PDA

View Full Version : Camner ilangkan parut????



akma
04-11-07, 11:01 PM
what's the best and easiest way tuk ilangkan parut...

aku ada bad habbit la..suke menggaruk....kalo tgh2 pk ke leka ke mesti menggaruk..sedar2 jer dah darah...so jadik parut...

cannondale
04-11-07, 11:10 PM
jatuh la saham ko mayang...:hihi:



Petua Hilangkan Parut


Jika anda mempunyai kesan parut, anda boleh menghilangkannya dengan menyapu lendir lidah buaya. Cuma sapu lendir itu pada parut. Lakukan tiga kali seminggu. Insya-Allah, parut akan hilang.


dicuri dari : http://www.angelfire.com/ab/warisanmelayu/petuamelayu.html

nura
04-11-07, 11:39 PM
guna jek ag 2000.setakat ni aku pakai ok..

ain07ik
04-11-07, 11:44 PM
Pelik le habbit mike ni!!! Se tau teman parut tak leh ilang. Tunggu le baik sendiri.

Banyak nor ke parutnye?

akma
05-11-07, 10:58 AM
garuk per???seluruh badan aku ada kesan calar balar rasanya...hahaha..kecuali tmpt takleh garuk......muka pn aku garuk gaks....apa nyer habbit ntah...tmpt tak gatal pn aku leh menggaruk...kene jmpa pakar jiwa da neh kot.....ahahah

lidah buaya tu miang arrr...lagi la aku tak tahan..losyen pn aku tak suke pakai..hahaha...sbb rasa melekit jer.........

pu3_cute
05-11-07, 11:05 AM
tuh ade iklan bio oils kat tv ..utk ilangkan parut

cer carik kat farmasi...guardian ker..

adik ipar aku try ok

husain7800
05-11-07, 12:19 PM
cuba produk gamat healing .. .ada losen, krim etc

ninanano
05-11-07, 04:37 PM
manyakkan makan sayur lorrr....

akma
05-11-07, 07:05 PM
manyakkan makan sayur lorrr....

a'ahkan..tak terpikir laks aku...tp aku makan nasik pn tak tentu..makan pn tak tentu..bila time nk makan sayur????

cannondale
05-11-07, 07:13 PM
a'ahkan..tak terpikir laks aku...tp aku makan nasik pn tak tentu..makan pn tak tentu..bila time nk makan sayur????


skang ni ko tanya Camner ilangkan parut???? tp bila org bagi pendapat semua ko tak mau buat..itu la ini la.. mcm mana parut nak hilang? kalau kita dah nekad nakkan sesuatu, makan apa pun sanggup janji yang halal...:ngurat:

ain07ik
05-11-07, 09:05 PM
Ni ade ubat. Gerenti ok nye.

Tak yah menggaruk.

samia
22-01-08, 03:40 PM
hahahha..sian mayang nie~tol tu kenondel ape org suh wat sume die tanak wat..abes cmne sume parut2 tu nak di mansuhkan~ehek2
p/s:aku pon xtau gak cmne nak ilang parut nie..bab aku pon ade masalah yg same~huhu

pu3_cute
22-01-08, 04:02 PM
aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
klu tgh offer rm10.90

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21QAF1QV78L._AA220_.jpg


klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
http://ecx.images-amazon.com/images/I/315vVH9jWNL._AA280_.jpg

apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
very effective

slamat menerai :D

k1dz
23-01-08, 02:48 AM
hurm.. first thing first.. ko kene hilang kan habit menggaruk tuh.. pakai la pape pun.. klau habit tu ade lagi, sure parut baru pun ade..

2cents. :D

morpheuzneo
23-01-08, 05:54 AM
hurm.. first thing first.. ko kene hilang kan habit menggaruk tuh.. pakai la pape pun.. klau habit tu ade lagi, sure parut baru pun ade..

