PDA

View Full Version : PlayStation Network Malaysia is "NOW ONLINE"



Mr_Fanatic
15-10-08, 11:14 AM
Jom daftar under PSN Malaysia Kengkawan.

ERFi
15-10-08, 11:15 AM
waaa...
sudah online ke?????
bagus2...
balik karang wa nk daftar laa....

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:19 AM
erfi bleh daftar 2 akaun ker 1 PS3?

ERFi
15-10-08, 11:20 AM
kalo wa daftar utk PSN Malaysia nih..
wa da ade 3 akaun dah.. :setan:

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:21 AM
tapi daftar under PSN MY ni guna alamat betul ker???

ERFi
15-10-08, 11:22 AM
guna alamat betul laa..
kite kan org malaysia...
menetap di malaysia..
lain la kalo lu menetep di Mogadishu..mmg takde dlm senarai...

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:22 AM
Kurang asam ko!! hehehehe

ERFi
15-10-08, 11:26 AM
tapi wa takut laa..
content utk PSN Malaysia ni tak semeriah cam PSN US punye....

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:27 AM
Tapi ko bleh beli pakai kad kredit tempatan, so far yang aku tau PSN Asia ni same je +
( SG,HK,TWN,MY )

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:28 AM
bleh sekali 3 ker dalam 1 ps3 akaun kita? lain2 negara? ko dah try

ERFi
15-10-08, 11:29 AM
aku punye akaun..
memule wa wat akaun Singapore..(sbb wa tak tau..)
2nd..US punye..
3rd ni nk wat Malaysia...

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:31 AM
maksud aku ketiga tiga akaun ada kat ps3 x delete 1 pun. kan kita bleh masuk banyak master pastu wat 1 jer yang automatik sign in. X pernah test ker?

ERFi
15-10-08, 11:33 AM
takde nk delete2 ahh..
wat je akaun master baru...:setan:

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:36 AM
Sebabkan aku banyak beli dalam PSN HK, kalau aku delete Akaun HK dalam PS3 aku abislah game2 yang aku beli. Parahlah macam ni. jadi x bleh buang Akaun lama aku dalam PS3 aku. cuma sekarang aku kene daftar baru under MY pastu wat auto sign in kat untuk akaun malaysia.

ERFi
15-10-08, 11:39 AM
ko kene wat user baru dulu laa...
pastu
baru bole daftar akaun PSN baru...
kan sng...

double_sunday
15-10-08, 11:44 AM
takyah buang le fanatic... akaun banyak pun takpe... dia auto sign in bila kau dah log in akaun yg kau pilih je.

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:46 AM
ahhhh pening pening. ko orang dah daftar belum??

ERFi
15-10-08, 11:51 AM
camni..
kat PS3 aku
ade 3 User
1st user name - Erfi = PSN Singapore..
2nd user name - Ereen (adik wa) = PSN Singapore..
3rd user name - Pemburu Wanita = PSN US
4rd user name - bakal wat mlm ni.. = PSN Malaysia..

ada phm????

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:53 AM
Pemburu Wanita??? baik ko letak Pecinta wanita!!! wakakakaka

ERFi
15-10-08, 11:54 AM
hahahahhaha...
biase laa..
tgh sanggap...:setan:

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:56 AM
Wa kali ni kene letak alamat betul pulak dahhhh. x kantoi ker??

ERFi
15-10-08, 11:57 AM
nk kantoi mendenye..
bukannye ade ISA nk tahan ko main PS3 nih...

Mr_Fanatic
15-10-08, 12:00 PM
Wakakakakakakakak terkena aku!!

Mr_Fanatic
15-10-08, 12:01 PM
tengahari nanti aku cek ada x PSN Malaysia

ERFi
15-10-08, 12:02 PM
kalo da ade..
sound la kat sini..
wa tunggu dgn penuh debaran... :D

double_sunday
15-10-08, 12:23 PM
ni dah online ke belum ni??? confirm ke tak ni??? aramaaaakkk....watashino dewa arimasen

damak
15-10-08, 12:49 PM
Pemburu Wanita??? baik ko letak Pecinta wanita!!! wakakakakaLah malam ni efri leh pakai Tag baru "Skodeg wanita" :setan:


ni dah online ke belum ni??? confirm ke tak ni??? aramaaaakkk....watashino dewa arimasen Kalau dia tak keluar hari register besok ajelah double sunday :peace:.

