PDA

View Full Version : fesyen baju kurung/kebaya



aida80
02-04-08, 11:36 AM
boleh bagi cadangan bagi baju kurung/kebaya tak? kalau sesapa yang sudi boleh uploadkan gambar jugak atau boleh bagi web/majalah yang boleh dilihat

TK

nana
02-04-08, 11:58 AM
kalo baju kurung, kat sni fesyen pesak gantung popular blk :D ada yg panggey baju kurung pahang. kain wat belah batik.

cth gamba

http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/F1000027-1.JPG

http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/MelShangtung.JPG

.

nonie
02-04-08, 12:00 PM
haah, nonie pun dah minat baju kurung pahang ni... sumer baju dah tempah gaya ni...

mEteOr_gArD
02-04-08, 12:00 PM
aku tengok kurung pahang lawo gakk..rase cam berkenan pas nmpak kat tesco ari tuhh

MaszMelati
02-04-08, 12:35 PM
yup..kurung pahang ..pesak gantung..
makin popular..

wbagaimana kurung ttetap mjadi pilihan utama aku..:D

Adreen
02-04-08, 12:51 PM
woh klu badan aku mcm masz beshnye pakai kebaye pendek :angau:

teruteru_bozu
02-04-08, 01:11 PM
aku teringin nk pakai kebaya pendek tp cam segan...
kebaya aku semua labuh2.

kurung pahang kain susun kipas kt blkg pun cantik..

GudGal
02-04-08, 01:22 PM
kebaya biasa aku buat kebaya pendek lah sbb kalo pakai yg labuh punye lagi nampak aku rendah.

kurung aku ada mcm2 tapi aku taktau la nama2 dia..hehe
yg paling aku suke baju dia takde pesak tapi belah tepi. Ape tah nama dia

SixShot
02-04-08, 01:24 PM
kebaya pendek low cut kudin.. nyumm.... hehehe..

owh tu kurung Pahang... lawo gak.. ke sebab modelnya lawo ?.. ntah

zantedeschia
02-04-08, 01:38 PM
kurung pahang tu ada gak 2 helai, tapi aku lebih suka kurung moden yang takde pesak tu

bila pakai rasa perasan slim, tapi bahaya sikit kalau ada tayar michelin bila duduk senang nampak :D

kebaya lama dah tak buat sebab gi keje aku bukan pakai baju kurung/kebaya pun

buat pi kenduri jek :D

http://mstar.com.my/cms/storage/images/com.tms.cms.image.Image_98a758b1-c0a85062-13e6f830-e6201ff8/1/siti22.jpg

tapi takde la glamour camni sekali, just a simple one lawa kalau pakai kain chiffon la
leh nampak flow dia kat body :D

nana
02-04-08, 02:04 PM
woh klu badan aku mcm masz beshnye pakai kebaye pendek :angau:


kak kudeng,

pd me kan, kalo tinggi cam kak masz lagik chantek pakai kebaya labuh.. ngagagaga.. kalo kebaya pendek tu nnt nmpk lagik tinggi.. org badan kekecik lagik sesuai pakai kebaya pendek.. mantap je :p hahahahahaha..



baju dia takde pesak tapi belah tepi.

ni kurung moden kot..tader pesak, belah tepi.. kain yg ni kipas belakang (sile abaikan model itew).. hahahahaaaaa..
http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/5391704631-65176345.jpg


.

CupidOfLuv
02-04-08, 03:18 PM
nana sesuai la.. kurus tinggi jek :D
badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang :wahaha:

aku bekenan giler ngn baju kurung pahang..
tp ummi tak bg pakai.. dia cakap mcm cendawan kembang :huwaa:
can i accept dat? hahaha..

tp betul la.. kalo kurus tinggi.. pakai apapon sesuai..
yg berisi ni la nak kena pilih bebaik sket..
jgn kata fesyen.. jenis bunga pon kena pandai pilih..
kalo tak nampak mcm anak gajah jek.. adui la :lampi:

so ko kena tau la badan ko jenis mana ..
lagik bagus utk org bg advise cemana yg sesuai :)

nana
02-04-08, 03:28 PM
nana sesuai la.. kurus tinggi jek
badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang :wahaha:



kurus tinggi jgn disangke tader 'tayar spare' tau :p tu sbb me ske kurung pahang.. tader la akan nmpk segala mak nenek nye spare tayar.. :D

ni ada lagik 1 fesyen
http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/showImage.php.jpg

.

MaszMelati
02-04-08, 03:35 PM
lain org lain pendapat ttg badan masing²:D
aku kurus tingi...tp aku xminat bkebaya..
nmpak lah kekurusan aku tuh...
kurung pahang?mm...bole gak..
tp aku minat kurung biasa lg...evergreen..

