PDA

View Full Version : Samsung Galaxy Note



mnajem
14-11-11, 10:21 AM
Digi: http://www.digi.com.my/PhonesDevices/Samsung_GALAXY_Note.do?utm_source=Facebook&utm_medium=Link&utm_campaign=Samsung+Galaxy+Note

Celcom: http://www.celcom.com.my/smartphones/android.php#android6

Ada sesape yg dah angkat.
Banyak beza ke dgn device Samsung lain?

Aku dah try kat Celcom Pavi baru ni.
Tak beli sebab dah ada phone dan tablet.

Kalo tak beli SGS II hari tu mungkin jugak dah angkat.
Nampak mcm Digi punya plan tu agak berbaloi. Tapi Digi ni rasanya coverage kurang berbanding dgn Celcom. Risky for a phone kot masuk ceruk kampung memana.

Gripen
14-11-11, 10:26 AM
Potential Ipad or tablet killer, but why 2.3 only?

Chuy4 4ng3L
14-11-11, 10:30 AM
ohhh ohhh.. since nexus aku da menggila, tengah tunggu harga dia drop sket...
nakkkkkkkkk.....

mnajem
14-11-11, 10:32 AM
ohhh ohhh.. since nexus aku da menggila, tengah tunggu harga dia drop sket...
nakkkkkkkkk.....

tunggu je. SGT 10.1 pun aku tgk dah RM1.4K org jual skrg. dulu aku beli RM1,899
barang samsung ni cepat jatuh harga, tak macam Apple Products. sampai skarang harga menten.

tunggu ipad3 je keluar kot baru ipad2 jatuh harga.

spider
14-11-11, 11:45 AM
Potential Ipad or tablet killer, but why 2.3 only?

Setau aku kalau phone biasanya guna froyo 2.2 atau gingerbread 2.3, kalau tablet depa kaan guna honeycomb cam samsung tab 10.1 tu.

Chuy4 4ng3L
14-11-11, 12:00 PM
berbaloi kot kan amik ni..
sebab aku takmo besar2 macam tab..
aku plak bukan guna phone sangat.. byk sms jer..
yang pasti, encik hasben akan belikan if android.. apple kalu, sendiri beli...
so, macam betul2 kena masa la keluar menatam ni.. hehehehe

rimau_kumbang
14-11-11, 12:03 PM
eh dah ada kt market ke? aku pon tgh tunggu ni...nk tukar aku punya galaxy tab yg skang... :)

exs
14-11-11, 04:16 PM
Setau aku kalau phone biasanya guna froyo 2.2 atau gingerbread 2.3, kalau tablet depa kaan guna honeycomb cam samsung tab 10.1 tu.

samsung akan update ke ICS bila dah siap nanti.
sumber kat sini http://www.androidauthority.com/samsung-confirms-ice-cream-sandwich-for-the-galaxy-note-and-galaxy-s-ii-29957/

spider
14-11-11, 04:31 PM
wah ICS tu, Ice Cream Sandwich :D

Sonsengnim
14-11-11, 06:12 PM
Hai..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

exs
14-11-11, 07:50 PM
Hai..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

pergh. dah beli dah.

Gripen
14-11-11, 08:22 PM
tunggu je. SGT 10.1 pun aku tgk dah RM1.4K org jual skrg. dulu aku beli RM1,899
barang samsung ni cepat jatuh harga, tak macam Apple Products. sampai skarang harga menten.

tunggu ipad3 je keluar kot baru ipad2 jatuh harga.

Apple ada loyal followers and Apple product dari Macintosh dulu2 smpai ke Mac book, harga x jatuh sangat in fact some Mac product increase in price jadi collectors item.

Sonsengnim
14-11-11, 09:11 PM
A'ah. Setakat ini puas hati. Cuma bateri dia boleh tahan juga laju habisnya. Mungkin juga disebabkan aku yang tidak jemu menggunakan telefon ini.

Report Ketahanan bateri. pagi 100% petang balik opis tinggal 21% sahaja. Penggunaan berat. Boleh tahan la. Full caj macam caj ipad dekat 2 jam 30 min baru penuh. Penat juga la.menanti.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

mnajem
15-11-11, 08:26 AM
Hai..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

nibetul punya trolling ni....tak penah2 pos alih2 je ;p


btw.sgt 7” dual core super amoled bila plak nak launch?
bagi yg nak ganti sgt 7” elok consider yg tu.

sg note ni ok gak la... tp a bit pricey kalo nak ikut compared to sgt 7” incoming



Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

mnajem
15-11-11, 08:28 AM
A'ah. Setakat ini puas hati. Cuma bateri dia boleh tahan juga laju habisnya. Mungkin juga disebabkan aku yang tidak jemu menggunakan telefon ini.

