PDA

View Full Version : Berapa harga Lori pindah rumah + tukang angkat ?



linuxlah
14-09-05, 02:19 PM
Kat area KL-PJ berapa ha? Kalau ada nombor boleh bagi sekali tak? PM aku ker

SixShot
14-09-05, 03:09 PM
lori berapa tan ko nak ? lori kotak / kontena ke.. lori biasa aje ?... barang ko banyak ke dak ?.. estimate berapa trip agak agak kalau guna lori 1 tan ?... ada nak kena bungkus ke furniture ko... semua tu kena amik kire... kalau takat biasa biasa aje... sendiri angkat.. biasanya sewa 1 trip tak lebih RM70... no tipon sila periksa di pokok˛ sekitar perumahan...

Mitsui
14-09-05, 03:09 PM
erks.. .. macam best jer nih.. ...
muatan untuk lori besar mana...??
untuk kesemua lori aku leh kasi rega.. ..
sekali ngan manpowerr.. ..

skai
14-09-05, 03:24 PM
huh..... kalau pakai movers punya company sure mahal, tapi senang la... kau duduk tgk diorang pack & angkat barang je, pastu arah cam manor nak letak kotak2 kat mana... cara camni senang kalau kau duduk apartment atau kondo berpuloh tingkat, diorang mmg pro bab bungkus & packing barang dalam kotak, selalunya boleh mintak kotak2 tu dulu utk pack sendiri personal & small item, cam clothes dll....

kalau nak budget, cam dreamlord ckp la... cari no lori sewa kat pokok2 area kawasan perumahan, selalunya harga ikut distance, kalau kl-pj paling kuat pun aku ingat dlm rm150, depend lori brapa tan la... kalau bab angkat-mengangkat ni, ajakla sedara-mara ke, kawan sepejabat ke, jiran2 ke, pastu buat la makan2 ngan air sirap utk diorang.... ahhaa :D

SixShot
14-09-05, 03:29 PM
kalau nak budget, cam dreamlord ckp la... cari no lori sewa kat pokok2 area kawasan perumahan, selalunya harga ikut distance, kalau kl-pj paling kuat pun aku ingat dlm rm150, depend lori brapa tan la... kalau bab angkat-mengangkat ni, ajakla sedara-mara ke, kawan sepejabat ke, jiran2 ke, pastu buat la makan2 ngan air sirap utk diorang.... ahhaa :D

aku rekemen cara ni laa... selain safe budget... bleh kukuhkan silaturrahim.. bleh laa kenai antara kaca dan permata... bleh laa bermasyarakat.... serampang banyak mata gitu..

linuxlah
14-09-05, 03:36 PM
aku antisocial so susah nak interaksi ngan orang. Aku nak lori satu tan + orang angkat ... satu trip... jarak dlm 30 - 40 km

ReeN
14-09-05, 04:02 PM
ni yg aku tau (barang kemas sendiri):
tukang angkut brg sorang rm40
lori 3 tan rm250 + 4 pekerja = rm410
lori 1 tan rm120 + 2 pekerja = rm200

kalau barang satu rumah walaupun barang sikit.. janji ada sofa, washing machine, fridge & perabut sikit2 mmg tak cukup 3 tan tu.. nak sekali jalan kena ambik yg besar lagi..

tapi kalau buat 2 kali trip pun ok jugak.. buat hari lain2..
1st trip ambik lori 3 tan. then rumah dah lapang sikit senang nak kemas brg yg tinggal lagi.
2nd trip bergantung la pada byk mana brg yg tinggal lagi..

tak payah nak panggil kawan2/sedara mara tolong angkat.. dorng tu tak pro, kang terhegeh2 nak mengangkat barang & susun dlm lori tu..
senang upah je kejap je org tu angkat.. mmg tu keja dorang..

Mitsui
14-09-05, 04:19 PM
ok la.. ..
aku mmg buat market untuk kompeni movers/shipping/trucking!!!

untuk low cost mmg aku suggest pi cari kat padang/bawah pokok tue.. ..
mmg leh buat tawar menawar harga paling rendah.. pasal kat area tue mmg derang berebut untuk dapatkan job!!

kalau guna movers ni .. .. macam skai cakap kan tu la... ..!!

SixShot
14-09-05, 04:27 PM
dia nak movers laa tu mitsui... ko letak laa kat sini cost.. bleh semua user wat rujukan...

