PDA

View Full Version : Pekeliling Baru Gaji SBPA 2012.. - apa impak terhadap anda - penjawat awam?



morpheuzneo
30-11-11, 10:14 AM
Salam semua.., malam smalam satu lagi pekeliling.. yg mula di cadangkan semasa pembentangan bajet 2012.. telah di luluskan .

mari kita baca.. , selepas baca.. apa aagaknya impak kepada anda kakitangan awam.. dan pendapat anda?

~~~
http://beritasemasa.com/wp-content/uploads/2011/11/gaji-sbpa-2012.jpg

Pekeliling Gaji SBPA 2012 baru akan keluar tidak lama sahaja lagi disebabkan Rang Undang- Undang Pembekalan 2012 telah pun diluluskan di Dewan Rakyat pada 23/11/2011 jam 10:33 malam smalam. Dan….antara perkongsian maklumat yang kami terima setakat ini berkenaan dengan dengan sistem gaji SBPA baru 2012 ialah :

1) Skim Gaji SBPA 2012 Baru: “Exit Policy”

Mana-mana kakitangan kerajaan yang dinilai tidak mampu menjalankan tugas secara fizikal dan mental, akan disarankan supaya berhenti. Manakala kepada kakitangan kerajaan yang cemerlang tetapi disebabkan tiada promotion jawatan dalam organisasi tersebut, anda dinasihatkan supaya bersara dengan berbekalkan PERKS yang lumayan.

Walaubagaimanapun, kepada sesiapa yang berada dalam pengurusan premier dijangka agak kurang selamat. Pencapaian mereka ini akan diukur berdasarkan outcome & kesan, bukan lagi output seperti yang sebelumnya.

2) Skim Gaji SBPA 2012 Baru: Pengredan Semula Jawatan

Akan wujud pelbagai lapisan gred seperti berikut (secara kasar) :

-Premier
-Jusa
-Pengurusan Tinggi
-Pengurusan dan Profesional
-Pelaksana

Kalau diikutkan gred Premier dan Pelaksana adalah merupakan gred baru yg diwujudkan bagi mewujudkan kategori penjawat awam yang telah digred semula mengikut keperluan organisasi.

Maksudnya kalau ambil gred bawah sekali iaitu Pelaksana, seseorang yang sekarang ini hanya bertugas sebagai pemandu, kenalah ada multiskill, mampu buat kerja tambahan yang lain seperti jadi tukang bancuh kopi, tukang photostat, tukang taip, tukang angkat telepon dan lain-lain lepas ini.

3) Skim Gaji Baru SBPA 2012. Penilaian Markah Penjawat Awam

-Bagi sistem gaji SBPA yang baru ini, markah penilaian akan menentukan -kenaikan gaji penjawat awam. Secara kasar akan dinilai seperti berikut :

-Markah 95% keatas – kenaikan gaji adalah 15 %
-Markah 85%-95% – kenaikan gaji adalah 8%
-Markah 75 % – tiada kenaikan
-Markah 70 % – disyorkan tamat perkhidmatan

4) Jadual Gaji SBPA 2012 Baru : Sistem Gaji Baru

It's a great time to get a great-looking new PC. Offers here.
Mengikut formula yang digunakan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) selepas menjalankan kajian, secara kasarnya, gaji penjawat awam bermula daripada jawatan KSN adalah seperti berikut :

-Ketua Setiausaha Negara – RM50,ooo
-Premier – RM40,000
-Jusa C – RM12,000
-Pengurusan & Profesional – RM6,000
-Pelaksana – RM3,000

sumber : http://beritasemasa.com/gaji-sbpa-2012-pekeliling-baru (http://beritasemasa.com/gaji-sbpa-2012-pekeliling-baru)

~~~
wah.. lepas jusa C .. ada lagi tinggi dari Jusa? premier? apa premier tu buat...

cer bagi pencerahan sikit.. aku tak faham sangat..

pendapat aku selaku salah seorang pembayar cukai negara -> bagus.. cadangan ni.. juga 'generous'! peluang kenaikan gaji sampai 15%! pergh.. swasta pun max 10% loh..! kalau kau normal2.. dan meeting kriteria.. (on par) .. dapat 5% aje.

So..15% dah cukup bagus punya motivasi utk pastikan pekerja bekerja keras!

Slash
30-11-11, 10:31 AM
-Markah 95% keatas – kenaikan gaji adalah 15 %
-Markah 85%-95% – kenaikan gaji adalah 8%
-Markah 75 % – tiada kenaikan
-Markah 70 % – disyorkan tamat perkhidmatan


menarek... byk neh :D :D :D

aku suka

tapi tataulah bila dah tukar sistem camni dia senang2 nak bagi markah 95% keatas :)

morpheuzneo
30-11-11, 10:41 AM
mana yg kerja bagus tu.. mmg patut laa.. dapat reward! , mana yg keje nak tak nak aje tu.. kasi cantas laa. So.. harap nya exit policy tu boleh guna dengan berkesan.

mnajem
30-11-11, 10:41 AM
Jusa C ni sama level dgn VK1 utk full Prof ek kalu IPTA.

KSN RM50K? lagi tinggi dari PM tu

DatukM
30-11-11, 10:44 AM
aku ada full slide masa sesi pembentangan yg pertama aritu tp tak bole nk expose kat sini la

bg aku skim ni bagi modal besar kat pembangkang tembak (esp part gaji premier)
premier tu kontrak n mostly picked from swasta yg taktao inner-working gomen

tu je lah nk cakap
:)

even ada dua kem
ada yg setuju nak rak (sbb gaji naik) ada jugak yg cakap bad decision at a bad time
ye lah kesian sama orang kamponnnnggggggggg

ibanez_712
30-11-11, 10:44 AM
cantik diluar, didalam ntah sapa tau :)

ekzos_pipe
30-11-11, 10:48 AM
salam, naik tuh nampak mcm le best sangat. skrg ni punya increment gomen yg saya tahu, utk pegawai gred 41, tahunan kalau takde kes yg tahan naik gaji, kenaikan hanya RM90+. kalau penolong pegawai gred 27-29 dalam RM50+. Tak kira la gaji dah berapa gaji dia dalam gred tuh, kenaikan mcm tuh selagi tak naik pangkat/gred. So %-% baru ni nampak mcm menarik. Cuma nak smpi dapat 95% tuh.. mcm tak berapa ble nak dapat je. 85% tuh pun kadang2, 81-84% mungkin ada la... tgk boss la mcm mana.

but then susah, nak cerita, pekeliling pun tak keluar dan finalize, ada juga dgr cerita semua kena paksa masuk skim baru ni, tak leh stay skim lama - so kena la kerja smpi umor 60 tahun.. sangap.

morpheuzneo
30-11-11, 10:52 AM
aku ada full slide masa pembentangan aritu tp tak bole nk expose kat sini la

bg aku skim ni bagi modal besar kat pembangkang tembak

:)

apsal pulak nak tembak.., kalau skim bagus.., pelaksanaan bagus.. tembak laa pakai peluru apa pun.. pasti kerajaan ada jawapan ampuh.

yang di risaukan.. kalau pelaksanaan indah khabar dari rupa.. itu baru kene tembak.

dari sudut maklumat kecil yg aku baca ni.. nampak menarik laa offering terbaru kerajaan ni.

satu - bleh tarik talent baru pegi kt gomen..

dua - bleh campak ulat2 dan kutu tak guna dlm gomen keluar.. tanpa risau kene saman atau kes mahkamah yg panjang.

~~

hari ni.. dlm suratkhabar..! sorang pegawai polis.. menang saman ke atas kerajaan.., dan dapat balik jawatan dia...!
menang dari segi teknikal aje.! sebab dalam kertas pertuduhan tidak terdapat tarikh dan masa yang tepat utk mensabitkan kesalahan anggota yg di buang tu.. jadi kerajaan kalah kes..!

baca >> Court: Cop's sacking invalid (http://www.nst.com.my/local/general/court-cop-s-sacking-invalid-1.12543)

DatukM
30-11-11, 10:53 AM
oh lupe nk quote posting sendiri

conli am i osem o not :D

eh nnt ko akan sain dua borang

satu opsyen umur
n satu lg natang sbpa ni

sbpa ni menarek sbb gaji kompetitif dgn swasta
cara kerja mcm swasta, 360 degree peer review
katakan ko pedap 10 taon keje gomen then ko bole keluar swasta (pencen jalan tp ada calculation dia la) then bole masok balek gomen n demand gaji (kalo disambong)
then kalo bagos bole fast-track promotion pintas2
peh tu senang kene buang, siyes http://760173700.r.worldcdn.net/forum/images/ysmiles/04sengih.gif

gred dah takde 27 29 41 44 48 bagai sume tu
sume pakai 1-1, 1-2 ... 4-5 (ikot kelulusan akademik) - ala2 gred sistem lama dulu

malas lak nk bukak tred
lgpon mende ni dorang tgh dingdong lagi sampai lah mid dec ni

balakblues®
30-11-11, 10:59 AM
sokong.!
kalo tak perform leh get lost. golongan ni menyemak jer lebih.
tapi nanti 95% tu ada la main politik plak.

mnajem
30-11-11, 11:02 AM
evaluation tu takde unsur2 bias ke.
anak emas, etc.

kalu kaki bangkang ke, ni la peluang nak ditch out kot.

spider
30-11-11, 01:07 PM
evaluation tu takde unsur2 bias ke.
anak emas, etc.

kalu kaki bangkang ke, ni la peluang nak ditch out kot.

