PDA

View Full Version : dinding batu blok



aida80
28-02-08, 04:20 PM
macamana ye nak mencantikkan dinding batu blok ni selain plaster semula yang agak besar kosnya.

arap dpt membantu

mulia
12-03-08, 12:44 PM
cat ker...dinding batu blok ni kat mana? kat luar umah ke (pagar)? atau katner? specific sikit...

aida80
12-03-08, 03:55 PM
cat ker...dinding batu blok ni kat mana? kat luar umah ke (pagar)? atau katner? specific sikit...

batu blok di dlm & luar rumah...selalu rumah flat dbkl sure batu blok ye...drg x plaster pon.

MaszMelati
12-03-08, 05:41 PM
flat dbkl kat ne ni aida?
batu blok untuk kat dapor ye?

cannondale
12-03-08, 11:31 PM
taruk gambar bleh..

senang sket arkitek nak create idea..

aida80
13-03-08, 09:30 AM
umah dbkl kat wangsa maju.....nanti saya amik pic & letak kat sini ye....

sothye
11-04-08, 06:26 PM
cepat, mana gambo nye.. kami dok tunggu ni...

aida80
14-04-08, 11:07 AM
cepat, mana gambo nye.. kami dok tunggu ni...

ni pic yeee seperti yang diminta

http://img135.imageshack.us/img135/5932/bb1oa3.th.jpg (http://img135.imageshack.us/my.php?image=bb1oa3.jpg)
http://img135.imageshack.us/img135/4195/bb2vr6.th.jpg (http://img135.imageshack.us/my.php?image=bb2vr6.jpg)

MaszMelati
14-04-08, 11:31 AM
apa pasat aku xnampak pon gambo tu aida oi....

aida80
14-04-08, 02:08 PM
apa pasat aku xnampak pon gambo tu aida oi....

aik...x nampak ke???awat saya tgk ada:riso:

cannondale
14-04-08, 03:02 PM
kedekut punya dbkl..mcm nak tak nak jer buat rumah.

kalo cat semula agak2 nampak lagi tak blok tu..?tukar cat kaler lain.

aida80
15-04-08, 08:20 AM
kedekut punya dbkl..mcm nak tak nak jer buat rumah.

kalo cat semula agak2 nampak lagi tak blok tu..?tukar cat kaler lain.

dah byk kali cat umah ni...mcm2x kaler dah cat still nampak gak. tanya indon kalau nak plaster 1 umah bapa...dia caj rm2000 lebih-gan upah gan barang. pening pala ni hah:tensi:

refleksi
15-04-08, 09:04 AM
rm2000 tu kira mahal ke atau kira ok untuk area situ aida?? kalau rate standard, invest je la rm2k tu. korek lah mana2 duit yang ada. tapi mmg tak patut la dbkl tak plaster langsung dinding rumah ko tuu

MUfanz
15-04-08, 02:44 PM
sekarang barang naik...
kena plak area kl..

simen...pasir...kapur...upah...
rasanya ok la kot rm2k...

kena plak umah tingkat atas skali kan...

aida80
15-04-08, 04:46 PM
rm2000 tu kira mahal ke atau kira ok untuk area situ aida?? kalau rate standard, invest je la rm2k tu. korek lah mana2 duit yang ada. tapi mmg tak patut la dbkl tak plaster langsung dinding rumah ko tuu

tak taulah harga tu mahal ke murah....indon tu kata guna simen yg ready made tu je..just bancuh guna air. jenama biscot kalo x silap. 1 paket dia kata dlm rm50 lebih:riso:

aida80
20-05-08, 05:30 PM
masalah saya dah selesai..leh off kot topik ni. saya buat skim. dah nampak luas & cantik rumah \:D/

cannondale
20-05-08, 08:30 PM
masalah saya dah selesai..leh off kot topik ni. saya buat skim. dah nampak luas & cantik rumah \:D/

sebelum off tunjuk la gambar dulu..:peluk:

aida80
21-05-08, 09:04 AM
sebelum off tunjuk la gambar dulu..:peluk:


ok...esok saya tunjukkan pic ye...:peace:

pac
22-05-08, 01:10 AM
aida buat skim coat eh?

aida80
22-05-08, 11:41 AM
http://img368.imageshack.us/img368/4172/dsc00297kg4.th.jpg (http://img368.imageshack.us/my.php?image=dsc00297kg4.jpg)
http://img230.imageshack.us/img230/8573/dsc00298sh1.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=dsc00298sh1.jpg)

nilah hasil ye....

skim coat ek..tah saya pon x tau:macho:

pac
26-05-08, 08:55 AM
skim coat memang ok sangat..
kalau dapat orang yang pandai plaster memang jadi best ...
licin cantik ja dinding...
tapi kalau dapat orang yang tak pandai...
lebih la....nanti kalau cat GLOSSY bukan matte finish..
bila malam ja kan...
sure nampak dinding tuh beralun2 alun...

aida80
27-05-08, 08:47 AM
mmg pac...org yg buat skim tu mahir betul buat. pas dia biat rasalah dinding tu...mak ai punyalah licin ngalahkan kulit muka. cat pon guna yg kilat punya so bila mlm nampak kilat.lpun ada terbaca tuk rumah yg kecil elok pakai cat camni so nampak luas rumah nanti. skrg ni gah busy nak gemaskan rumah lak..nak susun atur pon dah pening:tensi:

sebukuroti
03-07-08, 11:35 AM
cara yang terbaik biar jer, susah la nk decorate klu bata blok nie. kecuali la lindung dia ngn kabinet2.

aida80
04-07-08, 12:43 PM
cara yang terbaik biar jer, susah la nk decorate klu bata blok nie. kecuali la lindung dia ngn kabinet2.

dah ok dinding sbb dah buat skim coat. dah x nampak batu blok

ezora_2008
10-10-08, 11:51 AM
macamana ye nak mencantikkan dinding batu blok ni selain plaster semula yang agak besar kosnya.

arap dpt membantu

rumah teres saya pun batu block gak...bila nak tebuk susah nya....asik terpelanting2 jer pakunya, last2 guna drill batu tu barulah sesuai.......