Report Ketahanan bateri. pagi 100% petang balik opis tinggal 21% sahaja. Penggunaan berat. Boleh tahan la. Full caj macam caj ipad dekat 2 jam 30 min baru penuh. Penat juga la.menanti.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

dia boleh caj kat laptop tak?

kalo microusb patut boleh

tp kalu kepala usb mcm sgt 10,7” kenot.wall charger saje.usb utk mtp connection saje

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Sonsengnim
15-11-11, 08:55 AM
dia boleh caj kat laptop tak?

kalo microusb patut boleh

tp kalu kepala usb mcm sgt 10,7” kenot.wall charger saje.usb utk mtp connection saje

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Confirm boleh caj ikut laptop. Semalam dah tengok demo boleh pakai S2 punya usb kit tuk load movie dari thumbdrive juga. Harga semasa ditanya RM49.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Gripen
15-11-11, 11:52 AM
Samsung is the new Nokia, flood the market with multiple products.

mr_naza
16-11-11, 12:00 PM
blh tahan gak note ni...function lebih kurang cam galaxy tab ke?

p/s:samsung byk kuarkan product gempak2 sekarang...

mnajem
16-11-11, 05:29 PM
blh tahan gak note ni...function lebih kurang cam galaxy tab ke?

p/s:samsung byk kuarkan product gempak2 sekarang...


Google Nexus Prime (samsung jugak) yg tak sampai2 lagi kat .MY ni.
rear camera la tak best, 5MP je.

tp Nexus ni semua vanilla je afaik, tak pakai UI TouchWiz mcm line "Galaxy"

M3ntary
17-11-11, 01:08 PM
Secara amnya kita lihat Samsung Galaxy Note mempunyai screen yang terbesar untuk sebuah smartphone 5.3” inch HD Super AMOLED 800 x 1280 pixels. Selain itu ia merupakan smartphone yang paling berkuasa untuk tahun 2011 dengan menggunakan Dual-core 1.4GHz ARM Cortex-A9 processor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset beserta 1GB RAM & juga termasuk 2GB microSD card (menyokong sehingga 32GB) & untuk memory dalaman terdapat 2 versi 16GB & 32GB. Samsung Galaxy Note adalah Smartphone yang pertama yang menggunakan capacity battery yang terbesar & berkuasa dengan Li-Ion 2500 mAh & ini adalah penggunaan yang pertama untuk sebuah Smartphone. Bagi camera & video call tak ada berbezaan dengan Galaxy S2 dan memenuhi kateria sebuah digital camera dan berkeupayaan untuk merakam video dalam 1080p Full HD. Perkara yang paling menarik mengenai Samsung Galaxy Note ini adalah "S Pen Stylus" yang membolehkan untuk menulis nota (hand writing) dan membuat lakaran menggunakan applikasi "S memo" dengan daya sensitiviti yang tinggi seperti contoh tekanan pada S Pen Stylus dapat memberikan kesan yang ketara untuk ketebalan saiz garisan yang di lakarkan.

oto1202
20-11-11, 06:26 AM
s pen tu tak pakai bateri ke? sebab htc flyer ada issues pasal bateri pada pen. aku pun tggu kemunculan hp ni. dengar2 white color akan sampai sebelum hari natal. lebih baik tggu white color. maxis pun belum keluarkan plan hp ni.

M3ntary
22-11-11, 01:10 PM
Ku rasa S pen tu memang tak guna battery.

cannondale
22-11-11, 03:14 PM
pada korang mana lagi elok ambik Samsung Galaxy Note ataupun Samsung Galaxy Tab...?

aku nak beli nih..

trew
22-11-11, 03:59 PM
pada korang mana lagi elok ambik Samsung Galaxy Note ataupun Samsung Galaxy Tab...?

aku nak beli nih..

tujuan utama nak beli ni?

wassalam.

M3ntary
22-11-11, 04:05 PM
pada korang mana lagi elok ambik Samsung Galaxy Note ataupun Samsung Galaxy Tab...?

aku nak beli nih..