Aku nak tengok camner perlaksaan evaluation tu, kalau tak betul maka bertambah2la kaki jilat dan kaki ampu yg biasanya keje dia cari cara nak jilat saje. :D

DatukM
30-11-11, 01:16 PM
insiders joke - Skim Bodek Pandai Ampu
skim ni nak luluskan kenaikan gaji je sebenarnye
skim evaluation lak balek ke asal (tp dgn tambahbaik la opkoz, insya Allah)

hui bahaya aku ckp cani nih
bole kene exit policy :D

mr_naza
30-11-11, 02:14 PM
evaluation tu takde unsur2 bias ke.
anak emas, etc.

kalu kaki bangkang ke, ni la peluang nak ditch out kot.

ade gak aku terpikir pasal ni...yang negatif kaki ampu mmg akan terus ampu,yang kaki bangkang tunggu la nasib...tapi dari positif side mmg bagus untuk mengalakkan kualiti kerja yang lebih efisen,mana keje yang xmendatangkan hasil yang bgus mmg xde kenaikan..yang premier aku dengar yang swasta boleh apply untuk jawatan kerajaan

emy
30-11-11, 02:17 PM
tu la harapnye.. program integriti tu org betul2 take seewiesss

anaktimur84
30-11-11, 06:22 PM
kalau benar akan dilaksabakan, aku akn bg undi kt pembangkang... Seriously ini semua akan merosakkan kakitangan awam n produktiviti...

DatukM
30-11-11, 06:26 PM
kalau benar akan dilaksabakan, aku akn bg undi kt pembangkang... Seriously ini semua akan merosakkan kakitangan awam n produktiviti...

just dont jump straight into conclusion strictly based on wat u read in this thread/forum
do ur own research too
baca n pahamkan dulu betol2 pekeliling tu nnt (wpn ko bukan org gomen) :D

anaktimur84
30-11-11, 06:32 PM
yg x keje ngan gomen akan kata "whoaaa.... great"... tp realitinya yg da tau asam garam politik opis gomen nih hanya mampu menggigit bibir...

spider
30-11-11, 07:09 PM
yg x keje ngan gomen akan kata "whoaaa.... great"... tp realitinya yg da tau asam garam politik opis gomen nih hanya mampu menggigit bibir...

Haha. Kalau evaluation tu bidirectional baru ok :D Tempat aku pun ada kaki ampu tahan gaban, mentang2 laki bini keje tempat sama si bini duk puji laki, dan si laki duk puji bini walhal kami tau sangat betapa hampehnya depa buat keje, tapi sbb depan boss buleh buat seolah2 semua keje dia sorang jer yg buat maka diala yg dpt SKT tinggi gaban. Kalau ada ruang bantah konpem aku dah bantah dah. :p

bangpit
03-12-11, 12:15 AM
from point of view as a private worker, aku rasa bagus gak ni....semoga satu hari nanti aku dapat masuk gomen tapi as a premier group laa provided benda ni mmg betul2 jadi...bole laa aku bawak masuk pengalaman yg ada ni dalam gov sector....hopefully laa, but now kena kerja keras, upgrade diri...cakap lebih jer tak guna mcm tin kosong...

DatukM
03-12-11, 11:19 AM
premier tu topshot or maybe ex-topshot yg kabel bawah laot je dapat

ops

radi4042
05-12-11, 05:36 PM
pekekliling tak kuar lagi nampaknya... mana dpt info?

anaktimur84
08-12-11, 11:10 AM
da kuar ari nih.. boleh download kat website JPA dan mana2 kementerian.. dibahagi kepada 3 kategori iaitu umum, guru dan pdrm

http://www.jpa.gov.my/kategori.html

DatukM
08-12-11, 11:44 AM
yep baru keluar
tgh nk khatam

tempoh 15 hari

76. Opsyen hendaklah dibuat dalam tempoh 15 hari mulai 16 Disember 2011 hingga 30 Disember 2011.sgt penting sbb by default kalo tak sign surat opsyen (menyatakan setuju/tak setuju) dianggap kta terima SBPA


87.5 bagi pegawai yang belum membuat opsyen dan dalam tempoh opsyen itu pegawai sakit yang menyebabkan pegawai tidak berkeupayaan untuk membuat opsyen, tidak sedarkan diri atau koma dan pegawai kemudiannya meninggal dunia pada atau selepas 1 Januari 2012, pegawai adalah disifatkan sebagai telah menerima skim perkhidmatan serta terma dan syarat perkhidmatan SBPA.

plus
kalo da sign tu jangan conteng2 o sign di tempat tak betol kalo tak dianggap terbatal

tp tak pueh hati takde tangga gaji dlm pekeliling nihhhhhh :l

fakir
08-12-11, 11:46 AM
yep baru keluar
tgh nk khatam

tempoh 15 hari

sgt penting sbb by default kalo tak sign surat opsyen dianggap kta terima SBPA



tp tak pueh hati takde tangga gaji dlm pekeliling nihhhhhh :l

itu la pasal...puas godek..lampiran C lampiran yg paling penting tue tarak ada..mana mahu cekau a...

DatukM
08-12-11, 11:56 AM
tu lah aku tgh carik lampiran c1
xjumpeeeee


ini utk slash

93. Perkara yang disenaraikan ini akan juga terpakai kepada pegawai yang tidak bersetuju menerima SBPA:


93.1 Penjumudan Skim Perkhidmatan.
93.2 Bayaran Insentif Yang Ditambatkan Kadar.
93.3 Dasar Bekerja Dari Rumah.
93.4 Program Transformasi Minda.
93.5 Penilaian Prestasi.
93.6 Pingat Perkhidmatan Cemerlang.
93.7 Dasar Pemisah.
93.8 Umur Persaraan Paksa 60 Tahun.
93.9 Kebolehalihan.
93.10 Pembayaran Pencen Kepada Pesara Pilihan Diawalkan.
93.11 Pengiraan Faedah Persaraan Bagi Persaraan Atas Kehendak Kerajaan.


yg aku cakap kat sini sebelom ni gaji max bawah SSM == gaji min bawah SBPA rupenye hanya terpakai pd pengurusan tertinggi je ropenye..........
demmmmm

emy
08-12-11, 12:00 PM
C di manaaaaaaaaaaaaaaa
gaji kita menten sama cam skang kowtttt... :|

anaktimur84
08-12-11, 12:05 PM
DASAR PEMISAH (EXIT POLICY)

67. Bagi memastikan kecemerlangan penyampaian Perkhidmatan Awam, Kerajaan memperkukuhkan dasar pemisah dengan mengambil tindakan tegas untuk mengeluarkan pegawai berprestasi rendah dan bermasalah. Dasar ini juga menyediakan laluan keluar bagi pegawai berprestasi yang tiada peluang kemajuan kerjaya serta pegawai yang menghadapi masalah kesihatan yang menjejaskan keupayaannya untuk menjalankan tugas.


mengurangkan kakitangan awam secara lemah lembut dan halus :D



Umur Persaraan Paksa 60 Tahun

68. Bagi pegawai yang dilantik pada atau selepas 1 Januari 2012, umur persaraan paksa adalah 60 tahun. Bagi pegawai yang kini tertakluk kepada umur persaraan paksa 55 tahun, 56 tahun atau 58 tahun, pegawai akan ditawar opsyen melanjutkan perkhidmatan sehingga umur persaraan paksa 60 tahun. Borang opsyen pelanjutan umur persaraan paksa 60 tahun seperti di Lampiran F.


yang di bersarakan awal xtrima gaji hingga umur 60 tahon. so kena pastikan badan sentiasa sihat dan gagah sehingga umor 60 tahon. MLM ubat dan tonik untuk badan kekal sihat dan gagah akan tumbuh macam cendawan. Aidid Muaddib kne bekerja keras la plak pas nih :D

fakir
08-12-11, 12:15 PM
ape2 pun...yg penting....elaun dikekalkan...hehehe...




