PDA

View Full Version : Hotel Bajet kat area Kota Kinabalu



cipher
23-10-08, 06:31 PM
ada sp2 x yg tau psl hotel bajet area KK yg dekat dgn pusat bndar dia..??bln 11 ni aku g sna tp skang ni still tgh tercari2 hotel bajet kat area kk yg dekat dgn town.hrga 1 mlm campur tax suma bwh rm100.
lg best klau hotel/apartment/blk tu dekat dgn centre point sabah.
ada x.....??:tanya:

sp3d2
23-10-08, 06:52 PM
hotel holiday. dekat je ngan pasar philipine. kalo nk jalan dari hotel ni ke center point, aku rase lam 15 minit camtu la. harga bilik yg ada double bed lam rm 88 ke rm 77 aku tak igt.

byk lagi hotel lain yg murah kat bandar kk. berlambak!! backpackers tak yah cite la...

cipher
23-10-08, 06:54 PM
klau kat promenade apartment tu ok ke??
bro,backpacker tu apa...??
aku x tau mkna nye...

danny71395
23-10-08, 06:56 PM
Hotel KINABALU sana ok 1 malam sngle bedroom rm 85 kot..

double RM 120

just.
23-10-08, 07:07 PM
klau kat promenade apartment tu ok ke??
bro,backpacker tu apa...??
aku x tau mkna nye...

pngembara la.
kalau tetibe je nak tmpat baring
tu la tmpanyee:p

cipher
23-10-08, 07:13 PM
pngembara la.
kalau tetibe je nak tmpat baring
tu la tmpanyee:p

owh...hehehe!!
tq 4 ur info..

NurKekal
23-10-08, 07:14 PM
Capital Hotel dalam KK town depan Wisma Merdeka pun ok...

Banyak budget hotel kat situ....

CikTulip
23-10-08, 07:37 PM
x pun ko tgk kat sini www.malaysiahoteltour.com cb la cari kat sini dr yg berstar sampai x de star suma ada

pablo_the_don
23-10-08, 08:06 PM
depan stesen bas tawau-sandakan-kota kinabalu ada satu hotel murah giler babas..
satu malam rm 15 .. gila kau.. mana mau cari ..
betul2 depan stesen bas tu.. nama aku lupa... tapi kalo ko jalan2 bawah bangunan tu kang ada tulis.. kau carik ..

aku pernah woo tido situ.. tuk bujang2 ok apa.. tp paham2 la.. tandas kena berkongsi.. keh keh keh..

judd
23-10-08, 08:08 PM
hrga 1 mlm campur tax suma bwh rm100.
lg best klau hotel/apartment/blk tu dekat dgn centre point sabah.
ada x.....??:tanya:

bnyk motel kat KK bwh 100.
walk-in pun biasanya ada.
ala2 rumah tumpangan, tp ok la kalau nk murah.

aku gi kk dulu ddk kat hyatt.
rasanya la.. ada kan hyatt kt kk??
dkt ngan pasar yg bnyk jual2 souvenier tuh.
dlm 150 kot semalam.

bangpit
23-10-08, 08:22 PM
hmmm..bagus gak info nie...bangpit pun nak ke KK rsnya Nov nie..

pablo_the_don
23-10-08, 08:28 PM
promenade mahal woo cipher.. itu hotel mmng best.. menghadap laut.. dkt dgn center point. tp cekik darah woo..
kat area sinsuran dan pasar pelipin pon murah2 gak.. lagi dekat centerpoint.. bwh rm50 lagik.. situ pon byk amoi woo.. murah dan cantek2 lagik... tp lu jgn risau.. tara bahaya .. lu tara kaco org tara hal..

Hairanaz
24-10-08, 12:08 AM
yg mahal tu ngadap laut tu Hotel Promenade...kalu promenade apartment tu rege utk bilik ada katil king....tp siap ada mini bar...dapor.....leh masak laa......yg tu dalam RM150 gitu laa....kalu share 3 orang orait la..leh la bagi2 sorang 50 hinggit.

Kat KK mmg byk hotel2 murah.....area2 yg dekat ngan centrepoint, kampung air, gaya street, mmg byk......dari yg ada star hingga ker yg tader star......pilih je mana yg nak...
cumer.....kalu datang time peak season...cam cuti skolah gitu...kena la booking awal2....sbb hotel2 yg byk2 tu pon leh penuh....

wo0p
24-10-08, 10:07 AM
taknak sewa apartment ke dkt kota kinabalu, masa aku cuti pergi sabah aku ngan family tinggal kat promenade, lepastu ada traveller tu cakap rm80 mcm tu sewa dia, per rasa nyesal, tak nanti lepas ni pergi sabah ingat nak sewa aparment, lagipun bile ko duduk apartment tak rugi, sebab kat kk ada pasar pagi, semua seafood fresh dah la murah gile kalau nak bandingkan dengan semenanjung, sekurang2nya boleh masak ...