2cents. :D

bijak2..

mula2 kene eliminate root cause of the problem tu dulu..

lepas tu baru cari solution utk treat problem tu..

hmm.., kau ada kurap atau panau seluruh badan ke mayang? :p..

sedap menggaru tu..!

acah aje.. gurau tu.. :).

aku teringat kata sorang facilitator NLP (Neuro Linguistic Programming) course yg aku pernah pergi.., apa yg kita buat kat badan kita.. atau pemikiran.. atau percakapan adalah hasil dari habit forming activitiy..

segala perlakuan yg dari mula mungkin saja.. ikut-ikutan.. atau saja utk tarik perhatian.. akan terus jadi satu habit yg kekal imprint dlm otak dan refleks.. dan itu akan jadi tabiat kita..

cth : bila berfikir.. macam2 orang ada habit tersendiri.., aku dgn menconteng..! ada yg memusing pen.., ada yg menggaru sampai luka (itu ngkau.. :D)..

so.. back to treatment.., kau mmg kene jumpa orang yg pakai utk buat habit forming yg baru pada kau..! benda ni tak susah.. kalau kau susah utk elak utk kau menggaru tu.., kau bedung laa tangan kau tu.. pakai sarung tangan ke.. sarungkan sarung getah kat jari kau ke? supaya walau kau garu pun.. ia takkan lukakan kau.

kalau aku jadi pakar habit forming kau ni.. aku akan bedung aje tangan kau ni.. ! atau aku akan bagi ubat yg membuat kan kau terasa sakit yg amat sangat bila kau menggaru..

tentang ubat - apa saja bentuk ubat yg ada vitamin E sangat berkesan utk hilangkan parut..

aku teringat kalau orang kena chicken-pox.. dia akan guna kulit kayu manis yg di asah utk hilangkan parut.. so maybe kau boleh cuba tu? itu pun berkesan jugak..

macam aku - aku pernah terai minyak vitamin E - Natopherol Dermal.

pil dia kenyal macam tu.. boleh pecahkan pil ni..dan sapu minyak vitamin E tu utk hilang kan parut.

http://www.abbottlifeplus.com/abbottLP/Products/images/pdt_dermal_e.jpg

dan makan juga pil tu utk kesan pengurangan parut dari dalam badan.

Yang ada iklan Franch Oil tu tak bagus ke? aku tak pernah try..

last option.. kalau semua tak berjaya.. try laser treatment.(mintak boifren payung ler.! Datuk F ke.. Datuk G ke. :D..)

Pinkee
23-01-08, 05:40 PM
uikss.....
rawatan laser pon ade.....
aku tak pakai pape pon....

hilang sndri....
tp jarg ar ade....
tp nenek aku ajar,pakai aloe vera....

samia
23-01-08, 08:49 PM
aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
klu tgh offer rm10.90

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21QAF1QV78L._AA220_.jpg


klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
http://ecx.images-amazon.com/images/I/315vVH9jWNL._AA280_.jpg

apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
very effective

slamat menerai :D

wowwww~~bleh cuber nie~~murah pon murah~hihihi

KITTY
24-01-08, 12:08 PM
A'kum...

aloe vera gel ni boleh guna ke untuk parut lepas bersalin kat perutku ni? dah dua anak dah tak berapa nak lawa la...boleh ke?

morpheuzneo
24-01-08, 03:17 PM
A'kum...

aloe vera gel ni boleh guna ke untuk parut lepas bersalin kat perutku ni? dah dua anak dah tak berapa nak lawa la...boleh ke?


aiyyook... itu stretch mark kaaa??

dukacita di maklumkan.. you have to live with it looorrr..

ianya macam satu peringatan atau pedoman... pada wanita2 yg dah berkahwin dan punya anak tu.. supaya tak pakai sexy dan tayang2 pusat serta peha lagi..

semua tempat tu ada stretch mark..

semua perempuan yg melahirkan anak ada tanda ni.. tak akan boleh lari .. mak kita pun ada.. :)..

akma
25-01-08, 01:45 PM
morph..

