PDA

View Full Version : Tempat Jual Sport Rim+ Tayar yg Murah ?



azamreeves
04-11-02, 12:40 PM
Wehhh....

sebelum raye yg bakal menjelang.....
boleh tak bagitau tempat atau address jualsport rim murah2

bawah RM 1000................

setau aku kat area klang banyak....

and suggest then tempat nak ketuk ngan cat yg murah dan best.....

boleh?

sebol
04-11-02, 01:26 PM
aku pun nka cari, tapi nak area melaka
hari tu bengkok rim aku langgar lobang

penjejakb
04-11-02, 04:34 PM
aku punyer rim mmg dah out....nak buat allignment ngan balancing pun malas......membazir jer.....tayar arituh dah benjol dah....
baik tuko smua.....muahhaha

entah bile jalan kl-sg besar nak elok ntah.....
nak kate mb die org sg besar dah jadik dah.....
tunggu aku jadi pm la kot...baru jln kat situ elok.

chow

710res
05-11-02, 10:26 AM
kalo bawah 1000 tu carik la second... mane tau member2 nak tolak...

RM1000 nak baru ngan taya sekalik, cam ayam ade kot... tapi berat nak mampus la... pastu tak lawa... takkan nak kot...

mito7
05-11-02, 10:26 AM
biasa la, mana lagi kalau tak kat klang.....

Matlie
05-11-02, 01:28 PM
Sesapa yg dok belak Gombak, ader gak satu kedai jual sport rim dgn rega agak murah. Rega lebih kurang Klang. Kedai papan jugak... kat juntioc Sentul Gombak. Tokey dia pompuan.

EG
05-11-02, 01:34 PM
oit azam reeves..ko ajis ker?

penjejakb
05-11-02, 01:59 PM
iyer EG....
mmg aku apasai???

ko sapo pulak??

raZZol©
06-11-02, 12:08 AM
kat siam lagi murah........

710res
06-11-02, 11:06 AM
kat siam murah? belikan aku satu set bole... hehehe... :p

eddy_pcr94
06-11-02, 12:58 PM
aku dengaq, kat siam sana nu..depa boleh tiru rim BBS yg rega rm5-6K tapi depa juai dalam rm1K ajer...hehehe...kualiti...wa tak mau komen...yang nie..aku dengaq ajer...belum survey lagi..

Jun Sang
06-11-02, 01:03 PM
rim pakai buang teroih kot!!!!!!!!! [disposesable sport rims]

eddy_pcr94
06-11-02, 01:06 PM
Posting asal oleh Jun Sang
rim pakai buang teroih kot!!!!!!!!! [disposesable sport rims]

mungkin kot? jatuh lubang sekali, terus pi buang...tukaq baru... wey jun sang..hang ingat avatar hang tu lawa...cam ampess..:D

raZZol©
06-11-02, 03:11 PM
baik aku pakai spot rim buatan sendiri.......

yo las avatar jun sang tus memang ampess terus

morpheuzneo
06-11-02, 05:10 PM
mana murah nya??

aku pernah 2-3 kali ke siam nih.. sampai ke Songkhla.. Yala.. , aku pernah check kedai kat Pattani.. , lebih kurang aje harga tayar dan rim nya..

murah lagi kat kelang.. rasa aku..
jalan kapar tuh.. bersepah kedai jual tayar dan rim... pilih aje la.a

Matlie
07-11-02, 12:05 PM
Yes yes yes..... siam mana murah? Aku dulu dah survey, rega kat kita lagi baik. Kalau brg elektrik lagi la mahal!!...

cyberalam
07-11-02, 12:37 PM
matlie apa nama kedai tu? kat greenwood tu ke? aku nak tukar tayar ni..

lagi satu.. apsal steering aku rasa tak best.. kalau belok ke kanan.. steering tu akan senget ke kanan dan begitu le sebaliknya.. kalau nak park tu.. ada cam bunyi2 sket.. problem steering rack ke?

cyberalam
11-11-02, 09:07 AM
matlie.. apa nama kedai tu..