ERFi
15-10-08, 12:50 PM
mlm ni igt nk letak Putera Idaman

sub_zero
15-10-08, 01:17 PM
aku punye :
1st user name - subzeromy = PSN HK..
2nd user name - subzeromyus = PSN US..
3rd user name - subzeromyjpn = PSN JPN
4th user name - subzeromyuk = PSN UK..
5th user name - panaviasg = PSN SG..
6th user name - sub0my = PSN MY..

:setan:

Mr_Fanatic
15-10-08, 01:18 PM
Ko letak Putera Katak pun ok erfi. Kat laman web rasmi Playstation Asia memang dah conform Malaysia punya PSN dah activate. Saper saper nak daftar kene update ps3
ver 2.50 dulu pastu baru bleh daftar under PSN MY. Aku rasa update 2.50 ni dia masukkan sekali PSN MY. Member kita ninja dah bagitau aper lagi dalam update tu.Kalau ko online PS3 nanti PS3 ko suruh update dulu. Kat PS3 dah Release update 2.50 untuk dolod kat tenet maybe petang atau malam ni bleh dolod.

sub_zero
15-10-08, 01:27 PM
agaknye ape trailer mubi dorang akan buh dalam psn malaysia?
cicakman 2 full hd trailer ade x? :setan:

mcm kat psn uk..
ade trailer2 yg org uk buat dlm fullhd..
mostly iklan pasal sony..

Mr_Fanatic
15-10-08, 01:33 PM
wakakakakakakakakakaka senario raya kot

ERFi
15-10-08, 01:54 PM
mesti ade preview Melodi nnt

dexz
15-10-08, 02:32 PM
PSN MY ade dah? yahoo!!! nanti blk umah update firmware la.. tak sabar ni

Mr_Fanatic
15-10-08, 04:21 PM
Nanti kalau korang dah daftar under PSN My jangan luper bagitau ID korang nanti bleh "ADD AS FRIEND". kat member2 PS3 kat sini.

dexz
15-10-08, 09:22 PM
baru smp kat umah~ tengah update firmware.. hehe

Mr_Fanatic
15-10-08, 10:20 PM
Okay ni ID Malaysia Aku : arulz

Tolong ADD AS FRIEND dalam PS3 Korang , Aku tunggu ni.

dexz
15-10-08, 10:41 PM
ni la ni nak add tp.. nak update firmware. mcm nak ambil 3 hari nak update.. arggg geramnya..

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:08 PM
Aku pun try 5 kali, yang last baru aku dapat sebab ramai sangat yang dolod ni, Sebab PSN Mesia dah ada jadi org Mesia sumer update untuk daftar ni. update 2.50 canggih dari yang lama.

dexz
15-10-08, 11:22 PM
patut la lama.. 144MB pula 2.50 tu. takpe i download dr http. baru pakai pendrive update. LOL kena tunggu 1 jam 20 mins.

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:25 PM
apesal lama sangat aku update guna PS3 tepat 1 jam speed streamyx aku 512kb.

dexz
15-10-08, 11:30 PM
hahaha.. dlm 8mins siap.. i lupa nak set booster... haha 180kbps/sec

sepa yg ada masalah update kat PS3. U all boleh download dr http://dus01.ps3.update.playstation.net///update/ps3/image/us/2008_1015_823ab63c96d570510b254a80755df446/PS3UPDAT.PUP

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:33 PM
wah ada booster maner ko dapat booster tu. Jual kat maner??? modem ker software??

dexz
15-10-08, 11:36 PM
i guna "Download for X" or D4x mcm flashget gtu. i set 30 parts of spliting download. Tak tau la kalau windows ada D4x tak.. pasal i guna linux.

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:39 PM
Windows okaylah, tapi linux memang aku surrender awal2 sebab aku x paham langsung tentang linux samalah dengan apple.

dexz
15-10-08, 11:46 PM
hahaha.. linux & apple ok aper.. sama je.. semua GUI dah. kalau windows u boleh cuba.. FDM http://www.freedownloadmanager.org (http://www.freedownloadmanager.org/) mcm flashget/getright mcm tu.. dah siap download... tengah updating PS3 yahoo

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:49 PM
OKAY SEMOGA BERJAYA. Aku tunggu ko untuk ADD AS FRIEND, kena guna alamat tetap.

dexz
15-10-08, 11:51 PM
kalau i create new account.. apa jadi dgn downloaded game i tu?