Ikut pengunaan jugak sebenarnya. Tapi Galaxy Note memang mobile habis. Tapi ada jugak yang tak puas kalau takat 5in je. :|

cannondale
22-11-11, 04:18 PM
tujuan utama nak beli ni?

wassalam.


tujuannya bila keluar makan.. aku boleh pasang cerita kartun untuk anak aku tengok..
dia ralik sket.. nak makan pun senang.

yang lain-lain tu.. aku nak akses internet guna wifi

trew
22-11-11, 04:47 PM
tujuannya bila keluar makan.. aku boleh pasang cerita kartun untuk anak aku tengok..
dia ralik sket.. nak makan pun senang.

yang lain-lain tu.. aku nak akses internet guna wifi

kena refine lagi ni :D

kalau beli tab 10.1, ko kena bawak phone dan tab tu, sebab tab tak boleh jadi phone. tapi kalau ko beli note, bawak note je sebab note boleh jadi phone... tapi note ni agak kecik la untuk budak2 tengok katun time makan. dari segi kepantasan, note la menang :)

wassalam.

Chuy4 4ng3L
22-11-11, 05:16 PM
tab leh jadi phone trew...
kalo tak silap aku la..
ke ni tab yg takde phone...

tapi nak ckp dengan tab yg bagak tu, agakkkkk la kan.. hehehe

M3ntary
22-11-11, 05:26 PM
Kalau macam tu ku rasa tak sesuai ko beli Galaxy Note, habis nanti dapat kat budakČ, lagi pun phone. Kena angkat yang besar sikit la kalau bagi budak. Baru leka sikit diorang tengok.

trew
22-11-11, 11:17 PM
tab leh jadi phone trew...
kalo tak silap aku la..
ke ni tab yg takde phone...

tapi nak ckp dengan tab yg bagak tu, agakkkkk la kan.. hehehe

tab 7 inch boleh jadi phone, tapi tab 10.1 inch tak boleh.

wassalam.

oto1202
27-11-11, 03:41 PM
siapa ada info pasal warranty hp ni kalau beli dari operator plan. warranty kilang ka @ warranty operator?

cannondale
30-11-11, 02:51 PM
isnin lepas gi tengok kat mines.. memang best la galaxy note..
try compare ngan galaxy tab yang baru..best galaxy note lagi..
gambar lagi clear..camera cantik..laju..
saiz pun tak terlalu besar dan tak terlalu kecil..

harga sekarang RM2399..
tunggu la dapat duit dividen ASB tahun depan baru aku angkat..kah kah..kah..

mnajem
30-11-11, 03:12 PM
ambik je package telco kalu dah tak tahan sangat, tak pun trade in je ngan phone hang skrg

MukH
30-11-11, 03:26 PM
isnin lepas gi tengok kat mines.. memang best la galaxy note..
try compare ngan galaxy tab yang baru..best galaxy note lagi..
gambar lagi clear..camera cantik..laju..
saiz pun tak terlalu besar dan tak terlalu kecil..

harga sekarang RM2399..
tunggu la dapat duit dividen ASB tahun depan baru aku angkat..kah kah..kah..

aku tanye kt ampang park ari tu dlm 2290 je...seratos gak beza tu....haihhh....

mnajem
30-11-11, 03:37 PM
AP unit kot tu bro?

MukH
30-11-11, 03:42 PM
tu x pasti le....mungkin le kot...ade lg ek AP...zitron ape bagai tu....hehehehe....gila lama aku x membeli2 henpon nih...

DarkEmperor
30-11-11, 07:45 PM
isnin lepas gi tengok kat mines.. memang best la galaxy note..
try compare ngan galaxy tab yang baru..best galaxy note lagi..
gambar lagi clear..camera cantik..laju..
saiz pun tak terlalu besar dan tak terlalu kecil..

harga sekarang RM2399..
tunggu la dapat duit dividen ASB tahun depan baru aku angkat..kah kah..kah..

siyesly ko kene carik kedai laen bro...
coz rate2 kat sini (puchong) jual 2299...

cannondale
30-11-11, 07:50 PM
aku gi tengok tu kat center samsung.
Padan la kut harga mahal

DarkEmperor
30-11-11, 07:50 PM
AP unit kot tu bro?
i dunno why...
but kalau ko pi carik kat memane kedai yg AP tuk galaxy note neh lagi mahal dari ori...
plus agak sukar jugak nak carik AP tuk galaxy note...

