PDA

View Full Version : Sesiapa minat menembak? Kat mane?



rizleen
13-01-04, 09:26 AM
Sesiapa tahu tak kat mana kita boleh join nak menembak? Teringat masa-masa sekolah dulu join kadet ada belajar menembak dengan M16.

Kat KL ni kat mana boleh pi menembak dan berapa charge dia?
Sesiapa tau tolonglah bagitahu atau sesiapa minat, jomlah kita adakan aktiviti ni....

Abang_Sopi
13-01-04, 09:48 AM
purgh..!best tu..saya dulu permah jugak menembak pakai SLR(ni sebelum m16) dan jugak M16.

Kalau di Kl x sure lah kat mana..Tapi di Subang(kat airport lama) tu ada Kelab Menembak Selangor rasanya..

Kalau dari federal highway masuk jalan nak ke Subang terus sampai roundabout before Subang Airport tu belok ke kanan.

Tapi x sure le dia open tu public ke tidak..

Tak pun tanya Boyut dari Team Apat..

ayongsha
14-01-04, 10:41 PM
Assalamualaikum...

Aiseh...sume kat kl je...payah la camni...skali skale turun gelanggang menembak best gak kan...manjang main tembak kat pc je...hehe ;)

kecepreng
15-01-04, 11:40 AM
hmm..best gak akt nih..
x penah try lagik tembak menembak nih..tp cam best jerk..

tudung biru
15-01-04, 02:18 PM
Kiriman asal oleh kecepreng
hmm..best gak akt nih..
x penah try lagik tembak menembak nih..tp cam best jerk..

hehehe...aku pong nak join gaks...:D

skai
15-01-04, 02:25 PM
menembak phone orang lain ke?

kecepreng
15-01-04, 03:23 PM
*ayongsha
ws..mari kita memeriahkan lagi industri menembak nih..

*tbiru..jom kita p menembak

*skai..
menembak phone tuh tak cukup thrill..yg real punyer tembak menembak br best,..heeheh..

Faiz
15-01-04, 07:00 PM
aku penah sekali pegi kat kelab menembak di subang. masa tu ada anjuran pertandingan menembak antara jabatan. aku hanya ssebagai penonton je.

lawa kelab tu. kena jadi ahli dulu baru boleh gunakan kemudahan dia. berapa tak tahu lak aku. ada lapang sasar kategori shot gun, air rifle, pistol. masa tu penembak negara (air rifle) sedang buat latihan.

kalau aku, aku lebih minat rifle (sniping mode). nak buat camana tak ada kebolehan dan kesempatan

emy
16-01-04, 12:13 AM
kat kajang ada..kat highway baru semenyih..sebelah penjara kajang..
aku lebih suka nak try archery..dgr2 kat sunway pyramid ada..saper penah try?

kecepreng
16-01-04, 08:55 AM
*Faiz..
hmm..kena jadik ahli dulu ke??aiyak..x jadik ahli x leh ke??hehhe

*HHeiTML
aik..kat sblh penjara kajang..hmm..yg tu kena jadik ahli gak ke??

tudung biru
16-01-04, 09:26 AM
korang nak gi menembak...jgn lupa inform tbiru tau....
mmg nak join...

emy
16-01-04, 09:59 AM
*kecepreng,
aku setiap hari lalu c2 nampak signboard padang sasar menembak,tak pasti lak kena jadi ahli ke tak...ko cuba2 la survey..

kecepreng
16-01-04, 04:56 PM
alamak..nk kena survey tuh yg aku mls tuh..hehhe

*rizleen..
survey la..nnti aku join..;)

Hally
16-01-04, 05:04 PM
**HHeiTML
kat sunway tue..slalu gak aku main...ermm...ekceli..bkn aku..bf aku main..aku x leh main..sbb x larat nk tarikk.. :malunaga:

sedozen.. rm 5..(ni student prize) kalo 3 dozen rm 14...bf aku skali main...3 dozen..kalo adek2 die ikut skali...4-6 dozen... 1st time main...2 kali jatuh kat pasir..ermm...pastu...aku xmo main dahh...dok lepak tgk jer...hehehe...tali tue terlalu kuat utk aku tarikk... :D

paNavia
17-01-04, 02:05 AM
archery kalo x silap aku kat maju junction pun ada... situ x ramai org...

Faiz
18-01-04, 03:01 PM
aku nak tanya la...archery ni, alatan dia kat mana boleh beli. aku minat jugak memanah dgn cross bow.

kena lesen ke kalau nak beli alatan dia ?

izsabelle
18-01-04, 03:22 PM
saper leh mlanja aku menembak ni....

Hally
20-01-04, 11:28 AM
kat piramid pun x ramai org...lagipun...byk lane die...mmg x ramai.. ramai yg dok mkn kat cafe die jer..

izsabelle
20-01-04, 11:41 AM
x penah g menembak.....
tapi penah g memanah.....
boleh la.....
terror tahap gaban sehhhhh

Abang_Sopi
20-01-04, 05:01 PM
Saya confius le....

kejap korang sembang pasal menembak..alih2 citer pasal memanah lak..

Sama ke ya???

Man_United
22-01-04, 02:28 PM
Assalamualaikum ..

memang best menambak nie M-16 ..
aku masa sekolah masuk kadet semata nak menembak .. :D
kat kuantan di Lapag Sasar Menembak ..
di Sukpa , Indera Mahkota tapi itu ..
untuk budakČ menembak SUKMA Pahang ..
aku pernah sertai tapi sekejap jerk ..

