PDA

View Full Version : Hiasan Bilik Pengantin



tudung biru
21-11-06, 04:30 PM
:salam:

Maaf kalau tersalah room @ topik tak sesuai.
Sesiapa ada gmbr atau idea nak hiaskan bilik pengantin?
Apa yg perlu diletak?

Thanks :)

emy
21-11-06, 04:34 PM
petal rose kat atas katil yg kaler putih atau cream...
lilin wangi aromaterapi..
kapet plak letak kapet yg bulu biri2 tu...

apsal aku rasa teruja lak ni..hahaha..

MaszMelati
21-11-06, 04:49 PM
tu la fir...masa aku kawin x mo dtg...
klo x tentu ada idea..hehe
xdela..bilik aku pon hias cikai² je...

yg penting bg aku kombinasi kaler...letakla sejmbakgubahan bunga
letak kt sudut bilik..kaler bunga² tu biar ceria sikit...
tu pon dh ckup bt bilik nmpak berseri..:)

tudung biru
21-11-06, 04:55 PM
idea ni best la emy..thkss eh
petal rose kat atas katil yg kaler putih atau cream...( ni ltak tabur atas katil kan?
lilin wangi aromaterapi..

masz
hehe....ada hal la aritu...btul, kalau tak msti dtg..saje la masz..memeriah bilik ni...bkan sbb fir nak kwen..lmbt lg..skola pun tak abis....

topik kwen kan slalu laku :p

emm..share idea lagi...tq

emy
21-11-06, 05:28 PM
sebenarnya..petal rose tu ofkos la kaler merah/pink..
letak atas katil yg cadarnya kaler putih/krim..nampak la kontra..lawa.....

tabur skit2 je..takyah banyak2..kang semak lak..

honey_luv_b
22-11-06, 07:49 AM
aku cukup suke bab2 kawen nih...fir.....boleh curik idea aaa....:hehe:

sukun ngan emy.....penah tgk katil letak bunga...
tabur..tabur atas tu...pastu taruk aroma terapi...

fIR ingat nak bli cadar pengantin ke atau cadar biasa yg cun giloss la??

tudung biru
22-11-06, 08:52 AM
cuba tgk ni..
suka la bntal kale ijau..
cadar pun simple

http://shw.fotopages.com/6152415/di-bilik-pengantin-yg-hijau.html

f1R dah jmpa kdai cadar yg berkenan di ati
kat msjid jamek

hani...kalau cadar pgntin...msti guna skali je kan
kalau cadar biasa tp cun giloooosss mesti mahal...hehe
terpulang.....tp f1R prefer yg simpleee

kat bilik leh ltak..dua lampu kat sisi kanan & kiri katil kan
lampu yg ala-ala lebih kurang cmni

http://www.twistedsistersff.com/images/Petal%20Trio%20Floor%20Lamp%2024x72x8%20795.jpg

miss_comot
22-11-06, 10:15 AM
hik hik, a'ah emy....
masa comot kawen aritu pon tabur petal rose..
masa tu guna kaler off white n merah pekat...
cadar kaler krim gold...

huhu, emy...
tp xdapek tempek gambar...
photographer lum kasi gambar lg..
huk huk, ksabaran maksimum ni...
nk nangis pon ada...xp..xp...

tempek contoh owang len punye aci x fir???

yg ni untuk meja hiasan tepi dinding....
http://i39.photobucket.com/albums/e187/miss_comot/petalrose.jpg

kat katil..
http://i39.photobucket.com/albums/e187/miss_comot/katilcopy.jpg

fir,
satu g, leh tambah kelambu khas kt atas kepala katil...
dia cam pnyeri katil pengantin...

contohnye...
http://i39.photobucket.com/albums/e187/miss_comot/contohkelambu.jpg

sori, gambar kecittt...


bunga patel tu mana nak beli?
dia keras passtu wngi kan?

fir,
aritu, comot beli kt kedai bunga biasa2 je kt kepong...
mula2 cadang nk beli yg satu bungkus tu (da siap kopek petal)..
pastu tgk xfresh la plak,
coz slalunye da siap kopek2 ni bunga lebihan gubahan owang len..

at last, terus beli bunga ros segar (bunga hidup) sejambak...
pastu kopek petal tu sendiri...
yg selebihnye, comot guna unt. gubahan sireh junjung...