Sonsengnim
30-11-11, 08:27 PM
Salam,

Kepada sesiapa yang ingin membeli, saya mengesyorkan untuk beli pada SEP yang sah. Boleh check senarai dealer di website samsung. Saya membeli set yang katanya dari dealer SEP yang sah. Tetapi bila disemak dengan samsung customer support, dealer tersebut tiada dalam senarai dan akibatnya warranty hanya setahun sahaja. Bummer!

SEP list :

http://www.samsung.com/my/support/warrantyinformation/sepDealer.html

Basically, jika dibeli pada dealer disenarai harga ditetapkan setakat ini rm2299 plus free flip cover. Di mines ada yang menjual dengan harga yang lebih tidak termasuk flip cover.

Gud luck hunting :-)

Ps : i love this phone, but the customer support helpline agak annoying.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

mnajem
30-11-11, 09:28 PM
aku biasa devicesamsung beli kat AMS di lowyat. situ mmg confirm ori sbb aku pi repair centre kat berjaya plaza depa accept.tp make sure mintak computer generated receipt.kdg offline bg receipt tulis tgn kena dtg lg ambik

Sent from Samsung Galaxy S II (GINGERBREAD)

oto1202
24-12-11, 03:35 PM
akhirnya.. sampai juga Samsung Galaxy Note White ke tangan aku. memang susah juga la nak biasa tangan pegang hp ni. bukan pasal skrin besar, tapi sebab nipis. takut terlepas dari tangan. hp suda rooted, masalah yellow triangle icon pada boot screen pun dah settle. masih ada sikit2 lagging tapi boleh ubah guna SetCPU.

mnajem
24-12-11, 10:18 PM
ko pakai usb jack ke ilangkan yellow triangle tu

CupidOfLuv
24-12-11, 11:36 PM
kalo beli kat singapore, agak2 harga lari banyak tak? ingat nak kirim kat ex-boss :hihi:

oto1202
25-12-11, 07:20 AM
ko pakai usb jack ke ilangkan yellow triangle tu

tak, install semula stock kernel ori (zImage). nak download firmware ori, file besar lebih 500mb. tapi bagus utk standby backup.

oto1202
03-01-12, 01:16 PM
masih banyak kekurangan.

- Tiada indicator light utk message & missed call
- Browse internet cepat habis battery
- Charging sambil open function lain, cepat panas
- pakai flip cover, panas lambat hilang
- Tiada calibrate utk S Pen

se7en
03-01-12, 02:01 PM
masih banyak kekurangan.

- Tiada indicator light utk message & missed call
- Browse internet cepat habis battery
- Charging sambil open function lain, cepat panas
- pakai flip cover, panas lambat hilang
- Tiada calibrate utk S Pen


jgn lupe sound dia xberape kuat..especially play music

cannondale
03-01-12, 02:16 PM
ye ke macam tu..tak jadi lah ambik galaxy note..

ambik galaxy tab 7 plus je lah..


panjang giler beratur nak ambik dividen ASB tadi..
nak beli galaxy tab punya pasal.

ibanez_712
03-01-12, 02:47 PM
opismate aku semua pakai note...jelesi~

morpheuzneo
03-01-12, 04:46 PM
pengalaman hands on review aku..pegang unit ni 2-3 hari.. hasil dari 'tolong' belikan utk kawan2 yg kurang geek..

1st impression.. alahai comel nya..! geram seh! screen cantik gila! tapi nipis.., sama macam oto tulis., aku rasa tak confiden nk guna Galaxy note ni utk jadi handphone harian! pasti akan ada satu hari aku akan 'ter'lepas dan berderai di tanah!

serius seh.. alangkan blackberry 9700 aku pun aku dah jatuh kan beberapa kali. ini pulak yg senipis ni.

2nd impression - bab handwriting recognition.. superb! aku adalah pengguna lama pda.. start dari palm., then move ke hp palm.. jornada.. dan semua model yg ada.., so aku boleh adapt apa saja handwriting schematic yg diaorang guna., so aku try palm punya character kt samsung ni.., eh.. recognize..! try yg standard windows mobile character.., haa.. laju aje dia recognize... dan aku suka ruang menulis utk galaxy note ni besar.. jadi nak menulis jadi senang.

so.. kalau korang mmg ada experience guna pda dalam bentuk stylus..! ini lah dia phone/pda yg di tunggu2.. :)

cuma.. kalau beli phone ni.. jgn lupa beli skali dgn cover yg kuat sikit..! takut-takut.. nanti jatuh.. berderai oh.. :)

ibanez_712
03-01-12, 05:19 PM
beli sampai beribu2 takkan nak beli casing takde duit.... :|

morpheuzneo
03-01-12, 05:42 PM
beli sampai beribu2 takkan nak beli casing takde duit.... :|

casing dia yg lawa dan elok harga 2-300 woh..! ada berani? aku tak berani.. :p.

ibanez_712
03-01-12, 05:51 PM
casing dia yg lawa dan elok harga 2-300 woh..! ada berani? aku tak berani.. :p.

