PDA

View Full Version : Rumah azhar sulaiman



MUfanz
08-05-09, 06:35 PM
rumah seorang arkitek...
kagum sekejap..


----------------------------------------

Tiru istana lama

"Rumah yang terbuka seperti ini dapat menggalakkan interaksi" - AZHAR SULAIMAN

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.1.jpg

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.2.jpg

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.5.jpg


http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.6.jpg

selanjutnya (http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0308&pub=Kosmo&sec=Alam_Damai&pg=al_01.htm)

AbLuLuLLaH
08-05-09, 06:49 PM
perghhh!
dia kan arkitek..
tak heran la beb!
salut cane pon!

maly
08-05-09, 06:52 PM
perghh
cantik tu...

fitrie
08-05-09, 06:54 PM
wuyooo cantik tu...
nnti sruh Azhar Sulaiman design umh aku lak la...

ibanez_712
08-05-09, 07:05 PM
dia tu salah sorg artis yg berpendidikan tggi....fully respect lah..

LisaAlinda
08-05-09, 07:09 PM
lawa tuuuuu

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 15 characters.

izsabelle
08-05-09, 07:45 PM
mmg cantik... aku berkenan la dgn jam tu

UNDERTAKER
08-05-09, 07:45 PM
Perghhh ! itu macam rumah ka ? aiya...manyak canggih woooo :lega:

chunli
10-05-09, 07:33 PM
huiyohh!! ..

br aku tau bliau seorang arkitek!

umah dia santek!

.

Humairah
10-05-09, 07:43 PM
13 bilik tu......................................................................... ...........

UNDERTAKER
10-05-09, 07:50 PM
13 bilik ???? Fuiyoooooooooooo....termasuk bilik termenung ke ? :D

Donutella
10-05-09, 09:24 PM
gila best. aku nak kawen dgn dia

tun_teja
10-05-09, 09:44 PM
dia pernah keje kat satu architect firm kat london kan seingat aku..for few years..

huh..giler kentang rumah..

maz
10-05-09, 10:03 PM
bilik menonton tanpa tv tu ape eh.

MUfanz
11-05-09, 02:01 AM
bilik menonton guna projector

13 bilik..include dapur...bilik air..bilik menonton

rasanya tu ada 3 rumah...
tapi tak separate dgn dinding

rio
11-05-09, 03:26 AM
dia dapat buat umah camni bukan pasal dia arkitek...
member2 study aku dulu dah berlambak yg jadik arkitek...
tapi most of them setakat mampu beli umah teres/kondo aje.

azhar ni pasal bapak mertua dia tu datuk pahamin (partner tony fernandez - airasia).
nko bukan arkitek pom bleh buat umah camni... kalo dapat kawen ngan anak dara datuk pahamin! :D





.

danialahmad
11-05-09, 03:27 AM
mcm rumah kat bkt merah je

mynemokembali
11-05-09, 03:58 AM
dia dapat buat umah camni bukan pasal dia arkitek...
member2 study aku dulu dah berlambak yg jadik arkitek...
tapi most of them setakat mampu beli umah teres/kondo aje.

azhar ni pasal bapak mertua dia tu datuk pahamin (partner tony fernandez - airasia).
nko bukan arkitek pom bleh buat umah camni... kalo dapat kawen ngan anak dara datuk pahamin! :D





.


saku stuju dgn ko............kalu nak harap harta sendiri xdptla.

Slash
11-05-09, 07:40 AM
rumah seorang arkitek...
kagum sekejap..


----------------------------------------

Tiru istana lama

"Rumah yang terbuka seperti ini dapat menggalakkan interaksi" - AZHAR SULAIMAN

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.1.jpg

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.2.jpg

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.5.jpg


http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/0308/Kosmo/Alam_Damai/al_01.6.jpg

selanjutnya (http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0308&pub=Kosmo&sec=Alam_Damai&pg=al_01.htm)


aku teruja tapi dlm masa yg sama aku membayangkan aku boleh
tersesat dalam rumah sebesar itu :jelir:


.

pu3_cute
11-05-09, 08:02 AM
pehh best gylerr..
berapa org bibik dia pakai nak mopē?

teruteru_bozu
11-05-09, 09:11 AM
best kan umah dia?....
klu dia berlakon...ade gak guna umah ni dlm drama tu..

teruja aku...

xyz
11-05-09, 09:57 AM
cantik nye umah..b,tingkat-tingkt, jenuh gak nk naik. elok lh kalo family besar br meriah..

love_zephyr
21-05-09, 09:50 AM
dia tu salah sorg artis yg berpendidikan tggi....fully respect lah..



hurmmmmm....... ye? tp dia bukan arkitek yang ada AR

Ayu
21-05-09, 11:35 AM
aku rase biase je tu...
kalau rumah ader escalator baru canggih....:I

jaabil
21-05-09, 11:45 AM
kaya gak mamat nih ..... tanah bapak dia kot ..

kopi54
21-05-09, 12:45 PM
Kasih Leia Ixora, 10, serta si kembar, Andika Rees Pahamin dan Kasih Iris Leona, 7.

uyooo,nama anak dia..yg laki tu nama bapak mertua dia.camtu leh la panggil...

pahamin...oooo pahamin...

btw, the house cantik.but i think, too big to be cosy.

cam katalah, ko kat north area, laki ko kat south..haru la.satu hari tak jmpa.

fa|thz|LeR
22-05-09, 12:53 PM
nama andika tu mcm klasik dan best

:D

aspire4920G
11-06-09, 01:58 AM
besonya rumah. berapa harganya, aku nak simpan duit nih.

AbLuLuLLaH
11-06-09, 03:13 AM
aku rase biase je tu...
kalau rumah ader escalator baru canggih....:I
eskelator?
ko hengat megamall ker hape?