aku suke lak baco pasal laser treatment tuh..xyah aku nk disiplin kan diri melotionkan diri tiap ari..which is mmg aku xsuke pakai lotion.

mahal ke laser treatment tuh?
one time je ke kena kerap treatment nyer?

tun_teja
25-01-08, 01:54 PM
aiyyook... itu stretch mark kaaa??

dukacita di maklumkan.. you have to live with it looorrr..

ianya macam satu peringatan atau pedoman... pada wanita2 yg dah berkahwin dan punya anak tu.. supaya tak pakai sexy dan tayang2 pusat serta peha lagi..

semua tempat tu ada stretch mark..

semua perempuan yg melahirkan anak ada tanda ni.. tak akan boleh lari .. mak kita pun ada.. :)..


eh apa plak..klu xnak ada stretch mark kat perut, petuanya jangan garu perut masa pregnent tuh..especially ngn kuku/sikat..
then klu kt tmpt2 lain tuh ada, bleh la pakai cream utk ilangkan dia.. banyak jual cream kt pharmacy..bleh je pakai sexy..hu2..:apelah:

wawaporeber
25-01-08, 02:19 PM
ya stretch marks tak semestinya terjadi kepada ibu bersalin ya.

harap maklum.

kalau korang pernah menggemuk dan kemudian mengurus semula mungkin ada apa orang panggil eh, orange peel.

yang ibu mengandung ni, jangan la garu2 perut tu kalau gatal sangat.

kalau garu best la nanti korang tengok ada orange peel ni banyak la sangat dan buruk la amat.

alhamdulillah aku anak dua takde lagi (kot).

tataula anak no 3 ni mana tau membuyong tak terkata.

oh simpang malaikat 44.

nak hilangkan parut ya, cuba vitamin e, atau guna rose hip oil.

oh rose hip oil sangat la kecil dan mahal, harap maklum.



Here are some of the healing aspects rose hip oil is credited with for helping the skin:

* Scars, including acne scars and old scars
* Dry eczema
* Skin burns, including sunburn
* Rehydrates dry skin
* Repair damaged skin cells of all sorts
* Reduce wrinkles
* Benefit for dry, mature, aging skin

nana
25-01-08, 03:20 PM
klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
http://ecx.images-amazon.com/images/I/315vVH9jWNL._AA280_.jpg

da belik td.. hehe..

kalo parut tak ilang. tatau la nk ckp :D

pas diskaun dlm RM5+ jer..

tak berbau, okay la.. soft jer..

.

pu3_cute
25-01-08, 03:34 PM
da belik td.. hehe..

kalo parut tak ilang. tatau la nk ckp :D

pas diskaun dlm RM5+ jer..

tak berbau, okay la.. soft jer..

.
klu amalkan hari2 insyaallah nana..
especially kat muka..
hari2 pkai... parut jd pudar... lama2 ilang..
leh pkai kat body part yg lain gak..

nk menanam aloe vera WA lah kan.. :D
beli gel sng

KITTY
25-01-08, 04:07 PM
sayangnya masa ngandung anak pertama sy tak lgsg tau yg menggaru tu blh buat kulit tak lawa. sy asik menggaru sampai kekadang ambil masa setengah jam, sehingga berkilat kuku2 saya (serius) nyesal lak bila dah lepas bersalin ada garis2 tu. sian mata hubbyku:apelah:


dah sapu franch oil cam tak jadi je... nak cuba cream lain lak

nurul_123
25-01-08, 06:06 PM
lg satu krim mederma...
aku pernah pakai masa kena chicken pox..
org kata kalu kena time dewasa pyh skit nak ilang parut dier kan...pastu aku tanya doktor..dierkan suggestkan pakai mederma...ader jual kat farmasi cam watson guardian..kira berkesanlah..ilang gak parut chicken pox aritu...

morpheuzneo
25-01-08, 06:13 PM
morph..

aku suke lak baco pasal laser treatment tuh..xyah aku nk disiplin kan diri melotionkan diri tiap ari..which is mmg aku xsuke pakai lotion.

mahal ke laser treatment tuh?
one time je ke kena kerap treatment nyer?