Ko beli kat kedai dia mmg la ratus2..padahal rege modal x sampai 50 kot..

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

mnajem
03-01-12, 06:04 PM
Kalo casing ni paling mahal bg aku sanggup spend rm100 je.atas dari tu no go

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

Awang Goneng
03-01-12, 06:08 PM
masih banyak kekurangan.

- Tiada indicator light utk message & missed call
- Browse internet cepat habis battery
- Charging sambil open function lain, cepat panas
- pakai flip cover, panas lambat hilang
- Tiada calibrate utk S Pen

semua ni akan direpair pada Samsung Galaxy Note S @ 2 :|

Lang
03-01-12, 06:46 PM
tujuannya bila keluar makan.. aku boleh pasang cerita kartun untuk anak aku tengok..
dia ralik sket.. nak makan pun senang.

yang lain-lain tu.. aku nak akses internet guna wifi

Tab la, galaxy note kecik giler

---------- kemaskini 03-01-12 06:48 PM ----------


pengalaman hands on review aku..pegang unit ni 2-3 hari.. hasil dari 'tolong' belikan utk kawan2 yg kurang geek..

1st impression.. alahai comel nya..! geram seh! screen cantik gila! tapi nipis.., sama macam oto tulis., aku rasa tak confiden nk guna Galaxy note ni utk jadi handphone harian! pasti akan ada satu hari aku akan 'ter'lepas dan berderai di tanah!

serius seh.. alangkan blackberry 9700 aku pun aku dah jatuh kan beberapa kali. ini pulak yg senipis ni.

2nd impression - bab handwriting recognition.. superb! aku adalah pengguna lama pda.. start dari palm., then move ke hp palm.. jornada.. dan semua model yg ada.., so aku boleh adapt apa saja handwriting schematic yg diaorang guna., so aku try palm punya character kt samsung ni.., eh.. recognize..! try yg standard windows mobile character.., haa.. laju aje dia recognize... dan aku suka ruang menulis utk galaxy note ni besar.. jadi nak menulis jadi senang.

so.. kalau korang mmg ada experience guna pda dalam bentuk stylus..! ini lah dia phone/pda yg di tunggu2.. :)

cuma.. kalau beli phone ni.. jgn lupa beli skali dgn cover yg kuat sikit..! takut-takut.. nanti jatuh.. berderai oh.. :)


ekceli member aku dah pakai...dah terhempas byk kali...terbaik sih calar jer rosaknye idak.

Kalau dia tak pakai cover kompen tercabut bettri sekali. So pakai la cover baru tebal sket :-B

ibanez_712
03-01-12, 06:50 PM
kena tau la mana port nak cari casing murah dan berkualiti ni...S2 aku punya casing rm15 je..

oto1202
03-01-12, 08:00 PM
kena tengok la guna utk apa. kalau browsing internet confirm cepat abis bateri tambah2 lagi kalau ada download2. tapi aku respek kalau nak reply email yg ada attach edit gambar, edit words & excel, lebih mudah guna hp ni. lagipun hp samsung galaxy ada function usb on the go, boleh sambung ke thumb drive, memory card reader. setiap hp pun ada kelebihan..

mnajem
03-01-12, 08:51 PM
Kalo ikut nafsu mmg sambar dh note ni. Tp berpijaklah di bumi nyata ade bende lain lg penting

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

Lang
04-01-12, 11:00 AM
Kalo ikut nafsu mmg sambar dh note ni. Tp berpijaklah di bumi nyata ade bende lain lg penting

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

S2 dah kira terbaek dah...note ni bezanya besar sket dan ada pen...

oto1202
07-01-12, 12:47 PM
aku install Chainfire 3D Pro, install driver & reboot, bila buka game Frontline Commando, maps mission tu kosong. tapi kalau uninstall driver, maps mission tu ada pula. knapa ah??

oto1202
07-04-12, 10:18 AM
banyak betul update dari samsung. tapi belum muncul ICS untuk SGN. hehehe.. gingerbread pun belum cukup puas guna.

