PDA

View Full Version : Lagu hindustan yang best...



Adreen
05-08-03, 01:40 AM
salam sumerr..
:D

ops.. aku bukan peminat hindustan yerr..

ni aku nak mintak pendapat kengkawan sumer pasal lagu hindustan mana yang best dan popular.
tak kisah la lama atau baru.
aku nak dolod pastu compile dalam cd pastu nak kasik abah aku pasang dalam kete dia.
tulong kasik tajuk, filem dan kalau boleh penyanyi ek..

makasehh..
:D

witchblade
05-08-03, 03:31 AM
adik aku cakap lar..bukan aku ekekeke...lagu dlm citer RAAZ semua best...sekali diingatkan bukan aku yg cakap...

mami_jarum
05-08-03, 09:16 AM
banyak lagu yg best..masalahnyer mami nih tak ingat tajuk lagu..kekadang tajuk pelem pung terbabas nak ingat...kalau mami ingat mami kasi tau...tajuk pelem diantaranya...
KAHBI KUSHI KAHBI GHAMM
RAAZ
CHALTE CHALTE
MOHABBATEIN
:)

morpheuzneo
05-08-03, 11:07 AM
kalau untuk abah ko..

mungkin lagu-lagu hindi zaman lama sesuai kot?

antara lagu yg menjadi poojaan mak & abah aku.. (+ aku laa.. ;))

1. Chalte-chalte - nyanyian Kishore Kumar dari filem yg sama tajuknya.
2. Yaa Don Ki barat - lagu filem tu jugak aa..
3. Dil Hil Dil Mein - dari filem Dola Dola
4. Mujhe Kuch Kehna Hai - Bobby (lagu terperangkap atas bukit..;)..)
5. Hum Tum Ek Kamre Mein - Bobby

Lagu hindi zaman sekarang ;

bermula dari filem Dilwale Dulhaniya Le Jayenge. boleh kata semua lagu-lagunya best! antara lagu-lagunya:

[list=1]
Ghar Aaja Pardesi
Ho Gaya Hai Tujhko To Pyar
Mehndi Laga Ke Rakhna
Mere Khwabon Mein
Ruk Ja O Dil
Tujhe Dekha
Zara Sa Jhoom Loon Main
[/list=1]

Lagu dari Filem Kuch-Kuch Hota Hai :
[list=1]
Koi Mil Gaya
Ladki Badi Anjani Hai
Saajanji Ghar Aaye
Yeh Ladka Hai Deewana
Ladki Badi Anjani Hai
Kuch Kuch Hota Hai
Mehndi Laga Ke Rakhna
[/list=1]

Lagu dari Filem Mohabbatein :
[list=1]
Chalte Chalte
Humko Humise Chura Lo
Soni Sonia
[/list=1]

Misc :


1. Bole Chudiyan - Kabhie Kushi Kabhie Ghum
2. Sil Sila Yeh Chahatka - Devdas
3. Mar Dala - Devdas
4. Ishq - Devdas
5. Chalak-Chalak - Devdas
6. Dola Re Dola - Devdas

huh.. setakat itu je lee..,

kalau nak lagi kene laa tanya orang lain pulak.. :)..

minhaj
05-08-03, 11:53 AM
banyak sebenarnya....

bagi peminat2 cerita hindustan lama2....

saya syorkan citer2 lakonan Shammi Kapoor , Shashi Kapoor dan Rajesh Khanna....
yang kebanyakannya nyanyian Mohd Rafi, Kishore Kumar,Lata Mageshkar dan Asha Bhosle....

filem2 yang best lakonan diorang pada saya: -

1. Jaanwar
2. Andaz
3. An Evening In Paris
4. Junglee
5. Mere Jeevan Saathi
6. Aradhana
7. Pyar Ka Mausam
8. Aa Gale Lagja
9. Kati Patang
10. Teesri Manzil....dll

citer baru plak.....lakonan Shahrukh Khan dan Amir Khan pun ok gak....

1. Kuch2 Hota Hai
2. Kabhi Kushi Kabhi Gham
3. Mann
4. Dilwale Dulhaniya Le Jayenge
5. Dil To Pagal Hai
6. Mohabbatein...dll

red_line
06-08-03, 10:13 AM
ohooo.... ader plak topik nih.... aku nie bukan le die hard.. tapi kire maut gak arr.... :p

meh aku listkan aku nyer top 10 hindi best compilation...