47. Prinsip, kadar dan syarat-syarat bayaran Imbuhan Tetap yang berkuat kuasa dikekalkan di bawah SBPA.

anaktimur84
08-12-11, 12:21 PM
93. Perkara yang disenaraikan ini akan juga terpakai kepada pegawai yang tidak bersetuju menerima SBPA:

93.1 Penjumudan Skim Perkhidmatan.
93.2 Bayaran Insentif Yang Ditambatkan Kadar.
93.3 Dasar Bekerja Dari Rumah.
93.4 Program Transformasi Minda.
93.5 Penilaian Prestasi.
93.6 Pingat Perkhidmatan Cemerlang.
93.7 Dasar Pemisah.
93.8 Umur Persaraan Paksa 60 Tahun.
93.9 Kebolehalihan.
93.10 Pembayaran Pencen Kepada Pesara Pilihan Diawalkan.
93.11 Pengiraan Faedah Persaraan Bagi Persaraan Atas Kehendak Kerajaan.



yang nih aku x paham. nih mean if x pilih SBPA pon tetap kena term yang dalam SBPA gak eh..? kalau camtu, pilih atau x SBPA nih tetap sama jer kecuali bab kenaikan gaji tuh jerk...

in other word, sapa yang pilih kekal dalam SSM, if penilaian prestasi bos bagi 80-100% kenaikan tetap 6% jerk.. kalau kurang 80% xder kenaikan.....

anaktimur84
08-12-11, 12:24 PM
samada pilih SBPA atau KEKAL SSM, tetap kena paksa bekerja sampai 60 tahon... xleh pilih kekal 56 atau 58 tahon

fakir
08-12-11, 12:33 PM
nampak gaya sibuk le datok kita mengira kadar kenaikan gaji nie...huhu

fosilmitra
08-12-11, 12:36 PM
:salam:


N11 850 930 1010 1090 1170 1250 1330 1410 1490 1570 1650 1730 1810 1890 1970 2050 2130 2210 2290 2370 2450

N17 955 1050 1145 1240 1335 1430 1525 1620 1715 1810 1905 2000 2095 2190 2285 2380 2475 2570 2665 2760 2855

N22 1920 2035 2150 2265 2380 2495 2610 2725 2840 2955 3070 3185 3300 3415 3530
...
N27 1410 1555 1700 1845 1990 2135 2280 2425 2570 2715 2860 3005 3150 3295 3440 3585 3730 3875 4020 4165

N36 3035 3215 3395 3575 3755 3935 4115 4295 4475 4655 4835 5015 5195 5375 5555 - khabar angin..

Gred gaji baru gomen (kalau jadi ler)... maka termenung panjang ler pekerja swasterrrrrr

DatukM
08-12-11, 12:38 PM
samada pilih SBPA atau KEKAL SSM, tetap kena paksa bekerja sampai 60 tahon... xleh pilih kekal 56 atau 58 tahon

---------- kemaskini 08-12-11 12:25 PM ----------




ok pasal Umur Persaraan Paksa 60 Tahun tu ekceli nama lama dia persaraan wajib
perkataan paksa tu menyebabkan kekeliruan :D

so nnt lepas sain borang setuju/tak setuju terima sbpa, bg lantikan lama pra-SBPA, akan ada satu lagi borang utk kita pilih bila umor kta nak bersara (samada nk kekalkan mcm lama) o tukar yg baru 60

tp utk lantikan baru after kuatkuasa sbpa by default mmg 60

anaktimur84
08-12-11, 12:44 PM
lampiran c tu, sori tak boyeh :D

ala bang hensem.... PM plez.. nanti wa blanja minum milo ais (belanja minum tidak dikategori sebagai memberi rasuah. ekekekeee...) :D

Slash
08-12-11, 12:57 PM
pekeliling tu dah ada kat website mampu :D

http://www.mampu.gov.my/sbpa/index.html


http://www.mampu.gov.my/sbpa/umum/lampiran-umum.html


http://www.mampu.gov.my/sbpa/umum/lampiranb4.html


lampiran C soh Datuk PM :D

DatukM
08-12-11, 01:00 PM
bukan kat mampu je
sume portal gomen patot dah ada
kat jpa dah ada

balakblues®
08-12-11, 01:05 PM
yang nih aku x paham. nih mean if x pilih SBPA pon tetap kena term yang dalam SBPA gak eh..? kalau camtu, pilih atau x SBPA nih tetap sama jer kecuali bab kenaikan gaji tuh jerk...

in other word, sapa yang pilih kekal dalam SSM, if penilaian prestasi bos bagi 80-100% kenaikan tetap 6% jerk.. kalau kurang 80% xder kenaikan.....

SBPA utk prestasi kenaikan gaji tahunan 8% - 15% applied kat pengurusan tertinggi jer..so bawah pada tu berbalik kepada sistem SSM

acik.
ko dapat mana gred gaji tu? cer habaq mai skek.

anaktimur84
08-12-11, 02:37 PM
u mean.. if lebih 80% kenaikan gaji just 6%. bawah 80% xder kenaikan dan bawah 70% dapat surat cinta..

mr_naza
08-12-11, 03:36 PM
:salam:



Gred gaji baru gomen (kalau jadi ler)... maka termenung panjang ler pekerja swasterrrrrr

N36 sama level ngn ape kalau keje swasta?biase gred 36 ni tuk jawatan ape?

anaktimur84
08-12-11, 03:37 PM
da dapat lampiran c dari Datuk "_" <-- isikan tempat kosong. heheheee... :p

baru wa tau kenapa di hold dulu lampiran C tuh sbb akan ada isu.. sbb byk isu, antara isu ialah pemindahan gaji JGM ke JGS. caranya camnih.
1) diberi pergerakan gaji baru di jadual gaji asal.
2) gaji di pindahkan ke JGS berdasarkan mata gaji sama atau tertinggi berhampiran.
3) kenaikan gaji tahun 2012


nih datuk M nyer gaji... =P



GRED GAJI SBPA : F1-1

KOD GAJI BERKOMPUTER : SBPA301 F010100
T1
1935


---------- kemaskini 08-12-11 03:42 PM ----------

isunya bilamana ada suatu bahagian tangga gaji di mana yg junior leh tetiba sama ngan gaji senior di part 2 dan melangkau gaji yang lebih senior bila tiba part 3 di atas tuh...

DatukM
08-12-11, 03:43 PM
ko bia betol...
tu lagi kurang tuh
ini muleh mendatangkan amarah

:D

anaktimur84
08-12-11, 03:43 PM
N36 sama level ngn ape kalau keje swasta?biase gred 36 ni tuk jawatan ape?

executive officer.. kat tempat aku la.. kalau tempat lain executive officer tu gred N38..

---------- kemaskini 08-12-11 03:47 PM ----------


ko bia betol...
tu lagi kurang tuh
ini muleh mendatangkan amarah

:D

tu baru T1 iaitu gaji permulaan... ada lagi T2, T3, T4 dan seterusnya sampat T20.. nanti gaji ko akan di anjak ke mata gaji yg sama atau lebih tinggi (if xder yg sama)

fakir
08-12-11, 03:57 PM
alamak memang aku xfaham le anaktimur....selagi x dapat lampiran nie...memang rasa macam blur je...


p/s : anaktimur hang da belanja datuk kita minum air pe ek..sampai dapat lampiran tue...huhu

anaktimur84
08-12-11, 04:04 PM
alamak memang aku xfaham le anaktimur....selagi x dapat lampiran nie...memang rasa macam blur je...


p/s : anaktimur hang da belanja datuk kita minum air pe ek..sampai dapat lampiran tue...huhu

air longkang.... :D

radi4042
08-12-11, 04:58 PM
jadi mula2 gaji kita anjak ke gaji baru bwh sbpa dan kemudian baru gerak utk kenaikan gaji thunan ikut pgt jan, april, julai dan okt? kalau mcmtu, syukur alhamdulillah.... rezeki yg Allah beri dlm bentuk sbpa...

DatukM
08-12-11, 05:15 PM
this

33. Bagi maksud pemindahan gaji ke JGS pada 1 Januari 2012, pegawai diberikan satu (1) Pergerakan Gaji Biasa di gred gaji asal dan kemudiannya dipindahkan kepada JGS berdasarkan matagaji yang sama dan sekiranya tiada matagaji sama, penetapan adalah pada matagaji tertinggi berhampiran.sgt penting utk tao tangga gaji berapa yg korang akan dapat nnt

dlm SSM naik 1 tangga
based on dat
dlm SBPA naik 1 tangga (kalau tiada nilai matagaji yg sama)

aku dah tahu gaji aku taon depan bape

x le la lg nak ngulo kat bdn

http://i.imgur.com/N397z.gif

Gripen
08-12-11, 08:54 PM
:salam:



Gred gaji baru gomen (kalau jadi ler)... maka termenung panjang ler pekerja swasterrrrrr

swasta mcm2 ... dari keje kompeni sendirian berhad sampai la ke MNC.

Gaji orang JUSA A yg ada beratus staff dibawah mereka pun x setaraf kalau Well Engineer Sclumberger yg baru awal 30-an.

Malaysia belum jadi level penjawat awam singapore, jadi KSU umor baru 30-an.

