PDA

View Full Version : Android



Lang
23-12-11, 05:15 PM
Wa rasa ramai dah pemilik telephone bimbit yang mengunakan OS android.
Tak kira apa Jenama pun janji mengunakan Android, mari kita cerita apps dan game yang korang rasa terbaik untuk di kongsi bersama.


https://lh4.ggpht.com/xqy0TFb528idPJoTXw2naKbyVm6gC-Ah0-JEz1BtA9YlDE15ZWUIFnFQgZXogj-CuI0=w705

Apps yang wa ingin kongsi harini ialah apps "viber"

Viber adalah apps yang membolehkan anda menghantar mesej dan membuat panggilan dengan mengunakan Data plan. Kalau takde data plan wifi pun boleh.
It free ok.

Viber Android Market (https://market.android.com/details?id=com.viber.voip&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS52aWJlci52b2lwIl0.)

ps: Jangan offtopik

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

mnajem
23-12-11, 06:18 PM
selain viber, yg paling popular ialah whatsapp ..satu lg live profile



Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

Lang
24-12-11, 08:37 PM
https://lh5.ggpht.com/kePRgiOlHqvozxECnoHuwYRYCBcF6GhipCbhz-0BSRRe2yETknBWV34drjv0f1399mc=w705

E warriors game hack and slash.
Game nie Free kat market.

Game nie agak lag kalau korang tak online.
Tapi tak pasti kenapa jadi lagu tue.

Game ni sangat best bagi aku. Jom cincang monster.

ETERNITY WARRIORS (https://market.android.com/details?id=com.glu.android.warriors&hl=en)


Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

ibanez_712
24-12-11, 10:50 PM
Fruit ninja jgn lupa..

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

DarkEmperor
27-12-11, 09:10 AM
try neh for ur wallpaper...

Koi Free Live...
https://market.android.com/details?id=fishnoodle.koipond_free#?
https://lh5.ggpht.com/i_Tb8yaEtdrnp9-F6CKRwi9m7AkYnrJ7ZksZnbGJ81Ynxf6XAwgbaoZaWiTdcVVCd1g

https://lh5.ggpht.com/LRBGEtGDG_uHnoTGv8n5QIJkDeLSBgLlB6rU2iu53CxaiYrDWIJVGmBpfAH9YWCZvWE


http://www.youtube.com/watch?v=8TdhC-YZPuY


Koi Live Wallpaper: Colorful fish and interactive water!Watch Koi happily explore their pond! Colorful fish and beautiful backgrounds make Koi Live Wallpaper better than the real thing!
Everything is 3D rendered in OpenGL 2.0, with fully interactive water that supports multitouch. Both tablets and phones are fully supported in both portrait and landscape modes!
Double-tap to feed your fish!
If you enjoy this, please support us by getting the full version! It has access to the settings screen, with controls for your fish population, background image (custom ones, too!), raindrops, plants, and more!
TO USE: home->menu->wallpapers
menatang neh berjaye wat aku leka tgk skrin secare idle lebey 5 menet setiap kali aku keluar dari sebarang application... :D

aku rate wallpaper neh 5 stars...
disebabkan natang neh sgt ohsem...
so aku support developer dgn beli full version... :D
1 dollar je pon...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/review.jpg

kav3330
27-12-11, 09:30 AM
Salam...ape apps yg lgi bgs dr facebook android?

Sent from my GT-I8150 using Tapatalk

ibanez_712
27-12-11, 10:28 AM
dah terai koi pond...fantastic...


tp donlod kat bazaar jew... :P

rimau_kumbang
27-12-11, 10:41 AM
selain viber, yg paling popular ialah whatsapp ..satu lg live profile



Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

kalau xsilap whatapps hanya percuma pada tahun pertama je...nanti kena bayar

ibanez_712
27-12-11, 10:52 AM
kalau xsilap whatapps hanya percuma pada tahun pertama je...nanti kena bayar

kalau uninstall pastu install balik cene?

Chuy4 4ng3L
27-12-11, 10:57 AM
dah terai koi pond...fantastic...


tp donlod kat bazaar jew... :P

yep.. best.. ralit tgk.. tapi agak makan bateri lah... sudahnnyer aku tak guna dah...

DarkEmperor
27-12-11, 03:27 PM
yep.. best.. ralit tgk.. tapi agak makan bateri lah... sudahnnyer aku tak guna dah...

baper byk application ko sentiase on??
aku check aku punyer phone...
dah 8 jam lebey on battery...
wifi on...
3g on...
accuweather on
n beberape HD games yg aku x kill process...
bateri - maseh ade 88%...

mebi ko kene pakai application yg kudeng syorkan dalam fb...
juice defender... :D
sepanjang penggunaan natang tuh...
dia berjaye extend bateri life aku sebanyak x1.5 ganda...(free)
kalau berbayar aku x tau la baper kali ganda bley dapat...

rimau_kumbang
27-12-11, 03:30 PM
kalau uninstall pastu install balik cene?

belum cuba lagi....lagi satu mana korang dapat tapatalk tu ha? ke memang korang beli? aku cari xde pun yg free utk android....yg aku pakai sekarang 'convo' tapatalk client...same function...tapi xde la cakap send from tapatalk ke from convo ke....jadi sama mcm taip kt pc je

kav3330
27-12-11, 03:55 PM
Aku amik tapatalk dr samsung apps....

Sent from my GT-I8150 using Tapatalk

DarkEmperor
27-12-11, 03:59 PM
okeh aku kongsikan game (free) yg aku dah test n sgt menarek...
memang agak teruja lah maen...
aku bagi personal rate sekali... :D

Blood & Glory (5 stars)
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/Blood&Glory_400x267_s_1.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/Blood&Glory_400x267_s5.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/Blood&Glory_400x267_s_2.jpg

Contract Killer (4 stars)
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/ContractKiller_400x267_s1.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/ContractKiller_400x267_s2.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/ContractKiller_400x267_s3.jpg

Contract Killer: Zombies (4.5 Stars)
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/CKZ_400x267_s.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/CKZ_400x267_s_2.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/CKZ_400x267_s_3.jpg


Frontline Commando (4.5 stars)
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/FC_Retina_1.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/FC_Retina_2.jpg
http://c0462082.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/FC_Retina_3.jpg

Overkill (5 stars)
https://lh4.ggpht.com/C5rmpPiaX8WBxjErewjOCqKYypjC9VdcV_nCXMbdbOp1vg01o8yf3ALL3h6RSJyRa5gb
https://lh4.ggpht.com/gJY9u2CncCEX-NKgLh_YZyzC4rxHgxUjyjaQWn8oWQZs-kwP_zBAQUzQ6xR7LemdUg
https://lh5.ggpht.com/Tc5IGjL2V22jPLgcamRFjL0fRWKN-eFnOxwz93eKnonCxewo0tIcKSZfDkktZZi8BUA

Destroy Gunners SP (5 stars)

https://lh5.ggpht.com/QpLgVFALhmplgL9FtUMWLKg8nB78PzP-3RcOJtJja3rlxeekqnj66WylYq-0sOZLRCw
https://lh6.ggpht.com/aiSmmpfSHDXhTDi3O1QkkPsj4x8XKFxRC1uAuxQ59qcZ7Onv141Kcitz9FtT7Ss54SbV
https://lh4.ggpht.com/FjcKCFqTgOAhRxRvIXNFOBKrManJAq2lKk_pSp31FtD_HCxEsmKDE9C2AgCQYkYXbMLl

GT Racing HD (5 stars)
https://lh5.ggpht.com/7h3J84DR7Cg_Bkd08zIa-czSxA2_OPtsA9S-lQI0ODVVmlhFGbKQIDpVp5zUvz_irBK6
https://lh6.ggpht.com/I8UGkgxFygXdrCurjmyuQIEum8ANccld_WudQ5b_ZfV30HhVmN5pVMoCA9ITj2-SkRV5
https://lh3.ggpht.com/hZ81qIZbx5gWAmSOWVjh58sqW13S1hNM3jKyim0INYxpDkvkdYVRgtP8bPeWhun6aAOz

rate rate sume game tuh bersaez dalam 200 - 300 mb... ( aku punyer anime per episode pon x besar camneh :| )
kecuali GT Racing...
that game saez dia dekat 800 mb yo!!!!....
mebi sebab banyak track coz gameplay dia lebey kurang same cam Gran Turismo dalam PS...
nak kene amek lesen bagai sume...
paleng best sekali game neh ade replay..
kinda kool tgk balek hasel racing yg kite dah lalui... :D.