Tu sb aku xde pakaian yg xleh pkai..
sb klo gemok ke..btambah kurus ke...
baju kurung still bole masuk..:D

nonie
02-04-08, 03:39 PM
nana sesuai la.. kurus tinggi jek :D
badan takde ketul sana ketul sini .. huhu
kalo kak dila pakai? rabak mata owang memandang :wahaha:

aku bekenan giler ngn baju kurung pahang..
tp ummi tak bg pakai.. dia cakap mcm cendawan kembang :huwaa:
can i accept dat? hahaha..

tp betul la.. kalo kurus tinggi.. pakai apapon sesuai..
yg berisi ni la nak kena pilih bebaik sket..
jgn kata fesyen.. jenis bunga pon kena pandai pilih..
kalo tak nampak mcm anak gajah jek.. adui la :lampi:

so ko kena tau la badan ko jenis mana ..
lagik bagus utk org bg advise cemana yg sesuai :)

rasanya nak buat baju kurung pahang tgk kain gak... esp untuk org species bdn 'sedap2' cam nonie ni heheh... suka kalau kain tu jenis lembut & jatuh... takdela dia nampak keras kejung & kembang.... kalau tak mmgla nampak cam cendawan kembang bak kata cupid ni....

lgpun sbb dah suka, pakai jerla... nak tunggu kurus selim melim cam masz baru nak terai tah bila la plak nak pakai... huhuhu

CupidOfLuv
02-04-08, 03:48 PM
hah tuh la nonie.. penah sembang ngn kekawan..
dia kulit gelap sket.. pehtu nak pakai kain yg kaler mcm tak beberapa sesuai
sedangkan tu kaler peberet dia..
last2 kitaorg cakap.. ko pakai jek la kalo dah bekenan..
nak tunggu putih melepak taktau bila.. kan..
heheh.. mmg dia ikut pon ckp kitaorg..
tersenyum puas ati dia..

motif posting aku..
kalo dah nak sgt pakai.. walaupon against kita punya appearance..
nak tunggu kurus xtau bila.. putih pon taktau bila..
so pakai jek kalo gamak la kan.. janji ati puas..

:hehe:

emy
02-04-08, 04:19 PM
thn ni aku nak tempah baju kurung pahang sebagai baju raya pertama aku...

izhani
02-04-08, 04:32 PM
baju kurung pahang cekak musang....hahaaa...giler glamer baju ni kat tempat aku....

aku suka pakai bj kurung n kain batik jeeee...cam ayu gitu....

wakakaaa.....

zantedeschia
02-04-08, 08:54 PM
ni kurung moden kot..tader pesak, belah tepi.. kain yg ni kipas belakang (sile abaikan model itew).. hahahahaaaaa..
http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/5391704631-65176345.jpg



chanteknya baju dia suka kaler tu, design pun lawa :meleleh:

saya suker :)



baju kurung pahang cekak musang....hahaaa...giler glamer baju ni kat tempat aku....

ni kena leher jinjang la, kalau tak nampak cam penyu terperesok jer leher :p

aida80
02-04-08, 09:00 PM
sesapa yang dah buat tu tempeklah pic kat sini...leh gak jadikan ilham bg yg lelain ni especially ye saya. kalau xnak kasi nampak muka...edit je muka tu letak muka artis memana pun...hehehheeh

nana
02-04-08, 09:04 PM
chanteknya baju dia suka kaler tu, design pun lawa :meleleh:

saya suker :)



owh... :malu: tengkiu.. tengkiuuuuuuu... tu pong baru pakai sekali tauuuuuuuu... da tak bape muat nak pakai :haih: tragik gileeee...


.

Humairah
02-04-08, 10:06 PM
ni kena leher jinjang la, kalau tak nampak cam penyu terperesok jer leher :p

hehehe....kalu leher tak jinjang....boleh buat patern baju kebaya labuh...kat belakang kolar tinggi tp depan terdedah.....nak cerita camner eh? lawa gak patern nih.....rasa leher cam jinjang jer.....:p

p/s; ada sehelai baju camtuh tp malas lak nak snap gambar.....:nerd:

aida80
03-04-08, 10:01 AM
hehehe....kalu leher tak jinjang....boleh buat patern baju kebaya labuh...kat belakang kolar tinggi tp depan terdedah.....nak cerita camner eh? lawa gak patern nih.....rasa leher cam jinjang jer.....:p

p/s; ada sehelai baju camtuh tp malas lak nak snap gambar.....:nerd:

ala...snap pakai hp pon xpe...janji leh tgk. sbb susah nak imaginekan ni. leher saya pon x bapa jinjang sgt

nonie
03-04-08, 10:44 AM
ni kena leher jinjang la, kalau tak nampak cam penyu terperesok jer leher :p

hehe ni pun lagi satu senario... kalau tingin gak nak pakai tapi leher tak jinjang, takpe blasah je.... penyu pun penyu la... nak tunggu leher cam zirafah tah bile hehe... lgpun kita2 kat sini mostly pakai tudung, bukan org nampak pun... kepuasan diri sendiri huhuhu

nana
03-04-08, 04:00 PM
hehehe....kalu leher tak jinjang....boleh buat patern baju kebaya labuh...kat belakang kolar tinggi tp depan terdedah.....nak cerita camner eh? lawa gak patern nih.....rasa leher cam jinjang jer.....:p

p/s; ada sehelai baju camtuh tp malas lak nak snap gambar.....:nerd:



owh.. contoh camni ka?

http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/pantene13-b1d-lurah.JPG


.

Humairah
04-04-08, 01:40 PM
nana....itu macam la...............tp Datuk Siti nih seksi banget............:p

AlyNadz
04-04-08, 02:07 PM
eh...sjk bbrapa menjaks neh....me dh ade bbrapa psg baju kurung pahang....mcm agk suke jek skang pkai baju kurung pesen gini......

slain tu...skang me jgk sker pkai jubah....mini jubah....eheee...ala....mcm cth gambo me kt undian ms.personality tuuu....:D...

kebaya plak....mcm dh agk kurang....mgkin sbb terasa mcm dh smakin krus....mcm tk cntik jek rase diri ni....pkai kebaya..........tp, ade mase gian nk ngengade pkai la jgk...:)

nana
04-04-08, 03:19 PM
nana....itu macam la...............tp Datuk Siti nih seksi banget............:p


ngeh ngeh.. tu cth yg ado :p

me nye kebaya mostly bentuk camtu la utk leher.. tp tader la depan tu terdedah sgt :p blakang pong tinggi sket jer...

.

husain7800
04-04-08, 03:35 PM
baju kurung kedah rocks ... :hihi:

Slash
04-04-08, 03:56 PM
owh.. contoh camni ka?

http://usera.imagecave.com/ctnana/270308/pantene13-b1d-lurah.JPG


.

sape pulaks yg cam stim kt belakang Datuk Siti tuuu :apelah:

Owh, btw lawa pulaks pesen baju Datuk Siti tuu :)


.

cannondale
04-04-08, 05:11 PM
sape pulaks yg cam stim kt belakang Datuk Siti tuuu :apelah:

Owh, btw lawa pulaks pesen baju Datuk Siti tuu :)


.


haha..tgk siti pom boleh stim..:apelah:


btw..aku sker tgk kebaya stewardess pakai..

terbelah sampai ke peha..opss..

husain7800
04-04-08, 05:45 PM
stim pasal kat belakang pun ada belah gak ... :hihi:

Humairah
04-04-08, 07:41 PM
nih citer stim ke citer fesyen nih? lelaki pun nak pakai baju kebaya jugak ke..ish ish.....

morpheuzneo
05-04-08, 07:17 AM
kebaya biasa aku buat kebaya pendek lah sbb kalo pakai yg labuh punye lagi nampak aku rendah.

kurung aku ada mcm2 tapi aku taktau la nama2 dia..hehe
yg paling aku suke baju dia takde pesak tapi belah tepi. Ape tah nama dia

Ohh.. guddy pakai kebaya merah mmg cun! :)

itu yg buat abang _____ (isi tempat kosong ) jatuh hati tu.. :D

http://bp1.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RlH0BDW-7yI/AAAAAAAAAj8/q2uyDKnzYhY/s320/1.jpg

http://bp2.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RlH0BTW-7zI/AAAAAAAAAkE/NSCiTv0Pl9Y/s320/2.jpg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nih citer stim ke citer fesyen nih? lelaki pun nak pakai baju kebaya jugak ke..ish ish.....

bile citer kebaya mmg tak leh lari dgn stim atau sikit kokap..

sebab dah mmg nature baju kebaya cam tu.. :p

sapa yg pi tgk teater Lantai T.Pinkie faham ler apa aku maksudkan..

tgk nasha pakai kebaya pink nya! phewww.. segala imaginasi pun terkeluar.. :siulan:

http://bp0.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RieLHP5nkAI/AAAAAAAAARs/iR-OU8zS9T0/s400/Tpinkie58.jpg

atau vanidah imran?