Produktiviti takmo kasi up, tapi gaji nak up?

emy
08-12-11, 09:45 PM
jadi mula2 gaji kita anjak ke gaji baru bwh sbpa dan kemudian baru gerak utk kenaikan gaji thunan ikut pgt jan, april, julai dan okt? kalau mcmtu, syukur alhamdulillah.... rezeki yg Allah beri dlm bentuk sbpa...

eh yg aku paham..
mula2 gaji kita anjak ke gaji baru bwh ssm dan kemudian baru gerak utk kenaikan gaji thunan ikut pgt jan, april, julai dan okt ikut sbpa

eh camni kat datukM?

DatukM
08-12-11, 10:23 PM
eh yg aku paham..
mula2 gaji kita anjak ke gaji baru bwh ssm dan kemudian baru gerak utk kenaikan gaji thunan ikut pgt jan, april, julai dan okt ikut sbpa

eh camni kat datukM?

yep mcm aku ckp kat #47
memola jan 1 jan 2012 ni sume penjawat naik otomatik ke next tangga gaji bawah SSM
then 2nd kenaikan under sbpa ikot tarikh kenaikan gaji masing2
itu yg aku paham la based on discussion dgn member, pekeliling n some slides
* tp kalo salah info mintak maap awal2 la ye

nak je aku reveal tangga gaji kat sini
but dat will spoil the fun

http://i.imgur.com/N397z.gif

Terdapat 23 orang sedang membaca topik ini. (1 ahli dan 22 tetamu)

spider
08-12-11, 10:31 PM
yep mcm aku ckp kat #47
memola jan 1 jan 2012 ni sume penjawat naik otomatik ke next tangga gaji bawah SSM
then 2nd kenaikan under sbpa ikot tarikh kenaikan gaji masing2
itu yg aku paham la based on discussion dgn member, pekeliling n some slides
* tp kalo salah info mintak maap awal2 la ye

nak je aku reveal tangga gaji kat sini
but dat will spoil the fun

http://i.imgur.com/N397z.gif

Terdapat 23 orang sedang membaca topik ini. (1 ahli dan 22 tetamu)

adoila, datukM kasila tunjuk skit J1-1. :p

Eh kenaikan gaji aku biasanya Januari, so kenaikan pun januari jugakkan?

Kalau aku takmo tukar SBPA bleh dak? aku ambik pencen SSM hari tu 56 tahun jer.

anaktimur84
08-12-11, 10:43 PM
yang F dah merata2 orang share... nih link yang aku ambik dari carigold
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjyRTFzHbB7rdFJWN1NUMFdMN01OUnBuZ0FoTGN3VHc#gid=0

DatukM
08-12-11, 10:43 PM
adoila, datukM kasila tunjuk skit J1-1. :p

Eh kenaikan gaji aku biasanya Januari, so kenaikan pun januari jugakkan?

Kalau aku takmo tukar SBPA bleh dak? aku ambik pencen SSM hari tu 56 tahun jer.

ko xnk tukar sbpa nape?
bole je amek sbpa n menten 56 taon wpn ada opsyen utk 'upgred' 60 taon

aritu bos aku ada ckp
under sbpa ni ramai swasta akan masok gomen
n org gomen lak ramai keluar (tak perform o carik pengalaman kat swasta)

eh aku penah bgtao kat sini kot :D

* anaktimur bahaye o sebarkan mende yg belom finalized :D

anaktimur84
08-12-11, 11:08 PM
* anaktimur bahaye o sebarkan mende yg belom finalized :D

kalau yg nih mmg dah finalized, mau mengamok senior aku tuh coz gaji aku tetibe berada kat depan dia. ekekekeee.... :))

spider
08-12-11, 11:12 PM
kalau yg nih mmg dah finalized, mau mengamok senior aku tuh coz gaji aku tetibe berada kat depan dia. ekekekeee.... :))

buleh jawab skit dak. Kalau skang aku F41 tapi T7, kalau tukar pi SBPA F1-1 gaji aku ambik T berapa? :) Tq

anaktimur84
08-12-11, 11:20 PM
buleh jawab skit dak. Kalau skang aku F41 tapi T7, kalau tukar pi SBPA F1-1 gaji aku ambik T berapa? :) Tq

aku xdok tangga gaji F41 (ssm) ler.. tangga gaji F1 ada kt atas tu. try kira sendiri.. nih formulanya...

DatukM
08-12-11, 11:23 PM
nah SSM punye tangga
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:Gp_3RtXX1lEJ:www.jpa.gov.my/docs/pp/2007/07/Sistem_Maklumat_%28F%29.pdf+tangga+gaji+F+ssm&hl=en&gl=my&pid=bl&srcid=ADGEESgf97jQXUeoZa1d1hnbde_YQ1KFOInyKOPQ0LgDi5Sv4ABkLg9Htbph9-QZ82hlutR3X59-jU2_8-BrGy3AeTE9vQowI3WXEWWgwvi4AmbMfqjQkdnNNYnM_u7pabW7UPSW1uDD&sig=AHIEtbS70FM6LX_AcVxjwkd-jI9MwCiGSA

spider dah mule tersenyum lebaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr :D

eniwei

Beliau turut mengumumkan kenaikan gaji tahunan penjawat awam antara RM80 hingga RM320 selain faedah kenaikan gaji antara tujuh hingga 13 peratus bagi mereka yang menerima opsyen SBPA itu.aku rase metroll ni salah quote kan?
kalo betol
meme gile ah!
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/SBPAgantiSSM/Article/index_html

spider
08-12-11, 11:46 PM
nah SSM punye tangga
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:Gp_3RtXX1lEJ:www.jpa.gov.my/docs/pp/2007/07/Sistem_Maklumat_%28F%29.pdf+tangga+gaji+F+ssm&hl=en&gl=my&pid=bl&srcid=ADGEESgf97jQXUeoZa1d1hnbde_YQ1KFOInyKOPQ0LgDi5Sv4ABkLg9Htbph9-QZ82hlutR3X59-jU2_8-BrGy3AeTE9vQowI3WXEWWgwvi4AmbMfqjQkdnNNYnM_u7pabW7UPSW1uDD&sig=AHIEtbS70FM6LX_AcVxjwkd-jI9MwCiGSA

spider dah mule tersenyum lebaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrr :D

eniwei
aku rase metroll ni salah quote kan?
kalo betol
meme gile ah!
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/SBPAgantiSSM/Article/index_html

Tu dia Tq anaktimur, kalau betulla tukar SBPA kot :D

Kalau bini aku naik pangkat perghh tetiba gaji byk dari aku dalam 3-4 ratus.

ggbiyu57
09-12-11, 12:48 AM
aku masih konpius....baca thread2 nie...tapi gaji naik..dan semestinya akan diikuti kenaikan lain...

actza
09-12-11, 07:26 AM
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392312_324022664277428_100000090903555_1415565_305786761_n.jpg

---------- kemaskini 09-12-11 07:27 AM ----------

https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0AjyRTFzHbB7rdFJWN1NUMFdMN01OUnBuZ0FoTGN3VHc&toomany=true#gid=0

---------- kemaskini 09-12-11 07:28 AM ----------

https://docs.google.com/present/view?id=0ATyRTFzHbB7rZGNjbXc5dHFfNzJnMjJwM2tmZA&pli=1

anaktimur84
09-12-11, 08:25 AM
aku masih konpius....baca thread2 nie...tapi gaji naik..dan semestinya akan diikuti kenaikan lain...

satu trick untuk paksa smua orang pindah ke SBPA... tempoh untuk sain pilihan samada SSM atau SBPA pon x logik iaitu dalam tempoh 15 hari seminggu dari skang. xkon dorang x wat taklimat kepada semua dulu kot macam SSM sebelom nih.

kalau baca betul2 kaedah kenaikan gaji bg penjawat umum pon x bgtau.. just bgtau ikot prestasi jerk.. macam dorang nk hidden sesuatu.

nih contoh pengiraan yg aku ambik dari forum sebelah..



kenaikan yang tidak adil bagi org yg dah lama berkhidmat berbanding yg baru menyertai kerajaan..
contoh:

kenaikan pegawai baru:
SSM P1T6 RM 2148
+1 KENAIKAN P1T7 SSM RM 2238
SBPA:TANGGA GAJI TERHAMPIR RM 2385
KENAIKAN RM 2385-2148=RM 237=11.03%

kenaikan pegawai lama:
SSM P1T7 RM 2238
+1 KENAIKAN P1T8 SSM RM 2329
SBPA:TANGGA GAJI TERHAMPIR RM 2385
KENAIKAN RM 2385-2238=RM 147=6.57%

kesimpulannya sbpa ni memang tidak adil kenaikannya berbanding mereka yg lama dan baru berkhidmat..yg baru diutamakan,yang lama di tinggalkan..


---------- kemaskini 09-12-11 08:29 AM ----------

opss.. aku baru terdengar bos aku cakap..