ibanez_712
27-12-11, 04:12 PM
belum cuba lagi....lagi satu mana korang dapat tapatalk tu ha? ke memang korang beli? aku cari xde pun yg free utk android....yg aku pakai sekarang 'convo' tapatalk client...same function...tapi xde la cakap send from tapatalk ke from convo ke....jadi sama mcm taip kt pc je

ko download pakai aptoide...apps cari kat bazaarandroid...

mnajem
27-12-11, 04:16 PM
oo ade yg free ye dlm samsung apps? aku beli dulu dh lama 2thn lepas kot.murah je.ade update tp through slide.it..kene install client dia kalu nk upgrade,consider free for life update

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

mnajem
27-12-11, 04:18 PM
kalau xsilap whatapps hanya percuma pada tahun pertama je...nanti kena bayar

kalu byr pun rasenye murah je.
tak silap aku dpt free setahun lg.

most kawan2 aku guna whatsapp.aku share2 pix anak aku ngan wifekat opis pun gune ni je..mudah

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Chuy4 4ng3L
27-12-11, 04:23 PM
baper byk application ko sentiase on??
aku check aku punyer phone...
dah 8 jam lebey on battery...
wifi on...
3g on...
accuweather on
n beberape HD games yg aku x kill process...
bateri - maseh ade 88%...

mebi ko kene pakai application yg kudeng syorkan dalam fb...
juice defender... :D
sepanjang penggunaan natang tuh...
dia berjaye extend bateri life aku sebanyak x1.5 ganda...(free)
kalau berbayar aku x tau la baper kali ganda bley dapat...

juice defender memang da pakai awal lagi...
extend la sket bateri aku...
tapi still, kuat gak la makan bateri...

FB on, YM on, google location (kot nama dia, yg leh detect dimana suami terchenta berada) on, game2 takde la... apa lagi tah..


utk jangka masa skang, takleh nak ckp lagi sebab hp nexus s aku da rendam dalam ribena.. sedang dalam spital kat Operation theater.. so tunggu la lepas kuar wad, then aku upgrade ke ice cream sandwich 4.0 yea yea

mnajem
27-12-11, 04:53 PM
Dulu aku batt drain ikut batt monitor GO launcher yg paling kuat telan- siap beli batt 2000mah lg.tp dh ok lepas aku reset to factory default haha.backup dulu,sms n contacts...

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

DarkEmperor
28-12-11, 08:23 AM
another app yg cukop menarek...(bagi aku)
zombie booth... (free)

https://lh3.ggpht.com/xs7PVa9suXY-ThUi_IHamZ8WZL09-dbHXmu8ngjI39LjLk2UntFRhD1QEcUyczFpHAhttps://lh4.ggpht.com/oJL1Qo2Cw0WYfwo22LQNmQgDX5qxPI2Pi0A2A8l0cVfzCXke7PI5ahzsBNfEs7UzgA
https://lh3.ggpht.com/cM8Pp_N6Mr1wAQOMKudh1RFUiP7a6L1-gtlhLi9Yu0mwAUgCMQ-svgDMmO_33xBdZLohttps://lh3.ggpht.com/5U3wJKQwUu9rMBVnFimzjCH4ax4_uLpkw_AaSyhhTEBC_upYrBrjotNeAqsRfefI7A
x sesuai tuk penakot or suke ngigau memalam... :|

test tunjok kat anak aku...
teros laen muke dia...
dari sebok nak pegang henpon aku...
teros nak melarikan diri dari enpon... :|


ok tukar topik ke game plak... :D

malam tadi ngetest install game neh...
https://lh5.ggpht.com/g1kIAJMf_KdvTEhgDFFrVBBnkMPQa9Z5HxOPFCXU84vyLtQ-ueNzGq5vG4ZAoStipS8=w705

surprisingly the graphic is soooo ohsem...
chantek gella for enpon...

https://lh3.ggpht.com/zEsmMgm-5ODUS6YicgEo-H2OS4e-FQ0LxmHq2vWDs2W7ieFBW6OKLVk2wO64rUa9GT0=h230https://lh6.ggpht.com/9pTV0FM1SW6T8r-bg73vZt6wUdUe76uFvn5vyylZEngfQDsY3MbqHHrVIDth2LN8rw=h230
https://lh4.ggpht.com/jZK-mbuusGnajBXLy8v0RHxP8W29-ixuUXGTYzV4RVO4CFzZ1RxFLdRZYnvrY0vSUGE=h230
https://lh6.ggpht.com/u-lSx368Ox5uDlDMXGPzlPMUmxNs29-LoEQa0V6i41sVDsY-456HSEBJuyI4eyZc3Q=h230


next...
game neh pon x kurang hebaknyer...
https://lh5.ggpht.com/WPRtS1RgtGKHmSvbVsAEHaK2pXZpILt-2ocTJvUtW2c-NJD2izTNxVIJMvqPc40BkNaJ=w705
graphic sgt cun...
control pon superb...
really worth my money...
tapi kalau rase x mampu bley carik kat black market... :D

tanak tepek piktar...
coz it cant do justice...
aku tepek utube teros...
in game punyer graphic n gameplay... :D


http://www.youtube.com/watch?v=16cToLf5YoY
yup what u see in there is actually in game punyer graphic...
kolik aku tgk aku maen sebelom balek keje tadi katenye dah mcm psp dah enpon aku...
but siyesly aku x expect pon enpon aku (galaxy w) bley run sume game yg aku nyatakan dgn smooth gella...
its beyond my expectation...

Lang
28-12-11, 09:34 AM
Owh go luncher kuat makan bettry ka? No wonder la kejap jer bettry aku kong.

...

Apps hari ini

PSone emulator

Fpse

https://lh5.ggpht.com/UlTY0H1LGeD6U9OwC5HrZlAaJobf-TGUtfjQArX6zXVdg12qe3Ab8D36UGj3pYw6qbc=h230

FPse (https://market.android.com/details?id=com.emulator.fpse&hl=en)

...

Game

Street Fighter IV HD

http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/12/Street-Fighter-IV-HD-1.jpg

Street Fighter IV HD (http://www.streetfighter.com/us/sfxtk/)



ps: aku download sume apps ni dekat apktops

riezals
28-12-11, 04:47 PM
tumpang sikit..
sekarang ni SGS2 aku ni kuat pulak makan bateri..
macam2 battery booster aku dh pakai tapi hasil nye sikit je la..
cerita nye macam ni..
sebelum ni kalau full charge with minimum usage boleh laa sampai 2 hari..
lepas tu wifi aku ade problem aku hantar samsung, lepas repair ok laa wifi tu..
tapi yang x ok nye bateri aku cepat abis..
kalau full charge x sampai setengah ari dah bawah 50%..
skrg ni aku dah upgrade firmware dari 2.3.3 pegi 2.3.6 dah ok skit laa dah jejak 1 hari..
kalau aku pergi hantar balik kat samsung tu agak2 nye ape diorang buat ek..

mnajem
28-12-11, 04:52 PM
Ade install launcher mcm go ke adw ke.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

riezals
28-12-11, 05:01 PM
sebelum bateri problem ni aku memang pakai GO tapi masih boleh sampai 2 hari..
yang ni aku pakai stok punye 1 hari pun x sampai..
lain2 punye setting semua std sebab aku baru lepas reset lepas tu pakai power saving punye setting lagi..

mnajem
28-12-11, 06:40 PM
dulu lain skrg lain.maybe recent update menyebabkan jadi mcm tu.
SGS 2 aku lepas factory reset dan tak pakai GO fuh lega.. kalu tak 6 jam je.

riezals
28-12-11, 07:14 PM
so kalau skrg ni SGS2 aku cas penuh lepas tu letak tepi tanpa cuit ape pun dalam 20 jam tahan ni kire normal ke x..
erm esok aku nak try pergi samsung servis tanye la..

ibanez_712
28-12-11, 09:36 PM
so kalau skrg ni SGS2 aku cas penuh lepas tu letak tepi tanpa cuit ape pun dalam 20 jam tahan ni kire normal ke x..
erm esok aku nak try pergi samsung servis tanye la..

