PDA

View Full Version : Jumlah Kilometre jalan jalan di malaysia



triple8
27-04-08, 10:36 AM
aku taktahu ape betul kat bilik ni nak tanyer so aku harap korang boleh tolong aku sikt nak buat kajian sebab aku tahu semua user di sini datang dari seluruh malaysia.ape aku nak tahu jarak perjalanan atau lebih kurang kilometre antara tempat tempat berikut :

1.jarak kilo metre dari Teluk intan hingga ke Prai penang

2.jarak kilometre antara Prai penang hingga ke Alor star kedah

3.jarak kilometre dari alor star ke kangar

4.Jarak KM dari kangar ke kota bahru kelantan

5 Jarak Km dari kota bahru kelantan hingga ke kuala terengganu

6. Jarak KM dari kuala terengganu ke kuantan pahang

7.Jarak KM ayer keroh Melaka hingga ke Senai johor

8. Jarak Km kuantan pahang ke Nilai Negeri sembilan


sekian terima kasih

Mitsui
27-04-08, 01:49 PM
1.jarak kilo metre dari Teluk intan hingga ke Prai penang
sekitar 300km.. lalu jalan pantai remis

2.jarak kilometre antara Prai penang hingga ke Alor star kedah
sekitar 80 - 100 km.. lalu plus

3.jarak kilometre dari alor star ke kangar
sekitar 45km - jalan A.S - Kangar

4.Jarak KM dari kangar ke kota bahru kelantan
sekitar 350 - 400km - ikut jalan baling

5 Jarak Km dari kota bahru kelantan hingga ke kuala terengganu
sekitar 200km - jalan K.B - K.T

6. Jarak KM dari kuala terengganu ke kuantan pahang
sekitar 180km - jalan K.T - Kuantan

7.Jarak KM ayer keroh Melaka hingga ke Senai johor
sekitar 180km - lalu plus

8. Jarak Km kuantan pahang ke Nilai Negeri sembilan
sekitar 150km - Jalan gambang - Muadzam - Seremban


yang ni budget-budget aku sendiri jer.. :D
setiap jalan tu mmg aku ada pengalaman sendiri lalu jalan2 tu.

kopi54
27-04-08, 04:27 PM
cuba google earth.bole kot.

:p

triple8
27-04-08, 09:57 PM
tq n terima kasih harap ade pandangan lain lagi...

ChEf_N|3aM
27-04-08, 11:30 PM
macam soalan contest KFC jer hehhehe

emy
28-04-08, 12:14 AM
apa lagi..marilah kita isi sama2..
kalau ada yg menang..share2 la hadiah tu ye.. :D

deidaa
28-04-08, 10:02 AM
Ahahaha aku cuma tahu kl-kb @ kb-kl je iaitu 465km! :hihi:

SixShot
28-04-08, 10:16 AM
KM yg ko nak tau ni.. road stretch ke... actual distance ? to gereral la soalan.. cam ada udang sebalik mee kari aje.. cari 1:200 scaled map from jabatan ukur.. then sukat guna pembaris and calculate... hehehe.. happy guessing..

MaszMelati
28-04-08, 10:24 AM
ko nk btpe ni??:D
ko nk kira mileage utk bt claim ke?
aku biasa semak org bt claim ni..aku call
PLUS..kalo ada yg meragukan dr claim yg diorg bt..
bukanla nak nk yg tepat..
tp kalo byk sgt bezanya..tu dh kes tipu..
aku trus cantasss...:D

SixShot
28-04-08, 10:30 AM
KFC kontest la masz zuraini oii.. where have you been sampai tak tau perkembangan dalam negara ni ?..

MaszMelati
28-04-08, 10:33 AM
KFC? mana aku tau En Ahmad Fazli oi..
dia x cakap pon...
Lama x makan KFC..hehehe

triple8
04-05-08, 06:07 PM
KM yg ko nak tau ni.. road stretch ke... actual distance ? to gereral la soalan.. cam ada udang sebalik mee kari aje.. cari 1:200 scaled map from jabatan ukur.. then sukat guna pembaris and calculate... hehehe.. happy guessing..


nak tau anggaran jer pade sesiape yg biase lalu .. dah cari dalam internet dah payah nak dapat lah.google earth yg tepat tu kene bayar lak ...

MUfanz
05-05-08, 10:56 PM
kalo ko ada gps device...
donlod map malaysia...ko boleh tahu actual distance...

ilhaam
03-06-08, 12:05 PM
haha ni misiti nak masuk yg pertandingan kfc ni..