bunga tu leh carik kt mana2 kedai bunga...
satu g, kalo nk rege best..
leh cari kt petaling street...rege dia mmg cun...bunga ros pon segar2 n byk pilihan...
tp jem kt situ la kan....
so leh carik kt mana2 kedai bunga yg dekat n jimatkan masa fir...

bukan bunga keras ek fir, bunga segar...yg real punye...
xperlu bubuh perfume tambahan...

tudung biru
22-11-06, 10:50 AM
hehehe...tq ehhh....comot..comot kwen aritu bilik upah pakar eh hias?

katil mcmni mahal ke?
http://www.hayati.gr/img/hotel_hayati_wedding_room.jpg

yg ni simple je kan? tp kna ada tmpt letak kelambu tuu...eemm...kalau leh takmoo rosakkan dinding...
http://www.bbcanada.com/pics/9666l.jpg

miss_comot
22-11-06, 10:57 AM
wow, cantekknye fir...
suke comot tgk...

x, comot hias sendiri...
tp sikit2 n amik masa lama...

katil yg 1st fir tempek tu...
comot servey aritu dlm RM 1K ++...
tp kalo leh, elakkan jenis "besi" tu cayang....
carik yg jenis "solid wood" ek...

ekekekekeke, "ada makna" tu... :hehe:

........

pic. yg no. 2 tu, ekceli xrosakkan dinding...
coz penyangkut kelambu tu akan sangkut kt siling uma...
kadang2 ada jenis yg tempek cam paku tekan tu...
lubang dia kecitt sangat2 n hampir2 xnmpk...
lgpon kelambu ni ringan sgt fir...
insya-Allah xkn rosakkan pape...

misscordelia
22-11-06, 01:50 PM
:salam:

Fir - Suka warna biru kan?

http://img.photobucket.com/albums/v628/misscordelia/3.jpg

tudung biru
22-11-06, 02:04 PM
oooOOOOOOO...thks comott
tp bole ke tempek paku tekan yg siling mcm gmbr missy tuh?
bilik siling mcmtu...apa ke bnda nama siling tuh

kak missy
cntiknyeeeeeeerrrrrr...mmg suka kaler biru...tp awal-awal biru out of list
jgn tnya nape sbb takde reason
kalau nak tempek kain blkg kain kena ada apa ke bnda tmpt sngkut lgsir tuu

paNavia
22-11-06, 02:25 PM
Kita punya bilik lum wat lagi nih...
adehhhh...

maybe wat simple2 je..
sbb wat sendiri kan bkn reti sgt..
for sure cadar, langsir, tabir blakang + tirai pintu matching sbb tempah set punya.. takde kelambu2 sbb rimas.. hehe..
maybe akan hias ngan bunga sket je kat kaki katil.. tu pun sbb ada sedara tlg buatkan..

btw, karpet tu penting tak?

tudung biru
22-11-06, 02:30 PM
oohh..tempah set? ada eh?
fir pun laaaa...jika dipanjangkan jodoh...nak buat sndiri..nak simple la gaks...

adehhh...karpet pun satu hal
bukannya murah....pnting gak la nana
kalau takmoo karpet tikar swak tu
tu pun agak mahal gaks kan?

siapa tahu kdai kapet murah?

kapet plak letak kapet yg bulu biri2 tu...cam emy ckp...msti mhal kan.....

miss_comot
22-11-06, 03:07 PM
kalo da plaster syiling cam kak yanti tempek tu,
kelambu dia gantung guna paku khas...
kalo beli kelambu leh tanye or beli paku yg sesuai...
nk kuat lg, leh guna drill..wat lubang yg paling halus...
insya-Allah gantung ni xd masalah... :hehe:

kedai karpet murah???
kat jalan tar, area bdepan ngan SSF...
hehehe, byk pilihan lak tu...

karpet biri2 tu, fir leh beli kt IKEA...
kaler putih blekuk...
rege xingat, tp anggaran RM 200++

ekceli fir, tema kaler ape ek???


btw, karpet tu penting tak?