Ko bukak wireless gps semua mmg la kjap je..aku pakai ni pn tahan gak 1 hari

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

riezals
28-12-11, 10:45 PM
X de bukak pun semua aku dah off..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

mnajem
29-12-11, 08:53 AM
so kalau skrg ni SGS2 aku cas penuh lepas tu letak tepi tanpa cuit ape pun dalam 20 jam tahan ni kire normal ke x..
erm esok aku nak try pergi samsung servis tanye la..

bagi aku normal.
btw ko punya 9100 ke 9100g ?


Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

sawi
29-12-11, 11:35 AM
Aplikasi Android pilihan Jomtenet.Com – My Solat
http://jomtenet.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/mysolat_01.jpg http://jomtenet.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/mysolat_02.jpg http://jomtenet.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/mysolat_03.jpg http://jomtenet.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/mysolat_04.jpg

Rata-rata hari ini menggunakan telefon bimbit dengan ciri-ciri “smartphohe”. Pelbagai aplikasi berguna boleh dimuat turun untuk kemudahan urusan harian seperti kalendar untuk mengatur aktiviti harian, aplikasi rangkaian sosial seperti facebook dan twitter, dan ribuan lagi aplikasi lain yang boleh dimuat turun sama ada secara percuma mahupun berbayar.

Bagi pengguna telefon Android, pastinya Android Market menjadi tempat untuk mencari dan mencuba aplikasi yang anda minati di telefon anda. Sekiranya anda yang sentiasa menjaga waktu solat 5 waktu, pastinya ingin mendapatkan waktu masuk solat bagi setiap 5 waktu secara tepat, serta inginkan ciri-ciri penggera bagi mengingatkan anda sudah hampir atau sudah masuk waktu solat.

Jika ya, anda boleh mencuba aplikasi My Solat yang dibangunkan oleh Syakir Jaafar. Antara ciri menarik di dalam aplikasi ini ialah :


memaparkan waktu solat berdasarkan e-solat.gov.my
mempunyai notfikasi/penggera
boleh memaparkan “widget” pada “home screen”
data secara “offline”
dilengkapi kalendar Islam
diserta kompas arah Kiblat
boleh ditambah audio Azan untuk penggera



Cara penggunaan amat mudah, ikuti langkah di bawah :


telefon android anda mestilah punya akses ke internet sama ada melalui WiFi atau Mobile Broadband (3G/2G/GPRS/etc)
buka aplikasi Market di dalam telefon android anda
“search” My Solat
pastikan anda temui aplikasi yang bernama MySolat – Malaysia Solay – Syakir Jaafar (rujuk disini)
“download” dan “install”
setelah selesai “install”, buka aplikasi My Solat
tekan Pilih Negeri dan pilih negeri anda berada
kemudian pilih kawasan ; daerah anda berada (jika tiada, pilih kawasan/daerah/mukim terdekat)
tekan “Download” dan kemudian Set Lokasi
kini waktu solat 5 waktu telah tersedia dipapar pada telefon android anda
anda boleh mematikan sambungan ke internet kerana data bagi waktu solat telah berada di dalam memori telefon, tidak perlu lagi sambungan ke internet apabila anda ingin melihat waktu solat


Sekiranya anda ingin memasukkan “offline” data untuk waktu solat di negeri/kawasan/daerah lain, boleh ulangi langkah di atas. Setelah selesai anda boleh menukar lokasi untuk paparan waktu solat pada bila-bila masa tanpa memerlukan sambungan internet.
TETAPI, pada setiap kali masuk bulan yang berikutnya, anda perlu “download” sekali data untuk update waktu solat pada bulan tersebut.
Bagi menggunakan fungsi widget pada “Home Screen”, boleh ikuti langkah mudah di bawah :

pegi ke “Home Screen” telefon android anda
pastikan “Home Screen” punya ruang kosong secukupnya, bagi yang tidak pasti, lebih mudah untuk melakukan percubaan pada ”Home Screen” yang kosong sepenuhnya
tekan selama lebih 1saat pada ruang kosong di ”Home Screen”
satu tetingkap akan terpapar, pilih “Widgets”
cari MySolat dan pilih/tekan
tetapkan saiz paparan yang anda mahu (saiz disarankan Columns = 2 / Roes = 2) dan tekan OK
anda boleh lihat semua waktu solat akan terpapar di ”Home Screen” anda


Bagi tetapan lain seperti tetapan untuk memaparkan notifikasi pada “Status Bar” setiap kali masuk waktu solat, boleh lihat Tetapan pada menu MySolat. Anda juga boleh mengubah tarikh kalendar Islam dengan membuat tambahan/tolakan sekiranya kalendar yang terpapar ada ralat.

Bagi menggunakan kompas, anda hanya perlu tekan pada menu di atas paparan MySolat seperti gambarajah di bawah :
http://jomtenet.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/mysolat_01x1.jpg

Sekiranya anda inginkan maklumat lebih lanjut, atau ingin membuat komen/cadangan boleh pergi ke laman MySolat in Android Market atau ke laman blog peribadi Syakir Jaafar.

Sumber artikel (http://jomtenet.com/blog/aplikasi-android-my-solat)

riezals
29-12-11, 09:09 PM
bagi aku normal.
btw ko punya 9100 ke 9100g ?

Aku punye 9100

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Lang
30-12-11, 03:28 PM
Fruit Ninja: Puss in Boots

http://ecx.images-amazon.com/images/I/91t%2B64Et9VL.png

Kucing pakai boots potong buah kot

sothye
30-12-11, 03:44 PM
genre games Tower Defense pun layan...

Fieldrunners

https://lh4.ggpht.com/BzbaSOJUaz1o9Z1I2p7QuTn5ZArT9CBR5hPHQ2F16i-PbY29fm4r0aWj3Hat_B76M_0=h230


Myth Defense

https://lh3.ggpht.com/RnZlAtXi9k9c6BmszVdbQ7y4c6Ex0HEJMlHSvK94id5gFwngE0Gx95mzqylnr6Rnc6E=h230

luzi
30-12-11, 10:29 PM
Samsung Galaxy W aku ni nak kena restart pulak.
Tak boleh dibiarkan on beratus-ratus jam.
Kalau tak dia jadi slow lalu hang.
Normal ke tidak normal tu?

Android 2.3.5 Gingerbread.
Aku switch OFF pastu ON balik...baru lah cergas macam biasa.

Gripen
30-12-11, 10:36 PM
kalau nak beli phone android, jangan beli from Motorola, HTC or Samsung better. Faster update etc.

Motorola lambat or takde upgrade from 2.1 2.2 etc, internal process hinders Motorola from providing update.

For eg, Motorola Defy, still at 2.1 and the testing centre is in Sg, spoke to a friend who is the test team...kata nak release 2nd Q ini dah end of year still x kelua2.

CMMI kepabala...x sesuai for apps or OS, kalau telco base station ke firmware walkie talkie yg nak full stability ok.

mnajem
30-12-11, 11:58 PM
Kalu nk mudah upgrade cari nexus.

Skrg nexus prime usually samsung..the first je htc

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

Atmi_Raniya
31-12-11, 12:34 AM
Aplikasi Android pilihan Jomtenet.Com – My Solat

Sumber artikel (http://jomtenet.com/blog/aplikasi-android-my-solat)[/SPOILER]

memang apps ni bagus, kalau pergi negeri/kawasan lain, just tukar setting je. satu lagi jgn lupa apps 'iquran' by 'Guided ways Tech Ltd'.

saya pun beberapa hari sekali akan off/restart hp supaya hpnya operasi lebih laju, itu pun tips dari android gak, maklumlah saya baru lagi dgn android ni.

rimau_kumbang
31-12-11, 01:55 AM
ko download pakai aptoide...apps cari kat bazaarandroid...

Dah berjaya dah :hohoho:

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

DarkEmperor
31-12-11, 06:29 AM
ko download pakai aptoide...apps cari kat bazaarandroid...
kenape most of the time aku selalu encounter download application md5 check failed??
tu aku punyer side problem or uploader punyer side yg problem??

ibanez_712
31-12-11, 07:01 AM
Ko list update dulu..lps tu try donlod balik..kalau tak buleh jgk, donlod file sama tp uploader lain..kalau tak boleh jgk, compatible issue..