Ramai kadang tak faham kenapa parut ni tak semua boleh hilang pakai cream..

kalau ada cream yg kata boleh hilang semua parut tu..! itu nama penipu besar laa tu (produk tu .. bukan orang ! )

kadang orang kita ni suka jugak menggantung harapan palsu yg menggunung pada sesuatu produk..! konon pakai satu2 produk ni mesti cun-melecun macam bidadari laa aku lepas ni..!

takde nyer macam tu.!

parut pun ada 2 jenis.. parut baru .. dan parut lama!

kalau pakai krim dan tambahan vitamin E dari dalam.. insya'allah.. krim tu boleh bantu..! bantu pertumbuhan sel baru dan mengelakkan pigmentasi berlaku..

yang warna hitam tu .. adalah pigmentasi.. akibat terdedah kepada sinaran uv..

oleh itu kalau parut baru.. tak nak parut tu hitam.. dlm tempoh rawatan tu.. kalau nak keluar rumah tu.. pastikan di lindungi dgn sunblock lotion..! pakai laa sampai SPF 50++ pun.. takpe..

kalau parut lama - tak ada cara krim atau ubat yg boleh hilangkan kesan tu.., hanya rawatan laser yg boleh cuba hilangkan atau kurangkan kesan2 parut atau pigmentasi tu..

ada juga parut yg berlubang! macam kene chicken pox. abis muka macam permukaan bulan.... itu pakai krim seri bulan pun tak leh tolong dek! :D..

kalau berlubang atau ada lekukan.. kalau pergi pakar kulit dan derma.. dia akan cucuk silikon utk bertindak sebagai 'filler' di bahagian yg kosong tu. jadi nampak rata laa !

Mysayang - rawatan laser tu .. ada satu yg terkenal kat Bangsar.

aku paste aje bawah ni.. try laa call ke apa ke..!



Laser Treatment


a.Pigment Spots
From RM150.00

b.Warts / Skin Tags / Oil Seeds*
From 300.00 c.Tattoo Removal*
From RM150.00

d.Pore Size Reduction & Rejuvenation*
From RM1200.00 / session

e.Acne Scar Resurfacing
From RM1200 / session

f.Spectra Peel (Skin Resurfacing)
From 1200 / session



CN Beauty Sdn Bhd
30,Jalan Telawi Dua
Bangsar Baru
59100 Kuala Lumpur

Tel : 03-22833088
Fax : 03-22820030

Website : www.cnbeauty.com.my (http://www.cnbeauty.com.my/)




eh apa plak..klu xnak ada stretch mark kat perut, petuanya jangan garu perut masa pregnent tuh..especially ngn kuku/sikat..
then klu kt tmpt2 lain tuh ada, bleh la pakai cream utk ilangkan dia.. banyak jual cream kt pharmacy..bleh je pakai sexy..hu2..:apelah:

kalau masa mengandung .. takut sangat ada stretch mark.., petua nya.. pakai laa awal2 krim anti-stretch tu..!
biasa klinik2 atau hospital swasta ada bagi krim ni percuma masa awal2 checkup tu..!

so..kalau dari awal.. skin kita dah ready dan elastic.. dia tak terjadi masalah.. stretch mark ni.


sayangnya masa ngandung anak pertama sy tak lgsg tau yg menggaru tu blh buat kulit tak lawa. sy asik menggaru sampai kekadang ambil masa setengah jam, sehingga berkilat kuku2 saya (serius) nyesal lak bila dah lepas bersalin ada garis2 tu. sian mata hubbyku:apelah:


kalau dah tergaru - garu tu.. tak leh buat apa lah ya! mmg syiook sungguh menggaru kan? bayangkan sampai berkilat kukunya.. :p

kalau nak cuba rawatan yg mahal.. cuba krim ni laa yg terbaru.. , harga dlm artikel yg saya pernah baca - RM225 utk sebotol 6 ounce.
http://imgg1.store.pchome.com.tw/%7Eprod/M00095969_big.jpg?pimg=static&P=1183948213