1) Tera mujse - Aa Gale Lag Ja
2) Mere Mehbob Mere Sanam - duplicate
3) Ore kaachi - Asoka
4) Ankhein Khuli - Mohabbatein
5) Mehndi laga Ke rakna - Dilwale Dunhania ye jayenge
6) Mera mann - Mann
7) har Dil jo Pya karega - har Dil jo Pya karega
8) Tum agar saamne - Raaz
9) Dholna - Dil to Pagal Hai
10) The medley - Muje Dosti karoge

Mohabbat..??? kya Mohabbat he...??? (Intro citer Dil to pagal hai yg cukup aku suker tengok... )... :D

Putri_HerO
06-08-03, 02:12 PM
Lagu dalam Moske Doske Karoge (tul ke aku eja, kalo salah betuikan ekkk...)
Dalam tu, lagu dia best sebab dia gabung semua lagu (amik sikit˛)
antara lagu yg dia gabung - Kabhi Kushi Kabhi Gham, kuch˛ hota hai, Kahona Pyar hai dan byk lagila yang best˛ tajuk dia tak tau la plak... sape tau tajuk dia inform la kat sini... :)

red_line
06-08-03, 04:14 PM
Kiriman asal oleh Putri_HerO
Lagu dalam Moske Doske Karoge (tul ke aku eja, kalo salah betuikan ekkk...)
Dalam tu, lagu dia best sebab dia gabung semua lagu (amik sikit˛)
antara lagu yg dia gabung - Kabhi Kushi Kabhi Gham, kuch˛ hota hai, Kahona Pyar hai dan byk lagila yang best˛ tajuk dia tak tau la plak... sape tau tajuk dia inform la kat sini... :)

laa.. kan ke aku dah tulis no 10 nu... the medley...:D

:realmuzik na jahu sona jaane.... na janu heera moorti.. ye mere iska mekee....

Putri_HerO
06-08-03, 04:29 PM
ye ke... heheh tak prasan lee :P sorry ekk...

red_line
07-08-03, 11:16 AM
lagu tu menggabungkan aper ekk.. emm aku dengar jap...

memule ader lagu bobby... pastuu le jayenge.. pstu tak ingat dah... emm pastu ade banyak laa lagu lama... bhramacari...yg paling best.... :D

dan diikuti lagu ka hona pyar hai, andaz, kuch kuch hotai..... :)

badakcipan
07-08-03, 11:27 AM
aku suka lagu peletum peletum dalam citer bobby tuh... lawak ader ker umoq 16 tahun beso gitu gayanyer.... hahahahahhah

the_na
07-08-03, 01:26 PM
lagu lama .....
citer yaa do kibarat including churaliya
citer aa ga ley lagja

lagu baru...byk gaks....salah satu...citer anil kapoor & aiswarya...dah lupa tajuk citer tu....:D

mami_jarum
07-08-03, 02:46 PM
Kiriman asal oleh the_na
[lagu baru...byk gaks....salah satu...citer anil kapoor & aiswarya...dah lupa tajuk citer tu....:D [/B]

tak silap mami tajuk pelem tuh HAMARA DILL PASAEE(grasa macam silap ejaa nihh...tolong pebetui nooo):::

red_line
07-08-03, 03:32 PM
HAMARA DIL APKE PAAS HAI.... :D

hrya
07-08-03, 03:56 PM
Kiriman asal oleh red_line
HAMARA DIL APKE PAAS HAI.... :D


yeh..i like this song very much...

mami_jarum
07-08-03, 04:39 PM
mekacihh red-line atas pembetulan tuhhh....

red_line
07-08-03, 06:01 PM
emm.. tapi lakan red paling suke citer setakat nih la Dil To pagal Hai (Dari hati yang gila gila)

sebabnyer.. :-

satu sebab madhuri, the shah rukh khan then sebab lagu.... tapi citer tu mmg bagi satu feeling yg syok arr.. ingat lagi masa awal awal tue... memang tak miss...

Someone somewhere is made for you... ayat tema utk citer nih... berkesan sungguh....

misscordelia
07-08-03, 06:38 PM
Kiriman asal oleh Adreen
salam sumerr..
:D

ops.. aku bukan peminat hindustan yerr..

ni aku nak mintak pendapat kengkawan sumer pasal lagu hindustan mana yang best dan popular.
tak kisah la lama atau baru.
aku nak dolod pastu compile dalam cd pastu nak kasik abah aku pasang dalam kete dia.
tulong kasik tajuk, filem dan kalau boleh penyanyi ek..

makasehh..
:D

terkejut gak bila baca topik ko ni..betul ek si kudin ni...isk!

nasib baik bukan ko tapi ur father...
anyway...lagu˛ filem kuch kuch hota hai kan glemer...
ko taip je kuch kuch hota hai kat Kazaa tu...dia akan list sume..

Mohd Faizal
07-08-03, 09:02 PM
Adreen

betul kata miss tu...

lagu dari filem RAAZ mmg best!
BOLE CHUDIYAN pun okay...:D

zidzie
08-08-03, 07:53 AM
bagi aku lagu hindustan takde yang best best lagi lagu tamil.

the_na
08-08-03, 09:44 AM
mami...red_line mmg terror bab bab hindustan nihh....sbb dia tu koi mil gaya sket...:D

Adreen
08-08-03, 10:03 PM
wahh.. banyak ah aku dapat..
makaseh ek sumerr..
tak sangka kat bincang ni ada gak ekspert lagu hindustan ek..

lagu hindustan yang aku suka satu jek, yang citer alaa.. minah tu.. alaa.. yang 'awek hrithik dok pakai avatar tu ngan salman khan tu.. haldiljopyarkarega ek..
haa bestt..
hahahaha..

weh.. abah aku tanya lagu citer ala.. apa nama minah tu.. tabu ek, citer ta'al.. haa best tak?

makaseh.. i lop yu ol...
:D

red_line
11-08-03, 09:48 AM
uiks.... tabu mane ade belakon dlm citer taal adreen oii... tu aiswarya ngna akshaye khanna laa..... :D

tabu thakshak rang de kott..... :)


:realmuzik Use hasna pi hoga....
Use rona pi Hoga....
use pana pi hoga...
Use rona pi hoga...