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk

DarkEmperor
31-12-11, 07:10 AM
tu la..
Dia suh aku update application list before try again.
berjuta kali gak la aku update tp xmo jugak.
Try uploader laen ok plak.
Tapi application/game version lame la plak.

DarkEmperor
31-12-11, 11:12 PM
another game personally bagi aku....
10 out of 5 stars game....

https://lh6.ggpht.com/IJRYyx9G05HEFtZhD8xHDjVJ-IwJ8RPSTdhbFeTXZ_CzrWIO0Gv3AfpQvGUU5AN_ThAx=w705

the control...
the gameplay...
the physics...
and the most important...
the graphic...
overall dayum superb okeh....

neh pic dalam game...
https://lh5.ggpht.com/MOl3HsYtoZVxw_NFoEr6xMaZNX3FBip7XIp8Do_0prKXqASn19wcsOT3L7BAT_pNmYbb
https://lh3.ggpht.com/fMdcl0eftNOs21KtBqkVWApJF-Oaf4HzPSdHW2BFtq1Yg9yTjsQFSoujcWqAPDj5m74Y
https://lh3.ggpht.com/F8IW1KTELr0Wpn7ChLfGoTUov6uyxU53mbbhkno7VPuQab0s3CXM3iTKBN6AKTJPD24

neh vid gameplay plak...

http://www.youtube.com/watch?v=0kl_9Y3e0m0

satu satunyer game yg berjaye wat aku suke gune cockpit camera view...
dashboard jaoh lebey detail berbanding NFS Shift...
even speedometer kat dashboard pon berfungsi...
not like NFS shift...
static...

ni baru la betol2 dinamekan game HD...
not like some others game...
sebok nak pakai name HD kat title...
sekali bile test maen rase cam game PS1 punyer kualiti plak...

aku pakai enpon mid spec je...
Chipset - Qualcomm MSM8255T Snapdragon
CPU - 1.4 GHz Scorpion
GPU - Adreno 205
works perfectly on my phone without any lag...
unless internet connection aku tetibe buat hal.... :|

aku percaye ramai diantara korang pakai gajet high spec...
so this game is a must... :D


kalau tab/enpon android korang bley sambong ke tv...
bley la try mcm mamat neh... (dayum u ipad)

http://www.youtube.com/watch?v=tpQ7GamEfnI

owh ya...
saez game neh 1.1gb... :D

just realize that....
aku dah gune hamper 10gb space just only for games...
no music, no video...
ringtone pon gune ringtone samsung... :|

ERFi
02-01-12, 09:55 AM
Boleh ke Samsung Galaxy S2 pakai Ice Cream Sandwich? Atau akan memang ada update os atau kite kene hack sendiri?

DarkEmperor
03-01-12, 07:15 AM
S2 aku x sure...
but kalau S2 LTE...
haa tu konpem sebab memang ade dalam samsung punyer official list...
gune custom rom pon bley jugak...

tapi bagi aku...
aku tunggu lame sket kot...
coz aku bace review yg gune ICS...
banyak application still not compatible dgn ICS...

tapi dalam pade mase yg same...
ade la jugak beberape notification app updates yg aku dapat sejak kebelakangan neh...
tgk release note...
update tuk bagi compatible dgn ICS...

memory card 16gb aku tinggal 1 gb je... :| (its time to hunt 32gb memory card)
penoh dgn games...
nanti aku listkan sume games yg aku install kat sini... :D

---------- kemaskini 03-01-12 08:08 AM ----------

kepade epi...
aku dah dabel check...
S2 konpem ade...


Samsung Electronics plan to provide the Android 4.0 Ice Cream Sandwich update for GALAXY devices. The platform update for GALAXY S II and GALAXY Note will start in the first quarter 2012, and other GALAXY devices will soon follow.

The ICS-upgradable devices are the GALAXY S II, GALAXY S II LTE, GALAXY Note, GALAXY R, GALAXY Tab 10.1, GALAXY Tab 8.9, GALAXY Tab 7.7, and GALAXY Tab 7.0 Plus.

For upgradable models, Samsung will make separate announcements on details of OS updates schedule for each market according to market situation and carriers’ requirements.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich and Samsung GALAXY Nexus, the first Ice Cream Sandwich powered smartphone, were first unveiled at a Google/Samsung joint news conference in Hong Kong on October 19th.

Ice Cream Sandwich brings an entirely new look and feel to Android. It has a redesigned user interface with improved multi-tasking, notifications, Wi-Fi hotspot, NFC support and a full Web browsing experience. Ice Cream Sandwich also features a new People App which lets users browse pictures, messages and social network updates from friends, family and co-workers.

Ice Cream Sandwich also introduces innovations such as Face Unlock, which uses facial recognition to unlock the smartphone. Using NFC technology, Android Beam allows users to quickly share Web pages, apps and YouTube™ videos with friends by simply tapping two phones back-to-back. Users can even use fun effects while shooting video or video chatting with Google Talk™.


* Google, Nexus, Android, Android Market, YouTube, Google Talk, Gmail, Google Maps, Google Earth, and Google Calendar are trademarks of Google, Inc.

sos cili.... (http://global.samsungtomorrow.com/?p=8894)

Lang
03-01-12, 06:35 PM
https://lh3.ggpht.com/1tZVyOEpalGyIdyrYY0kWzLUpkKKNu-K5fWsUiCNHmt80-KqSdBNolQzUT12AyAJ5P4F=w705

Samurai (https://market.android.com/details?id=com.madfingergames.SamuraiIIAll)

Another game hack and slash.

Teringin nok jadi samurai. Moh main game nie.

Is not easy to be a great samurai :-p

---------- kemaskini 03-01-12 06:38 PM ----------


Samsung Galaxy W aku ni nak kena restart pulak.
Tak boleh dibiarkan on beratus-ratus jam.
Kalau tak dia jadi slow lalu hang.
Normal ke tidak normal tu?

Android 2.3.5 Gingerbread.
Aku switch OFF pastu ON balik...baru lah cergas macam biasa.

Normal la tu. Enset android ni memang ada sintom camtu.
Den dah try memang enset2 droid ni ada kelemahan tertentu.
Kalau gune apps selalu enset tetibe jadi lembab.

Os yang phone yang terbaik setakat ni yang penah aku jumpe milik Apple inch IOS.

---------- kemaskini 03-01-12 06:42 PM ----------


kalau nak beli phone android, jangan beli from Motorola, HTC or Samsung better. Faster update etc.

Motorola lambat or takde upgrade from 2.1 2.2 etc, internal process hinders Motorola from providing update.

For eg, Motorola Defy, still at 2.1 and the testing centre is in Sg, spoke to a friend who is the test team...kata nak release 2nd Q ini dah end of year still x kelua2.

CMMI kepabala...x sesuai for apps or OS, kalau telco base station ke firmware walkie talkie yg nak full stability ok.

Kah3 lawak lak aku rasa. Bukan motorola dah di miliki oleh google ke.

---------- kemaskini 03-01-12 06:43 PM ----------


kenape most of the time aku selalu encounter download application md5 check failed??
tu aku punyer side problem or uploader punyer side yg problem??

Aku pun selalu kena...last aku download gune pc pastu cedok masuk dalam droid aku.

ibanez_712
03-01-12, 06:51 PM
katne lg port korang donlod apps ni? share la skit... :D

DarkEmperor
03-01-12, 09:44 PM
katne lg port korang donlod apps ni? share la skit... :D
try blackmart...
bley tahan ok jugak...

---------- kemaskini 03-01-12 11:08 PM ----------

tetibe rase macam malas plak nak list out game yg ade dalam enpon aku...
sebab banyak sgt... :|
all games in my phone highly recommended... :D

aku tepek sekerinshot app launcher je la eh...
neh senarainyer....

