PDA

View Full Version : produk hilangkan bulu roma??



Iris
30-10-08, 10:49 AM
sesapa yg tahu produk yg paling efektif menghilangkan bulu roma.

especially pd part yg dibawah nie :-

1)kaki
2)ketiak

blhlah kita bincang2 dan share kt sni..:peluk:

p/s-(utk pompuan jer/lelaki klu xde bulu x macho la plak):monyet:

nana
30-10-08, 10:55 AM
kalo kat kaki tu pakai VEET.. tu la. ada cream, ada mousse.. kalo mousse tu spray aje tunggu bape minit, basuh pakai span..ilang :D

takpong wat wax tu.. huhu.. tgk dlm tv Kimora tu wat laser buang bulu, dia kte saket :p

tp org kte kalo kite cukur/buang bulu kaki nnt tumbuh lagik byk pestu tak chantek da.. kerinting2.. huhuuh...

perangai
30-10-08, 11:02 AM
selotape je pastu sentap

Adreen
30-10-08, 11:04 AM
jgn cukur dan jgn wax
nanti ada ingrowth hair
sebab akar tak cabut habis
kira org asia ni iklim humid slalu berpeluh
so bakteria cepat merebak kat celahan

kalo nak permanently buat kene gi laser lah
kat bella ke
atau nak wax yg profesional gi kat salun lah

kalo kat kaki tu senang je
wax jer lah
sedap oo rasanya
zrappp

aam
30-10-08, 12:02 PM
kalo kat ketiak nak pakai apa?

Adreen
30-10-08, 12:14 PM
terpulang pada orang tu la
kalo nak kasik hilang terus kene gi laser
kalo setakat cukur dan wax akar tak kuar
kalo cabut pun org tu byk masa buleh la kot
terima je lah apa yg sedia ada :cipan:

Iris
30-10-08, 12:17 PM
kalo kat ketiak nak pakai apa?

alaa aam x macho la xde bulu ketiakk..ko kan lelaki sejatii..:setan:


nana -yg aku tau klu pakai veet ni dia xkuar semua..masih ada lg sisa2..

kuden rupawan - wax tu idea yg bijak, wat skali trus xnak dah..sakit sioot

perangai - ko try la watt dulu..pastu bgtau apa rasa..:buwek:

losyen2 yg mengurangkan ada tak??aku ty bg pihak kawan aku ne..aku suka simpan bulu2..:setan::setan::setan:

Adreen
30-10-08, 12:27 PM
wax ekceli tak saket la
pakai strip yg veet punye
jgn pakai yg hot atau cold wax tu mmg saket la jugak

ekceli kalo nak mengurangkan kene buat dari kecik
ada caranya soh mak buat kat anak pompuan dia
kalo kita2 ni mmg tak dapek ler

izhani
30-10-08, 12:28 PM
errr...aku nak tanye..nape ko nak buang bulu roma Iris?

bulu roma ko tebal sgt ke?

baguslah kalau byk bulu roma...cam aku ni....bulu roma pun idup segan..mati tak mau....huhu....

kat tv tu veet je aku tgk....tak pun cabut...wekens2 tu ko bt ler keje cabut mencabut...hahahhah

Iris
30-10-08, 12:31 PM
oo dr kecik ker, patut la ada sorg lagi member aku, dia punya kaki licin jer..muka xler comei mana..kaki tu yg maveles..rahsia dia ialah dr kecik mak dia ajar gosok batu sungai kt kaki masa mandi..seyes aku x tipo..tp kena start masa kecik2 laa..dh besor cm gini gosok guna berus tembaga pon xjd apa..hehehe:D

aam
30-10-08, 01:08 PM
alaa aam x macho la xde bulu ketiakk..ko kan lelaki sejatii..:setan:


ala.. aku nak kasik cantek n kemas...
baru besh pakai baju tak der lengan... :jelir:

nana
30-10-08, 01:09 PM
nana -yg aku tau klu pakai veet ni dia xkuar semua..masih ada lg sisa2..

itew ler.. huhu.. kalo org rajin.. leh wat slalu.. kalo nak laser, sediakan aje det nye. kalo model cam kimora tu b4 show kine wat laser, buang bulu. huhu.

.

morpheuzneo
30-10-08, 01:16 PM
er..

kalo bulu anu tu..., boleh pakai veet ke??

zrraaapp..!! huhuh.. nangis tak .. agak2?