Subhash hana tanhaye...
Ane karega....
har dil jo Pyar karega..... :realmuzik

morpheuzneo
11-08-03, 01:42 PM
Kiriman asal oleh Adreen

weh.. abah aku tanya lagu citer ala.. apa nama minah tu.. tabu ek, citer ta'al.. haa best tak?



kalau abah ko suka lagu-lagu dalam citer Taal tu.., pasti dia akan suka lagu-lagu citer Devdas

lagu-lagu cerita Taal di gubah oleh A.R Rahman..
manakala lagu-lagu filem Devdas oleh Ismail Darbar.

Adreen
11-08-03, 02:40 PM
wooo.. okeh.. makaseh..
:D

bijan^best
11-08-03, 04:19 PM
lagu industan x sedap tapi lagu tamil "goyang...goyang....goyang kepala..." wakakakakakaka....

ayongsha
11-08-03, 05:39 PM
Asasalamualaikum..

ntah....yg latest2 tataulaa..kalo tau pon..musti kengkawan aku dok soksek..nih diorang takde kecoh ape2 pon...

~aku cume tau lagu kuch kuch ho ta hei jerk...ahahahhaha :P

misscordelia
11-08-03, 08:28 PM
Kiriman asal oleh bijan^best
lagu industan x sedap tapi lagu tamil "goyang...goyang....goyang kepala..." wakakakakakaka....

lagu goyang ni mmg famous!

Fiza_Qadida
12-08-03, 09:17 AM
lagu-lagu dlm filem ....mujhse dosti karoge ....suke Rani Mukerji...;) :bunga:

nick_purple
12-08-03, 10:02 AM
assalamualaikum...
lagu mujhe dosti karoge pun best gak...
...betul tak aku eje nie...????

red_line
12-08-03, 10:11 AM
lagu medley paling best arr..... dalam muje Dosti karoge.....

tapi lagu andeeki anjeeni pun layan gak... masa hrithik blom jumpa lagi dengan rani dan kareena.... :)

thegreen03
12-08-03, 12:41 PM
tengok tak film dhankan sabtu lepas 9/8/03...2ptg...aha,aku suka lagu dlm film tue part shilpa seety nyanyi ngan akhsey kumar dan akhir keluar sunil setty,jugak lagu last skali bila silpa setty pi jumper sunil kat rumah sunil...lagu tue mmg touching gitu..gitu-gitu lar....

red_line
13-08-03, 09:54 AM
emmm dhadkan....

red blom tengok lagi citer tue...sebab dia kuar sekali ngan citer Mann lakonan manisha ngan amir khan..... :)

:realmuzik Meera man... kyo tum he jahe.. Meera Mann..... :realmuzik

man_utd
13-08-03, 02:33 PM
lagu-lagu dlm filem ....mujhse dosti karoge ....suke Rani Mukerji
betul .. satu lagik lagu sanjana i love u ... filem baru hitrik rosyam dan kareena kapoor

red_line
13-08-03, 04:13 PM
main prem ki deewani hoon ke man_utd...??? tak tengok lagi laa... :D

man_utd
14-08-03, 01:29 AM
best oii .. ada censor lagik .. ahak .. tapi ada satu lagik cerita baru hirtik ngan pretty zietta ... best nie ..

red_line
14-08-03, 08:55 AM
Koi Mil Gaya...naris tengok semalam.. tapi red ngna awek prefer tengok bad boys 2 dulooo.... minggu depan tengok citer tue.... :)

morpheuzneo
14-08-03, 09:25 AM
weh.. red.., best ke citer Koi Mil Gaya ni??

mami_j.. tak pi tgk ka?

Kid
14-08-03, 09:38 AM
KUCH KUCH HOTA HAI...

*banyak kenangan tue... awek aku suker gilos lagu tue... aiseh, indahnya... kakakaka...

red_line
15-08-03, 09:20 AM
tak tengok lagi la morp..... mungkin esok petang g tengok... harap2 jangan le KLCC penoh.... :D

biru
15-08-03, 08:45 PM
assalamualaikum.
nak senarai mmg byg sesangat.
tp skrg ni,kita tgh syok sesangat ngan sumer lagu dr filem RAAZ.mmg syok.

zidzie
16-08-03, 10:45 AM
lagu hindustan mane lah ade yang best.