PDA

View Full Version : Bantu saya pilih motor scrambler model ape bagus ?



ciku86
07-03-13, 05:52 PM
Salam, saya nak minta pendapat saya ade perancangan untuk memiliki motor nimota scrambler . model ni ok tak ? dekat area jb ni dekat mana saya boleh dapatkan motor ni ?

ibanez_712
07-03-13, 05:58 PM
ok je model ni .

rimau_kumbang
07-03-13, 07:06 PM
dekat kedai moto
:|

MaLaPeTaKa
15-03-13, 12:27 PM
bajet baper K??

sbb aku bawa Megelli MR 250

Oris
15-03-13, 02:41 PM
KTM lah kot.... :eh:

mr_naza
15-03-13, 02:52 PM
bajet baper K??

sbb aku bawa Megelli MR 250

syok x bwk megelli?

rimau_kumbang
15-03-13, 02:53 PM
Dah kata nak nimota beli je la nimota

Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

---------- kemaskini 15-03-13 02:55 PM ----------

Aku tgh kira2 nk beli ck9 ni...150cc je...jadi la buat antar anak gi sekolah pagi2

Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

mr_naza
15-03-13, 03:22 PM
Dah kata nak nimota beli je la nimota

Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

---------- kemaskini 15-03-13 02:55 PM ----------

Aku tgh kira2 nk beli ck9 ni...150cc je...jadi la buat antar anak gi sekolah pagi2

Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

ck9 aku baca review dekat forum ramai kata bagus...pikap mmg pikap tapi jangan harap top speed tinggi...buat layan angin petang memang sesuai...

kyousuke
25-04-13, 09:08 PM
aku pun tgh plan nak amek skembler ni...yg bermain didlm kapala otak...

-keeway tx 200g
-mle xtm
-dtm
-nimota ranger xr

mane 1 yg bgs :|

aku baru je usha keeway tx200...lampu sigenal blakangnye ade spring...klo malaun langgar takde la patah...

perangai
25-04-13, 10:13 PM
tidakkah kawasaki d-tracker 250cc menarek untok dijadikan perhatian?

rimau_kumbang
25-04-13, 10:20 PM
Aritu aku gi kedai moto....tokey dia cakap ktm tu xpegi...dia kata lagi bagus amik safee yang menunggang

Sent from my GT-N7000 using ICS Xparent SkyBlue Rimautalk 2

ibanez_712
26-04-13, 02:11 AM
safee yg menunggang komisen tinggi....

mr_naza
26-04-13, 09:28 AM
aku pun tgh plan nak amek skembler ni...yg bermain didlm kapala otak...

-keeway tx 200g
-mle xtm
-dtm
-nimota ranger xr

mane 1 yg bgs :|

aku baru je usha keeway tx200...lampu sigenal blakangnye ade spring...klo malaun langgar takde la patah...

masuk forum MBC situ blh tau mana yang bagus...so far yang aku byk tgk atas jalan xtm ngan dtm...nimota pun mula ramai pakai...tx 200g pun ada gak tapi still tak ramai

kyousuke
04-05-13, 02:07 PM
masuk forum MBC situ blh tau mana yang bagus...so far yang aku byk tgk atas jalan xtm ngan dtm...nimota pun mula ramai pakai...tx 200g pun ada gak tapi still tak ramai


Now on the list tinggal

-xtm
-nimota
-keeway

Hmm

mr_naza
04-05-13, 03:05 PM
Now on the list tinggal

-xtm
-nimota
-keeway

Hmm

ko g kdai moto mntk test bwk...klu xsilap aku keeway ke nimota yang seat dia sdap diduduk...tu penting tuk keselesaan...kalau tak jalan jauh skit dah kebas bontot...