Mr_Fanatic
15-10-08, 11:54 PM
ko create new account under PSN Mesia. Pastu ID lama ko jangan delete. Sebab kalau ko delete game ko beli abis sumer ilang. Jadi ko jadikan ID baru tu auto Sign in. Macam aku wat .

dexz
16-10-08, 12:08 AM
ok.. dah add u.. tp PSN MY not available yet.. hahaha

Mr_Fanatic
16-10-08, 07:26 AM
dexz pagi tadi aku bangun pas aku tinggalkan PS3 aku update MGS4 , aku cek ko masih online PS3 ko dari malam tadi!! Ko x tido ker?? yang ko cakap mm3 tu nanti aku try kat tempat keje aku sana ada Wifi.

ERFi
16-10-08, 11:55 AM
apecer bro??
ok?
ade ape2 probs tak PSN MY ni??
wa blom daftar lagi..
mlm tadi bz

Mr_Fanatic
16-10-08, 12:07 PM
Xada aper2 problem, yang best Negara kita sumer negeri dah disenaraikan dalam PSN. So kita bleh daftar dengan alamat betul dan Valid. aku dengan dexz dah daftar dah under MY. Nanti biler dah daftar jangan luper bagi tau ID. nanti kitaorang "ADD AS FRIEND".

ERFi
16-10-08, 12:08 PM
ok2..
insyaAllah mlm ni aku daftar...
ade content ape yg menarik??
yg bole di download???

Mr_Fanatic
16-10-08, 12:11 PM
Daftar je dulu, PSN Store blum OPEN aku rasa diaorang tengah maintenent untuk update ke Ringgit Malaysia (RM) agaknya.

ERFi
16-10-08, 12:12 PM
oooo..ok2..
mlm ni wa daftar je laa

sub_zero
16-10-08, 02:43 PM
oh..ps store malaysia xbleh access lg eh..
aku try register balik bangi hujung minggu ni..

dexz user baru eh..
welkam to the club..
jgn lupa buh nama kat topik psn id users..

dexz
16-10-08, 04:44 PM
dexz pagi tadi aku bangun pas aku tinggalkan PS3 aku update MGS4 , aku cek ko masih online PS3 ko dari malam tadi!! Ko x tido ker?? yang ko cakap mm3 tu nanti aku try kat tempat keje aku sana ada Wifi.

I tidur la tu .. PS3 i je tak tidur.. hahaha kalau i tidur mesti on PS3 & main mp3. :) ok nanti u try.. semoga berjaya.. kalau tak dpt inform je i
oh..ps store malaysia xbleh access lg eh..
aku try register balik bangi hujung minggu ni..

dexz user baru eh..
welkam to the club..
jgn lupa buh nama kat topik psn id users..

TQ sub_zero. dah buh ID kat PSN ID topic dah. PSN Store not available lagi.. tp yg bestnye youtube dpt main kat ps3 dah.. yahoo.

rons
16-10-08, 04:59 PM
lom dibina lagi kot store utk malaysia

Mr_Fanatic
17-10-08, 01:11 AM
Petang tadi aku call Playstation Customer Center (Malaysia) dorang cakap dorang release dulu PSN MY, dorang akan kuarkan jugak PSN Store tapi x tau bla.

dominiqueX
17-10-08, 01:22 AM
X bley masuk pon? Hehu! Mana ada!

Mr_Fanatic
17-10-08, 01:45 AM
weh orang sume byk dah daftar PSN MY ko msh x jumpd lai. hehehe

dominiqueX
17-10-08, 06:26 AM
Hehu! Dia cakap, PlayStation Store tadak lagik kat region nih!

Mr_Fanatic
17-10-08, 10:29 AM
Sebab tu ID yang lama korang kene simpan dulu sebelum PSN Store MY kuar.

Spark
19-10-08, 10:47 AM
aaaaaaaaaaaa kat ne nak register ni kate dah ader takde pon

lagi 1 yang nak register internet nye mane

kasik aa alamat sekali

Mr_Fanatic
19-10-08, 02:33 PM
aaaaaaaaaaaa kat ne nak register ni kate dah ader takde pon

lagi 1 yang nak register internet nye mane

kasik aa alamat sekali

apelah ko ni sparks org lain sume dah dok pasing2 ID Mesia. hehehe. Klu ko dah update 2.50 mesti ada punya.

ERFi
19-10-08, 03:25 PM
add la aku... BuluPusat

dominiqueX
19-10-08, 10:30 PM
Hehehehe... Ko ni tak senonoh la Erfi! Hahahahaha...

miey_z
19-10-08, 11:11 PM
add la aku... BuluPusat



xder nama lain ker bro:sengih:...best ler korang ada id malaysia..aku jer xder id pe2 lg...tenet pown tarak lagik..