Mitsui
25-10-08, 09:36 AM
area kg air dan kawasan sekitarnya..

suoh jer taxi dirver tu hantarkan..

Yatie
31-10-08, 05:41 PM
salam,

kebetulan, yatie pun nk gi sana awal bulan nie...tgh2 mencari hotel yg murah2 skit..maklumla nk shopinng lagi kan..kekeke...kalo ader leh x kasi nama2 tmpt yg murah..:)

p/s:chipher nk pegi bile??

matahari
13-04-09, 03:41 PM
taknak sewa apartment ke dkt kota kinabalu, masa aku cuti pergi sabah aku ngan family tinggal kat promenade, lepastu ada traveller tu cakap rm80 mcm tu sewa dia, per rasa nyesal, tak nanti lepas ni pergi sabah ingat nak sewa aparment, lagipun bile ko duduk apartment tak rugi, sebab kat kk ada pasar pagi, semua seafood fresh dah la murah gile kalau nak bandingkan dengan semenanjung, sekurang2nya boleh masak ...

nak sewa apartment area mana yer..ada link mana2 tak...
tgh survey hotel kat KK gak nie..thanks

Hairanaz
13-04-09, 07:37 PM
promenade apartment (no.telepon : 088-260888)
ada bilik studio....katil king...ada sofa...pastu ada dapor...Rm1++

ada gak yg bilik asing..ada living....ada dapo.....
betul2 tgh bandar KK
dekat ngan pasar filipin,pasar basah,pasar ikan kering,pasaraya Centrepoint (shopping mall la), warisan square(sikeret recipe,big apple donuts,sushi king dll),restoran2 kat situ byk...kedai mamak, 7-11, bank, mcdonald's,sumer leh jalan kaki jer

matahari
14-04-09, 10:54 AM
Thanks Hairanaz...saya dah check antara byk2 apartment...
apartment nie kira berpatutan gak la...

rasa2 ada lagi tak yang murah lagi dari promenade apartment nie?

Hairanaz
14-04-09, 11:22 AM
ada Hotel Tabung Haji (no.tepon: 088-253420).....murah and islamik....tak bising....

rege bilik ada 3 katil single....dan bilik pon leh tahan besar la jugak...
around RM90 ,tu lom kira diskaun government servant lagik......
ada yg 2 katil single....
bawah dia ada cawangan tabung haji lah...ada mesin ATM bank rakyat...ada meps kot
pastu kat 1st floor ada restoran...leh je call dari bilik and order makanan

cuma...hotel tabung haji ni....jauh sikit dari shopping mall.....pasar2 sumer tuh..
jauh tu...tak la jauh mana...dalam 5 menet je naik keta...kecuali la awak ada transport....awak boleh je dok sini...

area sekitar2 pusat bandaraya KK mmg byk hotel...dari yg murah2..khas utk backpackers ada drom kongsi reramai...sampai ke hotel 5 Bintang....cam Le Meridien tuh.....

Depan centrepoint tu ada Hotel DeLeeton,orait la jugak...

byk sgt la hotel kat KK nih....antara yg okay...

Ruby Inn (088-213222)
DeLeeton Hotel ( 088-252222)

cumer pesan saya...walaupon hotel kat KK byk....tp kalau awak plan nak dtg time peak season, sila la booking awal2...sbb hotel ni cepat penuh...nak2 lagi kalau cuti skolah ....lain kalau awak tak kisah dok hotel murah cam hotel ahseng ke...(cth laa..) yg mana tandas sumer kena kongsi reramai.

matahari
14-04-09, 11:51 AM
wah Hairanaz....thanks a lot..
awak betul2 membantu... saya nak pergi ngan family nnt..

sbb penah pergi dulu...tp mcm taktau sgt.
sabah ni cantik...so ingat nk p situ lagi sekali la...

masa saya smpi sabah tahun bila eh 2005 kot...tu slps tahun 1997
saya rasa sabah nie cantik sangat..tang mana cantik pon taktau..
mcm takmo balik..hahaha..

entah cantik, sejuk jer mata tgk..
minum air kelapa..tgk pantai dia...
masa tu siap nak carik keja kat sabah..
Btw, tq eh.

r2d2
14-04-09, 02:47 PM
api2 guesth0use kt api2 center
rm70

matahari
14-04-09, 03:45 PM
Sapa penah duk Zaharah Hotel Apartment, ok tak?
Hairanaz...server YM tak elok...

api2 guesthouse? ok gak rate tu..apsal saya carik tak jumpa..
sampai masuk ke website poland nu...hehe

Jarr
14-04-09, 03:46 PM
kat area karambunai tu banyak bajet hotel....
tanya la pakcik gugel...
anyway, karambunai tu mahal sangat kot...
depends package arr...
tapi lawa siaaakkkkkkk....tak nyesal pergi wooo...
terbaiikkk wookkkkkk.....

