PDA

View Full Version : Courts Mammoth



Azra
05-07-07, 01:42 PM
Assalamualaikum...

Nak tanya sikit la, mesti ada sape2 yang kat sini pernah beli barang dgn Courts Mammoth kan...? Korang ade masalah tak mase nak tunggu barang tu sampai? Ade tak perkara2 yang buat korang marah masa deal dengan kedai nih?

Sebenarnye aku ni tengah hangin sebab barang aku beli tak sampai2, dah 3 hari, pastu diorg xde pulak nak inform aku. Aku pulak yang kene call.Mase satu hari lambat tu aku call, diorg cakap 'esok' sampai. Esoknye aku call lagi, diorang cakap 'esok' lagi sekali.Esoknye lagi (hari ni) aku kol lagi, jurujual tu masuk kerja petang pulak, aku mintak pass kat sape2 yang bole tolong aku, dia cakap jurujual tu je yang bole contact gudang, means aku kene pulak tunggu die masuk keje petang ni la isk...Sakit ati....sakit ati... V:: :bangbang:

MUfanz
05-07-07, 08:25 PM
kenalan terdekat penah beli...
lps dah approve..dia ckp brg akan sampai dlm masa 3-4..n btol la brg sampai spt yg dia ckp
aku rasa mcm mudah je nak beli brg ngan courts mammoth ni...


dia ikut brg n cawangan gak kot

misscordelia
05-07-07, 10:37 PM
Pernah. Tengok la barang apa beli. Kalau elektrik agak cepat gak. Dalam seminggu dah leh dpt. Kalau perabot ke sofa kena tunggu dlm 2-3 pas kompem. Sbb stok tu amik masa utk cari. :D

sothye
05-07-07, 10:39 PM
bukan mahal ke brang2 kat kot memot ni?

MUfanz
06-07-07, 10:27 AM
sgt mahal....harga berganda..
abistu nak buat mcm mana....utk org˛ yg tak cukup cash...
terpaksa la byr scr ansuran

paNavia
06-07-07, 10:39 AM
mahal kalo bayar ansuran..
kalo cash tak la..

aritu aku nk beli aku suruh dia check stok ada ke tak dulu..
kalo ada baru aku amik..
tu pun aku suh dia confirm berapa cepat dia bleh hantar..
kalo jawapan x memuaskan hati, then cari kedai lain la..

tudung biru
06-07-07, 12:11 PM
mmg aahh... kalau beli hutang mmg mahal dr biasa...
skg mana ada brg beli utang dpt murah
msti kena gaks caj lebih

morpheuzneo
06-07-07, 12:31 PM
bukan mahal ke brang2 kat kot memot ni?

yer .. sangat laa mahal..!

mmg court mammoth ni.. keje peras ugut orang2 susah yg tak bleh nak beli cash..

buat bayar mingguan nampak macam murah.. walhal mahal..

apak aku pernah beli barang court mammoth.. , marah aku.. mahal benar.. harga total.. campur interest dia... bleh beli 3 barang tu..!

aku BAN court mammoth.. tak beli dan jenguk langsung dah! tu pasal court mammoth terpaksa dijual.. sampai berapa tangan dah.. semua orang pun rugi..

skang dia tukar strategi.., buat iklan hari2.. stail Cavenzi..! (company besar tiru compeni kecik! tak malu betul..!!), pun tetap tak menarik perhatian ku..!

Azra
06-07-07, 01:03 PM
Dalam kes aku ni, aku beli cash..tu pon beli Divan yang half price tu.Yang nak marahnye tu pasal sales girl tu dgn konfiden nye cakap bole anta 3hb tu..Aku takde la marah sgt kalau 3hb tu die call bgtau yg barang tu takleh anta hari tu, tp diorg bole pulak senyap cenggitu jek...Aku pulak yg kene call diorg, second time aku call mmg dah kene tembak kaw2 punye ngan aku, kali ke-3 aku kol cakap kalau tak smp jugak aku nak pi sane carik die...Semalam kol 8 malam brg aku sampai, tu pon lori tak call, pakai datang jek.Dah la aku tak blk keje lagi, seb baik adik aku ade kat umah..Mmg sampai bebile aku tanak beli brg kat diorg dah.

MaszMelati
17-07-07, 08:55 AM
kalo bole elakkanla beli kt court mammoth ni...
bekas salesman kat situ pernah bgtau aku sndri..:D
interest diorg ambik tinggi...
beli cash?aku rasa baik kita beli kat kdai biasa˛ lg..
kdai perabot tepi jln tu pon kenkdg lbh murah...

mohdaliffnajmi
17-07-07, 10:23 AM
memang padan sungguh dengan namanyer...
Courts Mammoth = kohok mamoh...(loghat tranung)..
ertinya..cekik darah!!
cekik darah tue apa??