Nama product ni StriVectin-SD. So far kalau korang rajin cari kat web2 atau blog.. ini laa produk yg tgh hot di pasaran..! dia punya eye cream dia yg paling laku! lagi bagus dari semua brand2 mekap yg mahal2 tu...

baca sini :
Anti-stretch mark cream better than Botox (http://www.busywithstyle.com/50226711/antistretch_mark_cream_better_than_botox.php)

Beauty Talk: The myth and the magic - can a stretch mark cream solve your wrinkle woes? (http://www.mmail.com.my/Current_News/mm/Style/SBeauty/20070110105553/Article/index.html)


Satu lagi produk.. yg berlawan dgn StriVectin-SD ni ialah TriLASTIN-SR

http://www.ecresearchcorp.com/images/trilastin_sr_prod_shot.jpg
2-2 produk ni berani bagi 30 days money back guarantee..

siap ada gambar lagi .. sebelum dan sesudah..

sebelum
http://www.ecresearchcorp.com/images/landing_before2.jpg

sesudah
http://www.ecresearchcorp.com/images/landing_after2.jpg

tak tau laa kalau dia ada suruh chunli photoshopkan ke.. :p..

akma
25-01-08, 08:08 PM
aku nyer parut luka jer..

tgn ni gatal sgt suke menggaruk..

iemma
25-01-08, 09:33 PM
ko gi farmasi
ckp nk vitamin E sapu kt parut

aku parut operation appendix sapu vitamin E tuh..parut ilang makin lama makin sama ngn warna kulit...

Lang
26-01-08, 02:55 AM
Bakar sekoyan kayu getah sehingga keluar buih getah. Sapu buih getah pada parut Insya-Allah hilang parut tue.

nana
26-01-08, 10:50 PM
klu amalkan hari2 insyaallah nana..
especially kat muka..
hari2 pkai... parut jd pudar... lama2 ilang..
leh pkai kat body part yg lain gak..

nk menanam aloe vera WA lah kan.. :D
beli gel sng


me nye kat kaki pasal hr tu ada elegik ape benda :D

nges nges nges..

tak ilang 100% pong takpe, asalkan kureng nmpk laa..

takpe, asalkan kite try kan. mne tau menjd. chaiyok!


.

Srikandi
27-01-08, 11:12 AM
Org tua2 kater pakai kulit pisang emas pun boleh ilangkan parut..

rose82
07-04-08, 08:47 PM
aiyyook... itu stretch mark kaaa??

dukacita di maklumkan.. you have to live with it looorrr..

ianya macam satu peringatan atau pedoman... pada wanita2 yg dah berkahwin dan punya anak tu.. supaya tak pakai sexy dan tayang2 pusat serta peha lagi..

semua tempat tu ada stretch mark..

semua perempuan yg melahirkan anak ada tanda ni.. tak akan boleh lari .. mak kita pun ada.. :)..
he3..betul2..sokong2

tp utk para ibu yang sedang mengandung atau bercadang nak anak atau tambah anak...masa perut 3 bulan tu amalkan la minyak zaitun ke,lotion ke, xlah ada kesan parut rekahan sgt...yang saya tau itulah..

cikfen
01-07-08, 03:10 PM
aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
klu tgh offer rm10.90

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21QAF1QV78L._AA220_.jpg


klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
http://ecx.images-amazon.com/images/I/315vVH9jWNL._AA280_.jpg

apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
very effective

slamat menerai :D

Parut tu dah ilang sekarang ker? Jom cuba EUMORA untuk hilangkan parut.

chunli
01-07-08, 08:32 PM
aku ilangkan parut pkai neh.. rm12.90.. kat guardian/ watson
klu tgh offer rm10.90