Faiz
22-01-04, 07:15 PM
tak de sesiapa tahu kat mana boleh beli alatan memanah. dan perlu ada lesen ke utk beli alatan tu ?

rizleen
23-01-04, 11:39 PM
Belum survey la lagi pasal tempat menembak ni. Tak ada orang yang tau betul-betul ke? alamak, nantilah nak survey sendiri.

Ni ha, baru dapat. Belum bukak lagi. www.gunclub.org

Faiz
24-01-04, 03:15 PM
thanks rizleen tambah lagi satu koleksi website aku..

sedih nya commetee members semua org cha.

setiap tahun masa renew lesen senjatapi persendirian lebih 35% org melayu memiliki s/api. sayang nya tak aktif. diaorang lebih suka gunakan utk jaga kebun dari musuh tanaman. s/api pun kebanyakan nya dah uzur dan jenis lama (single barrel) berbanding dgn kaum lain yg menggunakan shot gun auto (5-8 buitr peluru dlm magazine tube). belum kira rifle .22 dgn scope optik lagi. sorang dua je melayu yg pakai.

aku tak nafikan faktor harga sebab org melayu masih ketinggalan. shot gun auto yg baru mencecah RM 7-8ribu sama juga dgn pistol auto dan revolver.

rizleen
24-01-04, 10:58 PM
Mahal lah pulak nak join klub ni. Sampai 1,000. Kat mana ada yang murah?

kecepreng
26-01-04, 09:35 AM
ades..sampai 1000 ke..mengkok tulang temulang aku..
x mampu aku..;)

tudung biru
26-01-04, 09:40 AM
kecepreng
baik kita gi mkn Mcd Prosperity lagi....
kenyang2 gaks...

takde yg murah ker???

vyruz
30-01-04, 11:23 AM
kalu nak murah, ngko join ler budak2 yg main Marui airsoft gun tuu... alaaa... pistol yg guna BB(ball-berring) bullet tu... ader jual kat kedei RM 170 ajer...

Hally
03-02-04, 01:02 PM
erkkk...pistol letric brape rege ek..?
dulu susah nk dptkn..skang nie..dah bole kite beli..almaklumla mcm2 gejale yg jd..so..pk..stakat nk protect diri tue...ok gak kn?

Abang_Sopi
03-02-04, 01:23 PM
Pistol lektrik?ni yg pakai kuasa lektrik tu ke..Payah nak pakai sebab kena pakai extension cord yg panjang kalau nak bawak keluar..

Or you meant Stun Gun yang bagi kejutan lektrik tu..Kalau x silap benda ni kena ada license..Kalau bawak dalam kereta ke.handbag ke n polis jumpa leh kena tangkap ni sebab polis takut ianya disalah gunakan oleh criminals..

Yg mungkin boleh pakai ialah pepper spray tu..

Hally
03-02-04, 04:12 PM
abg sopi..
oo..ader differ ek 2 jenis pistol tue...ermm..tp..igtkn skang nie.. polis dah longgarkn syarat nk pakai stun gun tue..

ermm..

Abang_Sopi
03-02-04, 04:31 PM
uik..takkan Polis nak baginya sebab weapon tu dangerous..Kalau x silap Stun gun ni akan bagi electric shock pada org yg kita tujukan dan dia org akan jadi paralyse kejap..So takut kalau public pun boleh beli nanti akan digunakan utk merompak or rape org lak..

peper spray tu byk kedai yg jual tapi x sure ianya legal ke tidak..

Hally
03-02-04, 04:37 PM
oo..camtue...

pepper spray ader jual..byk tmpt jual..tp sbb die ader bahgian lock..so..kalo nk gune kene unlock br leh spray..
kekdg mase panic..maybe lupe tu sumer...so..kalo ngan stun gun tue..maybe senang sket..

mahal x pistol tue?

Abang_Sopi
03-02-04, 04:58 PM
tak tahu lak harga dia berapa sebab tak pernah nampak org jual..Maybe yg smuglednya adalah..or maybe ada org yg order thru internet..tapi kalau kena intercept dgn custom or police sendiri mau ingatlah..

SriNurizra
04-02-04, 10:13 AM
Salam...

Putri Umno ada gak nak buat trip menembak ke Ulu Kinta. Tapi tak sure lagi bila. Most probably end of Feb. Sapa minat, PM Sri. Cepat! Tapi utk putri2 saja yerrr :)

fl0raku
06-02-04, 09:35 AM
puteri mane ni Ira :kening: ????

SriNurizra
09-02-04, 08:42 AM
Salam...

Uhuk! Errr... Putri UMNO aa. Tumpang aktiviti bahagian lain! :cipan:

fl0raku
09-02-04, 09:19 AM
puteri umno bahagian mane??? hrms........... :kening:

SriNurizra
09-02-04, 11:48 AM
Salam...

Huh! Ko tamau join, jgn sebok aaa... Org nak citer pasal nembak, ko citer pasal Putri Umno lak. SEMAK betul!

skai
10-02-04, 01:34 PM
Opps.......tertinggal lak thread, lupe lak nak citerr, sorry...

kat city square ada satu shooting gallery, utk air gun pistol aku rasa, aku pun tak sure, tapi biasala..... yg ada lesen menembak & mempunyai pistol sahaja dibenarkan, cara nak mintak lesen dia kena mintak kat polis. Prosedur & peraturan dia aku tak sure, tapi kalau dah ada lesen memang senang la. Charge dia boleh tahan jugak mahal dia. Apa2 hal check out this website http://www.citysquareshootinggallery.com