Matlie
12-11-02, 01:10 PM
Sorry kawan... aku br balik KL ptg semalam. Hr ni br masuk opis. Nama kedai tu aku tak ingat, dia bukan kat Greenwood ler. Kedai ni kat juntion jalan Gombak - Sentul. Kalau kau dr Setapak menuju ke Gombak, selepas juntion ke Sentul tu kau terus depan sikit jerk, ader kedai tayar belah kanan. Kat situ ader 3 kedai tayar, betul2 dekat trafik light, depan sikit dan depan lagi sikit. Kedai dia yg ketiga tuh. Tokey dia pompuan. Kau mintak kuli dia yg nama ALI yg buat. Dia ni kerja cermat sikit. Bukan melayu tapi nama ALI.

Pasal stereng kau jadi macam itu disebabkan oleh stereeng cushion (bush) kat dah koyak la tuh. Kau pakai keta apa? Kalau wira sepasang dlm RM15. Upah pasang yg mahal sebab biasanya kena bukak mounting enjin bawah yg 2 bijik tuh.

cyberalam
12-11-02, 03:43 PM
kedai tu dah lepas kampung bandar dalam atau pasar gombak tu ke? ada stesen minyak apa2 tak kat situ?

aku pakai wira beb.. tapi dah tua... paham2 je laaa.. ko penah kena ke problem cam aku tu? baper upah?

vidal
13-11-02, 03:33 AM
OOO ... dah tau kat ner .. laluan utama aku tu ...
kalau satria 1.3 elok pakai rim saiz berapa ?

14 ke 15 ?

matlie ko dok area mana ..

aku baru jek beli keta ni ...
2nd ...
boleh belajar dari ko skit ..

:: peace !! ::
aku dok kat batu 6 ::

cyberalam
13-11-02, 08:37 AM
apa nama kedai tu... aku nak tukar tayar seminggu sblum raya..

aloyzam
13-11-02, 05:37 PM
kengkawan,..sesiapa nak barangan memurah ataupengenalan tentang kereta dan apa apa la pasal kereta boleh lawat laman www.protonclub.com lepastu masuk laman forum...kalau tak salah aku ada member dari club tu yangdapat harga sparepart proton terus dari kilang..murah beb...PASAL sportrims tu sapa nak beli murah2 meh email aku....aku ada lubang baik punya tapi 2nd hand la...tayar pon memurah..kalau rims 15' tayar abis kuat rm 80..jenis simex la..

cyberalam
14-11-02, 09:17 AM
aku rasa.. aku dah jumpa kedai tu... kedai yg ada signboard FALKEN tu kan?

Matlie
14-11-02, 02:39 PM
Yes betul. Semalam aku pergi buat balancing keta abg aku.

Aero_4g91
01-12-02, 05:03 PM
akum,
sport rim murah kat siam, seat recaro ciplak pun ader sana RM350 tak silap aku. sebijik macam original... kalau nak korang publish kereta korang ngan imegeresen. bawak masuk siam tukar siap siap kat sana baru tak kena aper aper.. pi belah hyadyai....

saper nak jual seat belakang recaro ...

Matlie
02-12-02, 09:39 AM
Posting asal oleh vidal
OOO ... dah tau kat ner .. laluan utama aku tu ...
kalau satria 1.3 elok pakai rim saiz berapa ?

14 ke 15 ?

matlie ko dok area mana ..

aku baru jek beli keta ni ...
2nd ...
boleh belajar dari ko skit ..

:: peace !! ::
aku dok kat batu 6 ::

Aku dok Greenwood, masuk kedalam..... area kampung changkat. Kau batu 6 kat area kampung kerdas ker?