MaszMelati
14-09-05, 05:22 PM
aku pon nak pindah x lama lg ni:D
mitsui....kalo kasi arge kenkwn bole?kalo free??

amieshoro
20-09-05, 03:04 PM
aku kena rm200..
umah flet 3 tingkat.......

baru ari ahad lepas...
penat blum abis lagi..

deida
20-09-05, 03:31 PM
Yg aku pindah aritu distance dkt je..
ampang-setiawangsa... RM150,
3pekerja... lori 1tan rasanya.
Tp brg mmg penuh sgt2 lah!
Umah tingkat 3.. xde lif!
Pindah ke tingkat 14 [ada lif la] :p

Kalau dgn kwn aku.. dia charge RM200..huh gile!
Ni depend pd org gak ni!
So cari yg murah & servise lengkap!
Senang2.. cari je le kat public fon, kat pokok2 tu.
Survey bnyak2

nieza
09-02-06, 12:26 PM
cuba call orang ni...

uncle chia 0122582920/0166540638

uncle ni, so far oklah.... boleh nego dgn dia

tudung biru
09-02-06, 12:33 PM
fir kena dlm seratus...adik osmet punya kwn..........

mimieukk
24-02-06, 05:10 PM
uncle chia nie berapa sewa nyerr...kalau dari gombak ke damansara..murah tak.if bawah seratus..ok gak.

unpretty
25-02-06, 12:31 AM
nak pindah gak ujung bulan nih.. barang˛ yang nak pindah.. set lengkap katil+meja solek+almari dari sungai siput perak ke puchong kl... berapa eh? reply asap!!

Chinozie
26-02-06, 09:56 AM
nk senang...cari lori2 kontrator...yg kerja sendiri ade lori sendiri tu...
kautim ngan diaorg...

mito7
28-02-06, 11:36 AM
nk senang...cari lori2 kontrator...yg kerja sendiri ade lori sendiri tu...
kautim ngan diaorg...

kalau ada kengkawan lagi bagus..... bayar duit minyak dengan duit minum teh tarik je.....

Chinozie
28-02-06, 03:31 PM
takde aaaa...
Ford Ranger ade aaa :D
ade pun member atas member...tp tu still mahal gak...
aritu...pinda dr subang SS18 pastu singgah jap shah alam seksyen 7...pastu anta kat puncak perdana...dia ambil RM180...mahal kee aaa ???

lori...bapak aku yg kenal aaaa...Ahmad Taufik kat Kg Baru tu...
org tua tu selalu aaaa dpt murah...aku :D...nk kena bodek bapak aku aaaa...

mito7
28-02-06, 03:38 PM
takde aaaa...
Ford Ranger ade aaa :D
ade pun member atas member...tp tu still mahal gak...
aritu...pinda dr subang SS18 pastu singgah jap shah alam seksyen 7...pastu anta kat puncak perdana...dia ambil RM180...mahal kee aaa ???

lori...bapak aku yg kenal aaaa...Ahmad Taufik kat Kg Baru tu...
org tua tu selalu aaaa dpt murah...aku :D...nk kena bodek bapak aku aaaa...

baper km?? rasanya tak jauh sangat........ RM 180 tu mahal gak...... tu kalau aku kat melaka org kata mahal...... kalau lembah klang org kata murah.......

Mitsui
28-02-06, 04:23 PM
kalau perjalanan local.. ..
180 tu kira harga yang diletakkan pada permulaan.. .
sepatutnya leh turunkan lagi.. ..

Chinozie
28-02-06, 05:47 PM
dah tu jeee yg ade...wat keputusan last minit...biasa aaa...dpt pun harga last minit :D

takpe...nanti suruh tok muda beli satu lori...wat utk pengangkutan...
hahah nk pindah...bayar upah...
pastu nk gathering jeee...semua angkut naik lori jee...:D

mito7
01-03-06, 11:26 AM
kalau skang ni sewa naik le........ minyak dah naik.......

alweza
01-03-06, 01:59 PM
aku pernah guna lori 3 tan dr b.caves ke bkt beruntung. rm150.

rexprimo
01-03-06, 03:26 PM
kalo cm aku dulu (sblm minyak naik la)......within 10km dr tmpt dier kene dlm rm50....lori 1 tan.....dr mana ke mana dia x kira le mmg fix rm50....:::

alweza
01-03-06, 06:51 PM
aku pernah sewa lori 3 tan dari batu caves ke bkt beruntung. RM150 siap dgn org2 dia tolong angkat.

alweza
01-03-06, 06:55 PM
sebenarnya aku dah 2X guna lori tu. kali pertama dr batu caves ke bkt beruntung.... sekitar th 1999. kali kedua dr bkt beruntung ke batu caves... sekitar th 2002. semuanya gara2 tak larat nak berulang-alik ke tempat kerja kat KL. tp, tauke lori tu oklah... siap tolong angkat brg w/pun dia pelik kenapa dr rumah besar aku pindah rumah lagi besar tp lepas tu terus pindah rumah kecik! mcm crite ibu mertuaku plak!