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21QAF1QV78L._AA220_.jpg


klu nk terai dulu leh beli dlm botol kecik.. rm6.90 kot
http://ecx.images-amazon.com/images/I/315vVH9jWNL._AA280_.jpg

apply kat muka after toner.. b4 kai moisturizer..
satu badan pun buleh.. klu ade parut kat betis ker..
sapu nipis2 jer.. lps mandi pagi dan ptg..
very effective

slamat menerai :D

woo.. utk parut bleh eh?

klo takde toner ngan moisturizer pom taper kan.. ngee..

aku fest aim bli produk nih sbb kulit da separa tebaka time program Desa IT kat ganu dlu.. kluar bandor dating pegi watson jap. kunun2 sunblock. mandai2 jeh haku neh.

.

cikfen
05-07-08, 10:53 PM
Ramai kadang tak faham kenapa parut ni tak semua boleh hilang pakai cream..

kalau ada cream yg kata boleh hilang semua parut tu..! itu nama penipu besar laa tu (produk tu .. bukan orang ! )

kadang orang kita ni suka jugak menggantung harapan palsu yg menggunung pada sesuatu produk..! konon pakai satu2 produk ni mesti cun-melecun macam bidadari laa aku lepas ni..!

takde nyer macam tu.!

parut pun ada 2 jenis.. parut baru .. dan parut lama!

kalau pakai krim dan tambahan vitamin E dari dalam.. insya'allah.. krim tu boleh bantu..! bantu pertumbuhan sel baru dan mengelakkan pigmentasi berlaku..

yang warna hitam tu .. adalah pigmentasi.. akibat terdedah kepada sinaran uv..

oleh itu kalau parut baru.. tak nak parut tu hitam.. dlm tempoh rawatan tu.. kalau nak keluar rumah tu.. pastikan di lindungi dgn sunblock lotion..! pakai laa sampai SPF 50++ pun.. takpe..

kalau parut lama - tak ada cara krim atau ubat yg boleh hilangkan kesan tu.., hanya rawatan laser yg boleh cuba hilangkan atau kurangkan kesan2 parut atau pigmentasi tu..

ada juga parut yg berlubang! macam kene chicken pox. abis muka macam permukaan bulan.... itu pakai krim seri bulan pun tak leh tolong dek! :D..

kalau berlubang atau ada lekukan.. kalau pergi pakar kulit dan derma.. dia akan cucuk silikon utk bertindak sebagai 'filler' di bahagian yg kosong tu. jadi nampak rata laa !

Mysayang - rawatan laser tu .. ada satu yg terkenal kat Bangsar.

aku paste aje bawah ni.. try laa call ke apa ke..!





kalau masa mengandung .. takut sangat ada stretch mark.., petua nya.. pakai laa awal2 krim anti-stretch tu..!
biasa klinik2 atau hospital swasta ada bagi krim ni percuma masa awal2 checkup tu..!

so..kalau dari awal.. skin kita dah ready dan elastic.. dia tak terjadi masalah.. stretch mark ni.



kalau dah tergaru - garu tu.. tak leh buat apa lah ya! mmg syiook sungguh menggaru kan? bayangkan sampai berkilat kukunya.. :p

kalau nak cuba rawatan yg mahal.. cuba krim ni laa yg terbaru.. , harga dlm artikel yg saya pernah baca - RM225 utk sebotol 6 ounce.
http://imgg1.store.pchome.com.tw/%7Eprod/M00095969_big.jpg?pimg=static&P=1183948213

Nama product ni StriVectin-SD. So far kalau korang rajin cari kat web2 atau blog.. ini laa produk yg tgh hot di pasaran..! dia punya eye cream dia yg paling laku! lagi bagus dari semua brand2 mekap yg mahal2 tu...

baca sini :
Anti-stretch mark cream better than Botox (http://www.busywithstyle.com/50226711/antistretch_mark_cream_better_than_botox.php)

Beauty Talk: The myth and the magic - can a stretch mark cream solve your wrinkle woes? (http://www.mmail.com.my/Current_News/mm/Style/SBeauty/20070110105553/Article/index.html)


Satu lagi produk.. yg berlawan dgn StriVectin-SD ni ialah TriLASTIN-SR

http://www.ecresearchcorp.com/images/trilastin_sr_prod_shot.jpg
2-2 produk ni berani bagi 30 days money back guarantee..

siap ada gambar lagi .. sebelum dan sesudah..

sebelum
http://www.ecresearchcorp.com/images/landing_before2.jpg

sesudah
http://www.ecresearchcorp.com/images/landing_after2.jpg

tak tau laa kalau dia ada suruh chunli photoshopkan ke.. :p..