"senang skit SBPA nih.. mana2 yang asyik jadi pembangkang kat opis nih boleh kemas barang2"

cam x jadi jerk nk sain SBPA nih... :D

DatukM
09-12-11, 08:31 AM
even kalo perasan nnt kenaikan gaji kat gred lebih tinggi lebih tinggi dari gred bawah
sbb kenaikan tahunan lebih tinggi
cth kalo f29 under sbpa kenaikan tahunan rm145
kalo f41 kenaikan tahunan rm225

tp xkn nak naik lg byk dari org atas kot?
http://i.imgur.com/N397z.gif

dah byk daaah akronim2 sbpa ni
sayang bos perlu ampu blahblah

tp setahu aku sebelom ni penilaian 360 degree
org bawah, org sebelah, org atas

fakir
09-12-11, 08:55 AM
so sekarang maksudnya kenaikan gaji akan berlaku sebanyak 3 kali untuk next year........
memula dlm skim lama....then bila berlaku pertukaran skim...then dalam skim baru la plak....alhamdulillah....
dalam isu kebaikan ini..pasti ada isu lain yg pasti akan tmbul....kan..kan....erm...

DatukM
09-12-11, 08:59 AM
so sekarang maksudnya kenaikan gaji akan berlaku sebanyak 3 kali untuk next year........
memula dlm skim lama....then bila berlaku pertukaran skim...then dalam skim baru la plak....alhamdulillah....
dalam isu kebaikan ini..pasti ada isu lain yg pasti akan tmbul....kan..kan....erm...

2 kali je la bang
sekali ssm, sekali sbpa
yg pindah dari ssm ke sbpa tu ekceli bukan kenaikan tp matagaji ssm tu dirujuk utk kenaikan setara dlm sbpa

aku sian kat org kampong je ......
tp dah org bg duet aku amek je le :D

fakir
09-12-11, 09:03 AM
2 kali je la bang
sekali ssm, sekali sbpa
yg pindah dari ssm ke sbpa tu ekceli bukan kenaikan tp matagaji ssm tu dirujuk utk kenaikan setara dlm sbpa

aku sian kat org kampong je ......
tp dah org bg duet aku amek je le :D

tima kasih tuan...
nak tanya la...untuk yg dapat prestasi rendah...bawah 70%....akan dimasukkan dalam exit policy kan...
sebenarnya nak tanya...akan ada pekeliling lain ke untuk menjelaskan isu exit policy ini ek....
risau plak kita..bagaimana jika ada bos2 yg xsuka kita....tapi kita keje ok semua....
tapi disebabkan hal peribadi atau sebagainya....markah skt kita jadi rendah....erm......risau la plak....

DatukM
09-12-11, 09:06 AM
by right musti ada esp execution, proses2 yg terlibat

kalo 360 degree evaluation patot tak timbol mende tu
tp insiders joke pon mmg ada cakap pasal ampu2 ni

just wait n see lah

* aku pon salu argue dgn boss kalo tak betol tp mst kene dgn cara la, kat sini wpn jusa b bagai sume kalo keje 1 team xde nk protokol sgt der, kalo x keje x jalan

ekzos_pipe
09-12-11, 10:21 AM
tima kasih tuan...
nak tanya la...untuk yg dapat prestasi rendah...bawah 70%....akan dimasukkan dalam exit policy kan...
sebenarnya nak tanya...akan ada pekeliling lain ke untuk menjelaskan isu exit policy ini ek....
risau plak kita..bagaimana jika ada bos2 yg xsuka kita....tapi kita keje ok semua....
tapi disebabkan hal peribadi atau sebagainya....markah skt kita jadi rendah....erm......risau la plak....

sepatutnya pasal markah ni, pegawai penilai kena panggil staff yg dinilai utk tunjuk markah dia. discuss apa yang tak puas hati, mana yang salah dan mana yang patut fix. berdasarkan SKT kalau tercapai, by right dia tidak boleh sesuka hati bagi markah rendah bagai. staff yg dinilai pula boleh tanya dan argue mana markah yang rendah.

tp kadang2 kat sesetengah or kebanyakkan jabatan, main terus kasi markah saja tanpa bincang. ini lah masalah ni timbul dan tak selesai pun masalah pekerja.

but then, kalau dah bertekak pun boss nak kasi markah rendah juga, tak leh buat apa la, kalau rajin bawak naik la pengurusan atasan or masuk dalam MBJ. kalau kena 'main' juga, takpe la, mohon la pindah jabatan dan doa, insyaAllah doa org teraniaya.. then again kalau betul la kita teraniaya. Kalau dah sendiri mcm malas or mmg tak perform je, terima je la seadanya..

radi4042
09-12-11, 10:35 AM
kalau betul mcm anak timur tunjuk tu, ttg prosedur perubahan gaji ke sbpa, mmg bersyukur sgt2... wpun rasa ada kerugian dr junior dlm kenaikan pangkat dll, kenaikan gaji mmg dpt membantu utk perancangan kewangan yang lebih mantap pada masa aakan dtg... ni azam tahun baru ni... tingkatkan prestasi kerja.. huhuhu
bab prestasi tahunan, kalau dlm sekolah biasanay semua cikgu bole dpt 80% ke atas , cuma nak dpt 90% ke atas kdg2 sukar walaupun dah bagi all out sepanjang tahun... biasalah bila nak bagi cemerlang ikut giliran seniority dll... org baru kena bersabar.. yg bagusnya exit policy dpt beri kesedaran pd rakan sejawatan yg selalu tak buat keje dia hingga menyusahkan org lain utk cover part dia plaks... mmg wujud org mcm ni tp mcm kppa kata , dlm 1% atau below dlm satu2 jbtn tu...
apapun, jomlah kita ramai2 naikkan martabat perkhidmatan awam yg selalu org komplen tak bagus, tak cekap dan lambat dlm segala urusan...

spider
09-12-11, 01:07 PM
Haha aku sebagai orang yg selalu bangkang orang atasan nih mesti kena tempias sedikit sebanyak, tapi aku bangkang pun dengan facts so takdela kisah sangat, kalau SKT aku dpt rendah aku akan fight giler2 kalau sampai ke court pun aku tak kisah punyer. :D Bulan ni jer takde cuti walaupun sabtu ahad, orang giller jer buat keje cam aku rasanya. Tu pun ada orang kata aku duk goyang kaki ... kambeng betul orang itu.

anaktimur84
09-12-11, 02:04 PM
moral of story... dah tiada pembangkang dalam politik opis gomen.. yang ada cuma penyokong yang bau kentot pon akan dikatakan wangi... :D

avicenna
09-12-11, 03:26 PM
moral of story - pekerja swasta yg perform boleh la apply keje kerajaan.
kalau ada yg kosong yg perlukan kepakaran pekerja swasta , tiada lagi masalah gaji rendah :)

ekzos_pipe
09-12-11, 04:20 PM
moral of story - pekerja swasta yg perform boleh la apply keje kerajaan.
kalau ada yg kosong yg perlukan kepakaran pekerja swasta , tiada lagi masalah gaji rendah :)

IT sector rasanya, better ke swasta kot, kalau mmg skill ada dan valueble swasta ble offer lagi power, triple or more.

Slash
11-12-11, 01:23 AM
aku dah tau berape gaji aku tahun depan he he he
tu kalu setuju amek sbpa lah :D

---------- kemaskini 11-12-11 01:23 AM ----------

aku dah tau berape gaji aku tahun depan he he he
tu kalu setuju amek sbpa lah :D

anaktimur84
14-12-11, 09:16 AM
CUEPAC berkali2 suh penjawat awam jgn sign dulu SBPA nih.. adakah berkaitan ngan tatacara exit policy yang masih misteri. kalau korang perasan, LAMPIRAN H terus langkau ke LAMPIRAN J... xkan xder lampiran yg tertulis huruf "I" kot.... jeng3x... :D

DatukM
14-12-11, 09:19 AM
i would definitely sign

xkan la polisi baru ni kejam sgt
lain la kalo da selesa sgt kat takok lama...
orang2 lama la kot...

spider
14-12-11, 09:32 AM
Kalau jawatan yg dah dijumudkan tu nak taknak WAJIB sain sbb kalau taknak sain maka kena resign. :D

Apa2pun patut kena complete semua dulu baru bleh suh sain ke apa ke, taklehla ada info yg tak lengkap, ni utk sepanjang hayat kerjaya nih.

