PDA

View Full Version : Subjek Yg Kowang Nyampah Time2 Blajo Dulu



cikpuding
12-08-08, 02:42 PM
aku paling x sukaaa subjek Fizik....x tau naperr aku payah btoi nk paham konsep2 yg ader...main pakat hafal rumus n teori gitu jerr...bilerr dlm examz..soklan diaa tbalikkan rajah yg aderr...mula aaar aku tkial2 nk aplikasikn hukum2 yg ader...huhuhuu...nsb baikk lulus gak dlm SPM tu...

jom geng...kiter list down subjek aper yg korang x sukaa time blajo dlu..x kiraa aar time kt skolah or kolej or IPT...:sengih:

alidakamal
12-08-08, 02:54 PM
sama la kita cik tulip..aku pon menyampah bebenor ngan fizik..tak tau napa...time spm dulu buku rujukan fizik aku cantik gile sbb tak penah selak..
aku igt lagi time spm 2000. soalan inteferens..tak paham aku..tapi lega gile bile result kuar aku dapat 5C.kredit la jugaks!!hahaha

pastu kat uni aku amek chemistry..then, anything yang related ngan fizik cam kimia fizik aku nyambah betul (padahal tak susah mana pon..)..ni sume sbb de perkataan fizik!!

cikpuding
12-08-08, 03:08 PM
sama la kita cik tulip..aku pon menyampah bebenor ngan fizik..tak tau napa...time spm dulu buku rujukan fizik aku cantik gile sbb tak penah selak..
aku igt lagi time spm 2000. soalan inteferens..tak paham aku..tapi lega gile bile result kuar aku dapat 5C.kredit la jugaks!!hahaha



cik tulip laaa pulok...:setan:

alidakamal
12-08-08, 03:12 PM
hahaha....salah cik la plak...
cik puding la!!!hehehehe
malu i!!! auw~~

mEteOr_gArD
12-08-08, 03:12 PM
salah satu akaun...sebab cikgu dia membosankan. kitorang satu klas slalu tido time dier pastu tak buat keje

tapi akhirnya aku di dalam bidang nie huhuhu

teruteru_bozu
12-08-08, 03:25 PM
aku nyampah dgn sejarah...tak tau bakpe...

mmg nyampah amat..

LisaAlinda
12-08-08, 03:28 PM
aku tak suka jurisprudence time U....klas pun suka ati aku je p...ada la kot dlm 10 kali klas aku p (termasuk test), nasib la itu lecturer tak tau taktik aku...

tp ada gak la dia tangkap aku tak p tutorial dia, tp aku slamber je....siap buat lawak dgn dia...nasib aku lulus periksa.....

alidakamal
12-08-08, 03:30 PM
aku nyampah dgn sejarah...tak tau bakpe...

mmg nyampah amat..


aku lak paling gemar subjek ni!! hehehe

cikpuding
12-08-08, 03:35 PM
aku lak paling gemar subjek ni!! hehehe

ntah camno aku leh lulus cemerlang plakk subjek nieee...:sengih:

AbdullahCheng
12-08-08, 03:52 PM
Matematik Tambahan

jangan tanya kenapa.

kambinggila
12-08-08, 04:12 PM
sejarah :) nough said

luzi
12-08-08, 04:17 PM
Sejarah...paling lemah bab mengingat tahun kejadian dan tokoh2 yg terlibat dan juga Perjanjian itu, Perjanjian ini.

eksp
12-08-08, 04:21 PM
biostatistik

aku 4 kali fail masa student dulu sampai melayakkan aku dapat GK 2 kali!! :(
cuma sebab PNGK aku atas 3.5, GK aku digugurkan...
kena gelak kat ofis fakulti dua kali kerana kes aku nih... :(

alhamdulillah, kali kelima dapat C :D

satu lagi add math
sepanjang 2 tahun kat sekolah, sekali je aku lulus itu waktu SPM... rekod paling teruk adalah 9% je markah :D

Slash
12-08-08, 04:29 PM
Geografi - haku tatau la apsal haku bodo sangat subjek nie
even haku belajar pun kalo test gagal jgk
haa' mcm baik tak payah blajar mcm tu kan
seb baik masa SPM tu lulus :lega:
cukup makan pun takpe, janji lepas :lega:

.