cuma skadar pendapat,
penting kak coz karpet ni naikkan seri...
ape2 jenis leh,
kontra pon xp janji kaler dia matching ngan tema hiasan bilik akak... :hehe:

umikniey
22-11-06, 03:26 PM
kak missy
cntiknyeeeeeeerrrrrr...mmg suka kaler biru...tp awal-awal biru out of list
jgn tnya nape sbb takde reason
kalau nak tempek kain blkg kain kena ada apa ke bnda tmpt sngkut lgsir tuu


la nape plak reject kaler biru
cantik tau
k lah umi ambik kaler biru tu ye kak
mesti best :bongkang: dlm bilik tuh:hehe: :hantus:

miss_comot
22-11-06, 03:30 PM
bilik siling mcmtu...apa ke bnda nama siling tuh


oh tu nama dia plaster siling... :hehe:


kalau nak tempek kain blkg kain kena ada apa ke bnda tmpt sngkut lgsir tuu

yg slalu nengok,
derang pasang palang besi yg cam unt. langsir tingkap yg biasa tu.....
so akan jadi lebih kemas...

kalo dawai saje, takut kendur n xkemas...

tp tatau la yg lain2..
mayb ada idea lain yg lg baik, harap leh share kt sini...

umikniey
22-11-06, 03:39 PM
klu nak yang hijau

tudung biru
22-11-06, 03:45 PM
umi amik jee...hehehe..thks gmbr2 tuh

comot...
kaler tema ...hehehe...surprise...huhu
ntah..tak comfirm lagi..kna tgk baju ada tak kaler yg fir nak dulu

ada jumpa link ni
bnyaaaaakkk tull gmbr

http://s2m3r.multiply.com/photos/album/41

letak teddy bear atas katil ok tak? :D

cntik kan yg ni
http://images.s2m3r.multiply.com/image/11/photos/41/500x500/7.jpg/5.jpg?et=8fgSUJVmThm9wF3QEwWHKQ

http://images.s2m3r.multiply.com/image/7/photos/41/500x500/81.jpg/30.jpg?

pngumuman : mjlis kwen f1R lmbt lagi tau...saje nak suka suki skg sblm start skola blk :D

umikniey
22-11-06, 03:48 PM
umi amik jee...hehehe..thks gmbr2 tuh

letak teddy bear atas katil ok tak? :D

blh mmg blh
but tanya dgn dia dulu
tkt dia kata dia tu cam bdk2 plak

miss_comot
22-11-06, 03:51 PM
fir,
yg fir tempek tu cun gilos...
yg ni pon cun....
mmikat hati sungguh... :hehe:

http://images.s2m3r.multiply.com/image/9/photos/41/500x500/27.jpg/13.jpg?et=TGNlHf71kVjSo8G7HR7oCQ

hehe, sukun umi...
kena tanye pendapat mizu dulu...
kalo dia kata ok, ok la... :hehe:

honey_luv_b
22-11-06, 04:14 PM
cup!cup!..comot nak tanya nih...

cadar ataih nih sesuwei x kalor theme kaler brown gold??
kalo bley takmo la bli cadar yg one kaler...kang nak posing ataih katil x nampak pengantin...

miss_comot
22-11-06, 05:47 PM
kalo kt mata comot kan hani...
kaler kt atas ni, "leh masuk ngan sume kaler" kecuali baju pengantin tema kaler krim...
sbb senada n xkontra ngan kaler katil...

kalo tema brown plus gold tu ok...
cun, leh masuk...
so pengantin akan terserlah.... :cungile:

jgn carik kaler brown gold gak unt. cadar...
nnt pengantin tenggelam n xnaik seri...

tp tu cuma kt mata comot..
kite pon xpandai sgt...
ekekeke, mayb kawan2 lain ada idea lg beshhh...

jom share...jom share...

paNavia
22-11-06, 07:15 PM
alamak apesal suma contoh cantik2 aa...
nk wat camtu dh tader masa dh suntuk gila..
pening kepala pk nak susun2 bilik kecik ni...

kita punya bilik kaler cream...
tp ada gak kaler ijau interprem sket2..
hehe..

sneak preview :P
still sepah2 lagi..
http://ciknana.myblog.com.my/files/2006/11/bilik.thumbnail.JPG

yg penting asal selesa nak tido kat bilik tu dh laa..
kalo lawa2 tp serabut ngan mcm2 benda pun x besh gak..
dlm dok2 nak kena alih/buang benda2 tu dh ilang mood..
ahaha..

nana
22-11-06, 08:10 PM
u
cntik kan yg ni
http://images.s2m3r.multiply.com/image/11/photos/41/500x500/7.jpg/5.jpg?et=8fgSUJVmThm9wF3QEwWHKQ

http://images.s2m3r.multiply.com/image/7/photos/41/500x500/81.jpg/30.jpg?