Dd
17-07-07, 11:57 AM
Penah beli...cepat je. Kalau beli hutang mahal kot. Baik aku beli kat kedai biasa je...tuan kedai tu dah kenai aku...boleh utang takde interest....

sufi76
17-07-07, 12:41 PM
Pernah beli, mmg delivery hampeh. mak aku pernah beli meja mkn 6+2 pax. Yg +2 tu free la kengkonon tp 2minggu lps set meja tu dihantar baru dpt, itupun lps kena call hari2.
Banned jugak court mammot ni, kualiti pun hampeh, rega pun mahal, design pun buruk. Rasanya siapa yg pernah buat installment kat sini mesti pangkah taknak pegi lagi. Yg pergi tu mesti yg belum pernah terkena...aku rasa la..

kurma
17-07-07, 02:09 PM
aku penah beli skali je dulu katil bujang. Masa tu ada sale.. rm70 kot katil besi tu. Pastu ari yg sama dorang anto..siap pasangkan katil aku. Kira bagusla service situ.. courts mammoth kat pj.. kat wisma thrifty (depan Hilton).

Tp kalau bkn sbb rege dia rm70 mmg takdela aku nak beli kat courts mammoth.. samada cash atau utang. Utang lagila takkan aku beli..sbb kerusi yg kayu 1+2+3 yg biasa JKR tu.. kat courts mammoth kalau cash pun dah cecah 1k++. Kat kedai perabot design sama mcm tu harga letak rm850.. aku mintak tawar2 dpt rm750. Ikutkan kat kedai perabot biasa tu kalau utang pun tak cecah rm900.

Cuma dr segi design tu byk pilihan dan lawo la sket berbanding kedai perabot biasa..yg sofa2 la. Kalau perabot2 kayu tu aku lebih suka pi kedai biasa je..

Ada satu lagi.. laki kwn aku dia nak beli laptop.. dia beli kat Courts Mammoth.. ala yg ada sale baru2 ni tu. lepas sale mmg jadi murahla.. tp sbb dia beli utang.. harga jadi berganda lebih dr rege laptop biasa..

wawaporeber
17-07-07, 03:51 PM
aku pernah kerja tanggung hutang orang kat courts mammoth nih.

(hehe..akak aku beli peti sejuk bukan main besau utk mak aku, tapi aku kena bayar sampai sudah)

mahal gila la courts nih.

kalau buat kira-kira mmg la tak terjangkau dek akal.

tapi aku jenis orang yang prompt bila bayar hutang, so aku siap dapat kad vip ke vvip ke platinum ke gold ke menda ntah...

boleh jalan lah aku nak amek barang lagi.

oh kejap nak sambung lagi..

mak aku pernah beli sofa kat courts, pastu masa raya ambik gambar family akak aku duk kat hujung, patah kaki sofa tuh..(ya..aku yg kurus orang panggil kakmok, padahal kakak aku yg patut dapat gelaran tuh).

so panggil2 betul sbb dalam warranty jenuh nau nak datang..

mak aku buat langkah bijak,

tak bayar ansuran.

cukup time, diorang datang angkat sofa bawak balik ..

hutang pun takde.

eheheh..

bijak bijak

fa|thz|LeR
17-07-07, 07:43 PM
mmg mahal. kalau kata harga barang tu rm3000 kalau cash. tp bila bayar ansur n bila total up balik jumlah yg kita bayar, jumlahnya boleh cecah 6000. lebeh pun boleh rasanya.

tp setakat ini yg kitorang beli, takde problem ngan delivery lagi. kalau dia kata lusa, mmg lusa dia sampai.

ko beli kat branch mana azra?