DarkEmperor
07-04-12, 12:26 PM
aku install Chainfire 3D Pro, install driver & reboot, bila buka game Frontline Commando, maps mission tu kosong. tapi kalau uninstall driver, maps mission tu ada pula. knapa ah??
dayummmm....
nape aku x perasan awal2 mende neh....
mebi kalau aku stop chainfire3D map mission bley muncol balek...

kes aku same cam ko lah...
map kosong...
x tau nak click ape dah sebab x nampak pape... :|

oto1202
08-04-12, 02:33 PM
aku lagi bingung. siap uninstall game tu. masalah tak selesai. sekali unistall driver chainfire3d, semua ok. tpaksa main semula. malas2, layan game fifa 12 pla. hehehe..

dah updated ke N7000DXLC2. tukar pakai kernel speedmod k2-8. ini la satu2nya kernel yg aku rasa bagus. tak byk guna battery. tak payah overclock sampai 1.7Ghz, buat hp panas je.

oto1202
03-05-12, 03:17 PM
waiting to equip my samsung galaxy note with 3 super accessories..

1) Sony Smartwatch
2) Zenus Prestige Vintage G-note Diary Leather Cover Wallet Case
3) Bluetooth Headset Jabra BT2035
4) Sony Smart Wireless Headset Pro

mnajem
24-05-12, 10:37 AM
aku tgk kawan aku dah share FB dia, GN dapat updates ICS hari ni.
korang dh dapat ker?

syiok la guna ICS on notes, hehe

rimau_kumbang
24-05-12, 11:59 AM
ya..aku tgk kt mudah pon dah ada org iklankan service utk upgrade GN ke ICS...dia cas rm50

mnajem
24-05-12, 12:34 PM
pakai kies air ke tu.
ni takyah, autoupdate biasa je.

Oris
24-05-12, 12:42 PM
korank buat aku horny dgn natang ni je la.. :hohoho:

oto1202
26-05-12, 09:35 AM
kehebatan multimedia menyerlah pada 3S.

-S Memo
-S Note
-S Planner

N7000DXLP9 update guna PC odin. hanya load file pada button pda. So, semua file lama masih kekal.
Root hp pun senang. tak banyak kerja.

---------- kemaskini 26-05-12 10:01 AM ----------

***WARNING! PLEASE READ!! ICS Kernels and Recovery - HARDBRICK WARNING
Reinbeau asked me to summarize the situation with ICS leaks in a way that can be stickied, so here it is:

DO NOT FLASH OR WIPE USING ANY ICS REPACK

The list of "known safe" kernels is below in this post - there are currently two known-safe ICS kernels, but only two.

These kernels are fundamentally dangerous. Samsung introduced some sort of bug in the eMMC driver that can permanently damage the eMMC flash storage of the phone. This leads to unusable partitions at best, and at worst a hardbricked device. The nature of the failure is so severe that the usual method for hardbrick recovery (JTAG) is unable to recover devices damaged in this manner.

Kernels that have been confirmed affected are:
All ICS leaks for the Samsung Epic 4G Touch (SPH-D710)
All ICS leaks for the Samsung Galaxy Note (GT-N7000)
XXLPY official ICS release for GT-N7000 - at least one hardbrick (chasmodo), 2 people with damaged partitions (unusable /data or /system), at least 1 person with unusable /data after a wipe in *factory* recovery - it's not just CWM, and one person who hardbricked after wiping in Settings
ZSLPF official ICS release for GT-N7000 - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1661590 and http://forum.xda-developers.com/show...1#post26275391 are the first two reports.
UCLD3 ICS leak for the AT&T Samsung Galaxy S II (SGH-I777) - Other leaks may also be affected
Kernels built using the most recent SHW-M250S/K/L official source code release as of May 3, 2012 - This includes SiyahKernel 3.1rc6 for GT-I9100 (all other Siyah releases are safe)

Damage is not guaranteed - it may only affect a small percentage of users, but even a 5% chance is far more dangerous than the effectively 0% chance of hardbricking due to kernel bugs in safe kernels.
Also, some people will not fully hardbrick - /data or /system will become unwritable, resulting in a phone that can enter download mode, can flash kernels, can write to some partitions in recovery, but is overall unusable due to one or more critical partitions being unusable.

