PDA

View Full Version : :: Perbarisan Hari Merdeka ::



sub_zero
13-07-07, 12:22 PM
Siapa terlibat dgn perbarisan Hari Merdeka yg ke-50 tahun ni? Jom join..:D
Nama2 ahli BDN yg terlibat dgn perbarisan di Dataran merdeka 2007 nnt akan di'add' dlm list bawah ni :

--> (Topik ni akan di unstick lepas habis Hari Merdeka)

Terlibat dalam Perbarisan Hari Merdeka ke-50
1. subzero - MDeC

ali
13-07-07, 12:32 PM
aku terlibat...teapi perbarisan kat katil jelah

ali-katil

chunli
13-07-07, 01:11 PM
huyoo MDec~! MDec ~ pakai unifom camana aa? ..
ada pegang senjata tak? .. atau network card ker.. hihii

.

totti 10
13-07-07, 01:36 PM
pegang keyboard kot

:hehe:

sub_zero
13-07-07, 03:48 PM
hoho..tatau lg kene pakai baju kaler ape..

serra
14-07-07, 12:24 AM
aku nak gi ambik gambo. tu pun kalau bangun pagi la.

hmmm.. jual air kotak pun cun gak.

emy
14-07-07, 09:56 AM
uia tak tau la join ke tak..nanti aku tanya pihak berkenaan

amieshoro
14-07-07, 10:19 AM
aku nak join persatuan beruniform apa ek???

kalau buat perbarisan utk ahli2 BDN nak tak???

aku nak pegang bendera BDN... :D

mohdaliffnajmi
16-07-07, 11:09 AM
buang masa jer pi kawat kat dataran nun.
bola sepak pun teruk kena ganyang!!
nasib baik mancester united tak datang ari tue..
memang tepatlah tindakan afc ugut fam (sebenarnya..kerajaan kita!!)

oh yer..
apa itu merdeka??
kemerdekaan apa yang kita sambut tiap-tiap tahun nie sebenarnya???
dari penjajahker?? aku tak fikir begitu...
kita masih dijajah...cuma tidak seperti kena 446 tahun dulu (fizikal).
sejak tahun 1957 hingga sekarang 54 tahun...kita masih dijajah!! secara mental!! aku fikir..masih jauh jalan kita nak sambut erti kemerdekaan yang sebenar-benarnya. maka...aku fikir...aku tak layak sambut kemerdekaan ini..sebab dia bukan milik aku!!

tudung biru
19-07-07, 12:02 AM
buang masa jer pi kawat kat dataran nun.
bola sepak pun teruk kena ganyang!!
nasib baik mancester united tak datang ari tue..
memang tepatlah tindakan afc ugut fam (sebenarnya..kerajaan kita!!)

oh yer..
apa itu merdeka??
kemerdekaan apa yang kita sambut tiap-tiap tahun nie sebenarnya???
dari penjajahker?? aku tak fikir begitu...
kita masih dijajah...cuma tidak seperti kena 446 tahun dulu (fizikal).
sejak tahun 1957 hingga sekarang 54 tahun...kita masih dijajah!! secara mental!! aku fikir..masih jauh jalan kita nak sambut erti kemerdekaan yang sebenar-benarnya. maka...aku fikir...aku tak layak sambut kemerdekaan ini..sebab dia bukan milik aku!!


errkkk...


sub,

tetiap tahun ada pkaian terbaik kan?
nnti bgtau la siapa yg menang

ncik mat
19-07-07, 12:20 AM
buang masa jer pi kawat kat dataran nun.
bola sepak pun teruk kena ganyang!!
nasib baik mancester united tak datang ari tue..
memang tepatlah tindakan afc ugut fam (sebenarnya..kerajaan kita!!)

oh yer..
apa itu merdeka??
kemerdekaan apa yang kita sambut tiap-tiap tahun nie sebenarnya???
dari penjajahker?? aku tak fikir begitu...
kita masih dijajah...cuma tidak seperti kena 446 tahun dulu (fizikal).
sejak tahun 1957 hingga sekarang 54 tahun...kita masih dijajah!! secara mental!! aku fikir..masih jauh jalan kita nak sambut erti kemerdekaan yang sebenar-benarnya. maka...aku fikir...aku tak layak sambut kemerdekaan ini..sebab dia bukan milik aku!!