MrsJOHAR
18-08-07, 12:51 AM
x ada stoklah tu.....pakcik aku pun pernah kena macam kau Azra. Saba lah yek...

gemstone
29-08-07, 12:05 AM
huhuuu..aku beli... lewat sari byr dia dah sebok call bila nak bayar.... seb baik tinggal satu lagi instalment jer nak abis...boleh tido lena..

emy
29-08-07, 12:13 AM
ala..bulan 8 aku tak bayar lagi..
esok nak pi bayar kat courts Giant batu caves lah..
esok mesti org tu call..ahahahha..

heldamelissa
29-08-07, 09:55 AM
biasa laa...
tu lewat dia call...
nie aku dah terlebih bayor pun dia call..
giler agaknye..
aku cume bayo awal je..
nampak sgt sistem tak update...

then now dah pakai sistem baru kat
Courts Mammoth Genting Klang...
kad tu plak tak bleh pi bayar kat tmpt lain..
poyo je..kad dah le kecik...halus..nipis....

emy
29-08-07, 10:09 AM
aku pun rasa diorang nyer system tak tally...
bulan lepas aku dah bayar before 28hb.. sekali dia call tanya dah bayar ke lom..
aku ckp dah bayar la.. pastu dia mintak maaf dan akan check skali lagi..

kot2 la panggilan hangit Hot FM.. hehe..

heldamelissa
29-08-07, 10:58 AM
tul tu..tak tally pun...ari tu aku kena gak...
aku nak buat 1st payment...then dia cakap akaun aku tak de...sbb depa bg resit je...masa tu system down...
jadi aku mai lagi next week..dia kata aku tak bayar...ngamuk la aku:tensi:dah bayor kate tak bayor lak..tension laa..dah le bercinte nak pi jalan genting klang tu...sesak semacam je...

rupa2 depa salah tulis nombor aku kat resit...depa tak jumpa akaun aku lak..poyo tul...geram je aku:marahle: dah bayor awal kate tak bayor...kalau bayar online aku rasa..sure depa tak update nye dlm akaun kita..takut aku..terpaksa gak laa pi sana gak..iskkk...

gemstone
29-08-07, 10:54 PM
kan aku dah kata dah...
baru jer ptg tadi dia call.. pastu aku fire aku kata hubby aku baru jer bayor pagi tadi.. tak semak ker? dia cumer kata iyer ker??? nanti saya check..

ntah aper2 buat penat aku kejor telipon

kopi54
29-08-07, 10:58 PM
courts mammoth mmg teruk.

mak aku, dengar nama CM pun dah x nak. beli, apetah lagi.

Kalau bab bayar, laju je ckp org tak bayar. bila dah bayar, ada la yg x tally.

bab nak tarik barang no 1.

dulu bli beskal. mak aku bayar ckp x bayar. beskal pun smpi datang rumah nak tarik balik.

bodho ke hape.

sweethoney
30-08-07, 08:50 AM
mmg teruk..masa tu abang aku beli tv..bila lewat bayar sehari..dia call rumah.. (masa tu dia keje jb...rumah kat trg) ciss..sbb tu kalau terpaksa beli kat cm ni aku byr cash terus...malas nak berhutang..

misscordelia
30-08-07, 10:48 PM
Sepanjang aku berhutang dengan dorang dulu takde la plak masalah mcm korang citer ni. Pernah gak skip bayar sekalik tapi ok je. Hmm.

Azra
12-09-07, 11:32 PM
ko beli kat branch mana azra?

Branch Subang Jaya, sebelah Mydin tuh.
Staff pon mcm hampeh, nak tanak je layan specially yg ade sakit albino tuh

heldamelissa
13-09-07, 09:22 AM
mmg poyo je CM ni...
promote bukan main...
bab sistem baru sekarang nie lagi poyo...
kalau beli kat Genting Klang...
semua tukar kad kecik..
kalau tmpt lain kad kuning g...
pas tu susah laa nak pi bayar every month..
iskk..tension je....

aien
13-09-07, 09:59 AM
aku pun serik la..
beli tb utang jadik mahal amat-amat
alasannye ade cover insurance la hape..
konon pakejnye gitu.. nyesal sungguh aku..
baru ni aku tgk kat tesco tb yg sama..
utang dlm tempoh yg sama.. murah segande weh..
geramnye aku ngan cots maut neh... :tensi:

sub_zero
27-09-07, 04:15 PM
courts mammoth..
di suatu ptg..
aku pi courts mammoth..
tgk meja mkn dia..
rm1.5k++

pastu pi kedai perabot lain..
terjumpa meja mkn yg lg bagus dr courts mammoth td..
guess brape rm?
rm500 je!

apekehey sampai rm1.5k?
plain design pun still harga tinggi..
huhu..BAN jugak kedai ni..

suria8782
27-09-07, 09:00 PM
asalamualaikum semua,kalau dapat baik beli cash je la, tak ler nanti bayar mahal2 skali tgk kat kedai lain murah lak ek...hati pon tak sakit...

