PDA

View Full Version : Kabinet Dapur di Penang



ss6877
25-03-09, 01:01 PM
Salam semua,

Nak minta tolong dr forumer sume. Saya desperate sgt nak cari kontraktor kabinet dapur di area penang ni. Harap sangat forumer yg kenal mana2 kontraktor untuk letakkan no. telefon/alamat utk saya rujuk.:loser:

Tolong yer....

exs
25-03-09, 02:30 PM
Impressive Design Gallery
012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
Kedah

Dia cover smpai Penang.

----------------------------

Gaya Tikam Batu [pekan tikam batu ni, on the way nak ke sg petani dari penang]
016 422 7842 [aku tak ingat nama akak ni]

----------------------------
impressive design owner dia cina. Gaya tu owner dia melayu.
terpulang kat ko nak pilih mana.

aku hari tu aku suruh gaya tu setelkan ruang tamu dgn tmpat makan.
aku suruh impressive design tu setelkan dapur aku.

harga lebih kurang ja.

ss6877
26-03-09, 11:55 AM
Terima kasih byk exs...
aku call dia skang gak....

by deway...
rmh kat ner..?
kemas x ko nye kabinet dia buat..
cepat tak..
price ok ker..?

dia ada tanya sapa rekomen... blh exs bg nama...
kalau sms leh hantar kt 0195112129

exs
27-03-09, 09:28 AM
Terima kasih byk exs...
aku call dia skang gak....

by deway...
rmh kat ner..?
kemas x ko nye kabinet dia buat..
cepat tak..
price ok ker..?

dia ada tanya sapa rekomen... blh exs bg nama...
kalau sms leh hantar kt 0195112129

klau dia tya pun, aku bukan dapat duit :D
rumah aku kat bertam. kabinet dapur yg dia buat kemas.
klau ko pakai solid surface, seminggu bleh siap kot. aku pakai tiles hari tu, 2 mgu siap.
price, ko bleh dapat lagi murah dengan orang lain aku rasa (price dia = medium, tak murah)
sblm dia buat kat rumah aku, dia buat rumah member aku kat byn lepas.

anaqee168
27-03-09, 03:29 PM
klau dia tya pun, aku bukan dapat duit :D
rumah aku kat bertam. kabinet dapur yg dia buat kemas.
klau ko pakai solid surface, seminggu bleh siap kot. aku pakai tiles hari tu, 2 mgu siap.

bertam kat belah mana? bandar putra/bertam perdana/bertam indah?
mai aku nak pi tgk ok ka dak..klu ok bleh soh dia wat kat umah aku..
dlm bln 6 ni nk masuk rmh..tgh carik2 gak?brapa dia charge kabinet dapur tu?

exs
27-03-09, 05:16 PM
bertam kat belah mana? bandar putra/bertam perdana/bertam indah?
mai aku nak pi tgk ok ka dak..klu ok bleh soh dia wat kat umah aku..
dlm bln 6 ni nk masuk rmh..tgh carik2 gak?brapa dia charge kabinet dapur tu?

10k. (mahal klau compare dgn IndahRenovator buat, ko cari thread indahrenovator tu)
aku dok bertam permai. jalan nak ke Pinang Tunggal.
nanti aku upload gambar dapur.
aku takdak kat penang sampai middle of Apr.

anaqee168
27-03-09, 05:24 PM
uiks..mahal jgk..aku budget dlm 5k jer..elok kot dia buat..brapa kaki?
elok la upload gmbq..nak tgk.
aku dok pdg serai ni ja..ada la member ayah dok buat..org kita la..murah.tp tak brapa kemaih..kira boleh la..

CupidOfLuv
28-03-09, 07:53 AM
5K susah gila nak dpt la, syera.. unless pemaju tu kekawan.. hehe
zaman skrg range 8K-15K .. utk yg medium la..
tgk la design cemana & material digunakan..

umah abang spupu cupid kat kelantan, dapat la 5K
itupon sbb dorang sama2 kontraktor
mmg boley tolerate utk bisnes akan dtg la kekononnya, tu yg dpt murah

exs
28-03-09, 03:10 PM
http://farm4.static.flickr.com/3576/3391031977_edbffdfcf5.jpg?v=0

gambar dapur.

ss6877
29-03-09, 10:24 PM
10k. (mahal klau compare dgn IndahRenovator buat, ko cari thread indahrenovator tu)
nanti aku upload gambar dapur.
aku takdak kat penang sampai middle of Apr.

mekasih sbb sudi share gambaq dpr tu..
nk tanya lbh ckit.
untuk pintu kabinet tu hang pakai material apa? nyatoh ka, solid wood/cheapboard ka..?
10k tu sesuai la sbb dpoq hang besaq pastu aku rasa kena konkrit sbb pakai mozek. x la mahai sangat.

pagi td apek tu da mai ukuq rmh aku. sbb aku habaq nak pakai meica top dan cheapboard dia ckp 6k da blh buat. aku nk tggu quotation dia dulu. Dia buat wiring ok dak? kemas dak?

