PDA

View Full Version : [Filem] Budak Kelantan



cannondale
23-10-08, 10:17 AM
30 Oktober 2008

1hhP8XlGNg0



dialog paling best : "Tak amerika doh la sain nga budok sejid" (tidak amerika la kalau berkawan ngan budak masjid) :gelakgoleng:

amx
23-10-08, 10:37 AM
filem hok kawe nanti-nati nehh. gapo la cito pasal budok kelate!

deidaa
23-10-08, 10:43 AM
Ku pasti akan menonton!
Ore luar tgk sohih dok pehe &
harus ada translation! :kudin:

ibanez_712
23-10-08, 10:57 AM
Ku pasti akan menonton!
Ore luar tgk sohih dok pehe &
harus ada translation! :kudin:
aku faham jer...xde masalah pn...hehehe

grafiquee
23-10-08, 10:57 AM
aku xleh tgk la adegan rogol2 ni..haih..

aien
23-10-08, 11:06 AM
giler besh.. mesti tgk neh..

Adreen
23-10-08, 11:08 AM
hui besh ni
kene ajak budak kelate la teman tengok
mesti aku tak paham sgt neh

deidaa
23-10-08, 11:09 AM
aku faham jer...xde masalah pn...hehehe

Biar btol!
80% adalah guna loghat kelate la! :setan:
Tgk together yuk :ngurat:


Sinopsis
Buchek dan Jaha, dua teman sekampung dengan kehidupan berbeda. Buchek, seorang graduan manakala Jaha, lepasan Sekolah Henry Gurney. Zaman kanak-kanak dan ketenangan di bumi Kelantan ditinggalkan hanya untuk dipertemukan kembali di Kuala Lumpur, kota idaman yang juga kota penuh dugaan.
Pertemuan itu mendedahkan kehidupan hitam Jaha – pedagang dadah, perempuan dan liar, mendorong Buchek untuk membantu sehingga sanggup mengorbankan cintanya apabila menyedari temannya itu jatuh hati pada kekasihnya, Che Nor.
Buchek rela melepaskan Che Nor, namun mampukah cinta mengubah manusia seperti Jaha yang selama ini hidup berkiblatkan Barat itu? Salahkah Che Nor mempertahankan cintanya pada Buchek dengan alasan soal hati bukan sesuatu yang boleh diperdagangkan? Sedang Buchek pula mempertikaikan pendirian Che Nor yang dianggap lebih mementingkan diri daripada perintah Tuhan.
Satu pembunuhan berlaku lalu mencetuskan satu transisi dalam episod cinta dan hidup Jaha, Buchek serta Che Nor. :D

misscordelia
23-10-08, 11:09 AM
nak tgk gak la ..kawe pehe kecek klate ni..huuu...dont worry..

totti 10
23-10-08, 11:13 AM
lpas ni buat la citer budak jakun dan
anak iban plak

Iris
23-10-08, 11:17 AM
kecek kecek sket sket jaa ni..tok se la nengok , tak pahee..:(

apsal dia wat citer budak kelantan?apsal bukan budak utagha..??

deidaa
23-10-08, 11:25 AM
kecek kecek sket sket jaa ni..tok se la nengok , tak pahee..:(

apsal dia wat citer budak kelantan?apsal bukan budak utagha..??

Movie utagha dah bnyak sgt!
mcm ANAK MAMI, ANAK MAMI KEMBALI..
apa lg ntah aku xingt.. tp aku xphm loghat utagha.. huhu!

Iris
23-10-08, 11:29 AM
Movie utagha dah bnyak sgt!
mcm ANAK MAMI, ANAK MAMI KEMBALI..
apa lg ntah aku xingt.. tp aku xphm loghat utagha.. huhu!


ooo ye tak yer..anak mami..adoyaiii aku dh xminat nk tgok suma nie..asyik pelakon sama jaa:leteh:..masa mula2 dulu besh laa..

dieda awat hang x faham..senang ja cakap utahga nie..cuba hang prektis kt sembang utagha nu..kecek kelate lagi susah aku rasa..:loser:

cannondale
23-10-08, 11:31 AM
takpe la.. takyah la racist2.. apa2 citer pun aku layan jer..hehe.
tp citer ni mmg kelakar..

grafiquee
23-10-08, 11:32 AM
msti de subtitle punye..jgn tkt..:-)

farcruise
23-10-08, 12:20 PM
30 Oktober 2008

dialog paling best : "Tak amerika doh la sain nga budok sejid" (tidak amerika la kalau berkawan ngan budak masjid) :gelakgoleng:

Yerp, ayat ni meme best.