MaszMelati
11-06-09, 03:28 PM
elehh..xheran..pak mertua kaya bolelaaa..
tp azhar sulaiman ni baguskan..
xde lak dgr skandal2 ke apa kan..
agaknya dia piki... byk dh utang budi dgn pak metua kot...
dr dia belajar dlu..pak metua sapot...

mInahKcoh
11-06-09, 03:50 PM
ekek... ada... sape kata xde skandal.... mungkin ramai je yg tak tau... aku dgr dia ada skandal dgn minaah kelantan... anak org kaya gak.. tapi skang tak tau la still on ke tak...

rio
11-06-09, 05:14 PM
ekek... ada... sape kata xde skandal.... mungkin ramai je yg tak tau... aku dgr dia ada skandal dgn minaah kelantan... anak org kaya gak.. tapi skang tak tau la still on ke tak...
kamu pun dengar (baca) ada org kata dia clean dari skandal...
kenapa nak percaya yg negatif kalau kita pun sekadar MENDENGAR?



.

aspire4920G
31-10-09, 08:32 AM
bila aku dapat rumah cenggini. takpe tengah kompol duit nih ada 30 sen skrg. lama nya nak simpan.

mohdaliffnajmi
16-11-09, 12:46 PM
terkadang....
tengok orang ada umah besor macam tue...
terpikir...baper lama nak duduk kat situ??
anak-anak..bila dah besor panjang..dah ader kerja..keluarga sendiri..
akhirnya...dua orang jugak duduk.
lepas tue mati seorang!
tinggal seorang.

kalo anak2 baik...tinggal umah besor tue.
dok kat umah anak.
jadi..apa maknanya ader umah besor??
baru?? lambang status?? puas hati?
aiihh..
lama2 pun jadi umah buruk jugak.
orang pun dah tak pandang dah.

dari beli umah besor dgn tanah sekangkang kera...
lebih baik beli tanah seluas separuh padang bola dan bina umah kecil di mana-mana area. lepas tue..buat kebun atau laman ternak sekeliling umah.
lagi bagus!!

biar mahal..asal..boleh wakaf kat mualaf kalo anak2 tak naksusuk kat umah tue.

Teletubbies
16-11-09, 12:49 PM
terkadang....
tengok orang ada umah besor macam tue...
terpikir...baper lama nak duduk kat situ??
anak-anak..bila dah besor panjang..dah ader kerja..keluarga sendiri..
akhirnya...dua orang jugak duduk.
lepas tue mati seorang!
tinggal seorang.

kalo anak2 baik...tinggal umah besor tue.
dok kat umah anak.
jadi..apa maknanya ader umah besor??
baru?? lambang status?? puas hati?
aiihh..
lama2 pun jadi umah buruk jugak.
orang pun dah tak pandang dah.

dari beli umah besor dgn tanah sekangkang kera...
lebih baik beli tanah seluas separuh padang bola dan bina umah kecil di mana-mana area. lepas tue..buat kebun atau laman ternak sekeliling umah.
lagi bagus!!

biar mahal..asal..boleh wakaf kat mualaf kalo anak2 tak naksusuk kat umah tue.

setiap org ada kehidupan, keinginan , kehendak dan gaya hidup sendiri. tak salah kalau nak berumah besar jika mampu

pulutjingga
16-11-09, 12:51 PM
mmg santek giler umah die..
da pnah kuar kosmos b4 this..gempak seyh
patut ar xblakon sgt da..
rezki di bidang laen~

ayahanda
16-11-09, 01:07 PM
dia dapat buat umah camni bukan pasal dia arkitek...
member2 study aku dulu dah berlambak yg jadik arkitek...
tapi most of them setakat mampu beli umah teres/kondo aje.

azhar ni pasal bapak mertua dia tu datuk pahamin (partner tony fernandez - airasia).
nko bukan arkitek pom bleh buat umah camni... kalo dapat kawen ngan anak dara datuk pahamin! :D





.Ya betul tidak dinafikan,juga bersetuju dengan Azhar sulaiman yang mengatakan "Rumah yang terbuka seperti ini dapat menggalakkan interaksi" namun begitu ia selain mengalakkan interaksi ia juga bakal mengalakkan pencuri atau perompak maka itu disyorkan bersederhanalah dalam segala hal seperti ini.sekadar nasihat.Maaf kalau tersinggung.

______________________________________________________________
Insurans Mahal?Kena Inspection?Kereta lebih 10 thn?Sibuk?
http://bincang.net/forum/juicy/misc/navbits_start.gif (http://bincang.net/forum/showthread.php?t=103280#) Bincang.Net - BDN (http://bincang.net/forum/index.php) > Bincang Urusniaga & Pengiklanan (http://bincang.net/forum/forumdisplay.php?f=100) > Iklan Perkhidmatan (http://bincang.net/forum/forumdisplay.php?f=222) http://bincang.net/forum/juicy/misc/navbits_finallink_ltr.gif (http://bincang.net/forum/showthread.php?t=103280) PERBAHARUI Insuran kenderaan Anda dISINI??

finyz
16-11-09, 01:21 PM
klu ade duit,
aku pn nk wat umah camni.
besnyeeee~

berangan xpe kn,
bkn kena byr pon.

bspotgurl
17-11-09, 03:17 PM
Memang tak dinafikan
I pun tertarik dgn the way Azhar Sulaiman deco rumah dia
Best best

mnajem
17-11-09, 07:06 PM
oo baru tau cempaka emalin anak pahamin rajab.

aku suke lakonan AS ni pun cinta antara benua ngan "abang 92" heh

lisa_syahirah
01-04-10, 02:03 AM
aku sanggup jadi bini no 2 die.. hehehe