Gripen
19-10-08, 11:58 PM
So, apa je game yg boleh main kat PSN Malaysia?
Bandwith...amacam laju mencanak tak, ke slow gila?

Harap2 Sony x abandon benda ni, since zaman ekonomi dunia meleset, pasal nak buat local PSN site, kena invest in infrastructure etc. Bukan seringgit dua...tapi juta2.

ERFi
20-10-08, 07:07 AM
Hehehehe... Ko ni tak senonoh la Erfi! Hahahahaha...


xder nama lain ker bro:sengih:...best ler korang ada id malaysia..aku jer xder id pe2 lg...tenet pown tarak lagik..

:sengih: ok la tu..
igt nk letak Bulu.............................:setan:

sub_zero
20-10-08, 10:55 AM
ape nombor ps customer service mr fan?

Mr_Fanatic
20-10-08, 12:06 PM
ni nombornyer
PSN MY Customer Service: 1800 814 963

TQ Sub.......Wink* Wink*


---------------------------


add la aku... BuluPusat

Ni aku kene pikir panjang ni nak add ko. PS3 aku anak aku pun main sama nanti dia nampak ID ko tetiber Online, dia dok tanya aku aper aku nak jawab neh? :ahha:

bleh migrain ni memikirkannyer....

ERFi
20-10-08, 12:10 PM
:setan: ckp laa..
mmber abah ni saiko sket....:setan:

sub_zero
20-10-08, 04:58 PM
jaga2 kene ban kalu ade nama2 bulu yang suspicious.. :wahaha:

oh kiranye ps customer service tu kat malaysia la eh..
kat manela center dorang eh?
sony seberang perai penang?..yg dekat jambatan pulau pinang tu kut..

Mr_Fanatic
20-10-08, 06:31 PM
Nak tau lebih info tentang PSN Malaysia. bleh g ~~Playstation.com (Asia) Malaysia ~~

Spark
20-10-08, 08:26 PM
laaaaaaaaa


stakat daftar je Playstation Store takde tak best aaa aku ingat ader

cheh~!!

Mr_Fanatic
21-10-08, 12:23 AM
Setakat ni PSN Network Malaysia untuk rakyat Malaysia dan untuk Upcoming Tournament PS3 kat Malaysia.

Region Asia ( Malaysia, Singapore,Thailand & Hong Kong) Content PSN Store Same sebab 1 region. Lainlah kalau ko daftar under region US ker, Japan Ker atau lain2 region content lain & mata wang pun lain.

Kat Malaysia sekarang wat mase ni ada superstore je tu pun kene tunggu sale. Wakakakaka

Byha
21-10-08, 09:40 AM
aiyah, page dah sampai 4...

hehe...

gini la, lenkali bukak topik tu boh la byk sket info...
takde la sampai dah 4 page kawan kita sorang neh br dpt register...
cian encik spark...

yosh...

Mr_Fanatic
21-10-08, 09:43 AM
aiyah, page dah sampai 4...

hehe...

gini la, lenkali bukak topik tu boh la byk sket info...
takde la sampai dah 4 page kawan kita sorang neh br dpt register...
cian encik spark...

yosh...

Biasalah peminat ramai cek byha.......

Spark
21-10-08, 04:27 PM
owh bukak topic ni untuk peminat ko ke ingat untuk infomation about play station hadoiiiiiiiii~~!!!

Mr_Fanatic
21-10-08, 04:58 PM
Gurau je.

Hidup ini perlu disulami dengan hilai ketawa bagi penawar duka, namun jangan dilupa tanggung jawab kita kepada yang Maha Esa, dimana jua kita berada kita tetap hambanya.

Wassalam.

NSX
21-10-08, 05:03 PM
kalo guna ID m'sia kat GT5P, tak nampak bendera la kat ranking tu. bendera malaysia takde lagik.