DatukM
12-08-08, 04:52 PM
my hate list (1 paling tinggi):


add math
modern math
sejarah

sejak belaja add math aku xpenah lulus, paling tinggi 7/100 :D
spm tu tahcane bole lulus tp alhamdulillah la

Hairanaz
12-08-08, 05:04 PM
owh...masa skolah dulu2 tak sker Fizik gak......

masa dok U tak sker.....Etika dan Moral....Ya allah...letih nyer aku nak paham......aku kena repeat paper ni 3 kali....tension nyerr...

Dd
12-08-08, 05:07 PM
masa sekolah aku tak suke geografi dengan sejarah... sebab bnyk nak
kena baca.


masa U terlampau banyak subjek yang aku tak suke, panjang nak buat
senarai... tapi paling aku meluat nak mampus Research Methodology...
sebab lecturer dia cari gaduh dgn aku. sekian.

klasiQ
12-08-08, 05:08 PM
aku rasa semua subjek aku nyampah...
tade satu pun aku suka...

ahha.

deidaa
12-08-08, 07:11 PM
aku rasa semua subjek aku nyampah...
tade satu pun aku suka...

ahha.

Ceh,
aku baru nak posting camgini! :headshake:

Bnyak subjek aku xsuke!
Specially maths.. isk!
Then sains [tp ajaib nya aku lulus cemerlang gak.. pelik!] :confused:
Geografi .. kena ingat nama batu batan lah, tanah lah, cuaca la.. argh!

Kat U:
~ business
~ shorthand & trengkas

ERFi
12-08-08, 07:12 PM
subjek muzik..(time skolah rendah) sbb kalo takde rekoder..kene pakai rekoder skolah..rekoder skolah dah la rekoder kongsi ramai2..so bayangkan la bau2 air liur yg timbul... :)

xevolution
12-08-08, 07:14 PM
tak suka subjek muzik...
cikgu tu slalu tarik sideburn kalo fail ujian..ujian bulanan je pun..cis

ERFi
12-08-08, 07:15 PM
tak suka subjek muzik...
cikgu tu slalu tarik sideburn kalo fail ujian..ujian bulanan je pun..cis
tu bole wat panas beb..cikgu wa pun dulu ske tarik sideburn..cikgu math..dah la sideburn wa time skolah dulu pjg..

chipmunk82
12-08-08, 10:36 PM
juris la paling best tau :)

MUfanz
12-08-08, 10:52 PM
account - cikgu aku mengandung setahun 2 kali kot...takde cikgu ganti...n aku dpt 9 utk subject ni

sejarah - cikgu best...tp subject tak best...

CupidOfLuv
12-08-08, 11:22 PM
sejarah ..

satu2nya sabjek dlm PMR dapat B sbb gila punya tak suka
SPM .. satu2nya sabjek yg dapat C6 .. pon sebab tak suka gila .. huhu
seb baik kredit gak ... langsung tak baca..

Kat Uni .. kebanyakan skor sabjek TITAS ..
aku lak .. disebabkan ada unsur ala2 sabjek sejarah ..
aku dapat B jek .. cehh.. :buwek:

bg la unsur2 yg ada calculation or designing.. goshhh .. my peberet!!
suruh derive equation.. susahh mcmana skalipon.. aku rela hadapi dr sejarah.. huhu

slique
12-08-08, 11:51 PM
tak suka subjek muzik...
cikgu tu slalu tarik sideburn kalo fail ujian..ujian bulanan je pun..cis

eh same la cikgu muzik aku pun suke tarik sideburn..ko skolah mane?haha..


sejarah ..

satu2nya sabjek dlm PMR dapat B sbb gila punya tak suka
SPM .. satu2nya sabjek yg dapat C6 .. pon sebab tak suka gila .. huhu
seb baik kredit gak ... langsung tak baca..

huhu

eh same gak la.. pmr dapat B spm dapat c6..

subjek paling aku tak suke.. subjek BM spm pasal ade sastera2 tuh.. sejarah pun tak suke gak..paling suke subjek kimia..sebab cikgu die mude dan cantik dan hot..wuhu...

ain07ik
13-08-08, 12:07 AM
Lukisan......