Ok gakla ada cerita yg berbeza-beza loghat ni.
Leh la ore laing sain blaja kecek klate.
Tak aci la nak ckp utagha je (aku orang Penang ye).

Dari trailer, napoknyo banyak gocoh nih.
Cerita pun mcm nak menyedarkan org.
Selamat maju jaya filem Malaysia.

spider
23-10-08, 12:29 PM
takpe la.. takyah la racist2.. apa2 citer pun aku layan jer..hehe.
tp citer ni mmg kelakar..

nie citer berat rasanya bukan citer kelaka :D mungkin sbb ada danny tu kira
kelebihan skit dari segi pelakon, kalau tak jadi cam citer Jogho . Tau ke
tak citer Jogho nih? aku suka giller citer nih dan citer ni Khalid tu berlakon dgn
Sabri Yunus. Jogho dalam bahasa Kelantan lebih kurang Juara la :D

apa2pun aku kena cari masa pi tengok gak citer BUdak Kelate nih ... isk isk

teruteru_bozu
23-10-08, 12:35 PM
mcm nk g tgk jugaklah.............

huhuhuhu...

manjacat
23-10-08, 12:50 PM
aku dokleh tehe bila die pekene name pelakon die tu...

"lakonan asrul faizal kamruzzame..."

hihihihi... alang2 trailer ckap kelantan baek "lakone asrul faizal kamaruzzame" teruhhh...

naseb baek tak danny X facte dengan biende skali.. hehe

ERFi
23-10-08, 01:12 PM
huuhhh..
ganah2..
wajik tengok nih...
buleh ajok saing2 skali..
kasi pecoh panggung...

emy
23-10-08, 01:18 PM
pasni buak la filem loghat terengganu plokk.. :D
cam ok je nak layan.. kompem aku tak paham 100% tp buleh laaaa

tp aku sker dialog ni.. insaf la gak..

"kito kalu jahak pung Li.. jange dok sekat ore nok buak baik.."

CupidOfLuv
23-10-08, 01:27 PM
mcm besh gak crita neh

bui la hok pekak molek guano pong..
kecek pekak pah abeh gheng kocok boto budu skalipong..
tetap faham :D

tapi tak layan kat panggung ah..
layan dgn method donlot onlen jek.. huhu ...

amx
23-10-08, 01:27 PM
naseb baek tak danny X facte dengan biende skali.. hehe

mana blh jadi danny X facte... tak semua word jadi e kat belakang :sengih:

AbdullahCheng
23-10-08, 01:28 PM
pasni buak la filem loghat terengganu plokk.. :D
cam ok je nak layan.. kompem aku tak paham 100% tp buleh laaaa

tp aku sker dialog ni.. insaf la gak..

"kito kalu jahak pung Li.. jange dok sekat ore nok buak baik.."

pahe pung

tapi kalu ore nak buek jahak, jange kite dok sekat... sekat jange dok sekat weh!

:D

MUfanz
23-10-08, 01:42 PM
wahhh

layan sambil makan kopok leko cicah budu best ni

honeytuche
23-10-08, 01:47 PM
lama dah citer ni sejak 2006 lagik.. baru nak kuar panggung ..,, penat aku nunggu sekarang anak kecik lak, takkan nak masuk panggung jugak.. uhuhuhu
member cakap diorang letak subtitle..

sweethoney
23-10-08, 01:49 PM
loghat kelate..no hal..boleh faham punyer..:D

teruteru_bozu
23-10-08, 01:50 PM
ade translate kan?

honeytuche
23-10-08, 01:54 PM
ade translate kan?