Kernels that have been confirmed safe:
All known Gingerbread kernels for the Galaxy Note and other affected devices listed above
Kernels built from the GT-I9100 Update4 source code release - this includes XplodWILD's CM9 release and my DAFUQ release, hopefully more kernel choices will become available soon

If you are running an affected kernel:
STOP USING IT IMMEDIATELY. FLASH A SAFE KERNEL USING ODIN/HEIMDALL.
DO NOT wipe in recovery
DO NOT flash anything else in recovery
In general, DO NOT use recovery at all


aku tak perasan warning ni. bila aku root, mesti melalui CWM recovery mode. root aku berjaya. aku dah test beberapa function root, semua ok. yang lain aku tak explore lagi. harap2 root aku tak membawa hardbrick.

nura
31-05-12, 04:05 PM
dah update ics dah 2ari..kuat tul makan bateri...setengah hari dah kong..selepas pakai tenet..pakai navigation dan main angry bird..masa gb takde plak kong secepat ni..kawan kawan camne ek

Oris
31-05-12, 04:12 PM
x jadi horny... member dah trade in dgn iphone... letak dlm poket, note dia tetiba jadi panas.. shut off sendiri.. pelak tu??

mnajem
31-05-12, 04:28 PM
x jadi horny... member dah trade in dgn iphone... letak dlm poket, note dia tetiba jadi panas.. shut off sendiri.. pelak tu??

Faulty unit la tu
Not wise beli note skrg
Better ambik sgs3

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

DarkEmperor
31-05-12, 04:49 PM
semalam time tunggu bini aku bersalen bersame para somi somi yg laen...
tgk rate2 ramai yg pakai note...
mcm kelakar plak bile tgk diaorg wat call pakai note... :|
kat kilang, 2-3 org gak la aku perasan kat kantin pon camtuh gak...

awat x ramai yg pakai bluetooth??

Chuy4 4ng3L
31-05-12, 04:53 PM
adik aku laki bini beli GN sorang satu...
last2 kembali pada ipong4gs..
GN kasik kat anak.. wuwuwuwu (awat tak kasik aku wuwuwuw)

sebabnya, dia kata nak guna satu tangan taip msg pun fail..

rimau_kumbang
31-05-12, 05:15 PM
apasal dia xsetkan one hand punya function..aku pakai senang je

mnajem
31-05-12, 05:45 PM
semalam time tunggu bini aku bersalen bersame para somi somi yg laen...
tgk rate2 ramai yg pakai note...
mcm kelakar plak bile tgk diaorg wat call pakai note... :|
kat kilang, 2-3 org gak la aku perasan kat kantin pon camtuh gak...

awat x ramai yg pakai bluetooth??

ko tak tengok lagi aku call guna 7+ aku
leceh la pakai bluetot

---------- kemaskini 31-05-12 05:46 PM ----------


apasal dia xsetkan one hand punya function..aku pakai senang je

aku pakai swype keys je.. senang je sebab takyah angkat jari. dan boleh train utk guna short form bahasa SMS.
kamus default aku guna english UK/US.. lepas tu train la bm sesikit

rimau_kumbang
31-05-12, 06:35 PM
aku swype pon pakai gak

Lang
01-06-12, 09:08 AM
sywep with 1 hand osem

Aku dengar lepas update ICS battery G note cepat habis.

Ada yang cakap kena buat factory reset baru la masalah battery takde.

mnajem
01-06-12, 09:37 AM
sywep with 1 hand osem

Aku dengar lepas update ICS battery G note cepat habis.

Ada yang cakap kena buat factory reset baru la masalah battery takde.


macam tu pulak. nnt aku tgk wife aku komen cmane. aku baru upgradekan phone dia ke ICS malam tadi
dah la member balik rumah malam, camne nak kontek aku mntk ambik nanti.

majikan die kedekut, nak charge henpon kat opis pun berkira.

oto1202
02-06-12, 09:54 AM
aku ubah kernel ke speedmod k3-3. install cpu spy utk check hp slalu dlm deep sleep. install autokiller memory optimizer utk tukar preset ke moderate. selalu kill apps, clear ram. discharge batt hingga abis. baru charging. panas tu masih susah nak reduce.