kak_fid
25-11-07, 07:48 PM
baper km?? rasanya tak jauh sangat........ RM 180 tu mahal gak...... tu kalau aku kat melaka org kata mahal...... kalau lembah klang org kata murah.......

mito7,
kalau lori 3 tan ngan 4 pekerja kat Melaka ni baper ek? Kami nak pindah bulan depan. Dari Cheng ke B. berendam.

shrek
25-11-07, 10:14 PM
..

mito7,
kalau lori 3 tan ngan 4 pekerja kat Melaka ni baper ek? Kami nak pindah bulan depan. Dari Cheng ke B. berendam.

mito7, aku nak pindah dari selangor , kota damansara ke B.berendam...berapa ye kena??

piyuun
26-11-07, 12:33 AM
pernah aku sewa bulan lepas, dr PWTC ke Jalan Duta dan terus hantar ke Nilai lori 3 tan = RM300

pstt: kalo ada sesaper perlukan lori sekitar shah alam dan klang, boleh aku uruskan.

kak_fid
26-11-07, 09:55 AM
mito7, aku nak pindah dari selangor , kota damansara ke B.berendam...berapa ye kena??Wow.. berjiran le kita gamaknya..
Tp kat B.Berendam ni mmg byk taman perumahan. Kalau dpt lori service n harga bagus update ye nanti. TQ.

Akak dah dapat lori. Dari Cheng ke Batu Berendam satu trip RM60. Lori 1 tan punya. Tukang angkat RM50 setiap 1 orang.

eazliey
31-01-08, 05:51 PM
Piyuun,

Nak tanya kau amik lori yg hantar ke nilai tu kat mana? Ada no. dia lagi tak. Sebab aku nak pindah rumah sabtu ni dr Bandar Kinrara - Nilai Impian. Nie aku case last minute lah ni... Tolonnnn

Piyuun kalau ko terbaca msg aku... n ko ada no lori tu sms aku kat 0193410545... nak balik dah lambat.. pastu esok cuti.... tq

farid
31-01-08, 07:32 PM
rasanya kalau dari kl ke jb berapa pulak erkk?

deidaa
01-02-08, 01:24 PM
Arituh akak aku pindah brg dgn lori 3tan RM70 je dari keramat-sungai buloh.. tu pon wat 3trip.. eehehhee! Upah sorang RM30.-- akak aku mintak lori 5tan tp ada driver lain gune so silap dia le kan?
[ni akhir thn 2007.. thn ni xtau lah pulak aku berapa ringgit].

Cari le area2 tmn. melawati.. murah2!
Dtg ontime!

Aritu try tnya yg kat setiawangsa.. nak pindah dlm 6km aje pon dgn lori 1tan.. sewa RM80 + upah RM40.. ceh xyah le!

misscordelia
01-02-08, 03:47 PM
hari tu pindah barang..cheras - rawang - cheras kena RM150...

:hihi:

tenno01
01-02-08, 04:52 PM
seremban - kl = 250 lori + 50 upah seorang....
kalo lam negeri sama murah je, lam 150 gitu...

Ratuhati
03-02-08, 03:12 AM
seremban - kl = 250 lori + 50 upah seorang....
kalo lam negeri sama murah je, lam 150 gitu...

tenno, seremban-kl tu lori dari s'ban ke? lori baper tan tu? akak tgh survey nak pindah feb / mac ni ke s'ban, dari KL.. kalau dari KL, mesti lbh kurangkan.. huhuuu... byknye pakai duit nk pindah...

tenno01
04-02-08, 09:24 AM
tenno, seremban-kl tu lori dari s'ban ke? lori baper tan tu? akak tgh survey nak pindah feb / mac ni ke s'ban, dari KL.. kalau dari KL, mesti lbh kurangkan.. huhuuu... byknye pakai duit nk pindah...

lori KL, setan (1 tan) aja...aku rasa rate dia stended camtu, plus upah driver tu tolong angkat2 kan barang2....tapi kalo pindah apatmen mahal lagi kot upah angkat barang tu...

shah
04-02-08, 11:04 AM
aku dulu nasib baik ada member ikhlas menolong bersama kengkawan........hanya belanja minum je.....syukur sesangat.....

wanyob
23-04-08, 02:29 PM
sesiapa ada contact lori sewa kat area kg melayu subang ke atau shah alam?
Nak sewa lori untuk pindah.

FixMaster
28-05-09, 04:48 PM
Salam,
saya pon buat perkhimatan lori sewa, kalau nak guna lori boleh call zaki 0133001800