rasanya ada.. gila pekat cakap kelantan, jenuh aku nak paham.. hehehehe nak tengok budak um belakon pilem... asrulfaizal tuh budak dikir barat.. kalu zaman kat fakulti dulu, asal teater jer, mesti dapat main characternyer lah... heheheheh

cannondale
23-10-08, 02:01 PM
rasanya ada.. gila pekat cakap kelantan, jenuh aku nak paham.. hehehehe nak tengok budak um belakon pilem... asrulfaizal tuh budak dikir barat.. kalu zaman kat fakulti dulu, asal teater jer, mesti dapat main characternyer lah... heheheheh

ye kut.. anak buah halim yazid kan..?

honeytuche
23-10-08, 02:05 PM
ye kut.. anak buah halim yazid kan..?

anak buah halim yazid.. n anak emas pusat kebudayaan.. ekekekek..
tapi experience dia belakon teater byk la jugak, belakon filem nih la aku nak tgk..

CikTulip
23-10-08, 02:15 PM
teringin gak nak nengok... jommmm...

manjacat
23-10-08, 02:15 PM
mana blh jadi danny X facte... tak semua word jadi e kat belakang :sengih:

ERRRrr.. yang betul nye ape eh? Danny X Factang? :P

cannondale
23-10-08, 02:43 PM
ERRRrr.. yang betul nye ape eh? Danny X Factang? :P


Danny X-Fektor :setan:

amx
23-10-08, 02:43 PM
ERRRrr.. yang betul nye ape eh? Danny X Factang? :P

:sengih: makin pelik bunyik dia! hahaha!!


Danny X-Fektor :setan:

haaa betul tuuuu hehe

nabora
23-10-08, 03:10 PM
alamak..
homesick la plak tengok trailer dia ni..
kat sini tak de sape pun nak layan kecek kelate... :(

nak kena tengok la..

AbdullahCheng
23-10-08, 03:26 PM
Danny X-Fekto :setan:

buang /r/ tu klate lagi bunyinye

Deni X-fekto

ali
23-10-08, 03:29 PM
aku faham jer...xde masalah pn...hehehe


samalah aku, aku org sarawak
tp budak kelantan nih
mcm best jek, nak2 part bukak seluar tuh
huh

aien
23-10-08, 05:54 PM
buat ah gath citer ni, since ramai nak tgk nih..

akma
23-10-08, 06:03 PM
kalo aku nk nengok sape nk translate tuk aku eek?

ari tu kat umah gbum nengok mekda ngan piniz ngan abe dok ckp klate pom aku da kompius bangat!..


.

deidaa
23-10-08, 06:20 PM
dieda awat hang x faham..senang ja cakap utahga nie..cuba hang prektis kt sembang utagha nu..kecek kelate lagi susah aku rasa..:loser:

Ahe aku mmg mengalami masalah utk
memahami loghat negeri lain even penah 1 bilik dgn bdk sabah/sarawak,
utagha/negori9 semua ado, tp xpaham2 jgk! :headshake:

-tebu- moh tgk! :D

Dpt komen dr kwn aku bahawa movie ni cacamarba plak!
Meaning: xbesh :p
Tp aku nak tgk gak,
dulik apa aku.. huhu!

misscordelia
24-10-08, 09:05 AM
Pakai cap tu pengarahnya..Wan Azli

http://i285.photobucket.com/albums/ll61/ajamihashim/budakkelantan-wanazli.jpg

Antara scene...

http://i285.photobucket.com/albums/ll61/ajamihashim/budakkelantan-pembikinan.jpg

http://i285.photobucket.com/albums/ll61/ajamihashim/budakkelantan-mohdasrulfaizal.jpg

spider
24-10-08, 09:29 AM
Pengarah nie cam tak glamer jer ... bila dieda kata cam tak best cam takde mood plak
aku nak curi masa tengok wayang :D

aien
24-10-08, 09:43 AM
pape pom aku eksaited giler nak tgk nih..

pengarah glemer pom kadang citer hampeh gop

raZZol©
24-10-08, 09:55 AM
kena buat 2 subtitle nie, mat salleh dengan BM..hehe

teruteru_bozu
24-10-08, 09:59 AM
-dieda-

aku rase mcm teringin...tapi takut boring...
tambah2 lagi macam cacamarba ko ckp...