Tapi tak sangka le rupanye mate pelajaran ni le bulehkan aku cari mkn ngan koje sendiri....huhu......

cikpuding
13-08-08, 08:18 AM
subjek muzik..(time skolah rendah) sbb kalo takde rekoder..kene pakai rekoder skolah..rekoder skolah dah la rekoder kongsi ramai2..so bayangkan la bau2 air liur yg timbul... :)

muahaahah...guru muzik aku dlu lgk laa...saper yg x bwk rekoder...dia suh action tiup guna pembaris pnjg tu...ala2 miming aaar pulok...ampet btoi....huhuhu

kalo tiup sumbang...siap lerr...kna ketuk pale ngn recoder tuuu....:tumbuk:

totti 10
13-08-08, 09:34 AM
kalau time spm
plg dimenyampah sudah semesti la fizik

kalau skang ni plak
physical chemistry
sudah smestinye
musuh no1 saya

ahha

ekod
13-08-08, 09:40 AM
takde nak meyampah kat subjek nya...menyampah kat cikgunya shj

Pu3ku
13-08-08, 09:48 AM
fizik ngan add math....

mmg otak aku xleh trima smua benda nie..

temsen gak nak amik spm dulu....

fuhhh...nsb baik dh lepas smua tue.......

warversa
13-08-08, 09:49 AM
salam sumer;

aku tak suker skali differential equation...sengal

nonie
13-08-08, 12:50 PM
masa skolah paling tak suka add math... dah la susah, dapat cikgu andartu... asyikla nak majuk je kejenya.... sampai kena pujuk2 kat bilik guru baru nak masuk ngajar apehal ntah! subjek paling teruk masa SPM dpt c6

masa kat uni paling tak suka financial accounting... lecturer dia garang giler! huhuhu... satu2nya subjek yg nonie dapat C sib baik tak C-, kalau tak lagi merana nak kena repeat ngan pompuan ni gak....

Adreen
13-08-08, 12:55 PM
sumer tak suke terutamanya berkaitan ngan nombo dan hapalan

kecuali pendidikan seni kot
tapi lepas SRP aku tak amek seni
so termaktublah bahawa sumer sabjek aku menci yg amat
datang skolah keje tido je
seb baik SPM lepas

akma
13-08-08, 01:00 PM
tak suke subject yg melibatkn kiraan!.
math, account and wateva subject yg melibatkn numbers!.

SixShot
13-08-08, 02:09 PM
aku suka subjek Pendidikan jasmani aje.. yang lain semua aku tak suka

nana
13-08-08, 02:26 PM
ape2 yg berkaitan dgn matematik.. kira-kira.. adoiyai.. leceh gileeee.. :D

.

treec00l
13-08-08, 02:50 PM
aku xtau. please advice me. tq

mangabra
13-08-08, 02:56 PM
PJ je tak suka...dah le kena salin-salin baju....
pas tu asyik senam jee.....
dah le cikgu jantan...

pu3_cute
13-08-08, 03:09 PM
semua lah x suker
semuanye tepaksa nk lulus peksa

rosyaa
13-08-08, 03:32 PM
time skolah rndah dulu2 org paling x suka muzik la.sbb yg pling utama,nyampah bangat kt cikgu muzik 2.wlupun kdg2 org suka jgk nyanyi,tp sbb cikgu 2 wt org jd xsuka muzik trus.1 skolah xsuka ngan cikgu 2 sbnrnya...subjek 2 jgk la yg mencatat sejarah wt org tido dlm clas....

kt skolah men.plak...akaun la..cikgu mcm2 jenis slama 2 thn blajar.asyik tukar2 je..sub.2 jgk wt aku kna cubit sbb x wt keja.biar sakit, asalkan puas hati..(puas hati xwt kije :sengih:)

kt u plk...bnyk yg x suka.punaca yg jd x suka 2 ble dpt lec.timbang rosak ( berat sblh daa..)

sekian, utk X ni..