CK88
21-12-07, 06:12 PM
pd sy CM nie mahal la....cekik leher jer...kalau kt kira˛ blk brg yg di amik tu kalau utang kat CM bole beli lagi satu brg yg sama...kalau terlewat byr dorang call cam kt xbyr sethn jer...

LadyKay
22-12-07, 10:20 PM
kali pertama aku beli barang dr CM, aku isi semua borang yg depa mintak aku isikan....okay, i did that....provided all the necessary documents....pas tu they call my office to confirm my employment....bla, bla, bla, bla....yg buat aku geram is that they will slowly ask you for all other documents that they should have asked for in the first place....

YOUR LIFE, OUR INSPIRATION? my foot!!!! :tensi:

other than that, i got my stuff....and am quite enjoying them....:sengih:

morpheuzneo
23-12-07, 01:15 AM
heheh.. ada lagi ke orang beli barang kat CM ni?

ada yg kutuk berapi2 CM ni.., tapi last2 beli kat CM gak..

apa hal ek? tak de pilihan lain kot.. ?

kalau boleh elak.. elak kan laa..! ni lintah darat zaman baru ni..! jual barang murah .. sampai 4-5 kali ganda kat orang2 yg kurang cekap mengira..!

beli kat cavenzi aje la.a., murah pun murah.. , lawa pun lawa.. :)

ain07ik
23-12-07, 11:43 AM
CM ni adi-beradik along juga. Along 'halal'.

Kalau dah nama pun along, sifat2 cekik darah memang ada dr segi rega, ansuran dan apa2 jua caj yg dikenakan. Kalau CM boleh hantor brg selori dema gak boleh ambik balik selori.

Harga memang mahal tapi ramai juga yg berminat. Klau boleh bayar ikut time ok. Klau tak leh, jaga2.

rabiatul87
01-04-08, 04:49 AM
Memang pon sakit ati... tapi depends kat kawasan.. maybe ada masalah dengan delivery.... thats why saya tak suka beli kat situ.. kawan saya pun terkena mcam awakk.. :marahle:

azrul_jul
01-07-08, 08:36 AM
Salam semua....

Untuk pengetahuan semua, aku baru jer beli LCD 32" philips sebulan yg lepas...
Aku bercadang nk beli cash, tetapi apabila aku ragu2 aku pun wat la installment ngan gold insurance dan extended warranty.
Selepas sebulan LCD yang aku beli tue xleh hidup langsung. Baru bayar sekali....
Aku dah laporkan pada yg berkenaan tapi mcm endah x endah je....

Q: Ape yang patut aku buat ubtuk tarik perhatian diorg sebab aku rase malas je nk g bayar sebab diorg wat endah x endah. Mase nk beli bukan main manis mulut diorag pujuk kite....

Pada aku, price doesn't matter, but service quality what most matter...
Sekarang aku dah rase sakit hati bila diorg wat x peduli jer...
Kalau bab janji diorg memg aku x percaya langsung....
Jauh api dr panggang...

Apepun nasib aku still baik sebab x beli cash....

azrul_jul
01-07-08, 08:37 AM
[quote=azrul_jul;1992983]Salam semua....

Untuk pengetahuan semua, aku baru jer beli LCD 32" philips sebulan yg lepas...
Aku bercadang nk beli cash, tetapi apabila aku ragu2 aku pun wat la installment ngan gold insurance dan extended warranty.
Selepas sebulan LCD yang aku beli tue xleh hidup langsung. Baru bayar sekali....
Aku dah laporkan pada yg berkenaan tapi mcm endah x endah je....

Q: Ape yang patut aku buat ubtuk tarik perhatian diorg sebab aku rase malas je nk g bayar sebab diorg wat endah x endah. Mase nk beli bukan main manis mulut diorag pujuk kite....

Pada aku, price doesn't matter, but service quality what most matter...
Sekarang aku dah rase sakit hati bila diorg wat x peduli jer...
Kalau bab janji diorg memg aku x percaya langsung....
Jauh api dr panggang...