Adreen
24-10-08, 10:06 AM
alamak
sape hero yg jahat tu
alamak alamak
tergodanya aku

misscordelia
24-10-08, 12:11 PM
kecoh wartawan kata Pengarah ni agak poyo..

kambinggila
24-10-08, 12:22 PM
hohoho adakah filem ini boleh menandingi filem JOGHO

emy
24-10-08, 12:23 PM
nape poyo plakk??

spider
24-10-08, 01:59 PM
hohoho adakah filem ini boleh menandingi filem JOGHO

Jogho tu lagi best aku rasa walaupun aku tak tengok lagi Budak Kelantan nih ...
Jogho tu byk memperlihatkan keadaan orang Melayu kat Selatan Thai, ada
perlumbaan kerbau dan macam2 lagila. Khalid Salleh berlakon pun best,
Sabri Yunus jadi orang jahat ...

anugerah byk menang nih ..


Asia-Pacific Film Festival 1998
Won Best Actor
Khalid Salleh


Malaysian Film Festival 1999
Won Best Actor
Khalid Salleh

Best Director
U-Wei Haji Saari

Best Film
U-Wei Haji Saari

Singapore International Film Festival 1998
Best Asian Feature Film
U-Wei Haji Saari

Kat Malaysia tak dapat sambutan , yerla masa tu orang kita suka citer2
lawak spastik dan cinta2 :D

amx
24-10-08, 02:07 PM
Kat Malaysia tak dapat sambutan , yerla masa tu orang kita suka citer2
lawak spastik dan cinta2 :D

ishh sampai skang pun aku rasa org mesia suka ngan citer lawak spastik, cintan-cintun. citer aksi pun mesti ada cintan. aksi 10%, cintan 80%, lagi 10%...melalut. :sengih:

wo0p
24-10-08, 02:10 PM
ambok tok sabar nok tengok cerito budok kelate, cerita ni macam ala-gangster

boleh jadi young and dangerous ke ?


, dulu ambo tengok jogho, tapi cite tu dulu belakon kat siey (Siam)

kat kelantan tak de pangung wayang, deorang kena turun kl la nampaknye nak tengok budak kelantan

ekzos_pipe
24-10-08, 02:34 PM
hok ore jahak baju kuning tuh pege tange tinno baju meroh tuh nok buat gapo???

jadi tak? dulu masa kat U dulu ramai la saing2 klate.. lo ni takdok doh, saing sumo ore nogori la pulok kakaka

kalau cakap ni mesti macam org siam..

so review sesapa dah tgk okeh tak cerita nih?? mcm best je..

honeytuche
24-10-08, 03:39 PM
aku belum tengok sebab belum tayang lagik... huhuhuhuu.....
ada org cakap citer nih dia sebenarnyer citer pasal semangat setia kawan.. sesapa dah tengok nanti jgn lupa review kat sini yer.. mcm susah jer aku nak pi tgk kat panggung...

spider
24-10-08, 03:46 PM
30 Oktober baru tayang kan? :D

honeytuche
24-10-08, 03:48 PM
30 Oktober baru tayang kan? :D
ye 30 oct baru tayang...
nak tunggu cd keluar.. huhuhu lambatnyer..

deidaa
24-10-08, 07:11 PM
Spider tak abis2 duk cite psl JOGHO!
Apesal aku tgk cite tu xde hati pom.. kosong.. huhu!

-tebu- ekkk?
Aku pom xdok geng nih,
si ezza pom mcm mls nak tgk :uwaaa:

Tak semestinya pengarah glamer tu besh!
Contoh cam prof. serba poyo tu..
ahahah besh ke pilem2 sampah dia tu? :tokguling:

Lagih pengarah dop femes: Osman ali-- movie ANAK HALAL.
Besh je aku rasa movie tu!

emy
24-10-08, 07:33 PM
jom la kita tgk nanti deida.. seat blakang..nice view one.. :D
leh ko explain kat aku nanti part2 yg aku tak paham kang..huhu..

deidaa
24-10-08, 07:40 PM
-emy- bereh!
ckp je bile :D
Nak book awl2.. ngee!