Last week aku p kt ideal art di bndr perda. aku berkenan dgn compress wood yg dia tunjuk kt aku. Harga pon lbh kurang ngan apek tu. tp nak minta lukis/quote kn byr rm100 dulu. kalau x jd hangus. Tu yg aku maleh tu...

tgk ler camna...

da pening da nih...:tensi:

exs
30-03-09, 10:14 AM
wiring dia buat kemas.
pintu kabinet tu yg pasti bukan nyatoh la.

anaqee168
31-03-09, 09:34 PM
5K susah gila nak dpt la, syera.. unless pemaju tu kekawan.. hehe
zaman skrg range 8K-15K .. utk yg medium la..
tgk la design cemana & material digunakan..

umah abang spupu cupid kat kelantan, dapat la 5K
itupon sbb dorang sama2 kontraktor
mmg boley tolerate utk bisnes akan dtg la kekononnya, tu yg dpt murah

erm..itu la..yg ni kwn ayah yg nk buat..bleh la kot 5k.mmg geng2 kontraktor...tp tu la..mcm x brapa kemas sgt..

konkrit bwh ayah yg buat..stkt ni yg ayah buat mmg tip top la.

wira123
23-04-09, 09:16 AM
Impressive Design Gallery
012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
Kedah

Dia cover smpai Penang.

----------------------------

Gaya Tikam Batu [pekan tikam batu ni, on the way nak ke sg petani dari penang]
016 422 7842 [aku tak ingat nama akak ni]

----------------------------
impressive design owner dia cina. Gaya tu owner dia melayu.
terpulang kat ko nak pilih mana.

aku hari tu aku suruh gaya tu setelkan ruang tamu dgn tmpat makan.
aku suruh impressive design tu setelkan dapur aku.

harga lebih kurang ja.

hi,

saya jgk dpt number "impressive design" dr opis mate..glemer kot dia ni :ahha:

zackit78
06-05-09, 03:53 PM
Re: Kabinet Dapur di Penang

--------------------------------------------------------------------------------

Impressive Design Gallery
012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
Kedah

Dia cover smpai Penang.
-------------------------------------------------------------------------------------

Aku wat kitchen cabinet kat company ni laaaa... Walaupun Kedai (showroom) kat SP tapi kilang dier kat Butterworth dan dier pun tinggal kat Jalan Raja Tun Uda. Siap 3 minggu......tengok jenis dan bahan yang digunakan samada total kayu atau concrete. Tile samada 2 x 2 atau solid surface. Aku cadangkan pakai concrete untuk low cabinet sebab boleh tahan lama dan anai-anai pun x minat dan duit pun x banyak abis.. Kerja tangan nya mmg kemas. Kira puas hati lahhh...... Cooker hob dan range hod buleh cari sendiri dan cari ler yang tahan lasak dan tahan lama tapi nasib gakkk. sinki cari yang tebal sikit. Pasti kan electrical point mencukupi untuk kegunaan harian. Aper2 hal pun call la dulu Mr Lee dari Impressive Design. Free Design For Kitchen Cabinet.......

bspotgurl
18-11-09, 08:47 AM
Re: Kabinet Dapur di Penang

--------------------------------------------------------------------------------

Impressive Design Gallery
012 431 8312 [lee boon hock] atau pekerja dia Kifahah 04 421 7216.

No 223, Tingkat Bawah, Jalan Lagenda 8,
Lagenda Heights, 08000 Sg Petani,
Kedah

Dia cover smpai Penang.
-------------------------------------------------------------------------------------

Aku wat kitchen cabinet kat company ni laaaa... Walaupun Kedai (showroom) kat SP tapi kilang dier kat Butterworth dan dier pun tinggal kat Jalan Raja Tun Uda. Siap 3 minggu......tengok jenis dan bahan yang digunakan samada total kayu atau concrete. Tile samada 2 x 2 atau solid surface. Aku cadangkan pakai concrete untuk low cabinet sebab boleh tahan lama dan anai-anai pun x minat dan duit pun x banyak abis.. Kerja tangan nya mmg kemas. Kira puas hati lahhh...... Cooker hob dan range hod buleh cari sendiri dan cari ler yang tahan lasak dan tahan lama tapi nasib gakkk. sinki cari yang tebal sikit. Pasti kan electrical point mencukupi untuk kegunaan harian. Aper2 hal pun call la dulu Mr Lee dari Impressive Design. Free Design For Kitchen Cabinet.......

Ade sesape yang dah call mr lee ni ke?
cemane, okay ke dia ni?
I pun tgh carik gak ni - nak buat KC

cekelat80
25-03-10, 12:49 PM
Ade sesape yang dah call mr lee ni ke?
cemane, okay ke dia ni?
I pun tgh carik gak ni - nak buat KC

aku dah penah call and dapat quotation..the price quit expensive jgk la..but reasonable..so aku buat dgn org lain..lagi satu dia ni cam byk bisnes lain..but dia very friendly..

cheyant
05-04-10, 02:15 PM
cube tengok kat sini...www.solidmetal.com.my

koled_anie
07-06-10, 12:30 PM
ada sapa2 penah buat kabinet dapur kat Megaria Juru/Penang tak?

chien
27-06-10, 12:44 PM
ada sapa2 penah buat kabinet dapur kat Megaria Juru/Penang tak?

ader jer... company perabot bumiputra 100%.... 179 wood works... located area bagan.... 5 stars quality.... yang wat interior design utk mahkamah penang tu diaorg la... nak contact ke???

koled_anie
28-06-10, 11:52 AM
ader jer... company perabot bumiputra 100%.... 179 wood works... located area bagan.... 5 stars quality.... yang wat interior design utk mahkamah penang tu diaorg la... nak contact ke???

bole jgk......bagan area mana tu?

nana9
09-10-10, 03:59 AM
Salam,
Dah dapat ke pembuat kabinet dapur idaman anda..kalau masih tercari2 saya nak introduce 1 compny bumi...konsep idaman kitchen,kilang kat simpang ampat sps..showroom kat bukit minyak..dan yang terbaru akan dibuka pada 12/10 kat taman lagenda ,padang serai..kedah ada member keja kat sana...ni tolong promote kat dia..maklumat lanjut lawati www.idamankitchen.com (http://www.idamankitchen.com)
P2C : mat atau ali..