SoulShadow
03-06-12, 02:43 AM
pulak... de masalah panas ke lepas upgrade... gua ok je... gua guna internet ja.. da 1hari setengah.. batt 65% lagi.. free memory dulu.. tgk berapa banyak memory dia pakai time panas tu..

oto1202
03-06-12, 07:20 PM
panas kalah time guna gb. kalau ori stock kernel samsung, kompom ram memory 6++. internet mmg tak byk mkn bateri cuma aku rasa display screen yg myebabkan panas. bateri reduce tu lebih laju dari gingerbread. itu yg tak syok.

rimau_kumbang
05-06-12, 10:52 AM
Aku plak masalah lain sket..yg lain2 ok tapi bila charging plak cam lambat sgt nk penuh

Sent from my GT-N7000 using Rimautalk

mnajem
05-06-12, 10:55 AM
Aku plak masalah lain sket..yg lain2 ok tapi bila charging plak cam lambat sgt nk penuh

Sent from my GT-N7000 using Rimautalk

Ko kena pakai sampai drain sekali lepas tu full charging kot

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

oto1202
05-06-12, 04:01 PM
memang lambat sebab capacity bateri besar. almost 3 jam lebih.

rimau_kumbang
05-06-12, 04:18 PM
memang lambat sebab capacity bateri besar. almost 3 jam lebih.

Tapi ni cuma berlaku lepas aku upgrade to ics

Sent from my GT-N7000 using Xparent Blue Rimautalk 2

Gripen
11-06-12, 09:58 AM
alu tgk wife any nye Note,
lepas upgrade to ICS, sama je function
mcm S3.

No big jump.

MaszMelati
11-06-12, 02:37 PM
Btri cpt habih..mmg standed. ... sume smrtphone mmg cmtu kn?

oto1202
12-06-12, 01:54 PM
aku ubah kernel ke speedmod k3-3. install cpu spy utk check hp slalu dlm deep sleep. install autokiller memory optimizer utk tukar preset ke moderate. selalu kill apps, clear ram. discharge batt hingga abis. baru charging. panas tu masih susah nak reduce.

mmg semua hp mcmtu. jimat power utk processor tapi screen canggih. so, display hp pun byk guna bateri.

oto1202
27-06-12, 08:20 PM
akhirnya.. completely equipped my samsung galaxy note 4.0.3 ics with

1) Purple coat Feel Click case.. reserved my Venus G-note prestige vintage case.
2) Sony Smart Wireless Headset Pro MW1.. reserved my Sony Smartwatch.

what about your Note?

just.
29-06-12, 04:39 PM
Masih lagi guna gb. Sob sob. Nak tuka ics kenalimaploh plak.

Case AnyMode bumper dengan sticker kartun. Haha

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

mnajem
29-06-12, 04:46 PM
Masih lagi guna gb. Sob sob. Nak tuka ics kenalimaploh plak.

Case AnyMode bumper dengan sticker kartun. Haha

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

official kan ada.. buat sendiri je

rimau_kumbang
29-06-12, 05:31 PM
update sendiri je brader...

oto1202
30-06-12, 10:23 AM
apasal kalau dah silent mode, bila lepas miss call, mode kembali ke normal. cuba korang check.. aku tak pasti masalah dalam ics atau dalam gb pun mcmtu.

rimau_kumbang
30-06-12, 04:20 PM
apasal kalau dah silent mode, bila lepas miss call, mode kembali ke normal. cuba korang check.. aku tak pasti masalah dalam ics atau dalam gb pun mcmtu.

Aku punya ok je


Sent from my GT-N7000 using Xparent Blue Rimautalk 2

Lang
01-07-12, 10:25 AM
Wa dengar samsung galaxy note 2. Akan keluar october ni.

http://businesstoday.intoday.in/story/samsung-galaxy-note-2-tipped-to-be-launched-in-october/1/185834.html

Sent from my Jelly Bean.

just.
01-07-12, 11:36 AM
update sendiri je brader...

How howww. Riskyy ke dop kalu instol sndiri ?


Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

mnajem
01-07-12, 11:52 AM
Wa dengar samsung galaxy note 2. Akan keluar october ni.

http://businesstoday.intoday.in/story/samsung-galaxy-note-2-tipped-to-be-launched-in-october/1/185834.html

Sent from my Jelly Bean.

wah dah upgrade JB ke?
kalo yakjuxw dapat tak upgrade?

Lang
02-07-12, 09:53 AM
wah dah upgrade JB ke?
kalo yakjuxw dapat tak upgrade?

Offical belum keluar lagi. Yakju akan update JB pada pertengahan bulan 7.

Yang den gune sekarang Image dari Google I/O. Flash guna cwm (clockwordmode)
Root je handphone hang gune GNEXtoolkit V7 semudah ABC

Memang superb JB nie.

Aha giler ah offtopic.

....

Aku lepak dekat forum Note, ramai yang mode note depa gune AKOP custom firmware base on ICS.