[aik, bahaso kelate & ganung tidok le jauh beza sgt emy weh!] :rolleyes:

emy
24-10-08, 07:43 PM
aku ni murtad ganu ler... reti ckp skit2 je..paham buleh laaaaaaaaa....

manjacat
24-10-08, 07:47 PM
jom la kita tgk nanti deida.. seat blakang..nice view one.. :D
leh ko explain kat aku nanti part2 yg aku tak paham kang..huhu..


dok couple seat la terus... heheheheheeh..

cerekpanas
25-10-08, 03:20 AM
x sabar nk tunggu tgk...
hehehhee

deidaa
25-10-08, 03:44 AM
-kucim- ehehe biasa jgk duk kapel seat tu :apelah:

-emy- kalo paham tu kira faham terus la! :p

Moh le kita tgk beramai2 weh.. hukhuk!

cerekpanas
25-10-08, 10:36 AM
nak suh aku jadi translater pon bleh gak...
hehehee

chunli
25-10-08, 06:00 PM
menarekkk.. besh nieh.. ade danny :cintan:


tp aku sker dialog ni.. insaf la gak..

"kito kalu jahak pung Li.. jange dok sekat ore nok buak baik.."

yup.. aku pon suker.. member yg kalu nok punoh, yer punoh sdiri.. x bowok punoh ke member @ sorg member hok iman teguh takleh kne pengaruh.. .. mau tonton..

aisey.. cacamarba kaa deida?? .. trailer abeh gempak dah nieh..

.

danialahmad
25-10-08, 06:11 PM
bila nak ade filem budak ganu plk.. hehe

chunli
25-10-08, 06:22 PM
^dok dang lg nok buak.. kite wak ser ser lu neh.. kkgi doh tubik hok ni, mari hok ganu lok..

zzzz

btw aku layan bukan sbb klantan. tp sbb genre. . .. .. byk sgt pilem m'sia nak tonjolkn kehidupan sosial remaje yg tak sehat.. .. tp pilem tu sniri mcm tak sehat je. uhuhuuu..

hok ni kite petimbangkan mau tonton

.

danialahmad
25-10-08, 06:39 PM
^dok dang lg nok buak.. kite wak ser ser lu neh.. kkgi doh tubik hok ni, mari hok ganu lok..

zzzz

btw aku layan bukan sbb klantan. tp sbb genre. . .. .. byk sgt pilem m'sia nak tonjolkn kehidupan sosial remaje yg tak sehat.. .. tp pilem tu sniri mcm tak sehat je. uhuhuuu..

hok ni kite petimbangkan mau tonton

.

yer dop mung?

alaa citer ni xda kelainan sgt pon dr segi genre.. lebih krg citer "anak halal", "rempit" tu je.. pasal kehidupan remaja, bdk2 liar.. filem ni akan dpt sambutan dari org kelantan kerana sentimen semata2...

maz
25-10-08, 06:45 PM
tak sabo nk tgk ni...
aku.. org kelate baru bukak mulut nak cakap.. aku dah nak tegelak dah...
ini kan pula ada movie yg boleh kasi aku hepi
kompem le aku pegi tgk..

cerekpanas
25-10-08, 10:06 PM
bg korang mana lebeh best loghat tganu @ loghat klate ?
aku rasa loghat klate lg best sebab tu byk citer pasal loghat klate ...
hehehehe

fa|thz|LeR
26-10-08, 03:13 AM
aku pun tatau la buleh paham ke tak lagi loghat kelantan. tp aku mmg nk tgk citer ni. gazet mcm best.

cerekpanas
26-10-08, 08:20 AM
x per fath, ko belanja aku join tgk sekali ngan ko , nanti aku jd translater utk ko..
.
hehhehehe

sp3d2
26-10-08, 12:29 PM
sebenarnya suara latar trailer tu tak cakap kelate betul2 lagi. ayat2 yg sepatutnya ditranslate oleh suara latar trailer itu ialah

a) dua sahabat - duo saeng (tidak ada ayat 'sahabat' dalam bahasa kelate)
b) kembali bertemu - jupo smula (tidak ada ayat 'kembali' dlm bahaso kelate. skema sgt ayat nih!!!)
c)tanpa disangka - tok sko (tidak ada ayat 'tanpa' dalam bahasa kelate)

ekekee. tapi dialog dalam muvi dalam trailer tu meme betul ayat kelatelah.