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215202.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215224.png

banyak kan?? :D
ekceli ade lagi....
kalau tgk sekerinshot yg 1st...
ade app GL to SD....
haaa nanti aku citer...

sekarang tgk ape game yg ade dalam app tuh...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215241.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215306.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215323.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215338.png


as a result....
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120103-215136.png
:| :| :| :|

okeh bab GL to SD....
app yg berjasa sgt besar pade aku....
malah boleh berjasa pade korang gak esp if korang punyer enpon got 3 layer memory and internal memory yg agak kecik...

malas nak taep lagi...
aku kopipes balek ayat aku dai porum sebelah... :|
have u guys try this app??
GL to SD...
u can get it from market (FOC)...
https://market.android.com/details?id=com.s...ListglApp&hl=en (https://market.android.com/details?id=com.slf.ListglApp&hl=en)

it can transfer your gameloft games to external SD...
works perfectly for me...

it will transfer all data files from
sdcard/gameloft/games/(ur games file)
to
sdcard/external_sd/games/(ur games file)

the best part is...
it also can moves data files from android folders.
so any app or games data file stored in sdcard/android/data can be transfer to external memory (sdcard/external_sd/data.

thats why u can see in my screenshots above got games other than gameloft games.

DarkEmperor
04-01-12, 01:05 AM
just a heads up....
bagi korang yg pakai samsung...
korang dah jenguk samsung apps??

coz sekarang ade beberape full version games/apps bley dapat secare free....
for a limited time only brought to u by samsung...:D

antara yg menarek...
price yg aku tunjok tuh reger dalam market...
mcm yg aku cakap...
bley dapat free dalam samsung app...

air attack HD...($2.79)
https://lh6.ggpht.com/d56vgwhauPPS7FcFkfBJkRIiB4o7tx4Bwb-N3RhHFu-Z3iUrq8SvLVC1-ZBxLQwLRXQ=w705

worms... ($2.08)
https://lh3.ggpht.com/IDoLTMk8uwTWE6N0NWNFkFcSxtYiIbXgxZYRbPp5NdILBDRuLre174ilhXqJtlz4GQ=w705

trial extreme...($1.99)
https://lh6.ggpht.com/8zakkcP7St_3Excig0xV5WrzXJd4vUl_-In7hB3eIsnuXX0Z62vmnhaJ9y2DBhQOfAM=w705

guitar hero... ($7.99)
https://lh6.ggpht.com/eZ2SjZy0mKkqsh8wXgTNpjSDt-u6oX22wCtQNqsLOEzaT4xApWnCzcD7iEEU6bawyKQ=w705

modern combat 2 ($0.99) <- tgh sale under gameloft....
https://lh3.ggpht.com/XcgswElwbkv5_H9aHjMBn4RFgnpqtGQlwE64-n1e3dg95piWywtIlv8eUhRjr36V0g=w705

assasin creed... (??)
http://img.samsungapps.com/product/2011/1115/000000227103/IconImage_20111115140328297_NEW_WEB_SHOT2_HALF.png

heavy gunner... ($4.99)
https://lh3.ggpht.com/yaKeS0eoG5U8KSZbJuZHvarfVIIRAgQ9YeqPeg5XNIbvdVRghOAdRyGx8cUlEXMM_w=w705

asphalt 6
https://lh3.ggpht.com/4XHSLEQgGR8MiTuEncRFseqlTzQJKrctwMdCZf9aYFhTmXhVdrDd7ygmAeECeKA6-A=w705


samurai 2... ($2.99)
https://lh3.ggpht.com/1tZVyOEpalGyIdyrYY0kWzLUpkKKNu-K5fWsUiCNHmt80-KqSdBNolQzUT12AyAJ5P4F=w705

dan banyak lagi lah....
korang tgk sendiri la ye... :D

ibanez_712
04-01-12, 08:33 AM
mekasih DE...byk game best2 ni...huhu

Lang
04-01-12, 09:11 AM
Aku selalu download dekat apktops dot com

impressyourgirls dot blogspot dot com

Kat market aku penah beli software GPS jor...yang lain rasa tak berbaloi jer beli hahaha

ibanez_712
04-01-12, 10:08 AM
[pertanyaan]

apa jadi kalau install apps (yg perlu rooted phone) kat phone yg tak rooted..?

rasa mcm nak test tapi takot...hahaha

mnajem
04-01-12, 10:19 AM
[pertanyaan]

apa jadi kalau install apps (yg perlu rooted phone) kat phone yg tak rooted..?

rasa mcm nak test tapi takot...hahaha

dia reject, tak dapat install.
or kalo dapat install pun takleh run sebab nak akses root privileged directories kadang tu

DarkEmperor
04-01-12, 01:17 PM
yup seperti mnajem cakapkan....
aku pernah try gak...
install bley but bile nak open...
nanti app tuh keluar notification u must root ur phone before use...
lagi satu aku pernah dapat...
unable to open application.phone not root.

root enpon sgt mudah okeh...
at 1st aku rase cam complicated bace instruction dari xda website...
takot gak kalau x jadi ke ape...
dah la enpon baru pastu 1st time plak tuh pakai android dah nak test memacam...
sekali bile test n dah siap...
hekeleyyy...
gella senang...
x sampai 5 menet settle sudaa...

Lang
04-01-12, 03:00 PM
Root je enset korang tue. Wa punyer dah rooted...tapi masih gune 2.1 foryo

Nak update berokband tak mengizinkan trololol

ibanez_712
04-01-12, 03:29 PM
aku dah baca2 gak, nak kena ada beberapa tools utk buat rooting ni...
nanti bila aku free aku root kan je lah...benci aku dgn ads2 ntah pape ni

cannondale
04-01-12, 03:36 PM
Kalau nak install tapatalk kat android
Kena bayar ke..?

ibanez_712
04-01-12, 03:44 PM
^

takyah .

DarkEmperor
04-01-12, 03:51 PM
aku dah baca2 gak, nak kena ada beberapa tools utk buat rooting ni...
nanti bila aku free aku root kan je lah...benci aku dgn ads2 ntah pape ni
abeh camner unker gugel nak wat income kalau xde ads...
tapi memang betol la...
kekadang tuh ads yg dipamerkan memang x masok akal...
kalau aku maseh dibangku sekolah mayb aku dh tekan ads tuh... :|

ibanez_712
04-01-12, 03:54 PM
tapi kalau device yg dah rooted, boleh remove kan?

DarkEmperor
04-01-12, 04:21 PM
yup boleh...
biasenye dia ade bagi sekali program tuk unroot....

eniwei...
ade x app tuk streaming tv?? (wa xde tv apetah lagi astro :| )
wat mase neh aku just streaming via browser kat um/com/my....
kat pc x bley streaming...
kat enpon aku bley plak... :|
yg x bestnyer gambar mcm antenna x berape betol...

kalau tgk kat tonton lagi best...
gambar clear gella...
masalahnyer xde live streaming...

ibanez_712
04-01-12, 04:28 PM
tak terai VLC Stream..?

DarkEmperor
04-01-12, 06:56 PM
Aku tgk.
App tih mcm lebey kpd streaming ape yg display kat pc bley tgk kat phone.
Umpama vnc or team viewer but for pc to enpon.

Aku mau live streaming tv channel kat enpon...

sawi
04-01-12, 07:01 PM
http://jomphp.com/tonton-saluran-online-tv1-tv2-tv3-dan-banyak-lagi-secara-percuma.html
tp taktau blh stream dgn cemerlang di hp atau tak...blm test :D

DarkEmperor
05-01-12, 03:23 AM
orait nanti aku try....

eniwei....
pasal game yg lang rekemen tuh....
samurai II....
bley dapatkan secare free...
kat market $2.99....

camner nak dapatkan free??
pi website developer game tuh... (getjar)

bile korang masok website tuh nanti dia suh korang install diaorg punyer app...
function same mcm samsung app or market...
cumenyer diaorg list apps diaorg je lah....

haa dah install diaorg punyer app...
ape lagi...
sile la search samurai 2...
its full version free... :D

plus aku pasan ade lagi game2 laen yg berbayar kat dalam market but kat website developer tuh sendiri free je.... :D

nah sekerinshot dari enpon aku...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-032446.png

---------- kemaskini 05-01-12 03:58 AM ----------

dayum dah lebey 15 menet....
xbley nak edit dah....
aku nak tepek gambar lagi.... :|

downloading...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-033631.png

installing...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-033913.png

tadaaa.....
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-034018.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-034224.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120105-034238.png


gameplay yg menarek...
cutscene buat cara komik....
kaler yg memberansangkan....
and agak sediket ganas...
darah tuh stended ahh....
tapi with correct timing and technique....
korang bley wat badan musoh terbelah.... :D

Lang
05-01-12, 09:51 AM
Owh boleh download free eh nice

http://www.tapgamers.com/wp-content/uploads/2011/04/Photo-Jan-19-17-52-54.jpg

Skill walking death tu sangat best boleh buat musuh sume tergolek, lepas musuh dah tergolek, kome boleh tikam perut depa 1 hit ko

skill shogun tu belum open lg huhuhu

...