Hairanaz
14-04-09, 07:29 PM
Haaaa...lagi satu....hotel murah kat KK.....camno leh luper..

Tune Hotel!

tempah online lagi bagus la....

cumer.....dia jauh skit la dari pusat bandar..nak kena naik teksi kalau nak pegi pasar2 sumer...tapi........
dia sgt la dekat dgn shopping mall 1Borneo tuh....kat bawah je......
ada beberapa hotel lagik kat situ..Novotel....Courtyard Hotel....Mercury....eh jap..yeker mercury......tp Novotel tu mahal la....1 bilik pon dah 3ratus lebey...w/p termasuk bekpes..tp bagi saya..cam mahal la....baik lagi duit tu wat shopping kan? hehehe...

teksi mmg byk kat situ kalau nak gi pusat bandar...amik je teksi kat depan 1borneo.....

pegi website airasia tu...nanti ada la link utk book bilik kat tune hotel

mamaNia
17-12-10, 09:08 AM
promenade apartment (no.telepon : 088-260888)
ada bilik studio....katil king...ada sofa...pastu ada dapor...Rm1++

ada gak yg bilik asing..ada living....ada dapo.....
betul2 tgh bandar KK
dekat ngan pasar filipin,pasar basah,pasar ikan kering,pasaraya Centrepoint (shopping mall la), warisan square(sikeret recipe,big apple donuts,sushi king dll),restoran2 kat situ byk...kedai mamak, 7-11, bank, mcdonald's,sumer leh jalan kaki jer

salam kak hairanaz,
agak2 kalo jln kaki tu ambil ms bape minit nk g area pasar2 tu dr apartment kak? bkn ape, sbb nk bw baby..kalo jln jauh2 sgt cian kt baby lak nati...

salihah
22-01-11, 03:29 PM
saya nk cari tempat penginapan yang murah di kota kinabalu yang berhampiran dengan centre point. tak kisah la. hotel or homestay..ada spa2 leh tlg bgtau nama hotel or contct number?

jessheim
18-02-11, 08:07 AM
Saya pernah duduk kt imperial international hotel, kk. Hotel ni mengadap kk waterfront, belakangnya centre point. Rate dlm 200++. Nak cari yg murah, harga dlm berapa? Sebelah hotel ni, ada satu condo tp rate atas 200 gak. Belakang condo tu, ada satu flat tp tak pasti ada yg buat sewa.

raZZol©
18-02-11, 08:32 AM
cb pegi blkg promenade hotel...kat sana ada cawangan dia...tak silap jalan api2.....sana murah sbb motel......

AzeaF
11-04-11, 02:50 PM
aku penah stay kat Cititel Express (http://www.cititelexpress.com/kk/)...

bilik dia kecik sket.... berlantaikan tiles.... tapi kalau dari 5 bintang, aku bagi 3....

rate dlm rm150/night... tu rate thn 2010... la ni tak sempat check.....

jln kaki je nak gi pasar filipin... pasar yg ahad tu.. aku lupa la nama apa...

good luck :P

Eiza171
11-04-11, 03:27 PM
tuan punya thread pun macam tak update je...
agaknya dah jumpa ke tak, tak tau laa...

tapi sebenarnya banyak hotel yang murah2 area KK, area CP tu....
bawah RM100 pun leh dapat....
especially area Kg. Air tu...
cuma kena jalan sikit je laa....

rimau_kumbang
01-12-11, 04:08 PM
aku selalu dok kat area sinsuran tu...byk hotel murah kt situ...nk gi shopping pon dekat...nk gi pasar philipine pon dekat je....bulan 2 tahun depan nk gi kk lagi....yahuuu bestnya

Awang Goneng
01-12-11, 04:30 PM
stay inn dekat kampung air, dekat ngan CP, RM65.
bulan lepas baru pegi.

abc1234
11-02-12, 09:17 PM
salam encik awang, saya pun cadang nak g stay inn, tapi family room tu attach ngan bathroom tak? sebab nak amik 2 bilik. tq in advance

Awang Goneng
11-02-12, 09:46 PM
Attach, memang gud choice la situ untuk hotel bajet.

abc1234
11-02-12, 09:57 PM
wah encik awang, sangat pantas..terima kasih sangat2..tq..boleh ke kalo nak chat..sbb banyak sgt saya nak tanya, saya cuba pm tapi tak boleh..user baru katanya...register semata2 nak tanya kat en awang ni. tq lagi

skygen
17-02-12, 08:35 PM
Winner Hotel,SarangNova Hotel antara hotel budget yg popular di kk ni..

rimau_kumbang
19-02-12, 10:32 PM
Baru je balik dari kk last two weeks..aku dok apartment kt api2..160/night. 2 bilik ada dapur..pagi2 gi pasar beli ikan pastu masak sendiri best giler..boleh refer aku punya jurnal

Sent from my GT-P1000 using Rimautalk