cerekpanas
26-10-08, 01:08 PM
sokong klate...
idup PAS
hehehehe

deidaa
26-10-08, 01:25 PM
Tgk melodi td,
ada translation tp in english la.
bley aa layan.
Hope xde la loghat yg pekat,
sbb kalo pekat ngat, aku pom xfaham.. hinfss! :dolcipan:

Meh sape nak nengok together wimme!
Emy jom!

fa|thz|LeR
26-10-08, 02:09 PM
haha cerek, perlu ke aku ada translator? hehehe.

oo ada sub dlm english ke. tak feel la. apsal dia tak sub dlm bm?

cerekpanas
26-10-08, 07:05 PM
ko mmg perlukan translater fathz ...
hahahhaa

eksp
26-10-08, 07:30 PM
yang dah tengok...

ada subtitle dalam bahasa melayu baku tak?

kang aku pi... nganga je tak paham.... :lampi: :lampi: :lampi:

fa|thz|LeR
26-10-08, 08:47 PM
weh, belum kuar lagi la eksp. 30 oktober kan kawan kawan?

aku rasa mesti la dia menggunakan bhs kelantan yg paling basic. takde la susah mana kotttt.

cerekpanas
26-10-08, 08:56 PM
"x amereka la kalu saing nga budok sejid" ko paham ke ni ?
hehehehee

wo0p
27-10-08, 11:05 AM
bagus gak filem ni mcam menambahkan semangat kenegerian kelantan ekk..

macam mane kalau translater dia sebiji dengan sebutan,
mu make di mano ?



masksud aku translater dia sebiji ke akan keluar ape dia ckp .. .hehehe

fa|thz|LeR
27-10-08, 11:08 AM
aku pehe laaaa cerek apo mu ghoyak tu. ahahaha. cuma x betul sgt je kot kalau aku yg cakap. hahaha.

ape woop cakap aku tak paham. hahaha.

blurr
27-10-08, 12:47 PM
ngarut jah sek2 nie

cerekpanas
27-10-08, 12:49 PM
bagus gak filem ni mcam menambahkan semangat kenegerian kelantan ekk..

macam mane kalau translater dia sebiji dengan sebutan,
mu make di mano ?



masksud aku translater dia sebiji ke akan keluar ape dia ckp .. .hehehe

apa maksudnya ni ?

kalau nk translate ke standard bm ok jer , klate x de la tunggang tebalik cam english loghat diaa...
so kalau translate ke standard bm x de apa laa..

rio
27-10-08, 02:53 PM
apesal BUDAK KELANTAN boleh diangkat jadik tajuk filem???
bukan BUDAK JOHOR, BUDAK KEDAH, BUDAK SABAH, BUDAK PAHANG etc...

pasal diorang bawak ATTITUDE, SLANG & CULTURE dorg ke mana saja diorg tercampak!
aku bukan bias atau nak bangkitkan sentimen racist...
just cakap fact yg most of korang sendiripun tau, kalo korang memandang dari sisi positif.

xleh nak banding filem ni ngan JOGHO pasal filem tu art & penuh filosofi sangat...
BUDAK KELANTAN ni just filem ringan je... tapi aku tgk trailer sinematografi die superb gak!
kepada yg naik boring tengok JOGHO... FILMBUFF je yg bleh layan JOGHO, korg tengok je filem2 jackie chan! :)
apepun bravo jugak kat JOGHO dulu pasal most of pelakon2 die yg bukan kelantanese
berusaha sungguh2 gak unt kecek kelate walo still kedengaran 'pelek'!
hope lakonan dlm filem ni okey la... walopun si danny tu "berlakon macam berlakon"!

satu lagi filem bahasa kelate, nko dah tengok ke spider... GEDEBE?? indie-film
arahan namrom, kisah bebudak punk & skinhead... base on shakesprear's play.