so.. xyah cbuk2 nk posting sini......:)

fa|thz|LeR
19-07-07, 12:23 AM
eh thn ni buat kat kl eh? takde g mana mana ke?

ncik mat
19-07-07, 12:28 AM
eh thn ni buat kat kl eh? takde g mana mana ke?

sempena ulang thn ke 50... sambutan kemerdekaan dibuat kt stadium merdeka.... skang nih depa tgh sebuk dok repair stadium tuh... aku maybe x join perbarisan... tp aku nk p tgk secara live.. maklum laa... x penah p stadium merdeka...:D

tp best woo masuk parade nih... sumer sponsor... satu lg cam aku itu ari kt kuantan... aku jd ketua perbarisan... kamera semestinya fokus kt ketua perbarisan...siap announce name lg tuh.... masuk tv... siap bgtau mak aku lg...:D

fa|thz|LeR
19-07-07, 12:30 AM
oh kalau kat kl aku takmo join la. hahaha. derang kat opis tgh sibuk tanya sapa nak join. kalau luar kl buleh gak aku merayap. hehehe. kalau kl takmo la. lenkali je la kot. hehe.

Lang
19-07-07, 06:12 AM
Aku tak sempat daftar tuk pebarisan. Ramai giler yang join.

neo
23-07-07, 02:06 PM
neo dipilih sebagai salah seorang peserta perbarisan tempoh hari mewakili Wilayah Pembangunan Iskandar (WPI).

tapi sayangnya neo terpaksa balik ke kampung pada 24 - 26 Ogos. pihak pengajur mahukan para peserta berada di kl pada 26 - 31 Ogos untuk latihan dan raptai terakhir.

rasa frust juga le. takder rezeki. bukan senang kakitangan bukan kerajaan nak join perbarisan ni. mungkin sekali seumur hidup.

neo yang frust.

LUXORD
23-07-07, 03:46 PM
merdeka ari jumaat kan aku pembarisan pegi smyng jumaat.......luxord-perbarisan pegi smyng jumaat...

leo
24-07-07, 01:53 AM
aku terlibat dulu2 thn 2001-2003. tp sekarng dah pencen. mmg bestlah. tiga thn menang berturut2

AFD3113
24-07-07, 01:40 PM
FAMA kena hantar 20 org wakil..tp list name x kuar lagi..

sebol
24-07-07, 01:57 PM
Tahun ni rasanya ada tak diorang tunjuk sukhoi SU30?
kalau ada teringin gak nak pergi

morpheuzneo
24-07-07, 10:00 PM
Tahun ni rasanya ada tak diorang tunjuk sukhoi SU30?
kalau ada teringin gak nak pergi

wajib ada.. kebanggaan terbaru negara tu..

itu pun kalau mereka pandai buat manuvre Cobra apa tu?

hahaha.. aku suka tgk Video klip tu! hebat MIG 30MKM ni..

ncik mat
24-07-07, 10:50 PM
itu pun kalau mereka pandai buat manuvre Cobra apa tu?

Pugachev Cobra name die... tp aku rase mr pilot su30 mkm mesia tuh xbleh buat lg that such manouver... perlu G yg byk utk menghasilkan cobra yg sebegitu ghupa.... :D

err satu lg... ia adalah sukhoi... bknnyer MIG...:D

morpheuzneo
24-07-07, 11:24 PM
Pugachev Cobra name die... tp aku rase mr pilot su30 mkm mesia tuh xbleh buat lg that such manouver... perlu G yg byk utk menghasilkan cobra yg sebegitu ghupa.... :D

err satu lg... ia adalah sukhoi... bknnyer MIG...:D

eh..? bukan MIG ke?

ooo.. ye ler.. , aku slalu confuse..

walau 2-2 kompeni ni bawah payung yg sama.., tapi mereka sangat kompetif antara dua !