cantik nya yg ni.. simple tp cantikkk.. bilik pengantin tak perlu sarat.. pestu lg satu yg org slalu wat ialah letak hantaran atas katil, tamau wat camtu da tak nmpk katil pengantin yg lawa. huhu.

tudung biru
22-11-06, 08:40 PM
sneak preview :P
still sepah2 lagi..
http://ciknana.myblog.com.my/files/2006/11/bilik.thumbnail.JPG

yg penting asal selesa nak tido kat bilik tu dh laa..
kalo lawa2 tp serabut ngan mcm2 benda pun x besh gak..
dlm dok2 nak kena alih/buang benda2 tu dh ilang mood..
ahaha..

cntiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kak nana ...best laaaaa
ayat ko psl alih2 tu mmg siot arrr :hehe:

nana
kan..mmg cntik kan...simple je kan..aaahhh..takyah letak antaran..letak tepi katil je..hehe...wpon antaran tu makan masa gaks nak buat woooo

nana
22-11-06, 09:03 PM
lg satu tips, cadar jgn same kaler dgn baju. aiyoo, tak lawa langsung. me penah g kenduri..baju pengantin same kaler dgn cadar.. bukan la same 100% tp tak byk beza. adehh.. tak naik.. sian pengantin. paling selamat amik cadar cream.. pestu nnt sarung bantal leh la tambah ikot kaler theme.

kalo syg nak beli cadar mahal, pinjam ke kt mak andam.. membazir gak beli yg mahal pestu syg nak gune :p

saralia
23-11-06, 02:36 AM
Nak tanya sesuatu. Apa warna tema perkahwinan kau ni?

Nasihat aku.. Kau jangan letak cadar atau hiasan bilik yang sama

warna ngan tema kau. Contonya pakai baju biru

pastu cadar pun biru gak. Nanti bila ambik gambo dah tenggelam

muka kau... Jangan guna warna yang gelap sangat. Guna warna yang

terang atau cerah. Cthnya Putih (boleh match semua colour). Cuma

tambah sikit je hiasan supaya nampak tak crowded sangat..

tudung biru
23-11-06, 08:31 AM
tema : emmmm...nak kuning kehijauan.....kalau takde nak coklat kekuningan....kalau takdeeee.....emmm tak tahu la nak kaler apa...

:cedih:

paNavia
23-11-06, 08:36 AM
kalo x silap ada sorang user sini mak andam..
dok wat pakej pengantin nih..
bleh tanya2 pendapat dia kot?

fir blm ada theme lagi ekk..
pi pilih2 baju sanding dulu aa br senang nak decide..

tudung biru
23-11-06, 09:27 AM
ye laaa....nnti gi....ada masa lagi :D

nak kaler cmni kalau dpt
http://i40.photobucket.com/albums/e209/tudungbiru1511/11880540.jpg

honey_luv_b
23-11-06, 09:50 AM
kalo x silap ada sorang user sini mak andam..
dok wat pakej pengantin nih..
bleh tanya2 pendapat dia kot?

fir blm ada theme lagi ekk..
pi pilih2 baju sanding dulu aa br senang nak decide..
kak nana.....sapa mak andam tu??
bley gitau???:hehe:

miss_comot
24-11-06, 10:58 AM
pestu lg satu yg org slalu wat ialah letak hantaran atas katil, tamau wat camtu da tak nmpk katil pengantin yg lawa. huhu.

yes betul tu nana...
mmg zaman skang, owang xletak hantaran kt atas katil lagi....

sbbnye
~ katil da hias lawa2
~ kalo letak hantaran atas katil, nnt xnmpk hiasan katil
~ cadar akan komot, rosak n jd serabut..

so, sbaik2nye...letak hantaran kt tempat lain cam kt atas karpet..
susun elok2, nnt senang photographer nk snap satu2 n overall... :hehe:

emy
24-11-06, 11:30 AM
kalau nak letak atas kapet...
kena beli kapet lawa la..
aku cadangkan kapet bulu biri2 tu..yg kaler putih gebu tu..
so any hantaran any color nampak terserlah je atas kapet tu...

kat ikea ada kot kapet tu..huhu..

miss_comot
24-11-06, 12:22 PM
kat ikea ada kot kapet tu..huhu..

yes tepat skali, mmg ada emy...
aritu nmpk kt 1st floor...xjauh dr. area sofa...

karpet tu kaler putih dlm tray besar...