Iris
30-10-08, 01:18 PM
errr...aku nak tanye..nape ko nak buang bulu roma Iris?

bulu roma ko tebal sgt ke?

baguslah kalau byk bulu roma...cam aku ni....bulu roma pun idup segan..mati tak mau....huhu....

kat tv tu veet je aku tgk....tak pun cabut...wekens2 tu ko bt ler keje cabut mencabut...hahahhah

hahaha ko tak baca ke izhani, aku tulis kt atas nu..aku suka la bulu2 nie..

ishh cabut bulu kaki tu sakit laa..tak efektif..

nana - klu laser pakai byk duit laa..err xde kesan sampingan ker laser2 nie..takut la plak..

emy
30-10-08, 01:34 PM
kalau tiak..cabut je la.. bleh la tahan sebulan takde bulu.. nikmat ooo cabut ni..
kalau wax nikmat tak terhingga..tak terkata..
bulu kaki?
sekali ko cukur.. 2 kali ganda dia akan tumbuh ngan lebat.. org ckp la..
aku tak penah cukur bulu kaki.. terima seadanya.. nak lebat lebat lahh... hahaha..

aam
30-10-08, 02:14 PM
kalau tiak..cabut je la.. bleh la tahan sebulan takde bulu.. nikmat ooo cabut ni..
kalau wax nikmat tak terhingga..tak terkata..
bulu kaki?
sekali ko cukur.. 2 kali ganda dia akan tumbuh ngan lebat.. org ckp la..
aku tak penah cukur bulu kaki.. terima seadanya.. nak lebat lebat lahh... hahaha..

sakit la cabut...
cemana nak bagi tak sakit?

emy
30-10-08, 02:24 PM
cabut satu2 la..jgn sekaligus..hehe..

LisaAlinda
30-10-08, 02:24 PM
option yg ada ko cukur, cabbut,wax, laser, treading (guna benang) ataupun ko guna veet dan sewaktu dengannya...

tgk tempat laaa...kalau kat muka, tgn ko cabut,cukur, treading ok
tempat2 lain suka ati laaa...aku slalu cukur or veet je tak sakit...wax aku tak sanggup

unpretty
30-10-08, 10:05 PM
awak tak leh ikut org nak pakai brand apa..
setiap brand efek nyer lain kepada setiap org..

even saya pakai veet kat kaki..
saya tak pakai kat underarm.. sbb kulit situ lagi nipis..
kengkadang saya shave bulu kaki jek without using any cream..
stengah org bila lepas shave bulu nyer akan tumbuh lebat cam bulu kaki lelaki..
but for me alhamdulillah... bulu kaki jadik halus..
just kene ikut aliran bulu kaki tu bila nak shave..

salunya saya akan shave or.. saya pegi wax..
after that bulu ketiak akan jadi lebih halus..
itupun tgk jenis wax apa yang saloon pakai kat kita..
yang aku gik tu.. homemade nyer wax..

sweethoney
30-10-08, 10:39 PM
kalo nak buang bulu roma atas bibir camne ahh? sbb aku agak ketara jugak sampai org kata aku bela misai..hampeh betul..:p bulu kaki dulu2 aku main cukur je..akibatnya jadi makin lebat...la ni pakai veet je lah..tahan jugak dlm sebulan..tak berani nk buat wax treatment

unpretty
30-10-08, 11:54 PM
sweethoney,
aku pun ada gaks..
ko cer try threading..
at 1st sakit... tapi lama2 ko dh immune!
kalau tumbuh pun tak lebat..

thredaing kat brickfields banyak..
aku salu gik ampang point..
better carik india..
kalau selain india.. sakit wooo..

emy
31-10-08, 12:49 AM
threading yg dia cabut guna cam benang tu eh?

LisaAlinda
31-10-08, 11:57 AM
ya betul tu amy....

Adreen
31-10-08, 12:28 PM
pakai benang ke
fest taim aku bace
aku gugel jumpa la jugak
tapi mcm kepelekan
http://www.lucidbeauty.com/lucid_threading.jpg

yg pakai bende alah mcm spring tu ade la aku jumpe
tu untuk facial hair la
http://img261.imageshack.us/img261/5137/b2bf441c7201471ik1.jpg

unpretty
31-10-08, 01:21 PM
1st time aku tgk pic tu addreen..
kat ner ada jual tu??

pelik ke threading?
kat india femes laa..
tahan lama threading nih..

emy
31-10-08, 01:29 PM
dulu penah kuar kat nona psal threading ni..
laju betul pompuan india tu buang bulu..
camn nak terai je..
tak bape sakit kan?
unpretty.. jom..:D kat ampang point ada belah mana?
bape hengget?

unpretty
31-10-08, 02:14 PM
15 ringgit the whole facial hair..
dari eyebrow, upper lip, seluruh muka.

bukan dlm ampang point..
dia kat umah kedai... atas secret recipe..

request for special threading..
jgn bagi dia guna thread biasa..