Kakaroct
02-12-02, 12:25 PM
Dia orang kata kat jalan kapar-klang ada kedai jual sport rim murah..baru ader second pon ader..ramai gak mamat mamat kl turun sana beli sport rim. Abang aku pergi beli arituh...dia kata sport rim mmg murah, dgn akhlak budak melayu skali murah...dgn selamba isap rokok dat kedai tu dlm bln posa..tanpa segan silu wehh..

shrek
02-12-02, 08:33 PM
kalau 13" tayar kat klang brape?aku kat sini dapat RM 90 .sane mesti murah kot

Kakaroct
03-12-02, 11:58 AM
ako tak tau. ari tuh ader mamat tu beli tayor 15" 50 siri nyer RM115 kot.

reloader
04-12-02, 04:24 PM
1.3 Satria aku rasa baik 14" jerk. Kesian enjin tu nak bawak lebih besar dr tu. Tapi kalau yg pentingkan "gaya" dr kuasa, 17" pun sumbat kat satria 1.3, naik 4 orang mau cam nak pecah gear siut.

Pengalaman bawak satria 1.3 membe naik hiway Karak ke Raub, pakai 17" depan blakang, mau kat Karak tu ntah brapa kali tutup aircond, kalu tak rasa cam tanak pegi jerk (naik 3 org). :D Kalau main kat lam town je, tak kisah la kan, tp yg jenis travel memang akan terasa betapa siksanya pakai rim besar (tayar dah sah lagik berat). Cuma kalau yg mampu bleh la impot rim terus dr Jepun, ringan 17" cam 14"/15" pun ader... :D

Sayangilah enjin anda kalu tak cadang nak tuka boh turbo ke supercharge ke... :)

Matlie
05-12-02, 05:39 PM
Posting asal oleh shrek
kalau 13" tayar kat klang brape?aku kat sini dapat RM 90 .sane mesti murah kot

Mana kau beli? Apa brand?

shrek
08-12-02, 05:12 PM
aku blom beli lagi.....tapi sime tyre dlm area tu je....kalau falken 13" adalah dlm Rm11+....

vidal
11-12-02, 04:37 AM
ops .. sorilaa lama tak masuk .. bz skit ..

matlie .. aku dok kat kg kerdas 3 .
ingat nak survey .. rim dulu + tayar .. nanti dah ada sen baru angkat ....

RM90 .. mmm murah tu ...

Matlie
11-12-02, 10:23 AM
Geng.... kat kedai Falken tuh kalau 13" sime tyre dlm RM80 jer lah... Last few month aku beli utk sedara aku, pakai kat Israwa Sedan dier.

Matlie
11-12-02, 10:57 AM
Saper pernah beli.... Bridgestone Techno 14" berapa sebijik... pastu cam na dgn dia punya performance? OK ke KO?

Bote
12-12-02, 11:47 AM
Apa sangkut paut sportrim ngan ari raya

Matlie
13-12-02, 12:58 PM
Takder org pakai TECHNO ker?

cyberalam
23-12-02, 08:47 AM
tayar 14" baper RM aaa...? apa tayar yg bagus.. hari tu aku gi tanya kat kedai.. dia recommend GoodYear GT.. harga RM135.. ok ker tu? aku tanya sime tyre.. dia kata harga lebih kurang tapi GoodYear tu lagi bagus.. aku nak tayar biasa2 je.. bukan nak buat berlumba pun.... :)

sakuragi
26-12-02, 04:44 PM
stakat yg aku survey laaa ...kawasan shah alam pj, subang kelang... yg murah kat kelang... banyak pilihan... nama dier kedai papan....

gmos
28-12-02, 09:01 AM
urm..
kat klang?
klang kat ner?
jln kapar?
batu brape?
name die kedai papan?bior betul..:::

chrySalizS
06-02-03, 03:06 PM
wei vidal.., any chance nama ko nizwan ker?..

MrMerell
06-02-03, 08:56 PM
simex jgn pakai oi!!! aku dah berapa kali lap asyik lari.... bukti nya pada avatar aku...

aku carik sprot rim murah kat kelang , jalan nak ke port kelang. Ada 3 kedai popular kat situ. Kedai papan, dan 2 kedai sport rim yang banyak juga pilihannya.

rim 16" area RM400 sampai RM 1000 + tayar (2nd hand) camtu aaaa...

kalau nak carik , start dari JAIS kelang , masuk area belakang tu.. aku pon lupa aaa,,

cara lain kat www.lelong.com.my
Rim 18" pon ada org nak tolak....