Saya berminat dengan produk ini, ader pengedar di Malaysia, sila e-mail saya di sideincome07(at)yahoo.com

sony_1685
15-08-08, 03:47 PM
Kalu nak ilangkan parut jerawat camaner ea?...aper ubt yg stakat ni plg berkesan utk hilangkan parut jerawat?

Adreen
15-09-08, 10:28 PM
aku terai byk dah
aloe vera, vitamin e, mederma, rose hip oil, bio-oil
tapi dokter kata kulit aku dah tak dapat dislamatkan sebab faktor genetik
ada parut jadi hitam ada yg parut putih
tapi parutnye banyaakk
kene geget nyamuk pun jadi parut
so pasrah je lah

morpheuzneo
16-09-08, 02:57 AM
boleh lagi tu kuden..! tapi mahal gedabak laa! pakai laser..

atau last resort - skin grafting!!!

huhahahhaha.. aku pernah cadangkan benda ni kat bini aku.. , terus kene baling dgn botol aku..! (baca : baling gurau-gurau la! baling betul2.. berdarah-darah ler kepala aku.. :p)

kenapa..?? tanya dia laa! :D.. biasa laa aku.. mulut laser sangat.. :D.. hahahaha..

Adreen
16-09-08, 08:20 AM
haha melampau la sampai skin grafting
tu bukan srupa ngan plastic surgery ke?
trime je la apa tuhan bagi aku
tapi kesian kat bakal laki aku la
laki ni slalu kene sogok ngan pompuan yg kulit lawa2
tiba2 dapat aku mcm tak lawa
sian ye
takkan awal2 aku nak tunjuk dia, oh abang aku nye kulit tak mcm eva mendez.. skang ni nak aku ke takmo?
gile hape

akma
16-09-08, 03:00 PM
mgkn mslh kt sama la kot kuden!..

bila kena gigit nyamok tu jadik cam lebam jer pastu tggl bekas jer!..susah tul nk ilang!.

ada org kata sbb darah!..tatau la apa mslh darahnyer!...sbb kulit kering pon yer gak kot!....

bila dah pakai losyen neh jadik lagik gatai lagik best nk menggaruk!..

da gv up da tatau nak kai ape dah!...

so end up bio jer la...xkose aku nk tggu 3 bln baru nmpk effect..tu pn kalo nmpk!..padahal beli blh tahan gak la regenyer!.

.

biela
21-10-08, 11:19 AM
HALLU.......
fOR MYSAYANG:
i THINK U SHOULD PASTIKAN KUKU U DIPOTONG EVERY WEEK SUPAYA BILA U GARU TAKDELAH NAMPAK KESANNYA.....OR IF U TAK THN STILL NAK GARUK GUNA SOMETHING KE? U SHOULD TRY DR.MIST COZ BOLEH KURANGKAN KEGATALAN AKIBAT GIGITAN NYAMUK....
actually i pernah try byk product utk scar antrenye:
Bio oil
MEDERMA
ALOE VERA
VITAMIN E(VITAHELATH-400IU)

sume produk yg i ckp ni takde kesan langsung cuma vitamin e i rase utk cegah parut baru...... but i xckp produk ni xbgs mybe xsesuai utk kulit i......parut baru boleh hilang itupun kalu kecederaan tu tak serius but utk parut lame i never found any product can solve this problem kecuali dengan last solution iaitu pembedahan n rawatan laser.....tp this solution sgt mhal n mybe give bad effect...