Iris
31-10-08, 04:00 PM
ooo cabut guna benang ker?kawan aku penah wat kt kedai india..mmg aku nmpk lawa laa..dia cabut kt bulu kening..nipis jer..lama plak tu masa nk tumbuh, ada la sbln..8 henget..

Adreen
31-10-08, 04:07 PM
hui tak baik cabut buluw kenin
buluw lain takpe wahahahaha

aku tingin nak terai waxing ekceli
tapi segan aa nak gi salun

LisaAlinda
31-10-08, 04:09 PM
kuden ko malu apasal? ko nak buat brazilian wax ke?

emy
31-10-08, 04:09 PM
kalau utk bulu tiak.. lain plak ke regenya?

Adreen
31-10-08, 04:27 PM
aku malu nak bersepara bugel ngan amoi2 cine
kene berkemban je kan

MUfanz
31-10-08, 04:33 PM
mesti la kena separuh bugel...
lepas tu baring...
lepas tu dia suh...kangkang skit...
ehh tu kalo nak wax kwsn 'nun'


ahahhaha

Iris
31-10-08, 04:37 PM
mesti la kena separuh bugel...
lepas tu baring...
lepas tu dia suh...kangkang skit...
ehh tu kalo nak wax kwsn 'nun'


ahahhaha

hahaha ko ni mufanz laju jer yer..

kuden..fire diaa...:tumbuk:

CupidOfLuv
31-10-08, 04:44 PM
mcm celakoi jek ayat mupang .. haha :wahaha:

bulu kenin mana leh buang aa
aku tak buang bulu lelain selain yg disuruh dlm agama

aku tgk threading tu mcm saket jek.. huhu
wax tiak sendiri kat umah ok tak? hahaha
ker kena ada alat yg proper la kot..
main entam keromo jek wax tu, tataw jadik apa..

bulu apepon jangan dicukur..
kalo cukur, kasar la hasilnya..
pastu mcm tak cantek pemandangan.. hehe

unpretty
31-10-08, 10:13 PM
aku ngaku patih kening dilarang agama..
tapi.. hubby aku yang suruh..
dia kata kening aku cam hutan belantara..
dia yang ghajin bwk gi threading..

ain85
13-11-08, 01:14 PM
aku ade cdgan.aku ade gak survey tmpt2 yg jual produk nk hilangkn bulu ni..apa kt ko bukak wsite zai's produk.kat ditu ade.tp aku xtau menjadi ke x..xpun ko wat je rawatan kat domillee (pusat kecantikan)

tun_teja
24-11-08, 01:13 PM
aku slalu wat wax kening kt glitters ou..25rm..

sgt pantas dan cantek..

threading ni kalau buat nmpk la muka tu cerah sket..bersih..

kalau nk kawen elok la buat..nmpk berseri sket..=p

khuhafah
24-11-08, 01:30 PM
kalau xnak cukur tapi luruskan bulu2 yang ade boleh x?
ade produk2 bgus x?

LisaAlinda
24-11-08, 01:34 PM
^aku tak penah dgr lagi nak luruskan bulu..kalau rambut tu ada la....ko try guna tgk la kot menjadik

cendera
09-05-09, 09:49 PM
kalau nak buat threading sendiri pun boleh. kat upper lips tu leh buat sendiri je tak perlu ke salun tiap2 bulan. kalau berminat nak tau cara2 yg btul dan selamat utk lakukan sendiri, leh - link deleted -

saya harap ia dapat membantu anda nt.





Nota pengendali : Sekiranya anda ingin buat promosi dan berniaga sila buka topik di ruangan pengiklanan dan perniagaan.
Harap maklum.
Terima kasih.

Hairanaz
10-05-09, 09:51 AM
pasal bulu roma pon ada macam2 treatment yer....kagum2...

haku ni jenih tak byk bulu...bulu roma ada tapi tak nampak.....so tak berpeluang la nak bleach ke....kasi lurus ke...atau pon cabut2 bulu roma nih....jimat dah pitis kat situ.....:sengih:

just.
10-05-09, 10:03 AM
^aku tak penah dgr lagi nak luruskan bulu..kalau rambut tu ada la....ko try guna tgk la kot menjadik

haha
rebonding sajee :D