SixShot
24-11-06, 12:31 PM
macam nak tidor guling guling atas karpet sampai beria nak berhabis and pergi cari.. laki awak tu tak ambil pot pon pasal karpet ke.. cadar mahal ke.. kalau tilam empuk ke tidak maybe laa dia konsern sesikit.. tuh pon sesikit aje.. :p

GudGal
24-11-06, 01:40 PM
msg deleted

aku suka bilik yg warna lembut dan hiasan2 yg tak sarat.. biar bilik pengantin tu nmpk luas sbb org suka sebok2 masuk bilik pengantin ni...

tema dia maybe kaler cream or any off-white blend.
pastuh ada la hiasan2 sket tapi masih mengekalkan konsep kesederhanaan :D

ala fir, ko tgk je la kat majalah2 pengantin tu :D

emy
24-11-06, 01:59 PM
macam nak tidor guling guling atas karpet sampai beria nak berhabis and pergi cari.. laki awak tu tak ambil pot pon pasal karpet ke.. cadar mahal ke.. kalau tilam empuk ke tidak maybe laa dia konsern sesikit.. tuh pon sesikit aje.. :p

eh...tu pasal nak kena carik kapet lembut..gebu..
mana la tau terrrr tido/guling2 kat situ lak... :cipan:
pelbagaikan tempat... opss...


wahahahahhahahahah.................

Humairah
24-11-06, 02:16 PM
kalu aku ...mesti dinding bilik tutup ngan kain....rumah papan.......lepas tuh lenkali kain tuh leh wat langsir umah.......

dekat kepala katil may be wat gak la rambu2.......cam langsir yg ropol tuh...nannti leh wat langsir sliding door umah....ok lah erk......cuma nak suh grand tambah ah sket ngan kain organza......

carpet lak......kalu beli yg gebu sket......yg leh letak kat tgh ruang tamu.....



pehtu bunga hiasan yg letak kat atas katil tuh nanti wat hias kabinet dapur.....

kalu hias bilik pengantin cantik tak salah cuma make sure nanti leh guna semula untuk umah baru......so aura bilik pengantin tuh segar selamanya......:p

GudGal
24-11-06, 02:19 PM
eh...tu pasal nak kena carik kapet lembut..gebu..
mana la tau terrrr tido/guling2 kat situ lak... :cipan:
pelbagaikan tempat... opss...


wahahahahhahahahah.................


ganas minah ni...
tido guling atas katil tak cukup ka? nak jatuh bawh guling2 jugak ka? hihi

btw, carpet yg gebu2 ni tak ke perangkap habuk je?

tudung biru
24-11-06, 02:23 PM
thks la korang....idea dipertimbangkan...
bila tiba masa korang nnti, selagi boleh kurangkn bajet...korang akan cuba kurangkan jugak..
mmg la..nak yg tu nak yg ni..nak yg cntik..tp kalau mahal..pk byk kali gaks :D
so simpanlah duit...hehehe

kapet bulu-bulu tu..siapa xnak emy...tp fir rasa mahal lah..hehehe...byk lagik kna bli

MUfanz
24-11-06, 02:37 PM
kalo nak buat lain dari yg lain....guna tilam air.....
tak payah pikir pasal comforter tuh suma

emy
24-11-06, 02:42 PM
ala..beli je kapet yg lembut tp bukan bulu2..
kat jusco ada..murah je..
esok pagi aku nak ke jusco wm..aku bleh tunjuk kat ko..nak?

SixShot
24-11-06, 02:50 PM
Nak ikut emy.. buleh dak ?...

emy
24-11-06, 02:53 PM
jom..nak beli hadiah kawen si lady ngan subzero..
kalau nak join..jumpa kat JJ pkl 12tgh..
nana pun ada... :D
awak ada no saya kan?

tudung biru
24-11-06, 02:54 PM
hiasan bilik..

beli wallaper ok tak?
kat mana murah eh?
nak buat sndiri

SixShot
24-11-06, 02:56 PM
jom..nak beli hadiah kawen si lady ngan subzero..
kalau nak join..jumpa kat JJ pkl 12tgh..
nana pun ada... :D
awak ada no saya kan?


Impossible laa sayang.. I have to and will be at Restoran Seri Melayu to host a company event at Noon...