Mana tau tengok2 ada yg duk gatal tangan kaco bahagian pencen ke apa ke, masuk skim pencen yg style mencarum cam KWSP ke. :D Harap2 tu imaginasi aku semata2la.

ps: aku dah tengok takdela beza jauh sangat dgn gaji aku, cam rugi plak sbb junior jadi lebih kurang jer gaji aku. Hayyo

anaktimur84
14-12-11, 10:32 AM
ada tangga gaji F yang terkini dan dah finalized.. lagi tinggi basic dari yg aku bg link tu.. :D

kawan aku dari JPA cakap, SBPA nih sesuai untuk yg jawatan tinggi2 jer dari kumpulan bos2 jer.. yg dari pelaksana kena buat lauk jer. sbb tu jawatan yg di dalam kategori jumud di wajibkan ambik SBPA, kononnya jawatan jumud nih la yg paling banyak mengular dan ponteng.. :D

---------- kemaskini 14-12-11 10:33 AM ----------

kumpulan pelaksana nih lah yg banyak bocor rahsia kerajaan kt pembangkang. gitu... :D

DatukM
14-12-11, 10:40 AM
ps: aku dah tengok takdela beza jauh sangat dgn gaji aku, cam rugi plak sbb junior jadi lebih kurang jer gaji aku. Hayyo

sbb kalo amek sbpa (yg kompom akan meningkat, wpn xbyk) pon dah lebih kurang
means kalo ko x amek sbpa, lagi sket la beza gaji ko dgn junior ko ek?

itu salah satu sudut pandangan la kot
yg penting mmg ada kenaikan, kalo F rm150 paling kurang xsilap

spider
14-12-11, 11:10 AM
sbb kalo amek sbpa (yg kompom akan meningkat, wpn xbyk) pon dah lebih kurang
means kalo ko x amek sbpa, lagi sket la beza gaji ko dgn junior ko ek?

itu salah satu sudut pandangan la kot
yg penting mmg ada kenaikan, kalo F rm150 paling kurang xsilap

Baru dpt info yg baru, isk kalau betulla naik sampai RM 400 nih saya mesti pilih :D

Apa2pun Cuepacs dah habaq dah, kalau adala kes SKT rendah dari sepatutnya bleh buat aduan kat depa dan depa akan naikkan kat JPA. Lego skit dengar :p

DatukM
14-12-11, 11:30 AM
Baru dpt info yg baru, isk kalau betulla naik sampai RM 400 nih saya mesti pilih :D

Apa2pun Cuepacs dah habaq dah, kalau adala kes SKT rendah dari sepatutnya bleh buat aduan kat depa dan depa akan naikkan kat JPA. Lego skit dengar :p

ko baru tao ke bole naik byk tu? :p

xyah pening2 nk kire2
tolak 2 tangga ssm kat sbpa
aku tgk pon cam x caye :D

err ko T bape? :p

Slash
14-12-11, 11:44 AM
Apa2pun Cuepacs dah habaq dah, kalau adala kes SKT rendah dari sepatutnya bleh buat aduan kat depa dan depa akan naikkan kat JPA. Lego skit dengar

ha mmglah takkan senang2 je
sebenarnya bende ni terpulang pada PP tu
tapi takde nyer PPP senang2 nk bagi SKT rendah sebab apa-apa dia pun kena bagi justifikasi jgk kat PPK :D
lagi-lagi kalu sebelum ni SKT PYD tinggi tiba2 sbpa ni dapat SKT rendah :D
kalau mmg tak buat kerja & tak perform tu lain cerita ler :D

ha mcm pegawai tu baru masuk kerja PPP bagi SKT bawah 85
mcm mane pegawai baru tu nak confirm ?
sekali PPP tu kena menjawab dgn PPK, padanlah muka .. jahat sgt :D

eh skrg ni pasal bersara 60 tu dah clear, lega sket aku dgr ehehehe :lega:

ekzos_pipe
14-12-11, 12:35 PM
dia kalau mana2 thread perbincangan yg bagus or menarik admin akan biarkan lebih dari 40 post.. ini dulu punya rule la, ada budibicara admin, skrg tak pasti la mcm mana.

avicenna
14-12-11, 02:43 PM
aku dgr cite bawah tanah.
sape JUSA , kenaikan gaji sampai RM6k !

wow .. mcm naik pangkat , bukan naik gaji ni. huhuh

kav3330
14-12-11, 03:29 PM
Bile tgk knaikan gaji ikut prestasi aku kesian mmbr2 aku kt sabah sarawak...kat sana dorg anti semenanjung(brckp ats dasar pengalaman aku)...mmg mkn teruk kene tindas mcm cgu ni..

korg byg la bile mmbr aku pndh dr srwk,pengetua bru die siap col ppd lg nape guru yg brpndh ni rendah giler mrkh prestasi....mcm org x pegi skol je...sama jgk ngan aku...pengetua aku siap tny aku personal nape mrkh aku rendah...tgk akhir tahun ni mrkh aku dpt yg spttnya...bru aku merasai keadilan...cian pd cgu2 yg kene tindas bile sbpa ni berjalan...yg bgsnya naik gaji yg bnyk...

Sent from my GT-I8150 using Tapatalk

yunjane
14-12-11, 09:49 PM
Saksikan malam ini 14 Disember 2011 rancangan bual bicara KPPA Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam mengenai SBPA Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam dalam rancangan Dialog@1 di TV1 pukul 10 mlm
.

DatukM
15-12-11, 08:54 AM
ps: aku dah tengok takdela beza jauh sangat dgn gaji aku, cam rugi plak sbb junior jadi lebih kurang jer gaji aku. Hayyo

lupe aku nk bgtao pasal ni

ekceli sbpa ni tak rigid mcm ssm
dah lebey kurang swasta dah
ada 3 cara career path

1. naik pangkat isi kekosongan
laluan biasa
fast track (semua gred > 1-4 )
2. naik pangkat tanpa kekosongan
laluan kecemerlangan (gred DH, DS, Q)
laluan time-based (gred UD, U, sokongan 15 tahun)

3. peningkatan gred gaji tanpa naik pangkat

SME (subject matter expert)

yg merah tu baru diperkenalkan bawah sbpa

yg SME tu apply utk semua pegawai gred 1-4
so lepas ni possible even junior pon jaoh lebih byk dari senior, given kepakaran dia diiktiraf

tp kriteria pemarkahan dia..............
sendiri mao ingat la bukan senang siap ada search committee, r&d bagai



plus lagi satu ganjaran gaji ikot prestasi tahunan

dats why saya mesti pileeeeeeyy sbpa

ekzos_pipe
15-12-11, 09:13 AM
1. naik pangkat isi kekosongan
laluan biasa
fast track (semua gred > 1-4 )
2. naik pangkat tanpa kekosongan[INDENT]laluan kecemerlangan (gred DH, DS, Q)
laluan time-based (gred UD, U, sokongan 15 tahun)


dulu ada brief kata salah satu cadangan pembaharuan ialah naik pangkat tanpa kekosongan ini akan buka utk semua gred, say F pn ble naik tanpa tunggu kekosongan or waran perjawatan gred lebih tinggi, but then tak menjadi kenyataan juga.

spider
15-12-11, 10:25 AM
CUEPACS BAKAL BUAT KEPUTUSAN PENTING ESOK MENGENAI SBPA

Bernama
14/12/2011


SUNGAI PETANI, 14 Dis (Bernama) -- Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) akan membuat keputusan esok sama ada menerima tawaran skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).

Presidennya, Datuk Omar Osman berkata keputusan untuk menerima atau menolak SBPA akan diputuskan oleh 135 ahli persatuan gabungan Cuepacs dari seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak yang akan menghadiri kongres penuh di Hotel Brasmana, Kuala Perlis.

"Kongres ini khusus membincangkan SBPA kerana taklimat Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) kepada kami hanya menyentuh perkara dasar. Kami juga tiada maklumat tambahan selain pekeliling yang diedarkan," katanya kepada pemberita selepas memberi taklimat kepada anggota-anggota Cuepacs negeri Kedah di sini, hari ini.

Katanya tempoh dari 16 hingga 30 Disember ini yang diberi JPA kepada penjawat awam untuk menandatangani surat tawaran SBPA juga terlalu singkat.

Beliau berkata Cuepacs meminta anggota-anggotanya tidak menandatangani surat tawaran JPA sehingga mereka berpuas hati dan memahami sepenuhnya SBPA.

"Pada pengetahuan kami tawaran JPA melalui SBPA seolah-olah penjawat awam tiada pilihan. Macam mana kita hendak setuju terima jika kandungan penuh tawaran tersebut tidak jelas," kata Omar.

Katanya hasil taklimat Cuepacs dalam jelajahnya ke sembilan buah negeri sehingga hari ini ramai anggota-anggotanya menyatakan mereka tidak memahami dengan jelas SBPA.

Antara perkara utama dibangkitkan mereka ialah prestasi bagi yang mendapat markah tinggi adakah benar akan mendapat apa yang dijanjikan dan kesannya kepada yang mendapat markah kurang dari 70, tambahnya.

Omar berkata Cuepacs akan meminta JPA menyertainya dalam jelajah ke seluruh negara memberi penerangan kepada penjawat awam mengenai SBPA.

Katanya keputusan penting lain termasuk meminta JPA melanjutkan tempoh menandatangani surat tawaran SBPA juga akan diputuskan esok.

