PDA

View Full Version : Tragedi Ngeri Di Hutan Rompin Pahang!!!!!



emy
03-05-03, 07:06 AM
Hutan Rompin tanggal 16/04/01...tepat pukul 6:56 ptg...seorang pelajar ting.4 yg sedang mengikuti perkhemahan sekolah...di jumpai mati ditelan ular sawa sepanjang 10 meter...peristiwa ini di rahsiakan oleh pihak akhbar...dan kerajaan negeri Pahang drp pihak umum.

*Utk sesiapa yg nak bagi anak berkhemah...be careful ok.*

syahfiq99
03-05-03, 07:11 AM
macam mane budak tu kene makan dgn ular...........
ni mesti tak dengar cakap ni.............

emy
03-05-03, 07:14 AM
ni ada lagi...

emy
03-05-03, 07:18 AM
last picture bebeh....CIO!!

syahfiq99
03-05-03, 07:18 AM
tu binatang ape............ tengok cam ular tapi takkanlah besar sangat......gambar ni ade kaitan ke ngan gambar ular makan budak tu..........

syahfiq99
03-05-03, 07:20 AM
ala takkan dah habis dah.......

emy
03-05-03, 07:20 AM
ni je yg ada....aku amik dr email aku..ada org kasik..heh

syahfiq99
03-05-03, 07:25 AM
mm...tak pelah......tapi kalau ade gambar letaklah lagi yer.......

Sonic
03-05-03, 09:09 AM
:salam:
eh naper plak nak rahsiakan nie ????

Xterminal
03-05-03, 09:35 AM
hmmm....nie mmg betul terjadi nie dulu...time tu aku pon dapat gambar macam tu...tapi tatau lak yg ianya dirahsiakan..ada ape kat harian metro.

tuahayam
03-05-03, 09:37 AM
Bahaya tul la.. tp satu lagi kalu masa khemah.. kalu nak gi memana.. jgn sorang diri. gi berdua..

Lorong
03-05-03, 10:40 AM
Kiriman asal oleh tuahayam
Bahaya tul la.. tp satu lagi kalu masa khemah.. kalu nak gi memana.. jgn sorang diri. gi berdua..


Bahaya jugak tu kena bertiga........ Sorang tolong jaga sorang lagi look for help.....:|)

emy
03-05-03, 08:11 PM
bertiga pun tak ok gak...nanti yg berjaga kena apa2 kang..ha..elok berempat la..gi mana2 berdua..baru ok

Sonic
03-05-03, 09:44 PM
:salam:
baik satu rombongan hehehehe coz senang jadi aper² kumpulan mencari ramai...

witchblade
03-05-03, 09:57 PM
hmm...ajal dia kot...kenyang ular tu...hal ni jadi rahsia krn nak jaga kepentingan sesetengah individu/..biasa laa tu kan cam ada citer yg aku dengar di taman negara..dimana mrk jumpa mayat tanpa kepala seramai 7 orang....kisah ni juga jadi rahsia krn nak jaga kepentingan....tapi tutup2 pon akan bocor gak...

rizal
04-05-03, 12:44 AM
dahsyatnya, kan besar gak badan budak tu.

mfsafavi
04-05-03, 01:06 AM
Kiriman asal oleh HHeiTML
Hutan Rompin tanggal 16/04/01...tepat pukul 6:56 ptg...seorang pelajar ting.4 yg sedang mengikuti perkhemahan sekolah...di jumpai mati ditelan ular sawa sepanjang 10 meter...peristiwa ini di rahsiakan oleh pihak akhbar...dan kerajaan negeri Pahang drp pihak umum.

*Utk sesiapa yg nak bagi anak berkhemah...be careful ok.*

soklannya...

kenapa dirahsiakan oleh pehak akebar
dan k'jaan ngeri pahang drpd pehak umum?

Füdgé
04-05-03, 02:31 AM
Soalan pentingnya, betul ke kejadian nie berlaku di Hutan Rompin... Manala tau kot2 ake orang amik gambar ntah mana2 n katakan ia berlaku kat rompin. LAgipun takde bukti kukuh selain gambar orang kena telan ular sawa aje... Ia mungkin berlaku di mana2 sahaja....

oxyn
04-05-03, 01:10 PM
Mungkin dirahsiakan sebab benda nih dibawah pentadbiran sapa2 dan depa taknak timbulkan panik kat org awam pasal benda2 camni .Kira satu kelemahan la . (kalau betul kesnya). YEla, sebab kita dah tau tmpt2 camtuh selamat, tup2 kluar gambar ular beso makan budak ! tak ke haru tuh...

Camne ular tuh leh kenyang telan semua sekali ? muskil2

Man_United
04-05-03, 10:12 PM
Assalamualaikum ..

mungkin sebab dirahsiakan ..
bimbang tempat itu tidak akan ..
menjadi tumpuan awam lagi nanti .. :confused:

tikus mondok
05-05-03, 11:29 AM
gambar yang pertama tu macam tak real jerrrr...

cahayamata
07-05-03, 12:46 AM
Ish...takutnyer..patutlah ayah cahaya tak kasi gi hutan ker.....berkhemah ker......elok gak..

