim n tayar, antara Rawang n Klang...??
Tlg info..skrg tggl area klang..

---------- kemaskini 28-07-12 09:25 AM ----------

yg ade line biru ni ade tak kancil 14..


tinggal area klang kalo, layan kedai papan @ lajak sikit ke seksyen 24 sudah.. sikit lebih kurang jer kalo kira kos traveling ke rawang, mahupun ampang itu.

paNavia
11-09-12, 04:56 PM
:salam:

aku berkira2 nak tukar rim kelisa aku..
nak ke rawang/klang mcm jauh je..
ada sapa2 bleh rekemen kedai ok yg kat area bangi/nilai/cyber/pjaya?
paling jauh pun serdang/seri kembangan ke..


tengkiu..

morpheuzneo
11-09-12, 05:56 PM
yillek laa area cyber sri kembangan ni! ada satu pun kalo maleh nak gi jauh., kedai belakang domino pizza depan pasar borong seri kembangan tu., belakang tu ada satu kedai pennzoil.., situ ada jual sport rim dan tayar..! agak murah gak tayar dia.. dan sport rim dia pun berpatutan.. nak kata murah.. tak sangat.. tapi kalo maleh nak ke kelang, rawang.. maka itu lah kedainya.. utk anda tuju..!

kedai lain area equine park / seri kembangan aku tak jumpa lagi., sapa tau share laa jugak!

xamel.. kedai ko pegi kt balakong tu murah ke?

Oris
11-09-12, 06:01 PM
ada satu kedai kat bangi... sebelah petronas area hostel student MFI, ada pusat latihan keselamatan (NIOUS ke apa short formnya..) nampak iklan yg dia tepek kat depan kedainya, harga cantik.. tapi kot2 la ada terms and conditionnya kan...

ala sis, lajak sikit ke shah alam seksyen 24 tu la... kalo ari jumaat ptg, boleh roger2 seyh ni ha.. boleh neman kan.. :hohoho:

paNavia
12-09-12, 01:38 AM
ada satu kedai kat bangi... sebelah petronas area hostel student MFI, ada pusat latihan keselamatan (NIOUS ke apa short formnya..) nampak iklan yg dia tepek kat depan kedainya, harga cantik.. tapi kot2 la ada terms and conditionnya kan...

ala sis, lajak sikit ke shah alam seksyen 24 tu la... kalo ari jumaat ptg, boleh roger2 seyh ni ha.. boleh neman kan.. :hohoho:

dekat niosh ekk.. nak kena survey..

bukan malas nak gi jauh2, tapi lebih kepada tak berani..
sebabnya rim & tayar sekarang ni mcm dah nazak sket..
kang jalan jauh sket tayar meletup ke apa ke..
plannya nak la tukar tayar dgn rim ni kat satu tempat je..
lagipun kalau apa2 problem, malas lak nak kena gi balik kedai tu kalo jauh..