ni je filem yg buat aku teruja nak tengok kat sinema tahun ni...
ain pun nampak cam excited sgt nak tengok... temani gwe nonton yuk!! :D

nanti aku akan buat ulasan lengkap lepas aku tengok filem ni! :)

spider
27-10-08, 03:26 PM
tak pernahla plak layan Gedebe, dan tak tau ada pun ... blehla aku carik :D aku mmg suka
citer2 style nih ... ingat lagi aku citer Dari Jemapoh ke Manchestee :D
Jogho tu mmg best per, tu pelik aku org kita tak kasi sambutan :D

Budak Kelantan nih aku nak tengok nilai seni dia kat mana, walaupun Deida kata cam
tak best kena layanla jugak utk kasi komen :D

fa|thz|LeR
27-10-08, 03:29 PM
Jogho tu aku tk tgk lagi. aku tau pun dgr dr thread ni. aku ingat nak cari lepas ni.

aku suka je tgk citer melayu yg lain sikit n memberi komen. menyokong industri tempatan. tp kalau yusoff haslam, senario aku berat ****** sikit nak masuk wayang.

eksp
27-10-08, 03:30 PM
weh, belum kuar lagi la eksp. 30 oktober kan kawan kawan?

aku rasa mesti la dia menggunakan bhs kelantan yg paling basic. takde la susah mana kotttt.

owh... belum kuar lagi..

tapi comment sampai page 5 dah?

hahaha :D

rio
27-10-08, 03:49 PM
tu tandenya filem ni akan dapat collection 18 juta!! :D

cerekpanas
27-10-08, 04:13 PM
filem jogho best ooo...
aku pon sedang menunggu sapa2 yg nk belanja aku tgk wayang cite budak klate ni gak...
hehehehhe

CupidOfLuv
27-10-08, 04:20 PM
aku plen nak donlot jek cerita neh
tp biasa la adek2 jantan aku ni ha .. tengok trailer crita ni
dok ngendeng2 soh aku blaja tgk muvie plak.. huhu

aku jez jawab: akan dipertimbangkan :D

cerekpanas
27-10-08, 05:10 PM
nk donlot lambat lagi la jawabnyaaa...

Humairah
27-10-08, 05:26 PM
aku pun cam dah teruja lak.......hehe......:D

sp3d2
27-10-08, 05:40 PM
meletup gile2 filem nie nanti. dak2 ni da plan da nk g tgk hujung minggu nnt. sesak panggung nanti.

cd cetak rompak pon mesti penuh kat wakaf che yeh nnt. hehehe

cerekpanas
28-10-08, 02:05 AM
aku malas arr nk menyemakkan panggung dan tabur duit...
aku menontom d depan laptop aku jer laa...
huhuhuhuhu

honeytuche
28-10-08, 10:59 AM
kehkehkeh...
agak2nyer ler.. bila dah kuar nanti, review movie nih boleh sampai 5 pages tak? ini blom tayang nih... family in law aku kat kelantan asyik dok tanya cd bila nak keluar.. heheheheh.. berkobar2 diorang nih..

aien
28-10-08, 11:31 AM
ni je filem yg buat aku teruja nak tengok kat sinema tahun ni...
ain pun nampak cam excited sgt nak tengok... temani gwe nonton yuk!! :D

nanti aku akan buat ulasan lengkap lepas aku tengok filem ni! :)

meme nak pegi dgn kamu la abam ku sayang..
kite gi tgk same k.. :hoho:

chunli
28-10-08, 11:33 AM
tikek bulih book doh weh..

.

ali
28-10-08, 11:38 AM
aku bayangkan danny pulak bawak kawan samseng dia tuh jumpa geng2 dia,

mesti dialognya mcm ni

"tak sejid la saing dengan budak amerika,"

pastu danny jawab

"kito, walau baik mana pun, jange sekat ore buat jahat."

chunli
28-10-08, 11:41 AM
aku bayangkan danny pulak bawak kawan samseng dia tuh jumpa geng2 dia,

mesti dialognya mcm ni

"tak sejid la saing dengan budak amerika,"

pastu danny jawab

"kito, walau baik mana pun, jange sekat ore buat jahat."

sesungguhnye anda sahabat yg memahami.. :cintan:

.