Mr_Fanatic
21-10-08, 05:10 PM
Pagi tadi ko NSX main GT5P, tapi aku x ada game tu nak ajak ko rentaplah.

damak
22-10-08, 10:02 AM
kalo guna ID m'sia kat GT5P, tak nampak bendera la kat ranking tu. bendera malaysia takde lagik.Mereka tengah upload lagi, tunggu bulan depan baru ada kot :setan:

sub_zero
22-10-08, 11:17 AM
kene report kat ps customer service..
ckp bendera malaysia xde kat ranking lg..

ckp 'saya ranking nombor satu xde bendera..yg ranking bwh sy sume ade bendera' :setan:

damak
22-10-08, 11:55 AM
kalo guna ID m'sia kat GT5P, tak nampak bendera la kat ranking tu. bendera malaysia takde lagik.


kene report kat ps customer service..
ckp bendera malaysia xde kat ranking lg..

ckp 'saya ranking nombor satu xde bendera..yg ranking bwh sy sume ade bendera' :setan:Betul kata sub tu, bila dia tanya game apa ranking no.1 jawab aje dengan selamba cakap "Game Congkak":setan:.

Mr_Fanatic
22-10-08, 01:05 PM
Betul kata sub tu, bila dia tanya game apa ranking no.1 jawab aje dengan selamba cakap "Game Congkak":setan:.

Wehh aku dah tolong ko telkan PS Customer Service, dorang kata " Congkak" blum masuk dalam senarai game Mesia yang ada Bendera. Dorang cakap lagi, dorang suruh dolod game " Batu Seremban" pastu g dolod update game tu, pastu biler korang main mesti kuar Bendera "Negeri Sembilan". Wakakakakaka

Spark
31-10-08, 08:26 AM
takde fill la kalau main congkak dalam ps3... takde la rase tradisional

....

ilang la adat resam melayu wakkaka

fanlee
03-11-08, 12:20 PM
korang regacc psn us guna alamat mcm mane cube bg contoh skit kat aku aku nak reg acc us dia kata alamat tak boleh guna,sape2 sudi bg aku contoh alamat kat us
aku dah reg acc psn malaysia tapi tak leh guna lagi,waaaaaa waaaa

sub_zero
03-11-08, 12:44 PM
oh boleh cari sample address kat us dalam google fanlee..
ps store us byk bende bleh dwnload..
ps store my mcm xde bende bleh dwnload lg.. :hihi:

damak
03-11-08, 02:08 PM
korang regacc psn us guna alamat mcm mane cube bg contoh skit kat aku aku nak reg acc us dia kata alamat tak boleh guna,sape2 sudi bg aku contoh alamat kat us
aku dah reg acc psn malaysia tapi tak leh guna lagi,waaaaaa waaaa

Hem ... cuba ambil alamat di bawah tapi yang bold tu adalah postcode :

210 MITTEL DRIVE
WOOD DALE, IL 60191

fanlee
03-11-08, 04:52 PM
thanx damax balik nanti aku cube buat acc us

fanlee
04-11-08, 02:15 AM
macam mana aku nak buat master acc psn negara lain sbb aku dah buat acc psn malaysia bila aku masuk psn terus dia sigh in boleh ker 1 ps3 wat banyak acc psn tolong ajar kan

Mr_Fanatic
04-11-08, 09:01 AM
macam mana aku nak buat master acc psn negara lain sbb aku dah buat acc psn malaysia bila aku masuk psn terus dia sigh in boleh ker 1 ps3 wat banyak acc psn tolong ajar kan

Jawapan: BOLEH SANGAT

pilih antara satu ID ko jadikan auto sign in!!!!!:tensi:

fanlee
04-11-08, 10:41 AM
Jawapan: BOLEH SANGAT

pilih antara satu ID ko jadikan auto sign in!!!!!:tensi:
mcm mane nak pilih sbb bile masuk psn terus keluar sigh in jer takde pun tulis new master acc

Mr_Fanatic
04-11-08, 11:25 AM
Memula ko kene wat 2 master account. Then bila dah ada2 master account brulah ko set kan kat ID mana yang ko nak auto sign in. Dekat XMB sebelah kiri sekali.

sub_zero
11-11-08, 03:06 PM
aku dah register id malaysia - sub0my :hihi:

yg xbessnye.. PS Store malaysia xde lg.. :tensi: :lampi:

tatau bila sony nak upkn kedai game online utk malaysia..

Mr_Fanatic
11-11-08, 04:02 PM
belum lagi sebab dorang baru launch PSN MY. X lama lagi kuarlah. Dah dah jangan tarik rambut :tensi:nanti botak karang.

sub_zero
14-11-08, 04:27 PM
still xdak lg kedai kat psn malaysia..huhu

full 100 aku konci topik ni inchek fan.. :party:

Mr_Fanatic
16-11-08, 08:23 AM
Wokeh SUB bleh tutup dah cukup 100 neh.

Time Kaseh pada semua kerana sokongan dan galakan.