DE dah main E warrior welcome to da club :-B

ibanez_712
05-01-12, 10:54 AM
[pertanyaan]

kalau dah update firmware, pastu aku tak suka dgn changes, boleh ke aku revert balik..? kalau boleh, cara dia cemane?

DarkEmperor
05-01-12, 11:01 AM
Owh boleh download free eh nice

http://www.tapgamers.com/wp-content/uploads/2011/04/Photo-Jan-19-17-52-54.jpg

Skill walking death tu sangat best boleh buat musuh sume tergolek, lepas musuh dah tergolek, kome boleh tikam perut depa 1 hit ko

skill shogun tu belum open lg huhuhu

...

DE dah main E warrior welcome to da club :-B
yup free je...
pas selidek punyer selidek...
on a certain time period only...

from time to time dia tukar2 game yg paid jadi free...
so kene rajen jengok2 lah dalam app getjar tuh...

neh disclaimer...

Getjar is an application download store just like the Amazon Marketplace and Android Market. The only difference is that they contract with developers to give certain paid apps away for free to the consumer. A lot like the Amazon Free App of the Day.

For each download of a paid app (for free), the developer is reimbursed by Getjar. Getjar, in turn, makes it's money when people click on sponsored Apps for download. The paid apps for free are clearly highlighted in a gold color. The sponsored apps are clearly highlighted in a light blue color (along with the text "Sponsored" beneath the Free button). You do not have to download any sponsored apps to obtain the paid apps for free.

Since the developers are getting paid by Getjar on a per download basis, it's not considered Warez.

Please also note that not all apps on the Getjar website are the full versions for free (there are a lot of the same apps as found in the Market with built-in advertising). Only those developers who agree to Getjar's reimbursement program will have the full version of their apps available for free to the user.
[pertanyaan]

kalau dah update firmware, pastu aku tak suka dgn changes, boleh ke aku revert balik..? kalau boleh, cara dia cemane?

kene flash rom balek kepade version asal la kot...
entah aku pon x sure...
trolololololol....

Lang
05-01-12, 04:23 PM
[pertanyaan]

kalau dah update firmware, pastu aku tak suka dgn changes, boleh ke aku revert balik..? kalau boleh, cara dia cemane?

Boleh revert. Ekceli lepas root ko mesti suke punyer.

Gune custom ROM dari team overcome

---------- kemaskini 05-01-12 04:57 PM ----------

Website teamovercome down lg.

Aku try cari jumpe site ni

OVERCOME (http://davewestwood.net/Dave_Westwood_-_Infomation_Risk_Specialist/Overcome_Guide.html)

...

http://img684.imageshack.us/img684/237/miuixjpocketmiuisgt.png

Rom miui ni aku terjumpe tadi. Macam2 lock screen dia ada lol.

sawi
06-01-12, 04:20 PM
1malaysia-tv-app-for-iphone-and-android-watch-live-tv-from-your-smartphone (http://eins.my/download-1malaysia-tv-app-for-iphone-and-android-watch-live-tv-from-your-smartphone/)

http://eins.my/wp-content/uploads/1malaysia-tv-iphone-android_thumb.jpg

belum test, tp mcm menarik, hehehe...

DarkEmperor
06-01-12, 04:26 PM
aku dah test dah...
ekceli that app is the 1st one i tried before any others...
x bley play kat enpon aku... :|
bace komen n rate dalam market pon ramai yg x bley pakai gak...
tuk ios xde masalah... :|

eniwei...
aku dah habes menelaah samsung apps...
dayum la...
aku envy dgn sesape yg pakai galaxy SII...
terlalu banyak game n app yg paid jadi free...
ffffffffuuuuuuuuuu....

bagi penguna enpon yg same cam aku....(galaxy w)
korang bley donlod game or app tuk galaxy s...
bebaru neh aku try install nova dari samsung app n its working...
maklomlah...
ramai yg mengatekan galaxy w neh galaxy s in disguise lol...

aku test app free khas tuk galaxy s 2...
donwload bley...
but bile nak run...
keluar notification ur device is not compatible....
ffffffffffffuuuuuuuuuuuu.....

Lang
07-01-12, 04:38 PM
^ Yang ada HD sume tuk S2 zzz

App kat droid dah makin slow la. Game-game baru majoritinye utk dual core punyer device ptui

ibanez_712
07-01-12, 06:00 PM
tenkiu2 .

DarkEmperor
09-01-12, 02:51 AM
akhernye....
aku berjaye jugak install n maen 2 games neh kat galaxy w aku.
street fighter 4 hd
modern combat 3

memang terbaek lah 2 game neh..
paleng ketare modern combat 3.
grafik jaoh berbeza dgn no.2...
seriously dah hamper same dgn kualiti pc.

next project.
install gta3 plak...
maseh ade space kosong 10gb drpd 32gb... :D

aku bebetol suprised tgk perkembangan handphone that we have now.
much better than a pc 10 years ago.
i wonder how far this technology can go in next 5-10 years later....

anyway...
dgr khabar galaxy s3 nanti pakai quad core processor yo!!!!
kool gella....

Lang
09-01-12, 08:30 AM
akhernye....
aku berjaye jugak install n maen 2 games neh kat galaxy w aku.
street fighter 4 hd
modern combat 3

memang terbaek lah 2 game neh..
paleng ketare modern combat 3.
grafik jaoh berbeza dgn no.2...
seriously dah hamper same dgn kualiti pc.

next project.
install gta3 plak...
maseh ade space kosong 10gb drpd 32gb... :D

aku bebetol suprised tgk perkembangan handphone that we have now.
much better than a pc 10 years ago.
i wonder how far this technology can go in next 5-10 years later....

anyway...
dgr khabar galaxy s3 nanti pakai quad core processor yo!!!!
kool gella....

Mind share camne hang Install itu dua game?

DarkEmperor
09-01-12, 03:59 PM
install cam biase je yo!!!...
yg penting ko kene carik data files yg betol...
yg betol2 ngam dgn GPU ko...

kalau GPU ko pakai adreno sile la carik data files tuk adreno...
kalau GPU ko pakai mali sile la carik data files tuk mali...

tuk street fighter 4 plak...
ade sket laen care nak install...
kalau biase perlu dapatkan apk dgn sd data files je...
SF4 ko perlu carik titanium backup files sekali...
kalau x nanti x bley jalan...
SF4 neh game yg same mcm dalam iphone...

dedua games tuh kalau x silap aku aku amek dari andropediapps nyer website... :D

percubaan seterosnyer maybe before/after gta3....

http://www.youtube.com/watch?v=Sa-v3VpCOl8
dalam vid dia pakai xperia play...
should be no prob for galaxy w la kot since dedua enpon pakai chipset same (snapdragon)...
cume galaxy w lagi latest n power dari segi processor...
gpu exactly the same (adreno 205)...

eniwei...
vid SFIV kat enpon aku... :D

http://www.youtube.com/watch?v=A2uW5VXLfZk

3 menet pertame replay game yg aku dah pernah maen...
seterosnye view tgh maen

owh ya...
game neh bley maen versus dgn org laen via bluetooth...
kool eh??

Lang
09-01-12, 05:54 PM
^ owh ingat hang kena pakai chain fire tadi. Kalau guna kaedah chainfire den takleh buat. Sebab chainfire hanya berfungsi utk gingerbread.

Den masih pakai poyos lagi :-B

DarkEmperor
09-01-12, 07:58 PM
chainfire aku ade install...
from my observation...
menatang tuh lebey kepade tone down graphic or kasi lagi power n cun...

sesuai tuk digunekan kalau pakai phone yg processor <1ghz n ram kecik...
game yg lagging bley jadi smooth...
but graphic in game kureng sket la...
mcm ade line jagging...
color tukar 16 bit instead of 32bit...
n memacam lagi lah...

nak up lagi cun grapik pon bley...
sesuai tuk pengguna dual core...

menatang tuh umpama mcm software setting for ati/nvidia...
mcm tu lah lebey kurang...