:)

sebol
25-07-07, 12:38 AM
Bayangkan suatu ketika dahulu mereka komunis, Sukhoi dan Mikoyan hanya "divisyen" berbeza. Itupun mereka boleh bersaing sehingga menghasilkan jet pejuang yang digeruni.

berbalik kepada perarakan, biasanya perarakan digunakan untuk bermegah2 dengan kekuatan masing masing.
kalau di Soviet dulu-dulu, selalu gunakan perarakan untuk tayang peluru berpandu jarak jauh.

masa aku sekolah rendah, kita terlalu over dengan "kereta berhias".
Tetapi masa awal2 proton dikeluarkan, tunjuk proton saga masa perarakan adalah sesuatu yang manis.

Tahun ni, aku tak berapa nampak apa yang kita ada tahun ni tapi belum ada masa tahun lepas kecuali "Sukhoi su-30mkm" dan "Primax 3"

Apa lagi yangyang kita ada tahun ni tapi tidak ada tahun lepas?
ooo Eye of Malaysia.

ncik mat
25-07-07, 05:47 AM
info.... su30 akan buat fly pass merdeka... tp pilot blm lg competent utk buat pugachev cobra... kerna rabu yg lalu br 1st flight test.... :D

sebol
25-07-07, 02:08 PM
info.... su30 akan buat fly pass merdeka... tp pilot blm lg competent utk buat pugachev cobra... kerna rabu yg lalu br 1st flight test.... :D


Aku tanya anak aku, "Umar nak tengok sukhoi?"
dia angguk, cakap , naik atas lepas tu turun balik.
adakah dia maksudkan paguchev cobra?

squall_dx
25-07-07, 02:16 PM
bawak biasa2 je la. buat manuver payah2 nanti kalau jadi bende yang bukan2, penonton gak yang susah.

tapi gempak gak. su-35 buat lintas hormat a?? bukan selalu dapat tengok.

SixShot
25-07-07, 02:21 PM
dah tak wat di dataran merdeka.. kalau dak itu semua airplanes lepas lintas dataran aku menuju terus ke building opis aku.. dan tingkap bilik aku plak mengadap ke arah dataran merdeka..

ncik mat
25-07-07, 02:23 PM
Aku tanya anak aku, "Umar nak tengok sukhoi?"
dia angguk, cakap , naik atas lepas tu turun balik.
adakah dia maksudkan paguchev cobra?

err... x tau ler... yer kot....:D


bawak biasa2 je la. buat manuver payah2 nanti kalau jadi bende yang bukan2, penonton gak yang susah.

tapi gempak gak. su-35 buat lintas hormat a?? bukan selalu dapat tengok.

pembetulan... su30... it's not su35.... :D

squall_dx
25-07-07, 02:26 PM
oo.. su-30? bukan 35? sat, yang ni jet yang baru kita beli tu kan? yang kita dapat program angkasa sekali kan?

su-30 je ke? tsk! aku ingatkan su-35? sungguh?

sebol
25-07-07, 03:45 PM
SU 30 setara dengan F18
tapi SU 30 jauh lebih murah, aku lagi suka malaysia beli lebih banyak su30. maintainence lagi mudah rasanya kalai sekali banyak.

SU 35 setara dengan F22 Raptor, (Transformer starscreem). tapi both mahal.

SU 30 best value for money.
Beli 18, FOC program angkasawan.

so, kalau sukhoi su 30 memang ada masa hari kemerdekaan nanti, rasanya worth untuk naik KL.

squall_dx
25-07-07, 04:01 PM
oo, aku mati2 ingat su-35. otak aku begitu cepat mentafsir 35. mesti la, ingatkan beli yang up to date.

takpa la. 30 pun, gempak gak.

beli su30 18 biji, dapat program angkasa. alang2 mig lama yang dah tak pakai tu, hantar a mai sini. :D

LeeCooper
27-07-07, 10:28 AM
MIG yg dorang beli dulu wat aper? Buat siram baja ker...

sebol
27-07-07, 09:15 PM
MIG yg dorang beli dulu wat aper? Buat siram baja ker...
temankan skyhawk

Humairah
28-07-07, 04:49 AM
dah tak wat di dataran merdeka.. kalau dak itu semua airplanes lepas lintas dataran aku menuju terus ke building opis aku.. dan tingkap bilik aku plak mengadap ke arah dataran merdeka..

cam gini erk bro?

http://www.youtube.com/watch?v=xY0t_mPv6I4&mode=related&search=

tazz
01-08-07, 02:18 PM
hehe.. selalu tengok kat tv jer sambil minum kopi.. hheee