-- BERNAMA

sumber: http://cuepacs.blogspot.com/

Aku pun tertunggu2 penerangan dari JPA supaya lebih paham, sbb ada satu Jabatan kat tempat aku cam takmo ambik SPBA nih, Jabatan tu pegang duit, pelik gak kalau depa yg pegang duit nih taknak ambik.

ekzos_pipe
15-12-11, 11:10 AM
SBPA ni ramai org belum jelas, esp. exit policy mcm mana. Kena tahu mcm mana cara dan proses exit ni. Bnyk tak jelas lagi prosedur dia. Sapa yg terlibat jadi penilai, berapa masa, dalam tmph nilai mcm mana..

Nama pun opsyen, so sebelum pilih kena tahu apa kandungan yg nak di pilih. But then sapa nak terus sign, sign je la, takde sapa boleh halang.

DatukM
15-12-11, 11:45 AM
apepon aku setuju 15 hari utk decide sgt suntuk
sementelahan byk lagi kekaboran psl sistem ni

eh pasal tiba2 aku ckp skema ni

anaktimur84
15-12-11, 11:52 AM
sumber: http://cuepacs.blogspot.com/

Aku pun tertunggu2 penerangan dari JPA supaya lebih paham, sbb ada satu Jabatan kat tempat aku cam takmo ambik SPBA nih, Jabatan tu pegang duit, pelik gak kalau depa yg pegang duit nih taknak ambik.

sebab kalau dorang x lulus dan wat bayaran bg peruntukan yg dorang rasa disalahguna dan bayaran x masuk akal, dorang akan jadi mangsa org yg lebih atas.

kalau tak ikut arahan orang atas bg markah rendah..
kalau ikot arahan dan bila kantoi ngan audit akan di kambing hitamkan

:D

Awang Goneng
15-12-11, 11:59 AM
eh, cemana boley tau awal sangat ni?

untuk DH takde ke lampiran C nye? :p

lepas tengok kat TV1 semalam, aku and bini da decide untuk ambek sbpa,
tapi nak tunggu khamis depan dulu, ada orang kementerian datang ke PTJ bagi taklimat SBPA :)

anaktimur84
15-12-11, 07:36 PM
SBPA hanya aniaya kakitangan awam

KUALA LUMPUR, 15 Dis: Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang akan dilaksanakan oleh Kerajaan BN diyakini bukanlah satu sistem yang baik, sebaliknya akan menganiaya kakitangan sektor awam.

Keyakinan itu disandarkan kepada beberapa faktor, terutama berkaitan sistem pemarkahan prestasi kakitangan awam yang pasti terdedah dengan pelbagai bentuk manipulasi.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, menerusi sistem baru itu, pemarkahan prestasi kakitangan awam akan dinilai oleh kakitangan atasan, tetapi penilaian tersebut diyakini tidak akan berlaku dengan adil.

Menurutnya, meskipun penilaian prestasi itu sesuatu yang baik bagi menggalakkan perkembangan prestasi di kalangan kakitangan awam, tetapi penilaian tersebut diyakini bukan sekadar berdasarkan prestasi, sebaliknya atas faktor-faktor lain.

Katanya, situasi itu akan menjadikan mereka yang benar-benar berprestasi dan berintegriti tidak akan dinilai sebagai berprestasi, sebaliknya mereka yang bijak 'membodek boss' pula yang akan diutamakan.

"Saya yakin itulah yang akan berlaku. Jadi pada saya, sistem SBPA itu tidak wajar diperkenalkan oleh kerajaan kerana ia pasti akan menimbulkan pelbagai kecelaruan dalam sektor awam," katanya pada sidang media di Pejabat Agung PAS, di sini, hari ini.

Sistem SBPA yang akan dilaksanakan oleh kerajaan itu adalah bagi menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM) yang digunakan sekarang seperti yang dinyatakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada pembentangan Bajet 2012 di Dewan Rakyat baru-baru ini.

Dalam SBPA itu banyak perubahan yang akan dilakukan dalam pengambilan dan pengisian jawatan serta pembangunan kerjaya penjawat awam, dengan teras pengekalan atau penamatan perkhidmatan berasaskan prestasi kerja.

Antara lain yang terkandung dalam sistem tersebut termasuk mewujudkan dasar pemisah bagi penjawat awam berprestasi rendah dan mereka yang memilih untuk meninggalkan jawatan.

Dalam sistem baru itu juga, pembentukan gaji sebaris digunakan dengan diwujudkan lebih banyak mata gaji supaya penjawat awam mendapat kenaikan tahunan bagi tempoh yang lama selain gaji maksimum bagi gred yang lebih tinggi.

Bagi penjawat awam yang menerima opsyen SBPA akan menerima kenaikan gaji tahunan antara RM80 hingga RM320 dan faedah kenaikan gaji antara tujuh hingga 13 peratus. Kerajaan juga mengumumkan untuk melanjutkan usia persaraan wajib daripada 58 tahun kepada 60 tahun.

Bagi golongan dalam kumpulan guru atau gred gaji DG dengan tempoh bagi kenaikan gred antara DG41 ke DG44 dan DG44 ke DG48 telah dikurangkan kepada 8 tahun sahaja, berbanding sebelum ini selama 10 tahun untuk kenaikan gred dalam jawatan perguruan.

Menurut Mahfuz, setelah diteliti opsyen SBPA dengan menyeluruh, ternyata penilaian atau pemarkahan prestasi kakitangan akan dibuat dengan 3 peringkat, manakala mereka yang dicatatkan markah bawah 70 peratus akan dinasihatkan bersara atau dipersarakan.

"Sistem pemarkahan sememangnya amat jelas terdedah kepada manipulasi. Mereka yang akan diberikan markah tinggi itu nanti diyakini akan turut didasarkan kepada sokongan mereka terhadap parti Kerajaan BN yang memerintah.

"Sekiranya mereka didapati menyokong pembangkang, mereka pasti akan diberikan markah prestasi yang rendak, walaupun merekalah sebenarnya yang betul-betul berprestasi dan wajar diutamakan," katanya yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

Beliau memberikan contoh kepada nasib buruk yang menimpa beberapa orang guru yang sememangnya cukup berwibawa tetapi menyokong pembangkang yang bukan sahaja dinafikan kenaikan pangkat, tetapi telah ditukar ke kawasan pedalaman.

Katanya, begitu juga dengan nasib yang telah menimpa Ketua Pengarah JKR, Datuk Seri Dr Judin Abdul Karim, sehingga telah diturunkan pangkat sebagai Ketua Eksekutif Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) berkuat kuasa 1 Mei lalu.

"Walaupun Datuk Judin sememangnya cukup bertanggungjawab, berprestasi dan berintegriti, tetapi disebabkan sikapnya yang tidak menyokong tindakan-tindakan yang tidak elok para pemimpin BN, beliau akhir telah diturunkan pangkat.

"Saya yakin kejadian seperti itu pasti akan berlaku dengan berleluasa nanti apabila sistem baru itu digunakan, sehingga menyebabkan banyak kakitangan awam yang teraniaya," tegas beliau.



sumber : http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/7075-sbpa-hanya-aniaya-kakitangan-awam

pas nih sapa yg pilih SBPA, sila beri sokongan 100% kepada pemerintah :D

---------- kemaskini 15-12-11 08:43 PM ----------



KUALA LUMPUR, 15 Dis – Cuepacs hari ini mengambil pendirian membantah pelaksanaan opsyen sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dan menggesa kakitangan awam jangan menandatangani borang penerimaan skim gaji baru itu sehingga pihaknya mengadakan pertemuan dengan perdana menteri minggu depan.

Timbalan Presiden Cuepacs Azih Muda berkata pihaknya bukan menolak SBPA tetapi membantah pelaksanan opsyen kerana tidak cukup maklumat dan kurang penjelasan khususnya perubahan gaji.

“Kami memutuskan untuk membantah pelaksanaan opsyen SBPA, kita mahu jumpa perdana menteri pada 19 Disember ini,” kata beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider di Perlis.

Seramai 1.4 juta kakitangan awam diberi masa dua minggu mulai esok untuk menerima opsyen sistem SBPA.

Azih berkata pihaknya akan menjelaskan kepada perdana menteri alasan-alasan pihaknya membantah pelaksanaan opsyen dan beberapa perkara lain yang berkaitan.

“Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) adakan program jelajah, tetapi tidak memberikan penerangan dan penjelasan terperinci mengenai pelaksanaan SBPA, carta perubahan gaji tidak diberikan, tiada maklumat mengenai dasar pemisah atau exit policy.

“Kakitangan awam yang menghadiri taklimat diberi borang opsyen dan diminta tandatangan terus, walaupun tidak faham dan kurang maklumat,” kata beliau.

Cuepacs mengadakan mesyuarat kongres di Kuala Perlis hari ini bagi membincangkan pelaksanaan SBPA, yang akan dikuatkuasakan mulai 1 Januari ini bagi menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM).

Opsyen menerima SBPA akan dibuka mulai esok. Ia telah menimbulkan rasa tidak puas hati antara lain berkaitan peratusan kenaikan gaji dan dasar pemisah atau ‘exit policy’.

Pekeliling SBPA dikeluarkan 7 Disember lalu.