Madd
07-05-03, 03:07 AM
Seperti yang XTerminal jelaskan, ia tidak dirahsiakan dan telah disiarkan di Harian Metro.

Tapi benar, kalau nak berkhemah, kita semua perlu berhati-hati dan ikut aturan berkhemah yang betul. Seeloknya, perlu ada orang yang berpengalaman bersama.

misslaila
07-05-03, 10:29 PM
kesian pelajar tu...tapi nak buat camana...dah memang ajal dia....

Madd
08-05-03, 12:47 PM
Agak-agaknya ada tak mana-mana laman web tempatan yang menyimpan data mengenai kemalangan di dalam hutan-hutan rekreasi?

Banyak orang pernah hilang atau sesat dalam hutan ni tapi ada ke yang tak dijumpai sampai sekarang?

unpretty
08-05-03, 04:33 PM
unpretty rasa no need nak secret about this tragedy..
kalau takut orang tak dtg melawat lagi kat rompin tuh, for me kalau dah ajal..tgh tido pun boleh meninggal, rite? Wallahu'alam

Erman
08-05-03, 04:38 PM
benda macam ni tak sepatutnya dirahsiakan...iyalah buat apalah nak dirahsiakan diaorang pentingkan keuntungan ke atau keselamatan...kalau dihebohkan pun kalau ada camping diaorang pergi jugak...tapi mesti dengan semangat berhati-hati.

Katerina
12-05-03, 12:00 PM
kate pernah dpt mail ni sekitar tahun 2000... kenapa baru skarang timbul bab ni?? tk silap kate.. gambar ni disertakan dengan keratan akhbar di Indonesia.. mengenai budak kene telan nilah...

then dpt lagi.. kata taman negara la situ la sini la.. skarang ni yg mana betul pun tk paham lah.. gambar sama jer kate dpt 3 tahun lepas.. ermmmm

salma
13-05-03, 06:18 PM
ish seramnyer aku nak masuk utan...

Hally
15-05-03, 08:24 PM
byk dah kes2 yg dirahsiekn..ader sesetegh yg jd kat shopping complex pun camtue jugak..utk tutup mulut..diorg bayo kat family mangse...eeiii...ngeri la gambo tue..

cintasadiz
16-05-03, 10:50 AM
ish..muat lak masuk dlm mulut ular tu ek..
lapo beno ular tu agaknya..
teruk laa diorang ni..rahsiakan benda2 camni..

system9
19-05-03, 09:26 PM
Itu lah yang dinamakan ajal......nak buat camner...

tunoxs
22-05-03, 10:46 AM
Bukan orang jer muat, lembu diorang mampu telan

atie_jinggo
29-05-03, 03:08 PM
mmg la badan ular sawa kenyang besar camtu.. lagi besar benda yang dia makan lagi besar la saiz badan dia selagi makanan dlm badan dia tur belom hadam.. kalo dia sempat telan semua budak tur.. sure berbulan² dia tak pi carik makanan... cite ular sawa makan org nie bukan cite tipu... kat tenang, johor dulu pun dah penah jadik...

cyborq
04-06-03, 10:24 PM
Gambar pertama tu...seingat-ingat aku ada terjadi sekitar akhir tahun 70an atau awal 80an...masa tu aku budak-budak lagi tapi dah tau membaca dan menulis...seingat aku jugak, mangsa tu adalah Chinese(adult)...aku tak ingat dari majalah mana dan dimana ianya berlaku(sekitar Malaysia@Indonesia) tapi gambar tu memang gambar yang agak lama.
Tak percaya?? kalau ada masa cubalah buat research tengok.
gambar pertama tu ,badan ular dah dibelah ka???lagipun batik ular sawa gambar pertama dgn kedua/ketiga agak berbeza.....setuju tak gan pendapat aku??juga agak berbeza dari tone warna gambar pertama dgn warna gambar kedua&ketiga,lagi satu gambar kedua&ketiga nampak macam ular tu telan binatang besar(etc anak lembu) bukan manusia yang kaki agak panjang macam gambar pertama:R

CupidOfLuv
05-06-03, 04:24 PM
Ya Allah.. gelinya Cupid tengok ular....
kesian budak tuh...
agaknya dah tertulis kat loh mahfuz kematian dia camtuh..
semoga Allah mencucuri rohnya... amin..

wanishah
05-06-03, 07:22 PM
tak penah dengar pun berita nih..
slalunya..citer pasal ular sawa masuk paper..tp kali nie naper tak masuk?

smelting _
06-06-03, 09:04 PM
laaa, kalau rahsia camner leh ader gambar??? pening pala jap...

hehe..:P