DarkEmperor
10-01-12, 02:38 AM
wheeee....
aku dah berjaye install GTA3...

highly recommended to those yg pernah maen game neh...
http://img11.imageshack.us/img11/3322/gta3androidgame.jpg

so far xde masalah n smooth on galaxy w...
now im really appreciate my phone more than usual as most user yg pakai SGS n SGSII maen game neh lag... :D

Lang
10-01-12, 08:35 AM
chainfire aku ade install...
from my observation...
menatang tuh lebey kepade tone down graphic or kasi lagi power n cun...

sesuai tuk digunekan kalau pakai phone yg processor <1ghz n ram kecik...
game yg lagging bley jadi smooth...
but graphic in game kureng sket la...
mcm ade line jagging...
color tukar 16 bit instead of 32bit...
n memacam lagi lah...

nak up lagi cun grapik pon bley...
sesuai tuk pengguna dual core...

menatang tuh umpama mcm software setting for ati/nvidia...
mcm tu lah lebey kurang...

Aha chainfire3D nie kena ada baru leh run game HD. Aku dah try game2 yang sesuai ngan droid aku.
Tapi masih tak boleh. Aku tanya abang google pastu kuar la forum cerita pasal chaikfire3D dengan sparepart(menatang ni utk kasi game yang tak fullscreen jadi fullscreen)

DarkEmperor
10-01-12, 11:23 AM
bukan tuh je...
menatang tuh bley resize resolution game jadi kecik gak...
contoh mcm pengguna galaxy mini...
tapi nak maen game2 yg skrin besar...
diaorg kene gune chainfire...

but for me...
menatang tuh maseh belom berguna tuk aku...

sediket sebanyak setting yg ade kat dalam...
banyak yg greyed out coz neh free version punyer...
nak fully utilize kene pakai pro (paid)

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120110-112453.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120110-112458.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120110-112516.png

http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120110-112521.png

aku x berani sgt nak maen2 setting secare mendalam chainfire neh...
coz even the developer ade mention there are possibilities phone bley kene brick kalau x tau setting or salah setting...
but if u know what u doin...
then this app can be your savior... :D

ade sesetengah app/game x ngam jugak dgn chainfire neh....
but bile uninstall chainfire...
app/game yg problem tadi bley run seperti biase...

DarkEmperor
11-01-12, 12:47 AM
another recommended game...
this time its Real Steel yo!!!

pepehal layan kejap vid aku neh... :D

http://www.youtube.com/watch?v=p0wNWDonvuc

too bad xde atom and zeus...
control plak agak kurang lancar...
sometimes have to press two times then only the robot throw a punch...
the content in game kinda limited...
perhaps there will be an update for this game in future that will fill up the holes...
anyway this game is fun and have a good potentials...
game neh bley pergi lagi jaoh...
just need to polish it more...

Lang
11-01-12, 08:35 AM
^ Doh main beb. Dok berkenan.

Menang 2 kali kalah 10 kali dem

...

Asyik game jor. Meh den perkenalkan

SPB shell 3D

http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/06/SPB-Shell-3D-1.jpeg

SPB shell 3D (http://www.apktops.com/spb-shell-3d-1-52.html)

Nie versi hack. Jadi aku nasihatkan jangan guna bila nak online...nak dia mintak korang unistall.
Tapi elok korang try dulu la dah suka beli la :-B

Aku tak pakai pun natang ni cam berat jer hehehe...Dia punya widget awsome beb

cannondale
11-01-12, 08:49 AM
macam mana aku nak check internet usage kat galaxy tab nih.. kena guna software ke..?

slow semacam dah internet aku.. takut dah over limit..

DarkEmperor
11-01-12, 09:06 AM
^ Doh main beb. Dok berkenan.

Menang 2 kali kalah 10 kali dem

...

Asyik game jor. Meh den perkenalkan

SPB shell 3D

http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/06/SPB-Shell-3D-1.jpeg

SPB shell 3D (http://www.apktops.com/spb-shell-3d-1-52.html)

Nie versi hack. Jadi aku nasihatkan jangan guna bila nak online...nak dia mintak korang unistall.
Tapi elok korang try dulu la dah suka beli la :-B

Aku tak pakai pun natang ni cam berat jer hehehe...Dia punya widget awsome beb
aku bab2 widget or personalization...
cuba jadi minimalist...
coz bateri bley bertahan lebey lame...
tahukah korang...
kalau korang gune wallpaper hitam sahaja....
bley menambahkan jangka hayat bateri at least3 jam...
and its has been tested and proven by many users...

anyway lang...
ko dah try battlefield bad company 2??
baru je siap install kol 8 pagi td...
terbaek lah gameplay....
graphic bawah sket dari modern combat 3...

Lang
11-01-12, 09:08 AM
macam mana aku nak check internet usage kat galaxy tab nih.. kena guna software ke..?

slow semacam dah internet aku.. takut dah over limit..

Gune software ni

3G Watchdog

http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/06/3G-Watchdog-Pro.jpg
http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/06/3G-Watchdog-Pro-1-180x300.jpg

Apps dijual di android market...nak pree cari dekat 4shared

3Gwatcgdog apk 4shared > via pakcik google :-D

....

Belum la DE

Tak jumpe yang sesuai dengan TAB aku nie. Kena update firmware 2.3 la nampaknya.
Kalau dah update kena root balik. Nak root masalah la pulak website overcome tengah down lagi zzz

Aha aku usha market dia cakap support kena try download nie. Selalunye kalau HD mesti tak leh.
Kena cari wifi spot nk download pakai data lembap kot.

DarkEmperor
11-01-12, 07:25 PM
i'll just leave it here... :D


http://www.youtube.com/watch?v=c8YjZsuxBQA

http://www.youtube.com/watch?v=4U1eeSEvIGs

---------- kemaskini 11-01-12 07:51 PM ----------

okeh pasal apps plak... :D

nak tau how well ur device can perform??
bley try benchmark neh for free...
Antutu Benchmark...
https://market.android.com/details?id=com.antutu.ABenchMark
https://lh4.ggpht.com/O09-rZXCZ3Nab7wT6ZJRyy8Md8nHVasYLgQnpWCeeyNaCpg_sgdvDjdVkM7paD-7PA

and this is my result...
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120111-163426.png

aku x submit pon benchmark score aku... :|
eniwei...
rekod benchmark paleng tinggi setakat neh....
Asus Transformers Prime...
diikuti galaxy note, nexus then Sii...

Lang
13-01-12, 11:49 AM
Rom Toolbox pro

https://lh3.ggpht.com/_sHU2lZ3GlTTc_Mwev8Xy8Ozwai2m7fg6fEab6_Te6zuClDVZGzqxeOT0PKeLF5P-bJk=w705

ROM TOOLBOX (https://market.android.com/details?id=com.jrummy.liberty.toolboxpro&hl=en)

Untuk android rooted sahaja

Yang free pun ada Rom Toolbox

DarkEmperor
13-01-12, 09:56 PM
maybe kinda a lil bit off topic...
but i think technically its not... :D

anyway...
kepade penggune galaxy w (i8150)
korang dah upgrade official firmware dari samsung belom...
still gingerbread but upgrade from 2.3.5 to 2.3.6....

kalau belom cube la update via kies or OTA...
takat neh yg aku perasan perubahan...
haselnyer enpon korang jadi bertambah lancar...
ICS look a like lock screen....
ICS look a like caller screen...
lebey stabil...
kurang force closed on some apps...
(takat neh belom lagi la encounter any force close or auto restart)...

test benchmark...
memang ade improvement...
sile la bandengkan score bawah neh (latest) dgn yg kat atas post lang (previous)... :D
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120113-214156.png

---------- kemaskini 13-01-12 11:54 PM ----------

maybe ramai antara korang yg dah tau....
n memang dah pakai dah pon...

but it worth to mention it in this thread...
a heads up for someone who still doesnt know bout it...

https://lh6.ggpht.com/L7ZS8Fca_dlrRv3OzAYmFKeBDyKo3nqTmwfYn7XVXTqoR4k-MTFZ92XzyP48S-1VzTGN=w705

remote PC korang dari enpon...
kool eh??
kalau x tau ape itu remote or how this app function...
tgk vid aku bawah neh... :D


https://lh6.ggpht.com/L7ZS8Fca_dlrRv3OzAYmFKeBDyKo3nqTmwfYn7XVXTqoR4k-MTFZ92XzyP48S-1VzTGN=w705

sekarang aku bley akses ke pc aku walau dimana jua aku berade... :D

---------- kemaskini 13-01-12 11:55 PM ----------

wadefak x bley edit...
owh ya neh vid...


http://www.youtube.com/watch?v=Wun8flTiS8A

DarkEmperor
20-01-12, 05:15 AM
i'll just leave it here.... :D


http://www.youtube.com/watch?v=uV3IlNJUX9Y

kyousuke
24-01-12, 09:28 PM
^ Doh main beb. Dok berkenan.