Semalam, Presiden Cuepacs Datuk Omar Osman berkata, “(mesyuarat) kongres (di Kuala Perlis) khusus membincangkan SBPA kerana taklimat JPA kepada kami hanya menyentuh perkara dasar.”

“Kami juga tiada maklumat tambahan selain pekeliling yang diedarkan,” katanya.

Katanya, tempoh dari 16 hingga 30 Disember ini yang diberi JPA kepada penjawat awam untuk menandatangani surat tawaran SBPA juga terlalu singkat.

“Pada pengetahuan kami tawaran JPA melalui SBPA seolah-olah penjawat awam tiada pilihan. Macam mana kita hendak setuju terima jika kandungan penuh tawaran tersebut tidak jelas,” kata Omar.

Tambah beliau, hasil taklimat Cuepacs dalam jelajahnya ke sembilan buah negeri sehingga hari ini ramai anggota-anggotanya menyatakan mereka tidak memahami dengan jelas SBPA.

Antara perkara utama dibangkitkan mereka ialah prestasi bagi yang mendapat markah tinggi adakah benar akan mendapat apa yang dijanjikan dan kesannya kepada yang mendapat markah kurang dari 70, tambah beliau.



sumber : http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sbpa-cuepacs-bantah-arah-staf-kerajaan-tidak-tandatangan-borang-opsyen/

spider
15-12-11, 08:44 PM
SBPA : CUEPACS BANTAH, ARAH STAF KERAJAAN TIDAK TANDATANGAN BORANG OPSYEN

Oleh G Manimaran
December 15, 2011

KUALA LUMPUR, 15 Dis – Cuepacs hari ini mengambil pendirian membantah pelaksanaan opsyen sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dan menggesa kakitangan awam jangan menandatangani borang penerimaan skim gaji baru itu sehingga pihaknya mengadakan pertemuan dengan perdana menteri minggu depan.

Timbalan Presiden Cuepacs Azih Muda berkata pihaknya bukan menolak SBPA tetapi membantah pelaksanan opsyen kerana tidak cukup maklumat dan kurang penjelasan khususnya perubahan gaji.

“Kami memutuskan untuk membantah pelaksanaan opsyen SBPA, kita mahu jumpa perdana menteri pada 19 Disember ini,” kata beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider di Perlis.

Seramai 1.4 juta kakitangan awam diberi masa dua minggu mulai esok untuk menerima opsyen sistem SBPA.

Azih berkata pihaknya akan menjelaskan kepada perdana menteri alasan-alasan pihaknya membantah pelaksanaan opsyen dan beberapa perkara lain yang berkaitan.

“Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) adakan program jelajah, tetapi tidak memberikan penerangan dan penjelasan terperinci mengenai pelaksanaan SBPA, carta perubahan gaji tidak diberikan, tiada maklumat mengenai dasar pemisah atau exit policy.

“Kakitangan awam yang menghadiri taklimat diberi borang opsyen dan diminta tandatangan terus, walaupun tidak faham dan kurang maklumat,” kata beliau.

Cuepacs mengadakan mesyuarat kongres di Kuala Perlis hari ini bagi membincangkan pelaksanaan SBPA, yang akan dikuatkuasakan mulai 1 Januari ini bagi menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM).

Opsyen menerima SBPA akan dibuka mulai esok. Ia telah menimbulkan rasa tidak puas hati antara lain berkaitan peratusan kenaikan gaji dan dasar pemisah atau ‘exit policy’.

Pekeliling SBPA dikeluarkan 7 Disember lalu.

Semalam, Presiden Cuepacs Datuk Omar Osman berkata, “(mesyuarat) kongres (di Kuala Perlis) khusus membincangkan SBPA kerana taklimat JPA kepada kami hanya menyentuh perkara dasar.”

“Kami juga tiada maklumat tambahan selain pekeliling yang diedarkan,” katanya.

Katanya, tempoh dari 16 hingga 30 Disember ini yang diberi JPA kepada penjawat awam untuk menandatangani surat tawaran SBPA juga terlalu singkat.

“Pada pengetahuan kami tawaran JPA melalui SBPA seolah-olah penjawat awam tiada pilihan. Macam mana kita hendak setuju terima jika kandungan penuh tawaran tersebut tidak jelas,” kata Omar.

Tambah beliau, hasil taklimat Cuepacs dalam jelajahnya ke sembilan buah negeri sehingga hari ini ramai anggota-anggotanya menyatakan mereka tidak memahami dengan jelas SBPA.

Antara perkara utama dibangkitkan mereka ialah prestasi bagi yang mendapat markah tinggi adakah benar akan mendapat apa yang dijanjikan dan kesannya kepada yang mendapat markah kurang dari 70, tambah beliau.


http://cuepacs.blogspot.com (http://cuepacs.blogspot.com/2011/12/sbpa-cuepacs-bantah-arah-staf-kerajaan.html)

Aku pun nak tunggu dan lihat juga. Aku pun tengah hangin sbb ada staf masuk skang guna kabel tak hingat punyer, bila dpt keje dengan kabel ni maka mulala nak mengular merata sedangkan dia dari awal tak layak pun. Mmg ciss punyer orang tapi tula bab bodek mmg terror giller. Ciss lagi.

balakblues®
19-12-11, 12:01 PM
kalo SBPA ni menguntungkan aku.
selagi menguntungkan.
100% sokongan kepada pemerintah.

golongan atas pagar cam aku akan cakap
"saya tetap mau pileeeyy SBPA"

DatukM
19-12-11, 03:03 PM
kenape pesimis sgt?

tinggi sangat ke value ko tu sampai bos ko nak ugut2 ko undi BN?
lain lah ko tu jusa turus bagai pengarah agensi2 kritikal tu lain cite la
sbb amalan skang ni pon KSU mostly lantikan menteri (an open secret)

tp takat ni aku tak penah jumpe n dengar lagi bos2 kat bawah ni yg sempit akal fikiran semata2 aku sokong DAP ka PAS ka sampai nak efek markah SKT?
kamon
pandangan sempit la

lordnikon
19-12-11, 05:47 PM
So better sign ke tak ni? Wife aku cikgu dia tanya aku nak sign ke tak...
masalahnya ku pon tak berapa nak faham pasal SBPA ni...apa kata tuan2 Gomen Oficer ? :)

anaktimur84
19-12-11, 06:08 PM
terbaru.. orang bahagian kewangan kt tempat pon aku xnak sign SBPA :D

oh ya.. sape yang nk bertanding dalam PRU nanti dont worry offer jadi calon. sbb bila korang resign sbb nk jadi calon bertanding, if kalah boleh kembali ke jawatan sebelumnya ;)

spider
19-12-11, 07:55 PM
terbaru.. orang bahagian kewangan kt tempat pon aku xnak sign SBPA :D

oh ya.. sape yang nk bertanding dalam PRU nanti dont worry offer jadi calon. sbb bila korang resign sbb nk jadi calon bertanding, if kalah boleh kembali ke jawatan sebelumnya ;)

Orang kewangan kita sama daa, aku pun lebih berat taknak sain skang walaupun dijanjikan kenaikan beberapa ratus, nak tengok lampiran tu complete dulu dan tengok apa kata Cuepacs. Korang kena tengok tang exit polisi yg melibatkan kesihatan, utk long term mmg tak berapa bagus utk penjawat awam nih. Pikir long term walaupun depan mata ada gula, mungkin gula2 tu adalah pancing saje, kesannya mungkin besar :D

Saya musti tak piley utk masa ni. :D

fakir
19-12-11, 08:37 PM
Orang kewangan kita sama daa, aku pun lebih berat taknak sain skang walaupun dijanjikan kenaikan beberapa ratus, nak tengok lampiran tu complete dulu dan tengok apa kata Cuepacs. Korang kena tengok tang exit polisi yg melibatkan kesihatan, utk long term mmg tak berapa bagus utk penjawat awam nih. Pikir long term walaupun depan mata ada gula, mungkin gula2 tu adalah pancing saje, kesannya mungkin besar :D

Saya musti tak piley utk masa ni. :D

betul la ek...aku ada beborak dengan seorang driver bos...katanya gitu la..memang la kalo boleh dia nak keje sampai umur 60 tahun...tapi kalo kuderat da xmampu macam mane plak....
xkan nak paksa diri gak sampai umur 60 tahun gak.....erm......

anaktimur84
19-12-11, 08:54 PM
salah satunya nape orang kewangan x moh sain ialah --> tanggah gaji yg biasanya lebih tinggi dari gred N, kini dah di samakan ngan gred N. kiranya tangga gaji gred W dan gred N dah sama walaupun beban kerja gred W lbh banyak dari gred N.. PLUS risiko di kambing hitamkan juga lebih tinggi :D


p/s:aku dah ada completed sofcopy lampiran C masa instal sistem SBPA untuk org kewangan.. tp x leh reveal kt sini sbb still dalam kategori sulit dan terhad.. hohohoooo....... :p