Apepun nasib aku still baik sebab x beli cash.......

sebukuroti
03-07-08, 10:51 AM
in term of service, baik pegi harvy norman. service diorng not bad la, berbaloi org kata.

mawarazan
07-07-08, 06:54 PM
errr kalau dah courts mammoth ko,...cavensi ok tak? :P

balakblues®
25-08-08, 01:38 PM
aku baru je nak buka topik ni seb baik da ade..

smlm punya kes..
aku p kok mamot kuantan nak usya set bilik tido + sofa
lepas usya punya usha aku berkenan sejenis sofa 3+2+1 ni sebab fabrik dia cantik and lembut.
lebih kurang la camni
sofa = rm 2800
set bilik tido = rm 1600

bila dia wat calculation + kos penghantaran/pemasangan + interest + kos document harga aku kena bayar sebulan untuk 4 tahun = rm197.

maksudnya apa??
rm197 x 48 bulan = rm9456
harga asal = 1600 + 2800 = rm4400.

gilos!!!

tapi aku budget macho..aku kata nak call orang umah dulu..start enjin keta terus aku belah...cekik darah gila babeh!!!

yang bestnya masa aku tanya sofa tu takde tag harga..pastu one of sales ni datang bawa katalog baru dan terpamer pada nya harga sofa tu rm2800. tak semena2 datang sorang lagi salesman wat2 terkejut (ketara sangat belakon)
dia cakap "eh!! semalam je harga sofa ni 3200.00, abg betul2 beruntung sebab saya sendiri taktau dorang turunkan harga mcm ni sekali.."

eh eh eh..
menyampahnya aku tgk muka dia belakon tapi aku wat2 sengih jer..kununnya aku pun terkejut la dapat harga murah..cece...

last2 aku p kedai perabot lain..

jenis sofa lagi banyak..
lagi cantik2..
pastu siap leh kurang kan harga kaw2 punya..
siap leh wat ansuran dengan 0% interest..haha bestnyeeerrr..

MaszMelati
25-08-08, 02:12 PM
ahahha..lawak baca cite ko ni balak..:D
aku x pnh jejak lg cot mamot ni....
prefer gi kdai perabot biasa je

amour_armani
25-08-08, 02:23 PM
courts...no words to say la pasal depa nih....tak beli kat sana (x berutang)...tak terisi

laks umah....yer dak..mmg la tempat lain lagi murah..tapi ader ke depa wat

installment cam courts??xder kan...dah sah2 ler dari tak nak beli kat courts...kena

gak beli kat situ...most of brg umah i beli kat courts...nak kutuk nak kata depa....wat

dosa ajer....if korang nak tau...experience it...then u guys will know..saper yg dah

ader pengalaman tue...hehehehee...kiter senasib...bab bayaran laju ajer depa....biler

bab suh amik n repair barang yg mana masih under waranty (konon nyer extended

waranty ngan siap cover insurens sumore) bukan main lambat...

tue la depa...konon depa wat sales gilo2..MEGA SALES la sangat...tapi hakikat

nya...sama gak price tuh...tak de makna nyer mega sales tue..

kutuk nyer kutuk....kat situ gak beli mana lagi courts lah...lepas nih...abis byr ajer

brg2 installment i kat courts tue...sori la babe...kalau bleh x i berhutang ngan courts

tuh....simpang malaikat 44 i x mor dah....serik...seriyes serik...sakit ati pon ader..

Hairanaz
25-08-08, 02:40 PM
bukan ker ada kedai perabut yg wat installment..
saya yang kat keningau, pedalaman sabah ni pon ada...yang AEON punyer tuh....
ada kan?

saya masa mula2 masuk umah ni beli kat kedai perabut biasa gak....tp wat monthly installment laa..

amik katil..tilam....almari pakaian 2 ....katil double decker.....meja makan.....kayu la sumer tuh.......total sumer dalam RM3k lebih2....bayar installment yg AEON tu for 18 bulan....RM208 sebulan.....dah hbs dah pong bayar....

balakblues®
25-08-08, 02:44 PM
masz..saje je ko nak manja2 ngan aku la tu...nyampah

eh sape cakap selain kok mamot dah takde kedai lain leh bayar bulanan secara ansuran (installment)??

aku dah citer kat atas tu haa..
kedai perabot yang aku pegi semalam tu wat easy payment..dengan zero interest dalam erti kata lain..sejumlah mana harga asalnya bila dibayar secara bulanan pun tetap total dia sama..

ada maa..cuma kena pandai cari la kedai2 mcm ni..

yang lebih best kok mamot cakap tag kedai dia..ada jaminan harga yang bermaksud tiada barang lain yang lebih murah dari kedai kami..kalo ada harga yang lebih murah kami akan pulangkan duit anda...

ya ka??
i don think so..ntah sape yang dah melalui kes ni..sure kok mamot tak pulangkan lagi duit jaminan tu...hehe

kiroro
25-08-08, 02:46 PM
ni bukan kot memoth ni kot mauttt..

MaszMelati
26-08-08, 09:20 AM
tepuk dada..tanye selera..:D
pilihla perabot anda dengan bijak....