Hally
24-11-06, 03:13 PM
emy deting ngan nana x ajak aku pun..
huhuh.. :(

btw..suker cadar y offwhite..pastu pic y cadar ader tabur bunge2 + ader bantal merah tue lawa..

miss_comot
24-11-06, 03:23 PM
beli wallaper ok tak?
kat mana murah eh?
nak buat sndiri

hubby n comot beli kt lamex kt ampang point...
cuba tgk kt situ fir

masa tu survey kat majalah anjung seri..
ada cawangan lain kt sunway pyramid, mid valley dll...
cantik n banyak pilihan....

suke g sana, sampai 2 kali....
promoter dia pon ok...

kalo biasa wat, leh wat sendiri...
kalo xreti baru panggil owang dia...
tp comot rasa fir leh wat sendiri, ajak adik-beradik lain tulun... :kelakor:

ni laman web dia....
http://www.lamex.com.my/

cantik x border ni???
http://mymall.netbuilder.com.my/pic/lamex/item/12001S.gif

kitowang beli design ni, tp kaler lain....kombinasi kaler pink, purple n krim
http://mymall.netbuilder.com.my/pic/lamex/item/18601S.gif

jenis simple...
http://mymall.netbuilder.com.my/pic/lamex/department/simple_flow__pink_pic.jpg

roses ni bkonsepkan tema inggeris...
http://mymall.netbuilder.com.my/pic/lamex/item/18833(S).gif

nana
24-11-06, 06:15 PM
jom..nak beli hadiah kawen si lady ngan subzero..
kalau nak join..jumpa kat JJ pkl 12tgh..
nana pun ada...
awak ada no saya kan?

aku sekeh plak si emy ni :p kenselllllllll laaa.. ahahahaha..

--

ni ade cth, tp simple je utk majlis tunang(cume jgn ikot bab letak hantaran tu la tp ni blom final nak ngemas). tp kalo beli cadar camni takpe.. simple tp siyes lawa... cume perlu tambah sesket cam kepala katil ke.. langsir jurai2.. pestu korangs taruk fresh flower tau.. kalo cari fresh flower kat chow kit tu murah je. utk bunge katil ni 2 dozen, me dpt RM30 shj.. kalo kat luar mebi dlm 120+ .puas hati. lg satu bilik pengantin tak perlu semak sgt, dgn brg2.. kalo leh almari tader pong tape just katil dgn meja solek.

lg satu petua taruk bunge melur... bebyk.., kasik wangi.. siyes.. wangi . petuanya kalo menikah esk, hr ni dlm ptg da leh taruk coz bau dia akan naik mlm nnt dan bertahan gak la :D bunge melur tu murah je.. bape sen ntah org tu kire :D

lg satu kalo pasan, alas bunge kat katil tu.. beli kat JJ.. taruk tu cam kekunun lawa laa.. aahahaha.. idea dtg last minit

http://usera.imagecave.com/ctnana/collection/3.jpg

http://usera.imagecave.com/ctnana/collection/2.jpg

http://usera.imagecave.com/ctnana/collection/1.jpg


emy deting ngan nana x ajak aku pun..
huhuh..

org sms tak reply pong!!..

skai
24-11-06, 06:26 PM
Bilik pengantin aku nanti simple je, stail jepun, takde katil, tilam jek.. heheeh :dolcipan:
Yang penting nanti master bedroom kat rumah aku belik sendirik nanti, bumbung leh tengok bintang2 di langit bila malam hari, cahaya bulan pun masuk... peh....

miss_comot
25-11-06, 09:31 AM
kalo versi moden,
leh letak hiasan ranting2 kayu yg kaler krim tu n letak dlm pasu tinggi.....
nmpk sungguh elegen n simple... :D

xpon leh letak lampu tido hiasan kt side table...
leh letak sepasang cam ni...
pastu kt dressing table letak jambangan bunga segar....
sure nmpk fresh n harum jek...

http://i39.photobucket.com/albums/e187/miss_comot/BilikPengantin.jpg

kt dressing table kalo tanak bubuh bunga,
leh ganti ngan (pilih salah satu):-
~ potpourri dlm bekas kaca/bowl
~ lilin wangi yg da dihias (xperlu nyalakan)..
~ hiasan kristal kecitt

n pastikan dressing table xtlalu byk barang, hiasan yg minimum, xsarat n biar simple tp ekslusif...

tudung biru
25-11-06, 08:15 PM
wow...best la korang..idea korang smua mmg best
thks yeeeeeeeeeee

comot, ko jd perunding fir eh?
tp xmoo byr lah..
kiranya kebajikan lah eh :hehe: huhuhu

sbnrnya byk nak ckp..tgk posting korang...nak reply smua..tp fir malas laks..hehehe