http://bp2.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RieLGv5nj9I/AAAAAAAAARU/jnfyS6OMWmM/s400/tp_118.jpg

simple.. tapi tetap nampak sexy.. (perasan x kain vanidah tu sama dgn nasha kat atas :D)

http://bp2.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RieKYv5nj3I/AAAAAAAAAQk/_NVKseKYOj8/s1600/21.jpg

http://bp1.blogger.com/_W4HMkCBsB5o/RieKZf5nj7I/AAAAAAAAARE/e1Mbzm-VEbU/s1600/Pinkie-Launching-IB%2B263.0.jpg

nasha ni takde laa tinggi mana pun.. tapi sebab dia kurus .. tu nampak ngam pakai kebaya :)

eh.. gummuk tak leh pakai kebaya ke? betul ke?

Rosmah tu pakai selamba aje.. :p (aku carik gambar dia takde pulak..)

zantedeschia
05-04-08, 08:02 AM
oh suka yer...yelah yelah yelah lepas ni saya cari kebaya ala2 kebaya nyonya tuh :gelakgoleng:

CupidOfLuv
05-04-08, 11:02 AM
hehe tataw naper.. aku x bekenan ngan kebaya pendek/singkat..
maybe sebab ble nampak gumut kot.. haha
aku suka kebaya labuh .. nampak shomey di mata aku :D

terjumpa kebaya organza bila surf .. lawa jugak..
http://img.alibaba.com/photo/11672736/Belgium_Organza_Kebaya_Dress.jpg

rose82
05-04-08, 10:55 PM
cantiknyer..tp kita kalau pakai kebaya xleh dok dediam..rasa x selesa..dok pk org tgk semacam jer.. he3. tp ramai kata ok jer..

Dd
07-04-08, 03:35 PM
Ohh.. guddy pakai kebaya merah mmg cun! :)



ha'a betullllll. guddy pakai baju tu memang cantik sangat....aku
suka tengok. memang sesuai dgn dia.

GudGal
07-04-08, 03:56 PM
Ohh.. guddy pakai kebaya merah mmg cun! :)

itu yg buat abang _____ (isi tempat kosong ) jatuh hati tu.. :D



ABANG MAN :setan:



ha'a betullllll. guddy pakai baju tu memang cantik sangat....aku
suka tengok. memang sesuai dgn dia.

eh u all ni... ape ni..buat i malu laa :hihi:
tapi kan, i memang suka la kebaya nyonya ni. So far ada 3 pasang. 1 merah, 1 hitam ...aaa..2 hitam la tapi lain2 sulam & kaler. :cinte:


mau ajim termuntah baca ni pastu kutuk2 aku mlm kang. Haha

MaszMelati
07-04-08, 05:30 PM
gudyy..apa kata ko ambik gamba
baju kbaya ko tu..then tempekla sini..:p

leh gakla..nak tiru² apa yg patut..:p

rose82
07-04-08, 07:53 PM
he3..betul2..blh gak tgk mana2 patut...cantik kebaya u gudyy...sekali pandang toleh sekali lg..:cinte: terus jatuh hati..memang sesuai sgt dgn kulit u yang putih gebu tuh..:meleleh:
:siulan:

aida80
08-04-08, 09:00 AM
wah...gudy ramai yg mtk gudy tepek pic kat sini. sure baju gudy ni cantik ek.apa lagi..tepek ah gudy

spellbinded
08-04-08, 07:17 PM
i pun ada baju kurung ala-ala kurung pahang, tapi my mum buat lebar pesak dia kecik aje. Guna kain plain utk buat baju and kain batik sarawak untuk kain pula. nanti esok I tempel pica dia.

aida80
09-04-08, 08:57 AM
i pun ada baju kurung ala-ala kurung pahang, tapi my mum buat lebar pesak dia kecik aje. Guna kain plain utk buat baju and kain batik sarawak untuk kain pula. nanti esok I tempel pica dia.

x sabar ni nak tunggu pic spellbinded:meleleh:

GudGal
09-04-08, 11:21 AM
wah...gudy ramai yg mtk gudy tepek pic kat sini. sure baju gudy ni cantik ek.apa lagi..tepek ah gudy

eh
takleh2...abg man tak kasik :hihi:

ala kebaya nyonya/pendek tu kat mana2 bleh tengok. Lebih kurang je..yg bezanya jenis kain dan kualiti sulaman dia. Biasa yg cantik kain Voile (btol ke eja ni) la.

MUfanz
09-04-08, 11:47 AM
aku dpt rasakan ada org kembang muntot disini...

ehh kebaya pendek mmg akan menonjolkan bahagian muntot kan..
sbb kain dia ketat

ehhe