Menang 2 kali kalah 10 kali dem

...

Asyik game jor. Meh den perkenalkan

SPB shell 3D

http://www.apktops.com/wp-content/uploads/2011/06/SPB-Shell-3D-1.jpeg

SPB shell 3D (http://www.apktops.com/spb-shell-3d-1-52.html)

Nie versi hack. Jadi aku nasihatkan jangan guna bila nak online...nak dia mintak korang unistall.
Tapi elok korang try dulu la dah suka beli la :-B

Aku tak pakai pun natang ni cam berat jer hehehe...Dia punya widget awsome beb


aku dah pakai natang ni kat SG5 aku yg dah rooted...hasilnye...giler berat...lmbat loading...

DarkEmperor
24-01-12, 10:17 PM
natang tuh perlu ram yg besar...
SG5 baper kerat je sgt ram yo!!!
need atleast 512mb ram...
recommended for smoothness 1gb ram...

even enpon aku ram 512mb pon aku terpakse batalkan niat tuk gunekannyer...
ko try la go launcher...
its the best freeware out there...

sol_badguy
25-01-12, 07:56 AM
darkemperor :

oh sh*t!!! Main Tekken? tak rosak touch screen ko?

DarkEmperor
25-01-12, 08:49 AM
kenapa plak nak rosak?
sentoh je la skrin x perlu tekan coz its capacitive touchscreen not resistive touch screen apetah lagi button. :|

ibanez_712
25-01-12, 09:30 AM
dota versi baru aku install dalam android...
layan juge...hewhewhew



https://lh5.ggpht.com/oDGD-3lXz882pBcnoVeI0i7TNxNdI2kEqU72_ItH44O1rp0KTACw9qqsgoGJNJtXe5w=w705

mnajem
25-01-12, 09:36 AM
macam mana aku nak check internet usage kat galaxy tab nih.. kena guna software ke..?

slow semacam dah internet aku.. takut dah over limit..

pakai Onavo.
memang awesome :)

---------- kemaskini 25-01-12 09:37 AM ----------

aku launcher2 ni malas nak guna dah. lepas GO Launcher punya hal, aku pakai yg minimalist je
supaya bila apps listed, dia list ikut Ascending names

default touch wiz crappy sangat.

btw, agak2 kalo aku tolak SGS II yg aku beli Okt 2011 ni berapa laku ek.
mcm nak guna Nexus lak
pakai ICS dan senang nak upgrade
tp camera la 5MP je, siot.

ibanez_712
25-01-12, 09:44 AM
nanti ICS kuar utk s2 .

mnajem
25-01-12, 10:00 AM
nanti ICS kuar utk s2 .

tak tau la bila tu
promise early 2012
now Jan already at its end

DarkEmperor
25-01-12, 10:37 AM
between nexus dgn s2.
personally aku prefer s2.
tunggu je la...
baru bulan 1 yg nak habes...
coz yg dijanjikan 1st quarter bukan awal tahon or bulan satu or yg seangkatan dgnnyer. :D

sol_badguy
25-01-12, 02:47 PM
aku yg masih lg pakat Xperia x10. Sekarang spec Galaxy W pun dh potong xperia x10 dah

DarkEmperor
25-01-12, 03:53 PM
aku yg masih lg pakat Xperia x10. Sekarang spec Galaxy W pun dh potong xperia x10 dah

aku dah pakai dekat sebulan W.
overall memang puas hati...
tapi agak sediket saket hati bile baru dpt tau huawei keluar phone baru yg reger sama lebey kurang dgn W but spec lagi hebak.
Ffffffffffffuuuuuuuuuuu

sol_badguy
25-01-12, 07:27 PM
aku dah pakai dekat sebulan W.
overall memang puas hati...
tapi agak sediket saket hati bile baru dpt tau huawei keluar phone baru yg reger sama lebey kurang dgn W but spec lagi hebak.
Ffffffffffffuuuuuuuuuuu

Ye ke? Melepaslah ko ye? Tapi aku rasa build quality Samsung lagi hebak. Abang ipar aku ada pakai Huawei.... Build quality dia takde rasa premium...

rimau_kumbang
25-01-12, 07:35 PM
maybe kinda a lil bit off topic...
but i think technically its not... :D

anyway...
kepade penggune galaxy w (i8150)
korang dah upgrade official firmware dari samsung belom...
still gingerbread but upgrade from 2.3.5 to 2.3.6....

kalau belom cube la update via kies or OTA...
takat neh yg aku perasan perubahan...
haselnyer enpon korang jadi bertambah lancar...
ICS look a like lock screen....
ICS look a like caller screen...
lebey stabil...
kurang force closed on some apps...
(takat neh belom lagi la encounter any force close or auto restart)...

test benchmark...
memang ade improvement...
sile la bandengkan score bawah neh (latest) dgn yg kat atas post lang (previous)... :D
http://i653.photobucket.com/albums/uu255/dark_emperor/SC20120113-214156.png

---------- kemaskini 13-01-12 11:54 PM ----------

maybe ramai antara korang yg dah tau....
n memang dah pakai dah pon...

but it worth to mention it in this thread...
a heads up for someone who still doesnt know bout it...

https://lh6.ggpht.com/L7ZS8Fca_dlrRv3OzAYmFKeBDyKo3nqTmwfYn7XVXTqoR4k-MTFZ92XzyP48S-1VzTGN=w705

remote PC korang dari enpon...
kool eh??
kalau x tau ape itu remote or how this app function...
tgk vid aku bawah neh... :D


https://lh6.ggpht.com/L7ZS8Fca_dlrRv3OzAYmFKeBDyKo3nqTmwfYn7XVXTqoR4k-MTFZ92XzyP48S-1VzTGN=w705

sekarang aku bley akses ke pc aku walau dimana jua aku berade... :D

---------- kemaskini 13-01-12 11:55 PM ----------

wadefak x bley edit...
owh ya neh vid...


http://www.youtube.com/watch?v=Wun8flTiS8A

Kalo remote pc..aku pakai wyse pocketcloud

Sent from my GT-P1000 using Rimautalk

kyousuke
25-01-12, 10:20 PM
natang tuh perlu ram yg besar...
SG5 baper kerat je sgt ram yo!!!
need atleast 512mb ram...
recommended for smoothness 1gb ram...

even enpon aku ram 512mb pon aku terpakse batalkan niat tuk gunekannyer...
ko try la go launcher...
its the best freeware out there...

patut la slow :cipan:...selain go launcer n adw launcer tu abam rekemen ape lg..

DarkEmperor
25-01-12, 11:17 PM
patut la slow :cipan:...selain go launcer n adw launcer tu abam rekemen ape lg..
touch-wiz.... :|
ekceli touch wiz tu sendiri pon agak berat...
kalau betol2 nak light usage for launcher...
bley try zeam launcher...

kyousuke
27-01-12, 02:54 PM
dah pakai...ok gak...btw aku ada install NFS shift...masuk kat SG5...hehehehe...lag sket je...

Underhill
06-02-12, 01:49 AM
tak tau la bila tu
promise early 2012
now Jan already at its end
What's stopping you from using the leaked ICS XXLPB for S2? It's official Samsung stock ICS. Takut void warranty eh? Mine is AP so I've tried, it's super stable. Nothing fancy with the stock TouchWiz. Dah try custom ROM with ported AOSP. Feels better than stock Samsung ICS.

Here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1463956